Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

90 km/saat süratle giden bir otomobilin, duran bir nesneye çarptığındaki ilk ölümcül saniyede neler olduğunu biliyor musunuz?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "90 km/saat süratle giden bir otomobilin, duran bir nesneye çarptığındaki ilk ölümcül saniyede neler olduğunu biliyor musunuz?"— Sunum transkripti:

1

2 90 km/saat süratle giden bir otomobilin, duran bir nesneye çarptığındaki ilk ölümcül saniyede neler olduğunu biliyor musunuz?

3 Saniyenin ilk onda birinde, Ön tampon ve ızgara PARÇALANIR.

4 Saniyenin ikinci onda birinde, aracın ön gövdesi eğilmeye başlar, arka tekerlekler yoldan kesilirken ön cam yukarıya yükselir. Aynı anda, ön tekerler çarpılan cismi sarmaya başlar. Aracın ön kısmı durmuş olmasına rağmen arka kısım hala 90 km/saat süratle hareketine devam etmektedir. Sürücü içgüdüsel olarak ayaklarını gererek çarpışmaya karşı direnmeye çalışır ancak ayakları çoktan KIRILMIŞTIR.

5 Saniyenin üçüncü onda birinde, Direksiyon parçalanmaya başlar ve direksiyon mili SÜRÜCÜNÜN GÖĞSÜNE girer.

6 Saniyenin dördüncü onda birinde, Aracın arka kısmı hala 90 km/saat süratle hareket ettiğinden araç gövdesi ikiye ayrılmış ve aracın ilk yarım metrelik kısmı tamamen PARÇALANMIŞTIR

7 Saniyenin beşinci onda birinde, Sürücü direksiyon mili tarafından mızraklanmış şekilde durmaktadır ve ciğerlerine kan dolmaya başlar.

8 Saniyenin altıncı onda birinde, Çarpışma o kadar şiddetlidir ki, ayakkabılar çok iyi bağlanmış olmasına rağmen ayaktan fırlar. Fren ve debriyaj pedalları ayaklara dolaşır. Aracın gövdesi yarı yarıya kısalır, tekerlekler tekrar yola inmeye başladığında sürücünün kafası ön cama vurur.

9 Saniyenin yedinci onda birinde, Kapılar çökerek sürücüyü kapana sıkıştırır. Bu sürücüyü rahatsız etmez, çünkü artık ÖLÜDÜR. Saniyenin geriye kalan onda üçlük kısmı da artık onun için hiçbir anlam taşımamaktadır.

10 Şimdi kim, EMNİYET KEMERİ TAKACAK?

11 Tüm araç sürücülerine ithaf edilmiştir. EMNİYET KEMERİNİZİ TAKINIZ!

12 Lütfen tanıdığınız herkese gönderin!


"90 km/saat süratle giden bir otomobilin, duran bir nesneye çarptığındaki ilk ölümcül saniyede neler olduğunu biliyor musunuz?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları