Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BÜNYAMİN-İ Ayaş-İ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BÜNYAMİN-İ Ayaş-İ."— Sunum transkripti:

1 BÜNYAMİN-İ Ayaş-İ

2 BÜNYAMİN-İ AYAŞ-İ Türk- İslam mutasavvıflarından olan Ayaşlı
Bünyamin Hazretleri, Osmanlı döneminde pek çok âlim,devlet adamı, mutasavvıf çıkarmış ve olan Ayaş ilçesinde dünyaya gelmiştir. Asil bir soydan gelen Bünyamin Ayaşi’nin asıl ismi Mustafa olup lakabı ise İbn-i Yamin’dir.

3 Bünyamin-i Ayaş-î ,Hacı Bayram Velî Hazretleri’nin halifelerinden ve Bayramiye Tarikâtî’nın Melemiye kolunun kurucusu olarak bilinen Bursalı Ömer Sıkkinî’nin tek halifesidir.

4 Bünyamin Ayaşi , Şeyh Ömer Sıkkini ahirete göçtükten sonra onun yerine 1510 yılında Melamiye Şeyhi olmuştur. Saadettin Süleyman Efendi, Et- Tarikatü’l –Bayramiye isimli eserinde Bünyamin-i Ayaşî için kerâmetlerinin sınırı yoktur derken onun zamanının Kutbü’l Arifîn (ariflerin en büyüğü)olarak göstermiştir.

5 BÜNYAMİN-İ AYAŞİ ‘NİN KERAMETİ
Rodos Adası,Kanuni Sultan Süleyman yedi aydan beri kuşatıldığı halde bir türlü fethedilemiyordu.

6 BÜNYAMİN-İ AYAŞİ NİN KERAMETİ
Kanuninin çuhadarlarından bir zat çıkarak “Hünkârım bir kişi var. Kütahya Kalesi’nde hapistedir. Bu zât Ariflerin büyüklerindendir. Umulur ki serbest bırakılırsa Rodos Adası’nın fethi müyesser ola” demiştir. Kanuni, bunun üzerine Ayaşlı Bünyamin’in salıverilmesini emreder.

7 Bünyamin-i Ayaş-i’nin serbest kaldığı gün Rodos fethedilmiştir

8 Şeyh Mustafa Bünyamin , Hazreti Peygamberin sünnetini kendine örnek
almış dünya ve ahireti dengelemiş, 16. asra damgasını vurmuş büyük bir mutasavvıftır.

9 Türk- İslam mutasavvıflarından olan
Ayaşlı Bünyamin Hazretleri, Osmanlı döneminde pek çok âlim,devlet adamı ve mutasavvıf çıkarmış Ayaş ilçesinin alimlerindendir

10 BÜNYAMİN İLKOKULU Cumhuriyetin ilânından sonra Ayaş'ta 1.Mektep adıyla ilk olarak açılan okuldur yılında eğitim-öğretime başlamıştır yılında ilk ahşap binası yapılmıştır.

11 BÜNYAMİN İLKOKULU Okulumuz ilçemizde doğmuş ve yetişmiş olan Bünyamin Ayaş-i Hazretlerine hürmeten 1936 yılında Bünyamin adını almıştır. Okulumuz ilkokul olarak hizmet vermektedir. Okulumuzda 12 öğretmen 113 öğrenci bulunmaktadır


"BÜNYAMİN-İ Ayaş-İ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları