Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİYOMEDİKAL BAKIM ONARIM VE KALİBRASYON BİRİMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİYOMEDİKAL BAKIM ONARIM VE KALİBRASYON BİRİMİ"— Sunum transkripti:

1 BİYOMEDİKAL BAKIM ONARIM VE KALİBRASYON BİRİMİ

2

3

4 Online iş talep formu internetten atılmalıdır.
Cihazla birlikte iş kağıdı doldurulup getirilmelidir. Cihaz teslim defteri ile birimler cihazlarını kime ne zaman teslim ettiklerinin takibini yapmalıdırlar. Online iş talep formu arıza bildirimi için kullanılmaktadır, iş kağıdı ise cihaz kimden hangi tarihte alındı ne işlem yapıldı ve cihazların biyomedikal biriminde karışmaması için kullanılmaktadır.

5

6 Biyomedikal bakım onarım ve kalibrasyon biriminin numaraları eğer bu numaralardan ulaşamıyorsanız santralden sorumlumuz Biyomedikal Teknikeri Bilal TÜRKMEN’İ bağlatabilirsiniz. Arıza bildirimlerinde birimlerdeki tüm personel bilgilendirilmelidir. Online iş talepleri sürekli takip edilmektedir. Parça gerektirmeyen durumlarda arıza gün içerisinde acil sırasına göre giderilmektedir. Eğer cihaz parça gerektiriyor ise ve elimizde parça yok ise doğrudan temin yoluyla alıma çıkmaktayız. Doğrudan temin prosedürü; biyomedikal birimi istem çıkar-ambardan stok kontrolü yapılır-sorumlu birimler ve kişilere imza attırılır-doğrudan temin satın almaya ulaştırılır-ilana çıkılıp teklifler imzaya sunulur-onaylanır-şartname uygunluk kontrolü yapılır cihaza parça takılır yada parça birime teslim edilir. Bu işlem ortalama 3 ay sürmektedir. Parça bekleyen cihazlar birimimizde muhafaza edilmektedir.

7

8 Birimimiz tarafından doğrudan teminle alınan malzeme yada parçaların geldiğini yada biyomedikal birimi ile alakalı duyuruları buradan takip edebilirsiniz.

9 Cihazların kullanıcı bakımları üretici kriterlerine göre yapılmalıdır.
Cihazların steril olmasına dikkat edilmelidir. Cihazların sarf malzemeleri garanti kapsamına girmediği için kullanımında özen gösterilmesi gerekmektedir.

10 Tanı, teşhis ve tedavide kullanılan cihaz, araç ve gereçlerin kırılması yada kopması halinde kim, nasıl, ne zaman açıklayıcı şeklinde tutanak tutup iş kağıdı ile birimimize getirilmelidir.

11

12

13 BAKIM PLANI

14 Cihazların bakımına 2014 yılı Ocak ayı itibari ile başlanmıştır.
Cihazlar üretici kriterlerine göre bakımı yapılmaktadır. Değişmesi gereken parçalar periyodik bakımlarda değitirilmektedir Bakımlarla cihazların sağlıklı doğru güvenilir çalışmasını ve uzun ömürlü olmasını hedeflemekteyiz.

15 PNÖMATİK TÜP TAŞIMA SİTEMİ
Göndermek istediğiniz kan tüpünü hazırlayınız. Hazırlanan kan tüpünü taşıyıcı tüpün içine yerleştiriniz. Kan tüpünü sabitlemesini pamuk ile değil sünger ile yapınız. Taşıyıcı tüpün kapağının sıkıca kapandığından emin olun. İstasyon üzerinde sarı ışık yanıyorsa hat meşguldür bekleyiniz. İstasyon üzerinde kırmızı ışık yanıyorsa hatta arıza vardır biyomedikal bakım onarım ve kalibrasyon birimine ulaşmanız gerekmektedir. İstasyon üzerinde hiçbir ışık yanmıyorsa istasyon gönderime hazırdır. İstasyon kontrol panelindeki C tuşuna basınız ekranda başka numara yazmadığından emin olunuz. Kontrol paneli üzerinden taşıma tüpünün nereye gitmesini istiyorsanız numarasını tuşlayınız.

16 PNÖMATİK TÜP TAŞIMA SİTEMİ
Taşıyıcı tüpü istasyonun üst kısmında bulunan gönderme kanalına düzgün ve nazik bir şekilde yerleştiriniz. Yerleştirdiğiniz taşıyıcı tüpü bastırarak zorlamayınız. Başka herhangi bir tuşa basmadan taşıyıcı tüpün gitmesini bekleyiniz. İstasyonların altlarındaki sepetleri sürekli boş tutunuz malzeme ve taşıyıcı tüp olmamasına dikkat ediniz. Sepete sık sık göz atınız tüplerin üst üste gelmemesine özen gösterininiz.Biriken tüpleri zamanında alınız. Taşıyıcı tüpü gönderme kanalına yerleştirdikten sonra geri çıkartmayınız. Eğer birden çok taşıyıcı tüp gönderilecek ise üst üste gönderim yapmayınız.İstasyonun hazır konuma gelmesini bekleyiniz.

17

18

19

20

21 KALİBRASYON Kalibrasyon birimi yıllık palana göre çalışmaktadır.
Sırası gelen cihazlar kalibrasyon birimimiz tarafından birimlere bildirilip istenmekte yada yerinde yapılmaktadır. İstenen cihazlar tam eksiksiz bir şekilde birimimize gönderilmelidir. Aksi taktirde sorumluluk birimlere ait olacaktır. Kalibrasyonu yapılmış cihazların etiketlerini kontrol etmeyi unutmayınız.

22 KALİBRASYON ETİKETİ

23

24 2014 YILI KALİBRASYONU YAPILAN CİHAZLAR
Elektrokoter Traksiyon Defibrilatör Kuvöz Fototerapi Ekg Nst Hastabaşı Monitörü

25 2014 YILI KALİBRASYONU YAPILAN CİHAZLAR
Ventilatör Bipap Anestezi Cihazı Tansiyon Aleti Cerrahi Aspiratör Teraziler(Hassas terazi, baskül) Etüv Kan Saklama Dolabı Morg Dolabı Santrifüj

26 2014 YILI KALİBRASYONU YAPILACAK CİHAZLAR
Elektrokoter Otoklav Tens Defibrilatör Kuvöz Fototerapi Ultrasound Wattmetre Ultrasonografi

27 BİYOMEDİKAL BAKIM ONARIM VE KALİBRASYON BİRİMİ OLARAK BİZİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.


"BİYOMEDİKAL BAKIM ONARIM VE KALİBRASYON BİRİMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları