Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İZCİ ŞARKI İZCİ ŞARKI VE VE MARŞLARI MARŞLARI. İSTİKLAL MARŞI Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İZCİ ŞARKI İZCİ ŞARKI VE VE MARŞLARI MARŞLARI. İSTİKLAL MARŞI Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak."— Sunum transkripti:

1 İZCİ ŞARKI İZCİ ŞARKI VE VE MARŞLARI MARŞLARI

2 İSTİKLAL MARŞI Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir ancak. Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal! Kahraman ırkıma bir gül! Ne bu şiddet, bu celal? Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal... Hakkıdır, hakk'a tapan, milletimin istiklal! Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir ancak. Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal! Kahraman ırkıma bir gül! Ne bu şiddet, bu celal? Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal... Hakkıdır, hakk'a tapan, milletimin istiklal!

3 İZCİ MARŞI YOLLAR UZUN, DİKENLİ, TAŞLI OLSA DA BASTIĞIN YER ÜZÜNTÜLERLE BASTIĞIN YER ÜZÜNTÜLERLE DOLSA DA DOLSA DA SEL,ÇIĞ,ATEŞ ÖNÜNDE SEL,ÇIĞ,ATEŞ ÖNÜNDE HER NE OLSA DA HER NE OLSA DA İZCİ GÜLEREK YÜRÜR İZCİ GÜLEREK YÜRÜR HAYDİ HAYDİ HAYDİ İZCİ(3) HAYDİ HAYDİ HAYDİ İZCİ(3) ŞARKI SÖYLE NEŞELEN ŞARKI SÖYLE NEŞELEN

4 SABAHLARI ERKEN KALKAR SABAHLARI ERKEN KALKAR SABAHLARI ERKEN KALKAR İZCİLER İZCİLER BOZKIRLARDA ATEŞ YAKAR İZCİLER İZCİLER ŞARKI SÖYLEYEREK GEZERİZ BİZ KIRLARDA GEZERİZ GEZERİZ HERGÜN HERGÜN KOŞARIZ KOŞARIZ HERGÜN HERGÜN

5 TÜRE MARŞI İZCİYİZ YASAMIZ KALBİMİZDEDİR ATAMIZ BİR BAYRAK ÖNÜMÜZDEDİR(2) ATAMIZ BİR BAYRAK ÖNÜMÜZDEDİR(2) (BİR TÜRE MADDESİ SÖYLENİR) DİYEREK COŞARIZ ÖBEĞİMİZLE(2)

6 ATEŞ VALSİ YANSIN ATEŞ ALEV ALEV SARSIN GÖĞÜ AK DUMANLAR ŞEN İZCİLER HALKALANSIN DİLE GELSİN ŞU ORMANLAR HEY HEY LARA LAY LAY LARA LAY LAY LAY LAYLAY LAY(2) DİLE GELSİN ŞU ORMANLAR HEY HEY. YANSIN ATEŞ ÖNÜMÜZDE YERDE DEĞİL GÖNLÜMÜZDE GÜLE GÜLE DÖNÜNÜZ DE NEŞELENSİN OYNAYANLAR HEY HEY

7 VEDA VALSİ ARTIK VEDA ET ŞEN İZCİ SEN ARKADAŞINA GİDİYORSUN İŞTİRAK ET VEDA VALSİNE(2) EĞER İNANMIŞ İSEN İZCİLİK ATEŞİNE DURMA,KOŞ,YAY ONU SEN YURDUN HER KÖŞESİNE BU ATEŞ İLE KAMPIMIZ SONA ERİYOR GELECEK SENE KAMP YİNE BİZİ BEKLİYOR 2 ARTIK,ARTIK,ARTIK ELVEDA(2)

8 TÜRKİYE İZCİLERİ TÜRKİYE İZCİLERİ TÜRKİYE İZCİLERİ GEZER,KOŞAR,EĞLENİR,ORMANDA(2) ÇAMLAR ALTINDA (4)

9 KAMP MARŞI YORGANIMIZ MAVİ GÖK, YEŞİL KIR YASTIK BİZE UÇAN KUŞLAR, YILDIZLAR, YILDIZLAR İMRENSİN NEŞEMİZE. KAMP DEMEK NEŞE DEMEK LA LA LA LAY SAF HAVA SU BOL YEMEK CAN KATAR CANLARA HEY SAĞLIĞA GEÇEN EMEK

10 ÇAĞRI MARŞI İZCİLİĞİN ATEŞİDİR KALPLERİMİZİ YAKAN SICAKLIK SÖNDÜRME ONU HAYDİ KARDEŞİM GEL,BİRLİK OLALIM KUVVET BULALIM SÖNDÜRME ONU HAYDİ KARDEŞİM GEL,BİRLİK OLALIM KUVVET BULALIM KARDEŞLİĞİN SEVİNCİDİR KALPLERİMİZDE YANAN BU IŞIK UÇUŞAN ALEVLERİN ARKASINDAN SEN DE GEL DOST OLALIM SEN DE GEL

11 İZCİ ŞENDİR İZCİ ŞENDİR İZCİ ŞENDİR İZCİ ŞENDİR ARKADAŞ ŞAPKASI FULARI ÇANTASIYLA BIÇAĞI KEMERİ ÇORABIYLA İZCİ ŞENDİR İZCİ ŞENDİR İZCİ ŞENDİR ARKADAŞ

12 YURDU TANIYACAĞIZ DAĞLAR OVALAR AŞA AŞA KOLAY VE ZOR DEMEDEN ARKADAŞ GÜÇLÜKLERİ HEP YENECEĞİZ SESLENİYOR DAĞ OVA ARKADAŞ GEL ÇALIŞ EMEK BİLGİ VER YURT İÇİN HALKIMIZ İÇİN ELLERİMİZ KENETLENİYOR YURT İÇİN MUTLULUK İÇİN GÖNÜLLERİMİZ KENETLENİYOR TOPRAK SUSUZ KALMASIN BOZKIRLAR BEREKETLE DOLSUN TOHUM ÇATLASIN CANA GELSİN GÜÇLÜKLERİ HEP YENECEĞİZ

13 ATATÜRK MARŞI HEY HEY HEY YA HEY HEY HEY YA HEY HEY HEY.. TÜRKÜZ,ATATÜRKÇÜYÜZ ÖZGÜRÜZ YERDEN GÖĞE(2) BESBELLİ BU TOPRAKLAR DENİZLER GÖKLER BİZİM(2) YENİDEN KURACAĞIZ DAĞI, TAŞI, OVAYI ÇAĞDAŞ UYGARLIK DİYE ÇARPAN BU YÜREK BİZİM

14 UK ALEYNA UK ALEYNA UK ALEYNA MAREKETE TUMBA ŞİKKA ŞİKKA TUMBA TUMBA OKATTA MARİA MARİA MAMO FİYFLAYFLOV FİY FLAY FLOV KOMİNALİ KOMİNALİ KOMİNALİ FİŞKO NA NA NA NA DA FİŞKO ESKAMİNİ SOLAMİNİ OVAK OVAK MAKAMİNİ SOLAMİNİ OVAK OVAK VIRRAK VIRRAK VIRAKRA RAK RAK FOŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ !

15 HAYDİ İZCİ Sabahleyin kalk. Haritaya bak. Havayı da sakın ihmal etme. Bulutlu mu, sisli mi? Karlı mı yoksa, güneşli mi Haydi haydi izci ho. Çantanı al. Durağa koş. Şoföre yalvarmaya başla. Şoför amca kapıyı aç.

16 HAYDİ İZCİ Arkadan bineyim yüküm ağır. Haydi haydi izci ho. Otobüsten indin. Çantanı aldın. Tabanvaya basıp ormana daldın. Çadırını aç, babaları tak. Kazıkları teker teker Çakmaya başla. Haydi haydi izci ho.

17 NE HOŞ YAŞAR BU İZCİLER NE HOŞ YAŞAR BU İZCİLER Do re mi re mire mire do Do si la sol fa mire do. Do re mi re mire mire do Do si la sol fa mire do. Ne hoş yaşar şu izciler. Gece gündüz sefa sürer. Ne hoş yaşar şu izciler. Gece gündüz sefa sürer. Do re mi re mire mire do Do si la sol fa mire do.

18 NE HOŞ YAŞAR BU İZCİLER NE HOŞ YAŞAR BU İZCİLER Do re mi re mire mire do Do si la sol fa mire do. Ne var sanki şehirlerde. Gel de yaşa bu yerlerde. Ne var sanki şehirlerde. Gel de yaşa bu yerlerde. Do re mi re mire mire do Do si la sol fa mire do. Do re mi re mire mire do Do si la sol fa mire do.

19 GEL SENDE BİZİMLE ŞARKILAR SÖYLE GEL SENDE BİZİMLE ŞARKILAR SÖYLE Gel sende bizimle şarkılar söyle. (2) Önce kemanı çal. (2) Viya viya viyola viya viyola. Gel sende bizimle şarkılar söyle. (2) Şimdi davulu çal. (2) Humba humba humbamba humba humba humbamba. Viya viya viyola viya viyola. Gel sende bizimle şarkılar söyle. (2) Şimdi piyano çal. (2)

20 GEL SENDE BİZİMLE ŞARKILAR SÖYLE GEL SENDE BİZİMLE ŞARKILAR SÖYLE Beng beng beng beng beng beng beng beng beng Humba humba humbamba humba humba humbamba. Viya viya viyola viya viyola. Sen sende benimle şarkılar söyle. (2) Şimdi flütü çal. (2) Hım hım hım hım hım hım hım hım hım hım Beng beng beng beng beng beng beng beng beng Humba humba humbamba humba humba humbamba. Viya viya viyola viya viyalo.

21 KAMP MARŞI Sabahleyin erken kalkar İzciler izciler Bozkırlarda ateş yakar İzciler izciler Şarkı söyleyerek Gezeriz biz kırlarda Koşalım, Koşalım, Koşalım, Koşalım, Hergün, Hergün, Hergün, Hergün, Kingan gulu gulu vasse Kingan gu kinga gu Ela, ela sela ela, sela, ela hoo Poli voli Poli voli Poli voli Poli voli Humba Humba Humba Hum

22 İÇİNDESİN Kamp yapmak için yinre koştuğumuz kırdasen Çadırımı kucaklayan rüzgarın için İzciliğin aşkıyla tutuşup yandığımız Gözlerde izi kalan ateşler içindesin. Elimizde bir asa, tuttuğumuz her kalem Divitlerin yazdığı türeler içindesin Hep izciler koşarken öykünün yollarında Uyanık gördüğümüz düşlerin içindesin.

23 BAYRAĞIM Al renginle kandasın O sevginle candasın Edirne’de Van’dasın Ne güzelsin, Ne güzelsin, Ne güzelsin, Bayrağım ne güzelsin bayrağım. Beş kıtada namın var Destan gibi şanın var Ay yıldızlı bağrın var Ne güzelsin, Ne güzelsin, Ne güzelsin, Bayrağım ne güzelsin bayrağım. Çekilince göndere Yakışısın göklere Meşalesin Türklere Ne güzelsin, Ne güzelsin, Ne güzelsin, Bayrağım ne güzelsin bayrağım.

24 ANADOLUM ANADOLUM Ovasından yaylasından geçmeyen bilmez (2) Pınarından sularından içmeyen bilmez. (2) Anadolum oy aman, Anadolum oy aman aman Benim yurdum oy aman aman (2) Kuş olup göklerde uçmayan bilmez (2) Gül olup ta bağlarında açmayan bilmez (2) Anadolum oy aman, Anadolum oy aman aman Benim yurdum oy aman aman (2) Aşığından, ezgisinden duymayan bilmez (2) Davul ile zurnasıyla coşmayan bilmez (2) Anadolum oy aman, Anadolum oy aman aman Benim yurdum oy aman aman (2)

25 HAYDİ İZCİ Haydi izci haydi izci ne duruyorsun Lider seni kampta bekler ne geziyorsun Sırt çantanı al, ormanlarda kal Serinlemek için denizlere dal (2) Kampımızda kampımızda toplanıyoruz Kardeşliğin sevincini biz yaşıyoruz. Sırt çantanı al, ormanlarda kal Serinlemek için denizlere dal (2)

26 İZMİR MARŞI İzmir’in dağlarında çiçekler açar Altın güneş orda sırmalar saçar Bozulmuş düşmanlar yel gibi kaçar Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa Adın yazılacak mücevher taşa. İzmir’in dağlarında oturdum kaldım Şehit olanları deftere yazdım Öksüz yavruları bağrıma bastım Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa Adın yazılacak mücevher taşa.

27 DOSTLUK Dostluğun biz sevgisiyle, Toplandık her an burda. Bu sevgi bağı kopmaz hiç, Dağılsak bir gün yurda. Bu güzel günü andıkça, Çarpacak kalbim benim. Bu sevgiyle ebediyen, Uzanır sana elim.

28 SESLENİR Şen izcilere seslenir, uzaktan uzağa kamplar. Bir kahkaha ile şenlenir, kar altında bile yollar. Aşarken yüce dağları, mis kokan ulu çamları. Hatırlarız biz her zaman, kar yağan o akşamları. Unutulmak öyküsünü unuttuk daha ilk günden. Bir bütün halindeyiz hep, o en yüce sevgilerden. Aşarken yüce dağları, mis kokan ulu çamları. Hatırlarız biz her zaman, kar yağan o akşamları.

29 SELAM SANA LİDERİM Selam sana liderim, çünkü ben izci oldum. Kalbim dostlukla doldu, çünkü ben izci oldum. Artık kızıp bağırma, yardımdan uzak durmam. Kibarlığı öğrendim, çünkü ben izci oldum. Vatan neymiş anladım, görevimi kavradım. İnsanların değerini izci oldum anladım. Yeşilliği korurum, zarar vermem doğaya. Zevk alırım her şeyden, çünkü ben izci oldum.

30 DÜŞÜNCE GÜNÜ DÜŞÜNCE GÜNÜ Düşünce gününde buluştuk biz yine Söz verdik yardımcı olmaya herkese. Gönülden bağlıyız dostluğa sevgiye. İzciyiz inandık kardeşliğe. Düşün, kendinden başka yaşayanları. Düşün, yapayalnız mutsuz olanları. Düşün, binlerce doymayan insanları. Düşün, kendinden başkalarını.

31 SELAM SELAM Selam bilge kafaya, özgür güçlü çabaya, Selam soylu Ata’ya, gerçek izci selam sana. Selam içten sevgiye, saygıya, dostluğa, kardeşliğe, Selam hür düşünceye, selam soylu Ata’ya.

32 Her nereye gitsek bize sorarlar. Kimleriz biz, nereliyiz. Cevap verirsek. Biz izciyiz deriz. Sesimizi duyulmazsa, Daha yüksek söyleriz TEKERLEMELER

33 Davul: Ben cennete gideceğim !(2) Keman: Beniii de götür. Beniii de götür. Darbuka: Hep birlikte birlikte. DAVUL ALKIŞI

34 VATAN BENİM İzmir benim, Van benim Şeref benim, şan benim Kars Erzurum Erzincan Konya Ardahan benim Seneler kutlu bana Aylar umutlu bana Her an haykırıyorum “Türk’üm” ne mutlu bana Cesaretim candadır Şöhretim dört yandadır Benim bütün cevherim Damarımdaki kandadır Seneler kutlu bana Aylar umutlu bana Her an haykırıyorum “Türk’üm” ne mutlu bana


"İZCİ ŞARKI İZCİ ŞARKI VE VE MARŞLARI MARŞLARI. İSTİKLAL MARŞI Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları