Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Latif Mutlu İstanbul Bilgi Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Latif Mutlu İstanbul Bilgi Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı."— Sunum transkripti:

1 Latif Mutlu İstanbul Bilgi Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı

2 Hayat Hikayem 09.06.1924 Tunceli / Nazimiye Yedi yaşına kadar burada kaldık. Yüksek Rakımlı dağlar arasında, sert iklimli bir yer. O zamanlalar hiç yolu Olmadığı için tecrit edilmiş gibi idik. Dünyamız küçüktü.

3 Hayat Hikayem 1931 Elazığ’a göçüyoruz. Elazığ’da ilk kez kağnı arabası gördüğümde çok şaşırmıştım. Tekerlekleri boyum kadardı. 1931 Elazığ’a göçüyoruz. Elazığ’da ilk kez kağnı arabası gördüğümde çok şaşırmıştım. Tekerlekleri boyum kadardı. 1932 Elektrik fabrikası kuruldu. Önce sokaklara sonra evlere bağlandı. 1932 Elektrik fabrikası kuruldu. Önce sokaklara sonra evlere bağlandı. 1933 Cumhuriyetin onuncu yıl kutlamaları. İlk Üniversite kuruldu. 1933 Cumhuriyetin onuncu yıl kutlamaları. İlk Üniversite kuruldu. 1934 Elazığ’a trenin ilk kez gelişi. Halkevinin açılışı. Darwin teorisi. 1934 Elazığ’a trenin ilk kez gelişi. Halkevinin açılışı. Darwin teorisi. 1935 Hafta tatili Cumadan pazara alındı. Çağdaşlaşıyoruz. 1935 Hafta tatili Cumadan pazara alındı. Çağdaşlaşıyoruz. 1936 Halk evi kütüphanesine gitme alışkanlığı, ilk radyo dinleme. 1936 Halk evi kütüphanesine gitme alışkanlığı, ilk radyo dinleme. 1937 Yerli Mallar haftası. 1937 Yerli Mallar haftası. 1938 Mart ayında Atatürk’ü gördüm. Ve 10 kasım. 1938 Mart ayında Atatürk’ü gördüm. Ve 10 kasım. 1939 Hatay Geri alındı. Musul’u istiyorduk. 2. Dünya savaşı çıktı. 1939 Hatay Geri alındı. Musul’u istiyorduk. 2. Dünya savaşı çıktı.

4 Hayat Hikayem Adana’ya göç ettik. 6 yıl kaldık. Ortaokul ve lise yılları orada geçti. Ramazanoğlu kütüphanesine sürekli gidiş. M.E.B tercüme ettiği Dünya klasiklerinin tamamını satın aldım. Adana’ya göç ettik. 6 yıl kaldık. Ortaokul ve lise yılları orada geçti. Ramazanoğlu kütüphanesine sürekli gidiş. M.E.B tercüme ettiği Dünya klasiklerinin tamamını satın aldım. 1941 1 Şubat Churchill Adana’ya geldi. Onu gördüm. Hayal kırıklığı. 1941 1 Şubat Churchill Adana’ya geldi. Onu gördüm. Hayal kırıklığı. 1945 Wandell Wilkie’nin Tek bir Dünya isimli kitabı İbret Verici. 1945 Wandell Wilkie’nin Tek bir Dünya isimli kitabı İbret Verici. 1946 Büyük devalüasyon. 1$ = 130 kuruştan 280 kuruşa çıktı. 1946 Büyük devalüasyon. 1$ = 130 kuruştan 280 kuruşa çıktı. 1947 B. Franklin ile tanışma. 1947 B. Franklin ile tanışma.

5 Hayat Hikayem 1950 Petrol Ofisine girdim. 15 yıl çalıştım. Şube Müdürü, Depo müdürü ve bölge müdürü olarak görev yaptım. Çalışırken Hukuk Fakültesine üç yıl devam ettim. Sonradan Özel İktisadi ve Ticari ilimler yüksek okulunda yönetici olarak görev yaptım. Türkiye’de ilk kez kurulan İskenderun Batman Petrol Boru hattının kurucu müdürü olarak görev çalıştım. İşimle ilgili araştırmalar sonucunda; iki Patent aldım. 1950 Petrol Ofisine girdim. 15 yıl çalıştım. Şube Müdürü, Depo müdürü ve bölge müdürü olarak görev yaptım. Çalışırken Hukuk Fakültesine üç yıl devam ettim. Sonradan Özel İktisadi ve Ticari ilimler yüksek okulunda yönetici olarak görev yaptım. Türkiye’de ilk kez kurulan İskenderun Batman Petrol Boru hattının kurucu müdürü olarak görev çalıştım. İşimle ilgili araştırmalar sonucunda; iki Patent aldım.

6 Hayat Hikayem Doğduğum yer, kapalı ve dar bir yöre idi. İki günlük yol ötesindeki Elazığ’ı hayal ediyor ve arzuluyorduk. 7 yaşında birden bire Elazığ da uygarlığın ürünleri karşılaşınca gözlerim kamaştı. Bir birini izleyen Atatürk devrimlerini yaşamak, Onuncu yıl nutkunun yüreklendirici sözleri, marşlardaki coşkulu tempo benim için daima, çalışma ve ilerleme itici gücü olmuşlardır. Hayatımıza giren devrimler Atatürk’ün ölümü ile birlikte son buldu.

7 Hayat Hikayem Çoğulcu demokrasiye geçtikten sonra, her şey birden bire geriye aktı. Çoğulcu demokrasiye geçtikten sonra, her şey birden bire geriye aktı. Artık, ülkümüz; “Yükselmek ve ileri gitmektir” değildi. Artık, ülkümüz; “Yükselmek ve ileri gitmektir” değildi. “Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için” denmiyordu. “Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için” denmiyordu. “Ben sen yok, biz varız” sözü de unutuldu. “Ben sen yok, biz varız” sözü de unutuldu. Vatandaşlar partilere bölündü. Partiler cahil kalmış halka yaranmak için devrimlerden ödün vermeye başladı. Vatandaşlar partilere bölündü. Partiler cahil kalmış halka yaranmak için devrimlerden ödün vermeye başladı. Köy enstitüleri gözden düştü. Okullara yeniden din dersi girdi. Köy enstitüleri gözden düştü. Okullara yeniden din dersi girdi. Türkçe okunan ezan Yeniden Arapça’ya döndürüldü. Türkçe okunan ezan Yeniden Arapça’ya döndürüldü. Halkevleri ve Köy Enstitüleri kapatıldı. Atatürk Devrimlerine, karşı bir devrim hareketi başladı. İmam hatip okulları ve kuran kursları açıldı Halkevleri ve Köy Enstitüleri kapatıldı. Atatürk Devrimlerine, karşı bir devrim hareketi başladı. İmam hatip okulları ve kuran kursları açıldı

8 İstanbul Bilgi Üniversitesi nasıl kuruldu?

9 Başarıyı Yakalamak Kendini Bil !...Sokrates

10 Başarıyı Yakalamak Dinlemesini Bil !...

11 Başarıyı Yakalamak ABD, Dale Carenegie Enstitüsü Liderlik dersleri. (C ) ile başlayan bu üç şeyi asla yapmayınız; (C ) ile başlayan bu üç şeyi asla yapmayınız; Complaint Şikayet Complaint Şikayet Criticism Tenkit Criticism Tenkit Contempt Aşağılama Contempt Aşağılama

12 Başarıyı Yakalamak Japon erkeği karısı ile günde B ile başlayan üç kelime ile konuşur. Japon erkeği karısı ile günde B ile başlayan üç kelime ile konuşur. Bath Banyo Bath Banyo Bed Yatak Bed Yatak Breakfast Kahvaltı Breakfast Kahvaltı Japon Mucizesinin temeli Toplam kalite kontrolü ile sağlandı.

13 Başarıyı Yakalamak Finlandiya; Ne yapıyorsan en iyisini yapmalısın.

14 Türkiye Göstergeleri

15

16

17

18 Andrea Carnecia dan bir alıntı...


"Latif Mutlu İstanbul Bilgi Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları