Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sosyal Destek Programı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sosyal Destek Programı"— Sunum transkripti:

1 Sosyal Destek Programı
T.C. MUŞ VALİLİĞİ KALKINMA DESTEK VE PROJE OFİSİ Sosyal Destek Programı OKAN LEBLEBİCİER-BÜLENT SOLMAZ- FETHİ AKMAN VALİ YARDIMCISI KOORDİNATÖR KOORDİNATÖR YRD. 4 HAZİRAN 2010 01 MUŞ

2 KULLANICI KILAVUZU 1.1 SODES Sistemine Giriş Ekranı
        Program yararlanıcıları T.C.Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatına yapacakları online başvurular için aşağıda belirtilen basamaklarla SODES Programına (SOSYAL DESTEK PROGRAMI) giriş yapabilecek ve başvurularını bu program aracılığı ile T.C.Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatına  iletebileceklerdir.      

3 KULLANICI KILAVUZU Bu basamaklar;
linkinin sol tarafında yer alan SODES – BİS Giriş linki tıklayarak; Yararlanıcı  SODES programının giriş sayfasına yönlendirilir.

4 KULLANICI KILAVUZU Şekil 1: SODES Giriş Ekranı

5 KULLANICI KILAVUZU   1.2.   Kayıt Formu Ekranı  Yeni kullanıcılar bu ekrandan “Yeni kullanıcı” butonuna basarak “Kayıt formu” ekranına yönlendirilir.   Gelen “Kayıt formu” ekranında belirlenmiş tüm zorunlu alanlar doldurulur.(Zorunlu alanlar kırmızı renk ile belirlenmiştir)

6 KULLANICI KILAVUZU Şekil 2: SODES Yeni Kullanıcı Kayıt Formu

7 KULLANICI KILAVUZU Doğum tarihi alanı elle doldurabilir(gün/ay/yıl örnek:09/11/1975).Ya da alanın sağındaki butona basarak seçilebilir. 11 haneli TC Kimlik no alanı doldurulur. Kuruluş  türü olarak combobox'taki seçeneklerinden biri seçilmelidir. Muş ili seçildikten sonra ili ait ilçe listesi ilçe alanında görüntülenir ve bu alandan ilçe seçilir. Daha sonra “Başvuru sözleşmesi “ linkine tıklanarak sözleşme okunur. Kabul ediliyorsa “Başvuru sözleşmesini kabul ediyorum” kutusu işaretlenir.

8 KULLANICI KILAVUZU Formun altında görünen resimdeki yazı karakterleri en alttaki kutuya yazılır. Başka bir resim görüntülemek için    butonuna basılabilir. Form tamamlandıktan sonra sağ alttaki “tamam” butonuna basılarak kayıt tamamlanır.(TAMAM BUTONU) Formu temizlemek için ”Temizle” butonuna basılır. “Tamam” butonuna bastığınızda ekranda “E-posta adresine aktivasyonla ilgili mesaj atıldı. Lütfen hesabınızı aktif hale getiriniz” diye bir mesaj gelir.

9 KULLANICI KILAVUZU Şekil 3: Aktivasyon Mesajı Ekranı

10 KULLANICI KILAVUZU Örnek;

11 KULLANICI KILAVUZU 1.3. Aktivasyon Ekranı
Başvuru sahibinin kayıt formunda belirttiği 1.mail adresine aktivasyon için “SODES sistemi için aktivasyon” başlığında bir mail gelir. Gelen mail içinde yer alan “Aktivasyon” linki tıklanarak aktivasyon yapılmalıdır. Gelen mailin içinde başvurana sistem tarafından verilen şifre mevcuttur. Kullanıcı adı kayıt formunda verilen mail adresidir.  “Aktivasyon” linki tıklanarak gelen ekrandaki ''SODES'' tıklandığında gelen SODES Giriş ekranına şifre yazılır ve sisteme giriş yapılır.

12 KULLANICI KILAVUZU Şekil 5: SODES Giriş Ekranı

13 KULLANICI KILAVUZU 1.4. Şifremi Unuttum Ekranı
Şifre unutulursa “Şifremi unuttum” linkine basılarak şifre hatırlatma ekranına ulaşılır. Kullanıcı gelen resimdeki karakterleri girerek ve SODES kullanıcı adını girerek “tamam” butonuna tıklar. Kullanıcının yeni şifresi mail adresine gelir.

14 KULLANICI KILAVUZU Şekil 6: Şifremi Unuttum Ekranı

15 KULLANICI KILAVUZU   1.5.   Yararlanıcı Ekranı    Ana ekranda  kullanıcı adı ve şifre girilerek “tamam” butonuna basılarak sisteme girilir.

16 KULLANICI KILAVUZU

17 KULLANICI KILAVUZU 1.6. Yararlanıcı Bilgileri Güncelleme Ekranı
    Sağ üstte “profilim” bölümüne girilip profil bilgileri güncellenebilir veya şifre değiştirilebilir.   1.7.   Şifre Değiştirme Ekranı     Parola bölümündeki “Değiştir” bölümüne tıklanarak gelen ekranda mevcut şifre ve yeni şifre girilerek şifre değişikliği yapılabilir.

18 KULLANICI KILAVUZU Şekil 9: Şifre Değiştirme Ekranı

19 KULLANICI KILAVUZU 1.8. Başvuru Formu Listesi Ekranı
Yararlanıcının T.C.Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı tarafından belirlenen başvuru formunu ve yine T.C.Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı  tarafından belirlenmiş başvuru kılavuzunu listelemek ve bilgisayarına indirebilmesi için ulaşacağı menü adımıdır. Başvuru Formu Listesi altında SODES başvuru formu yer almaktadır. Yararlanıcının Pdf olarak hazırlanmış başvuru formunu Adobe Reader 9 sürümü ile çalıştırması gerekmektedir. Başvuru formu T.C.Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatına  tarafından belirlenen süre zarfında bu listede bulunmaktadır. Program başvuru süresi sona ermiş formların indirilmesine izin vermemektedir.

20 KULLANICI KILAVUZU

21 KULLANICI KILAVUZU SODES 2010 YENİ BAŞVURU FORMATI.pdf

22 KULLANICI KILAVUZU 1.9. Başvuru Formu Gönder Ekranı
Yararlanıcı Pdf olarak hazırlanmış başvuru formunu hatasız olarak doldurduktan sonra programa başvurusunu gönderebilmesi için yapılan menü adımıdır. Yararlanıcı kendisinin belirlediği dizinden formun son halini alır ve resimdeki karakterleri doğru bir şekilde girerek ‘’tamam’’ butonuna basar. Hata yok ise Başvurunuz başarı ile gönderilmiştir mesajı alınır. Hata var ise hata sebebi mesajı gönderilir.

23 Şekil 10: Başvuru Formu Gönder Ekranı
KULLANICI KILAVUZU Şekil 10: Başvuru Formu Gönder Ekranı

24 KULLANICI KILAVUZU 1.10. Başvurularım Ekranı
Yararlanıcının Program üzerinden gönderdiği başvuru formlarının listelenmesi için hazırlanan menü adımıdır. Yararlanıcı bu listeye girerek başarılı olarak gönderilen başvurularını listeden takip edebilmektedir.Başvuruya sağ klik yapılarak gönderilen başvuru formu görüntülenir.

25

26 Şekil 11: Başvurularım Ekranı
KULLANICI KILAVUZU Şekil 11: Başvurularım Ekranı

27 KULLANICI KILAVUZU Başvuru Formu SODES-BİS aracılığıyla doldurulur, sisteme yüklenir ve çıktısı alınır. SODES-BİS'ten başvuru formu PDF olarak indirilir ve bilgisayarınızda kaydedilir. Başvuru formu tamamlanana kadar indirilen form üzerinde her türlü değişiklik yapılabilir, bilgisayarınızda kayıtlı olarak tutulabilir, ancak çıktı alınamaz. Formdaki gerekli tüm alanlar doldurularak başvuru formunun en altında yer alan kontrol et düğmesine tıklanır.

28 KULLANICI KILAVUZU İlgili düğme tıklandığında gerekli tüm alanlar doldurulmuşsa başvuru formunu gönderebilirsiniz ifadesi ortaya çıkar. Gerekli tüm alanlar doldurulmamışsa formun tamamlanmamış olduğuna dair ikaz ortaya çıkar. Tamamen doldurulmuş başvuru formu kaydedilir ve SODES-BİS'te yer alan Başvuru Formu Gönder ekranı kullanılarak sisteme yüklenir. Sisteme yüklenen başvuru formu SODES-BİS'te yer alan Başvurularım ekranından görüntülenebilmektedir. İlgili formun üzerinde sağ tıklanarak form açılır ve çıktısı alınabilir.

29 KULLANICI KILAVUZU 2- Çıktısı alınan başvuru formu gerekli imzalar ve belgeler (STK'ların en az bir yıldır faaliyet gösterdiğine ilişkin belge; kamu görevlilerine projeden ödeme yapılması öngörülmesi halinde buna izin veren kanun yönetmelik vs. mevzuat; valiliğin isteyeceği ilave belgeler) temin edilerek iki nüsha halinde valilik SODES birimine iletilir. 

30 KULLANICI KILAVUZU 3- Valiliğin iletişim bilgilerine İletişim Bilgileri bölümünden ulaşılabilir. Başvuru sürecinde karşılaşılan sorunlar için lütfen valilikle iletişim kurunuz. 4- Valilik kendisine ait kullanıcı ekranını kullanarak çıktısı alınan ve kendisine iletilen başvuru formu ile SODES-BİS'te yer alan başvuru formunu ilgili kodlarına bakmak suretiyle karşılaştırır.

31 KULLANICI KILAVUZU Böylece başvuru süreci tamamlanmış olur.
6- Çıktısı alınıp gerekli imzalar ve belgelerle valiliğe iletilmeyen herhangi bir başvuru formu resmi hüviyet kazanmamaktadır. Bunlar 15 Haziran 2010 tarihinden sonra sistemden silinecektir. 7- Bir kişi birden fazla başvuru formu hazırlayıp gönderebilir. Başvurularda sisteme giriş yapan kişi değil başvuru formunda imzası olan başvuru sahibi kuruluşun yasal temsilcisi  sorumludur.

32 KULLANICI KILAVUZU DİKKAT ETMENİZ GEREKEN;
SİSTEM TARAFINDAN PDF FORNATINDAKİ BAŞVURU FORMUNUZA SİSTEM TARAFINDAN OTOMATİK OLARAK VERİLEN NUMARADIR. ÇIKTI ALDIĞINIZ VERSİYON İLE SİSTEMDEN GÖNDERDİĞİNİZ PROJEYİ KARŞILAŞTIRIN. BİZ SİSTEME BAKTIĞIMIZDA BU UYUMU GÖRMEMİZ GEREKMEKTEDİR. TUTARSIZLIK; PROJE REDDİNE SEBEBİYET VERİR.

33 SABIRLA DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ OKAN LEBLEBİCİER - BÜLENT SOLMAZ FETHİ AKMAN Tel:


"Sosyal Destek Programı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları