Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ERGONOMICS BATHROOMS.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ERGONOMICS BATHROOMS."— Sunum transkripti:

1 ERGONOMICS BATHROOMS

2 Bathrooms These require special installation and rigging for
body cleaning and health controlling. If there are 5 or more people in the house, bathrooms and WC should be separated. Voice isolation is important. Direction of the bathroom should be north. Ventilation and illumination should be enough. Optimum temperature: oC. Top surfaces should be easily cleaned due to humidity.

3 Bathrooms Floor surface should not be slippery.
If possible, one bathroom should open to a bedroom. The doorway to a bathroom should be designed to visually shield the the room if the door is left open. The room should have a window for natural light and ventilation if possible. An electrical plug must be near a window and at 1.30 cm height from the floor.

4 BATHTUB: They are usually good
for body cleaning and relaxing. SHOWER BASE: They are adequate for body cleaning. URINAL: Used usually in public spaces but sometimes in houses too. BASIN: It should be big enough. A tap with an arm will provide water and energy saving.

5 Duşta: A. Duş başlığı. Yüksekliği müşterinin tercihine göre ayarlanabilir. B. Duş vanaları ya da karışım vanaları. Daima duş girişine yakın yerleştirilmeli. C. Duş perdesi çubuğu. (C.1) İsteğe bağlı olarak;cam duş çevre kapısı; menteşeler, vanaların karşısına, kenarlara monte edilmeli. D. Sabun ve sünger taşıyıcısı ile tutamak kombinasyonu. Kenardan akıtmalı olanı kullanılmalı. Arka duvar ya da duş başlığının karşısında yer alan yan duvara yerleştirilmeli. E. Duş vantilatörü. Buhar giderici olarak kullanılır; banyo vantilatörü olarak da iş görebilir. F. Duş kabini aydınlatması. İsteğe bağlı; buhar geçirmeyen model olmalıdır.

6

7 Küvette: A, B ve C. Duş başlığı, duş ayarları, banyo vanaları ve musluk. Konumları müşterinin isteğine bağlı değişebilmekle birlikte, küvetin dışından da ulaşılabilir olmalıdır. D. Sabun ve sünger taşıyıcısı ile tutamak kombinasyonu. Kenardan akıtmalı olanı tercih edilir. E. Dikey tutamaklar. Tercihe bağlı, ancak tavsiye edilir. F. Havlu askısı. Duş donatımlı küvetin üzerinde kullanılmaz. G. Perde borusu. Küvetin iç yüzünde yer almalıdır. (G.1) Alternatif olarak; cam duş çevre kapısı, perde yerine kullanılabilir. Kapılı ve kapısız farklı çeşitleri bulunmaktadır.

8

9 Boy aynası. Genellikle kapı üzerindedir. Banyo terazisi
Boy aynası. Genellikle kapı üzerindedir. Banyo terazisi. Sabit ya da taşınabilir olabilir. Kirli sepeti. İsteğe bağlı olarak, banyo dolabının bir bölümünde, sabit ya da taşınabilir şekillerde olabilir. Yardımcı ısıtıcı. Sabit radyatör tipi tercih edilir; açık zemin alanına doğru ısıtması tercih edilir.

10 122cm 68 cm 48-61cm 76cm 48-61cm 94-109cm Max. 183cm 46cm

11 51-61 cm 176 cm cm 81 cm 48-61cm cm 41-46cm

12 70cm

13

14

15

16 Yıkama Alanında: A. Ayna ve ilaç dolabı
Yıkama Alanında: A. Ayna ve ilaç dolabı. Ölçüleri, raf ya da üstü raflı yıkama birimine bağlı olarak değişmektedir. Ayna bir rafın en az 18 cm. üzerinden açılmalıdır. (A.1) Lavabonun hemen üzerine yerleştirilecek sabit ayna, 7 ila 14 yaş arası çocuklar için tercih edilir. B. Raf. Tercihen duvarla aynı hizada gömme. Ecza dolabına ya da lavaboya ait bir bölüm olarak düşünülebilir.

17 C,D ve E. Sabun, diş fırçası ve bardak taşıyıcıları, ayrı birimler ya da birleşik; gömme ya da dışarlak olabilir. F. Tıraş makinesi ve saç kurutma makinesi için bölme. Lavabonun sağ üstünde, tamamen önde. G. Tıraş bıçağını koyma yeri. H. Havlu askıları. Lavabo tezgahı ya da rafın hizasında olabilir. Kısıtlı alanda, üst askılara el-yüz havluları, aşağıdakilere de banyo havluları asılabilir.

18

19

20

21

22

23


"ERGONOMICS BATHROOMS." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları