Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2  OECD’nin 67 ülkede uyguladığı PISA ölçme ve değerlendirme Yöntemi’ne göre değerlendirilen yarışma sınavıdır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2  OECD’nin 67 ülkede uyguladığı PISA ölçme ve değerlendirme Yöntemi’ne göre değerlendirilen yarışma sınavıdır."— Sunum transkripti:

1

2 2  OECD’nin 67 ülkede uyguladığı PISA ölçme ve değerlendirme Yöntemi’ne göre değerlendirilen yarışma sınavıdır.

3 3  Okuma Becerisi: Yazılı materyali kullanma, yorumlama ve yansıtma becerisi üzerinde durulmaktadır.  Fen Okuryazarlığı: Doğal yaşamı anlamak ve karar vermek için bilimsel bilgiyi kullanarak, bilimsel soruları belirleme ve bulguya dayalı sonuçlar çıkarılması üzerinde durulmaktadır.  Matematik Okuryazarlığı: Matematiksel bilgi birikiminin deneyimler üzerinde düşünme ve sezgi üzerine temellenen çok sayıda ve çeşitli durumlardaki işlevsel kullanımı üzerinde durulmaktadır.  Sosyal Bilimler Okuryazarlığı: Toplumsal konuları anlayan ve sosyal sorunlarla ilgili mantıksal görüşler geliştirebilen bilgili, demokratik vatandaş olabilmek için eleştirel düşünme ve kendini ifade etme becerilerine sahip olma üzerinde durulmaktadır.

4 4 Doğa Koleji Öğrencileri + Diğer Öğrenciler 4. Sınıflar Diğer Öğrenciler 5, 6, 7 ve 8. Sınıflar

5 5  Her bölüm için ayrı ayrı soru kitapçığı var.  Her bölüm için ayrı süre verilir.  Bir bölüm için ayrılan süre bittiğinde verilen kitapçıklar toplanır ve yeni bölümün kitapçıkları verilir.

6 6 Tarih 13 Aralık 2014 Son Başvuru Tarihi 12 Aralık 2014 Yer Doğa Koleji Kampüsleri Saat 10:00 – 12:00

7 7  Yorum gücünü,  Analitik düşünme yetisini,  Olay ve durumları neden sonuç ilişkisi içerisinde değerlendirme becerisini,  Sentez yapma performansını,  Akademik başarıyı ölçmeye yönelik sorulardan oluşur.

8 8  Yaşam boyu karşılaşacağınız sorunların üstesinden gelmeye hazır mısınız?  Düşüncelerinizi etkili bir şekilde ifade ediyor musunuz?  Analiz yapıp doğru sonuçlara ulaşabiliyorlar musunuz?  Toplumun ve ekonomi dünyasının üretken bireyler olarak hayatınızı devam ettirebilecek ilgi alanlarınız var mı?  Günlük yaşamda karşılaşabileceğiniz karmaşık okuma materyallerini ne ölçüde anlayabiliyorsunuz?  Öğrendiğiniz matematik, sosyal, okuma becerileri ve fen konularını ne ölçüde kullanabiliyorsunuz?

9 9  Çoktan seçmeli, evet-hayır, katılıyorum- katılmıyorum, açık uçlu gibi değişik soru türleri kullanılacak. Test AlanlarıSoru SayısıSüre Okuma Becerisi1630 dakika Matematik Okuryazarlığı1230 dakika Fen Okuryazarlığı1230 dakika Sosyal Bilimler Okuryazarlığı1230 dakika Toplam52120 dakika

10 10  Sonuçlar www.dogakoleji.com adresinden TC. numarası girilerek öğrenilebilecek.www.dogakoleji.com  Yarışma sonuçları ile ilgili kazanım bazlı ayrıntılı kişiye özel rapor kampüs yöneticileri tarafından öğrenci velisine verilecek.  Yarışma sonuçları 900 puan üzerinden değerlendirilecek.  Her teste öğrencinin hangi düzeyde olduğu ve düzeyine göre sahip olduğu yetilerin yorumları yer alacak.


"2  OECD’nin 67 ülkede uyguladığı PISA ölçme ve değerlendirme Yöntemi’ne göre değerlendirilen yarışma sınavıdır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları