Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi"— Sunum transkripti:

1 DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi
T.C MİLLî EĞİTİM BAKANLIĞI BALIKESİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi

2 eğitim-öğretim yılından itibaren tüm resmi ilköğretim kurumlarının 4, 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflarında uygulanan DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Uygulamaları, eğitim öğretim yılından itibaren lise 9-12.’inci sınıf öğrencilerinin de kullanımına sunulması ile devam etmektedir.

3 Temel Eğitim, Ortaöğretim, Din Öğretimi ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı tüm resmi okullarımız uygulama kapsamındadır

4 Görevli Birim Ve Kişiler
1 DynEd Merkez Yürütme Ekibi: Sistemin ülke çapında yürütülmesinden sorumlu üst dereceli ekiptir. 2 DynEd Merkez Destek Ekibi: Ülke çapında gerekli olan tüm merkezî hizmet ve desteği vermekten sorumlu ekiptir. 3 DynEd İl Koordinatörleri: İl millî eğitim müdürlüklerindeki sistemden sorumlu şube müdürleridir.

5 4 DynEd İl Koordinatör Yardımcıları: il millî eğitim müdürlüklerindeki sistemden sorumlu şube müdürlerine yardımcı olan kişilerdir. 5 DynEd İlçe Koordinatörleri: İlçe millî eğitim müdürlüklerindeki sistemden sorumlu şube müdürleridir. 6 DynEd İlçe Koordinatör Yardımcıları: il millî eğitim müdürlüklerindeki sistemden sorumlu şube müdürlerine yardımcı olan kişilerdir.

6 7 DynEd Okul Sorumluları : Sistemi’nin okullarda verimli kullanılması için gerekli tüm iş ve işlemleri yapmaktan sorumlu olan okul müdürü veya okul müdür yardımcılarıdır. 8 DynEd Sınıf Temsilcileri: sınıflarında görevli sınıf öğretmenleri ve/veya İngilizce branş öğretmenleridir. 9 Future Prints: FuturePrints Bilgisayar Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, DynEd International Inc. USA Şirketi’nin Türkiye resmî temsilcisidir.

7 DynEd Dil Eğitim Sisteminin Alt Yapısı
DynEd Dil Eğitim Sisteminin uygulanması amacıyla Bakanlığımızca kurulan ana server(sunucu)lara bu sistemden yararlanacak bütün okulların bilgileri aktarıldı. Bakanlığımız tarafından bu sistemden yararlanacak kurumlarımıza DynEd Kurulum DVD’leri gönderildi. Kurumların Mebbis sayfasında kendi DynED şifreleri tanımlandı. Öğretmenler ise EBA üzerinden DynEd şifrelerini alarak öğrencilerini yine EBA üzerinden DynEd sistemine aktarmaktadırlar

8 DynEd Dil Eğitim Sistemindeki Yenilikler Nelerdir?
DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Uygulamaları kapsamında; Sistem’de English for Success yazılımında var olan 7 üniteye,  9 yeni ünitenin eklenmesi, Öğrencilerin seviyelerinin belirlenmesi amacıyla kullanılacak olan Placement Test yazılımının eklenmesi Öğretmenlerin kullanımına ve sorunlarına karşı yönelik Teacher Training yazılımının eklenmesi (25 Aralık 2014 tarihine kadar öğretmenlerin aynı kimliği ve şifreyi kullanarak DynEd Teacher Training Yazılımına girerek öğrenci olarak girip bu yazılımı çalışmak ve yazılımın içindeki sınavlarda 85 veya üstünde geçer not alınmalı) Tablet bilgisayarlarda Sistemin kullanımını sağlayan Android yazılımı ve takibi, Kurum DynEd şifresinin MEBBİS üzerinden alınması Kurum,Öğretmen , Öğrenci bilgileri EBA üzerinden güncellenmesi, (ek: DynEd Doküman),  gibi birçok yenilik mevcuttur.

9 DYNED NEDİR?

10 DynEd Eğitim Yazılımları
Dyned yazılımı Yapay Zeka Eğitmen DynEd Katmanları DynEd Eğitim Yazılımları Yapay Zeka DynEd Eğitmenleri

11 DynEd Eğitim Yazılımları
DynEd Records Manager™(İzleme ve Danışmanlık) yazılımı tüm öğrenci kayıtlarının tutulduğu, değerlendirildiği ve yönlendirildiği bir sistemdir. DynEd Courseware yazılımı öğrencilerin kullandığı yazılımdır.

12 DynEd Records Manager™ içinde yeralan yapay zeka sayesinde öğrenciler otomatik olarak uygun düzeye yerleştirilir, • öğrencilerin anlama hızına göre programın zorluk derecesi otomatik olarak arttırılır veya azaltılır, öğrencilerin öğrenme davranışları 100’den fazla kritere göre değerlendirilir ve anında yazılı geribildirim verilir, öğrenciler, sınıflar ve okullar için ayrı ayrı çalışma verim notu belirlenir.

13 Eğitmenin Rolü Öğrencilerin Çalışmalarının İzlenmesi
Öğrencilerin Çalışmalarının Yönetilmesi Öğrencilerin Çalışmalarının Yönlendirilmesi

14 DynEd Akıllı Tutor Tamamlama Yüzdesi Çalışma Sıklığı ve Zamanı
Ses Kaydetme Sınav Sonuç Seviyesi Tekrar Ses Tanıma -12 Çalışma Verim Notu +12 Öğrencilerin çalışmaları sırasındaki davranışları hakkında yazılı bir rapor ve not vererek daha verimli bir öğrenim için yapılması gerekenleri bildirir.

15 Tutor (Danışman) DynEd yazılımında bulunan Tutor, her sınıf ve her öğrenci için tamamlama yüzdesi, çalışma sıklığı, sınav sonuç seviyesi ve ses kaydetme gibi yazılım özelliklerinin sonuçlarına göre öğrencilerin çalışma verilerini inceleyerek geliştirme önerilerinde bulunur. DynEd’in Tutor yazılımı kullanıcılara çalışmaları sırasındaki davranışları hakkında yazılı bir rapor ve not vererek daha verimli bir öğrenim için yapılması gerekenleri belirtmektedir. -12 +12

16 DYNED İNGİLİZCE DİL EĞİTİM SİSTEMİNİN FARK YARATAN ÖZELİKKLERİ NELERDİR?

17 Zaman ve Mekan Bağımsız Çalışma Olanağı
7 / 24 Anadilini Konuşan Kişi ile Çalışma Olanağı Hem Windows ve hem de Mac Uyumlu Hem On-Line ve hem de Off-Line (14 gün boyunca) Çalışabilme İnternet Olmadığı Durumlarda da Çalışabilme Olanağı Kolaylaştırılmış Öğrenme Evreleri Mikrofon / Ses Kaydı Kulaklık / Kendi Sesini Dinleme Tekrar / Ana Dili Konuşan Model ile Karşılaştırma Görsel, İşitsel ve Kavramsal Eşleştirme İnteraktif Eğitim Sistemi

18 Anında Geribildirim Yapay Zeka Barındıran Tek Dil Eğitimi Sistemi Her Öğrenciye Kendi Seviye ve Öğrenme Davranışlarına Göre Öğrenciye Özel Çalışma Yolu / Programı Belirlenmesi Zorluk Derecesinin Öğrenci Performansına göre Değişmesi Her Öğrenci için Çalışma Verim Notu Her Öğrencinin Kendi Hızında İlerleyebilmesi Öğrencinin Kendine Güvenerek Konuşmasına Destek Dinleme, Konuşma, Okuma ve Yazma Becerilerinin Dengeli Olarak Geliştirilmesini Sağlamak

19 DynEd ne değildir? Sadece internet tabanlı dil eğitimi değildir.
Sadece bilgisayar tabanlı dil eğitimi değildir. CD-Rom üzerindeki bir program değildir.

20 DynEd Kullanıcı Bilgilerini Güncelleme Ve İşlem Basamakları
1. E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’nde tüm sınıf/şubelerin ders programlarının ve ders öğretmenlerinin okul idaresi tarafından yüklenmesi. 2. adresinde mevcut kurum kodu ve MEBBİS şifresi ile giriş yapılarak okul DynEd şifresi belirlenmesi ve her şubenin tek tek sistemde güncellemesi 3. EBA kullanıcısı olmayan öğretmenlerin (Kullanıcı Adı TC Kimlik Numaranızdır) adresinde MEBBİS girişi yoluyla EBA şifresi alması

21 4. İngilizce dersine giren her bir öğretmenin dersine girdiği sınıf/şubeleri guncelle.xhtml adresinde seçip kaydederek tek tek her şubenin güncellemesini yapması ve bu ekrandaki kullanıcı adı ve DynEd şifresini not alması İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından imza karşılığı ilimizdeki tüm İngilizce öğretmenlerine dağıtılan DynEd DVD’lerinin varsa öncelikle bilgisayar laboratuvarlarına olmak üzere okulda öğrenci ve öğretmen kullanımına açık bilgisayarlara kurulması

22 DynEd kurulu bilgisayarların masaüstünde oluşan DynEd Records Manager’a (Kayıt Yöneticisi) DynEd kullanıcı adı eklenecek) ve şifreleri ile giriş yapan İngilizce öğretmenlerinin, dersine girdikleri sınıfları tıklayıp “Dosya-Öğrenci Adlarını Dışarı Aktarma…” bölümünden, öğrenciler için önceden belirlenmiş kullanıcı ad ve şifreleri yazdırıp makasla keserek öğrencilere dağıtması ve bu konuda öğrenci velilerine bilgilendirme toplantısı yapmaları

23 Öğrencilerin DynEd Eğitim Yazılımını evlerindeki bilgisayarlara flash ortamında taşıyarak veya adresinden ve Apple/Android uyumlu tablet ve cep telefonlarına Google Play Store’dan indirmeye teşvik edilmesi Tüm Her Türlü ve Dereceli Resmi Okulların Kurum Müdürlerinin ve İngilizce öğretmenlerinin DynEd Uygulama kılavuzunda yer alan Ç15/16’da bulunan tüm maddeleri okumaları ve bu konuda gerekli tedbirleri almaları gerekmektedir

24 DynEd kurulu bilgisayarların masaüstünde oluşan DynEd Courseware’e DynEd kullanıcı adı eklenerek) ve şifreleri ile giriş yapan öğrencilerin Placement Tests’i çözerek bunun sonucunda kendileri için belirlenen düzeye göre açılan ünitelere çalışmaya başlamalarının sağlanması gerekmektedir.

25 Aşamalarının ekran görüntülerini sizler ile paylaşarak yapacağız.
Kurum bilgilerini güncelleme, Öğretmen bilgilerini güncelleme, Aşamalarının ekran görüntülerini sizler ile paylaşarak yapacağız.

26

27

28

29

30

31 Sistem de olmadığını görüyor iseniz ya da kurum işlemi yaptığınızda DynEd Şifreniz tanımlanmamış ise; Öncelikle yapmanız gereken İlin adı; İlçe adı; Kurum Kodu; Kurum Adı; TC (Öğretmen olarak sorun var ise) Ad Soyad ; İletişim Bilgileri; Öncelikle İl veya İlçe Koordinatör Yardımcısına ulaşıp sorunun çözümü için yardım alıyoruz. Sorun çözülemediği taktirde, Yukarıdaki bilgiler yazılarak ivedi olarak yaşadığınız problemin neden ve sebebini ekleyebiliyorsanız ekran görüntüsünü de paylaşarak aşağıda bulunan e-posta adresine gönderiyor ve cevabını bekliyoruz.

32

33

34

35

36 Tüm bu işlemlerin ardından; Resmi Kurumlarımızda veya kişisel bilgisayarlara DynEd Kurulum basamaklarını inceleyelim.

37 MEB DynEd Bilgisayar Destekli İngilizce Dil Eğitim Sistemi Uygulaması
Android Cihazlara Kurulum Kılavuzu

38

39

40 Bütün bu işlemlerin ardından ‘’Google Play Store’’ içerisinden DynEd aratılarak ulaşılacak ve ardından da sistem yüklenmesi için seçim yapacaklardır. Bu işlem basamağı,öğrencilerin çalışma yapması içindir.

41

42

43

44

45 Elinize DynEd DVD’si bir şekilde ulaşmamış ise aşağıdaki basamaklardan kurulum yapabilirsiniz; adresinden

46 2 1 Turkey (Sadece Resmi Okullar seçiyoruz) (1) Ardından işletim sistemi seçimi yapıyoruz. (2)

47 Sol alt köşede öğrencilerin ev, okul veya kişisel bilgisayarlarına indirilmiş olan DynEd programının çalışması için AÇ seçeneğini seçerek kurulumun tamamlanmasını bekliyor ardından da girişi sağlıyoruz.

48 Ekrana Gelen uyarılara SETUP tıklayıp ardından da yazılımı kurulması için onay veriyoruz.

49 Gelen ekran programın nereye kurulacağı gösteriliyor, ardından da KUR diyerek işlemi bitiriyoruz

50 Gelen ekran da ‘’KABUL EDİYORUM’’ diyerek işlemi bitiriyoruz

51 Bu arada önemli bir uyarı da Quick Time ara yüzüdür
Bu arada önemli bir uyarı da Quick Time ara yüzüdür. Sistem de bu yüklü değil ise otomatik olarak karşınıza gelir ve yükleme için size uyarıda bulunur bununla ilgili uyarıları dikkate alarak kurulumu gerçekleştiriyoruz.

52 Quick Time gerekir ise yükleme yapacağınız kendi sitesini de ekrana getirerek yüklemenin gerçekleşmesine yardımcı olur.

53 Kurulum tamamlandıktan sonra kısa yolları görebilirsiniz.

54 Herhangi bir kısa yol DynEd Courseware ya da DynEd Records Manager üzerine gelerek sağ tıkladığınızda Dosya konumu AÇ diyerek klasör içerisine girip kurulumunuzda problem olup olmadığını da Analyzer kısa yolunu tıklayarak görebilirsiniz.

55 Bu basamak size kurulumunuzu denetleyerek varsa problemli olan satırı kırmızı ile göstererek yardımcı olacak ve kurulumunuzun tam olmasına olanak sağlayacaktır.

56

57 Bütün bu işlemlerin ardından DynEd Records Manager kısa yolunu tıklayarak önümüze gelen ekranda ilgili kısımları dolduruyoruz.

58 Okulun içerisindeyiz. Öğretmen olduğumuz için sistem de bizi hemen TEACHERS sınıfı içerisine otomatik olarak ekledi.

59 Daha öncesinden seçtiğimiz ve güncellemesini EBA üzerinden yaptığımız sınıflarda artık sistemde ve bizler için tanımlanan öğrencilerde otomatik olarak sınıflarda yer almakta.

60 Sınıfların içerisinde öğrencilerimizi görüyoruz
Sınıfların içerisinde öğrencilerimizi görüyoruz. Unutmamız gereken en önemli basamak öğrencileri sisteme dahil ettikten sonra PLACEMENT TEST’ in önemini anlatmak ve sınavı almalarını sağlamaktır.

61 Öğrencilerin adlarını dışarı aktararak şifrelerini öğrencilere artık ulaştırabilir ve çalışmalarına olanak sağlayabiliriz. İşlem basamakları resimde görüldüğü gibidir.

62 Önümüzdeki ekrandan tüm öğrencilerin adlarını dışarı aktarıp masa üstüne kayıt eder ve ardından çıktı alabiliriz.

63 Masa üstüne kayıt ettik

64 Bu ekranı yazdırarak şifreleri kesip öğrencilere iletebiliriz.

65 Artık tüm işlemler yapıldıktan sonra Öğrenci olarak girmek için sisteme DYNED COURSEWARE simgesini çift tıklayıp önümüze gelen ekrana bilgileri girip sistemi açıyoruz.

66 Ardından da kendimiz için ilgili modülü seçiyoruz.

67 Tüm İngilizce öğretmenleri ve de tüm öğrenciler Placement Teste girmek zorundadırlar. Öğrenciler bu sınavın ardından seviyelerine göre kur ve ünite açılışı otomatik olarak gerçekleşecektir.

68 İster öğrenci ister öğretmen olarak girin her zaman çalışma kayıtlarına erişebilir ve geri dönüt alabilirsiniz.

69 Tüm yapılan çalışmalar, her işlem kayıt altındadır.

70 Tüm yapılan çalışmalar, her işlem çalışma ilerlemesi kayıt altındadır.

71 Tüm yapılan çalışmalar, her işlem ve çalışma ilerlemesi kayıt altındadır.
Çalışmaların devamlılık ve sıklık göstermesi gerektiğini unutmayalım ancak bu şekilde dilde kazanımlar mümkündür 1.0 1.5 1.5 2.0 2.0 2.5 2.5 3.0 3.0 3.5 3.5 Hiç Bilmeyen Başlangıç Temel Orta Altı Orta Orta Üstü İleri Öncesi İleri A1 B2 C1 C2 A2 B1

72 BALIKESİR DYNED İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
TEŞEKKÜRLER


"DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları