Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İşinizi birlikte yaratalım! Mucit Amca’nın son icadı....

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İşinizi birlikte yaratalım! Mucit Amca’nın son icadı...."— Sunum transkripti:

1 İşinizi birlikte yaratalım! Mucit Amca’nın son icadı....

2 ÇOK BÜYÜK BİR SORUN Eskisi gibi bırakın ömür boyunu, uzunca süre bile bir işte kalma dönemi artık sona erdi. Bırakın şirketleri, devletler bile küçülüyor. Küçülemeyenlerin ise ya ekonomileri çöküyor yada geri kalıyorlar İstatistik araştırmalara göre mikroçipler yakın bir zamanda bütün rutin işleri üstlenecek. Bu nedenle çoğumuz işini kaybedecek ve kariyerimizin uzunca bir dönemini bir tür serbest meslekte çalışarak geçinebileceğiz. Tarım toplumu çiftliklerindeki vasıfsız işçilik, sanayi toplumu fabrikalarındaki mavi yaka işçiliği, bilgi toplumu kulelerindeki beyaz yaka işçiliği derken yaratıcılık çağında yazlık villanızda marka ve yetenekleşme dönemi gelip çattı.

3 Outs and ins Ne’ler yıkılıyor ve Ne’ler ufukta Büyük planlı işlerde rutin sıkıcı görevlerden oluşan bir kariyer İlginç ama küçük işlerde heyecan verici projelerden oluşan sıradışı bir iş hayatı Ürün geliştirmek yada hizmet sunmak için çalışan bir hücre mahkumu Rüya gibi çözümler yada uzmanlık deneyimlerini satmak için çalışan markalaşmış bir yetenek OutIn

4 Eğitim sistemi neden işe yaramıyor? Henüz bir bebek iken okula gitmeden kısa sürede bir lisanı (ana dilimizi) öğreniyoruz. Bir çok yönden bir hapishaneden farksız olan okul sistemi içinde insanlar zamanla doğal öğrenme yeteneklerini, meraklarını, güvenlerini ve yaratıcılıklarını yitiriyorlar. Teste yönelik eğitim meslek hayatının gerçeklerinden kopuk ve iş hayatında kullanılmıyor. Bir köle gibi uslu olma ve disiplini ödüllendiren okul sistemi yaratıcılığı, haşarılığı, girişimci içgüdüleri ve riske girmeyi asla kabul etmiyor. İş dünyasında büyük başarı kaydedenlerin çoğu eğitim kurallarına paye vermeyenler arasından çıkıyor.Yapılan araştırmalara göre okuldaki başarı ile para kazanma becerisi arasında bir ilişki bulunamadığı gibi ters orantı tespit edilmiştir.

5 Eğitim dramı, Bugün, 16 Eylül 2006 Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ve Dünya Bankası (WB) tarafından hazırlanan 3 ayrı rapor Türkiye gençliğinin içinde bulunduğu çıkmazı gözler önüne seriyor. Dünya Bankası’nın, “Türkiye’nin Eğitim Sisteminin AB üyeliği için hazırlanması” konulu raporuna göre her yıl üniversite umuduyla dershanelere 1 milyar YTL harcıyoruz. YÖK’ün Haziran 2006’da yayınladığı “Türkiye’nin Yükseköğ retim Stratejisi” isimli raporuna göre üniversite çağına gelen 1.3 milyon öğrenciden ancak yarısı liseyi bitirebiliyor. Her yıl ÖSS’ye giren 2 milyon öğrenciden ise sadece 400 bini yani yüzde 20’si üniversiteye yerleşiyor. Yine Dünya Bankası’nın İşgücü Piyasası Raporu’na göre ise 20-24 yaş arası üniversite mezunları için istihdam oranı yüzde 60’larda kalıyor.

6 Eğitim ve kariyer dramı Lise bitirme çağına gelen her 100 adaydan 50’si ÖSS’ye giriyor, 10’u sınavı kazanıyor, 7’si üniversiteye başlıyor, 3’ü okulu bitiriyor, 2’si işe yerleşiyor Dershane sayıları son 30 yıl içinde 30 kat arttı. Türkiye’de faaliyet gösteren 5 bin dershane var. Dünya Bankası’nın, “Türkiye’nin Eğitim Sisteminin AB üyeliği için hazırlanması” konulu raporuna göre her yıl üniversite umuduyla dershanelere ve özel derslere 1 milyar dolar para harcıyoruz. Peki bu kadar para bir işe yarıyor mu?

7 Diploma bir çözüm mü? Diyelim ki liseyi bitiren her 100 çocuktan şanslı o 2 kişi olarak diploma elinizde bir işe girdiniz. Alacağınız maaş tatmin edici mi? İşte kalacağınız süre yeterince uzun mu? Edindiğiniz diploma ve meslek kaç yıl size para kazandırabilecek? 20 yıllık bir eğitimin ardından geçecek ortalama 25 yıl sonrasında yani toplam 45 senede kariyerinizi genel müdür yada patron olarak noktalama şansınız ne kadar?

8 Peki şirket kurmak bir çözüm mü? OECD’ye üye ülkelerinde yeni kurulan işyerlerinin, tüm işletmeler içinde oranı % 11-17, kapanan işyerlerinin oranı da % 9-14 arasında değişmekteyken, Türkiye'de bu oranlar sırasıyla % 3,5 ve % 0,9'dur. Bu rakamlara bakıldığında, aslında zannettiğimiz gibi girişimci bir millet olduğumuz konusundaki yaygın görüşün, çok da doğru olmadığı görülmektedir. Türkiye’de her 100 çocuktan 5’i bir şirket kuruyor.Bu oranda da dünyada ilk sıralarda değiliz, 29’uncuyuz.Peki bu gençlerin başarı oranı ne kadar? Yeni kurulan şirketlerin %35’i ilk iki yıl içinde, yine %35’lik bir kısmı ilk 5 yıl içinde ve %20’lik bir bölümü 5-10 yıl döneminde kapanıyor. Yani kurulan şirketlerin %90’ı neden hayatta kalamıyor Diploma sahibi olmak gibi, sadece bir şirket kurmak da neden yeterli bir çözüm değil?

9 Çözüm: Mucit Amcanın son icadı Dünya Bankası ve Avrupa Birliği destekli istihdam ve eğitim projelerinde kilit görevlerde yönetici olarak çalışan ve kendi işini yaratarak markalaşan Mucit Amca (Melih Yalçıneli) ve girişimci iş kadını eşi Mucit Abla ( Elçin Yalçıneli) sadece Türkiyenin değil bütün dünya toplumlarının yaşadığı bu eğitim dramı ve işsizlik sorununa “dahice” bir çözüm getiriyorlar. Deneyleri sihirbazlığa dönüştüren Mucit Amca ekibi ile birlikte 45 yılda patron olabilme süresini kısaltırken, başarı şansınızı %10 dan daha yüksek oranlara yükselterek rüyanızı gerçeğe dönüştürüyor. “Sıradışı İş Nasıl Kurulur” programına katılanlar kısa sürede kendi iş ve markalarını yaratarak patron olacaklar.

10 Program nasıl işleyecek? 6 aylık dönemlerde ayda en az 4 seans şeklinde gerçekleşecek olan program, katılanların Mucit Amca danışman ekibinden telefon ve video konferans yöntemi ile alacakları bire bir koçluk ve danışmanlık, özel eğitim ve atölye çalışmaları, geziler ve beyin fırtınaları ile staj ve işbirliği projelerinden oluşacak. İçeriği katılımcıların bireysel gereksinimlerine bağlı olarak şekillenecek ve bireylerin gelişim hızları ve farklılıklara bağlı olarak süresi 6 ay ile 3 yıl arasında değişebilecek olan program, isteğe bağlı olarak katılımcı kendi iş ve markasını geliştirinceye kadar sürebilecek.

11 Çözüm kendi işini kurmaksa neden Mucit Amca’dan destek alayım? Paranız yada cesaretiniz varsa elbette Mucit Amcaya gerek duymaksızın kendi işinizi kurabilirsiniz? Ancak çoğu şirket yada işletme ciddi bir araştırma olmaksızın kurulduğundan bunların sadece % 10’u 10 yıl sonra ayakta kalabiliyor. Önemli olan sıradan bir iş kurmak değil, başkalarının parmaklarını ısıracağı hayret verici bir iş kurabilmek ve çılgınca bir marka yaratabilmek yada aranılan bir yetenek haline gelmek. Mucit Amca ekibi sizde var olan gizli hazineyi keşfetmenize yardımcı oluyor.

12 Program size neler kazandıracak? Kendinizi ve ilgi alanlarınızı çok daha iyi tanıyarak özgüveniniz gelişecek, enerji ve motivasyonunuz artacak, yaratıcılığınızı keşfedeceksiniz İşe dönüşebilecek sorunları fırsata dönüştüren bir girişimci olmayı, birikim ve yeteneklerinizi kullanmayı öğreneceksiniz Sonrasında bir markaya dönüşecek kendi işinizin çekirdeği olan projenizinizi planlayacak ve başlatacaksınız. Projeniz henüz kuluçka aşamasında iken kaynak bulmaya, teknolojiyi de kullanarak ilişkiler geliştirmeye, satıp pazarlamaya başlayacaksınız. ANA SAYFA


"İşinizi birlikte yaratalım! Mucit Amca’nın son icadı...." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları