Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Eğitim Destek Sistemi A.İ.İ.T Dersi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Eğitim Destek Sistemi A.İ.İ.T Dersi"— Sunum transkripti:

1 Eğitim Destek Sistemi A.İ.İ.T Dersi
1- adresine girin.

2 Eğitim Destek Sistemi A.İ.İ.T Dersi

3 Eğitim Destek Sistemi A.İ.İ.T Dersi
2- E- Hizmetler’in üzerine gelip, Eğitim Destek Sistemi’ni tıklayın.

4 Eğitim Destek Sistemi A.İ.İ.T Dersi

5 Eğitim Destek Sistemi A.İ.İ.T Dersi
3- Kullanıcı Adı: Öğrenci Numaranız. Şifre: Öğrenci Bilgi Sistemine girebilmek için kullandığınız şifrenizi kullanacaksınız. Öğrenci Şifre Güncellemeden şifrenizi değiştirebilirsiniz. ÖNEMLİ: Şifrenizi kimseyle paylaşmayınız. Sizin yerinize şifrenizi kullanıp sisteme girilmesinden doğacak problemlerden dolayı sorun yaşamayınız.

6 Eğitim Destek Sistemi A.İ.İ.T Dersi

7 Eğitim Destek Sistemi A.İ.İ.T Dersi

8 Eğitim Destek Sistemi A.İ.İ.T Dersi
4- Öğrenci Numaranızı ve Şifrenizi yazıp, Oturum Aç’ı tıklayın.

9 Eğitim Destek Sistemi A.İ.İ.T Dersi

10 Eğitim Destek Sistemi A.İ.İ.T Dersi
5- Sayfanızda gördüğünüz TÜM DERSLER’i tıklayın. Karşınıza çıkan sayfada Öğrenci Rehberini tıklayarak, sistemle ilgili bilgileri okuyunuz.

11 Eğitim Destek Sistemi A.İ.İ.T Dersi

12 Eğitim Destek Sistemi A.İ.İ.T Dersi
6- Eğitim Destek Sistemi’nde, A.İ.İ.T. Dersi 14 Haftalık konu anlatımı (Slaytlardan ve sesli konu anlatımından oluşur) ve Sanal Sınıf’tan oluşmaktadır. Konu Takibi/Paketler: Sisteme giriş yaptıktan sonra Derslerim’e tıklayın. Karşınıza AIT kodu ile çıkacak olan dersinizi tıklayın.

13 Eğitim Destek Sistemi A.İ.İ.T Dersi

14 Eğitim Destek Sistemi A.İ.İ.T Dersi
Burada karşınıza hafta hafta dersin slaytlarla ve sesli olarak hazırlanmış olan konu anlatımının olduğu sayfayı göreceksiniz. Haftaların üzerini tıklayarak istediğiniz gün ve saatte, istediğiniz haftanın konularını takip edebileceksiniz.

15 Eğitim Destek Sistemi A.İ.İ.T Dersi

16

17 Eğitim Destek Sistemi A.İ.İ.T Dersi
Örneğin 1. Haftayı tıkladığınızda,karşınıza gelecek olan sayfada GİRİŞ’itıklayıp. O haftanın konusunu dinleyip, okuyabilirsiniz. İstediğiniz gün ve saatte takip edebileceğiniz için “Dersi kaçırdım, giremedim, bilmiyordum, haberim yoktu” gibi gerekçeler geçersiz olmaktadır. Vize ve Final sınavına çalışırken de geriye dönüp, istediğiniz gün ve saatte tekrar ders anlatımını dinleyip, okuyarak, sınava hazırlanabilirsiniz. NOT: Slaytların altında yer alan durdur, ilerlet, geri al tuşları ile slaytlarıkendi istediğiniz gibi yönetebilirsiniz.

18 Eğitim Destek Sistemi A.İ.İ.T Dersi

19 Eğitim Destek Sistemi A.İ.İ.T Dersi

20 Eğitim Destek Sistemi A.İ.İ.T Dersi

21 Eğitim Destek Sistemi A.İ.İ.T Dersi

22 Eğitim Destek Sistemi A.İ.İ.T Dersi
Sanal Sınıf: Eğitim Destek Sistemi’nde dersleri slaytlar eşliğinde sesli konu anlatımıyla takip etmenin yanında, her hafta belirtilen gün ve saatte gerçekleştirilecek olan Sanal Sınıf ile online/canlı olarak dinleyip, sorularınızı yöneltebilirsiniz. Bu derslerin süresi 80 dakikadır. Dersin hocası, o haftaki konuları internet üzerinden görüntülü olarak anlatır ve sizlerin sorularını yanıtlar. Sanal sınıf gün ve saatleri sizlere her hafta Haber Forum’dan ve Öğrenci Bilgi Sistemi’nde yer alan mesajlar (mesaj oku) kısmından duyurulur. Sayfanıza giriş yaptığınızda sanal sınıf gün ve saatini görecek ve tıkladığınızda dersi takip edebileceksiniz. O gün ve saat gelmeden ders başlamayacaktır. Sanal sınıf dersleri kayıt edildiği için kaçıranlar daha sonra istedikleri gün ve saatte dersi tekrar dinleyebilirler. İkinci öğretim olduğunuz için sanal sınıf dersleri gündüz saatlerinde gerçekleştirilecektir.

23 Eğitim Destek Sistemi A.İ.İ.T Dersi

24 Eğitim Destek Sistemi A.İ.İ.T Dersi
7- İletişim/Haberleşme: Sizlerle sürekli olarak internet üzerinden haberleşip, derslerimizle ilgili bilgilendirme yapıp, sorularınızı cevaplandıracağım. Sizlere tüm bilgileri ve hatırlatmaları Öğrenci Bilgi Sistemi mesajlar kısmı ile Eğitim Destek Sistemi Haber Forum üzerinden yapacağım. Bunun için sizlerin sürekli olarak Öğrenci Bilgi Sistemin’e girip benim yolladığım mesajları okumanız, aynı zamanda da Eğitim Destek Sistemi’nde yer alan Haber Forum’u takip etmeniz gerekmektedir. Haber Forum’u tıkladığınızda mesajları okuyabilirsiniz. Bu nedenle”duymadım, bilmiyordum, haberim yoktu, nereye bakacaktım” gibi gerekçeler geçersizdir. Ayrıca sizlerde birbirinizi Facebook, Twitter ya da Telefon gibi iletişim araçlarıyla haberdar edebilirsiniz.

25 Eğitim Destek Sistemi A.İ.İ.T Dersi

26 Eğitim Destek Sistemi A.İ.İ.T Dersi

27 Eğitim Destek Sistemi A.İ.İ.T Dersi
8- Vize/Ara Sınav ve Final Sınavı: A.İ.İ.T. dersi için bir (1) Vize/Ara Sınav, bir (1) Final Sınavı gerçekleştirilecektir. Vize sınavını internet üzerinden, sisteme giriş yaparak olacaksınız. Vize sınavının %30’u alınacaktır. Vize sınavını isterseniz iki (2) kez olabilirsiniz. Bu elektirik kesintisi, internet bağlantısının kopması gibi sizin elinizde olmayan teknik sorunlar nedeniyle mağdur olmamanız için sizlere tanınmış bir haktır. Eğer iki (2) kez olursanız aldığınız en yüksek notgeçerli olacaktır. İstersenizbir (1) kez sınava girebilirsiniz. Bu durumda aldığınız not geçerli sayılacaktır. Vize sınavı öncesinde sizlere sisteme alışmanız için bir deneme sınavı yapılacaktı. Bu sınavda not verilmeyecektir. Yani geçerliliği yoktur.

28 Eğitim Destek Sistemi A.İ.İ.T Dersi

29 Eğitim Destek Sistemi A.İ.İ.T Dersi
Final Sınavınız internet üzerinden olmayacaktır. Okulunuzun sizlere duyuracağı gün ve saatte, belirtilen sınıfta gerçekleştirilecektir. Final sınavınız sadece bir (1) kez gerçekleştirilecektir. Final Sınavı’nın %70’i alıncaktır.

30 Eğitim Destek Sistemi A.İ.İ.T Dersi
9- Devamsızlık: Diğer derslerinizde olduğu gibi bu dersiniz içinde devam zorunluluğu vardır. Sistem sizlerin hangi gün ve saatte sisteme gidiğinizi, ne kadar kaldığınızı ve takip ettiğinizi rapor etmektedir. Sistembir konu bitmeden diğer konuya geçmenize izin vermeyecek şekilde düzenlenmeye çalışılmaktadır. Böylelikle otomatik olarak devam etmiş olacaksınız. Bu gerçekleşmediği takdirde, Sanal Sınıf’a en az %30, konu anlatımlarına en az %70 devam zorunluluğunuz bulunmaktadır.


"Eğitim Destek Sistemi A.İ.İ.T Dersi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları