Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KURUMSAL LOGO ÇALIŞMASI Bursa İl Özel İdaresi. Logo, çizgesel tanıtımdır. Logolar kurumların isimlerinin, profil veya vizyonlarının temsil edildiği resimlerdir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KURUMSAL LOGO ÇALIŞMASI Bursa İl Özel İdaresi. Logo, çizgesel tanıtımdır. Logolar kurumların isimlerinin, profil veya vizyonlarının temsil edildiği resimlerdir."— Sunum transkripti:

1 KURUMSAL LOGO ÇALIŞMASI Bursa İl Özel İdaresi

2 Logo, çizgesel tanıtımdır. Logolar kurumların isimlerinin, profil veya vizyonlarının temsil edildiği resimlerdir. Bu, kurum için tanınmışlığını artırmak, kimliğini geliştirmek ve imgesini yaymak için etkili bir araçtır. Kurum ve kuruluşların, etkinliklerin ve markaların kendilerini sadece bir isimle ifade etmeleri akılda kalıcılık açısından etkili olmayabilir. İşte bu akılda kalıcılığı sürekli tutmak ve görüldüğünde o markanın akla gelmesini sağlamak amacıyla oluşturulmuş sembole "LOGO" denilmektedir. LOGO

3 Yazı karakterli logolar Logo Türleri Simgesel logolar

4 Logonun İşlevleri Tanınma İşlevi Kurum ve kuruluşların rakiplerinin karşısında ayırıcı özelliklerini ön plana çıkarmaya yarar. Logo bu bağlamda tanınırlığın önemli bir etmenidir. Tescil İşlevi Kurum ve kuruluşların hizmet veya ürünlerinin yasal anlamda da tanınırlığını sağlamaktadır. Simgesel İşlev Kurum ya da kuruluşun temel değerlerinin, felsefesinin aktarılması söz konusudur. Logo kurumun bir özetidir.

5 Özellikleri Akılda kalıcı olmalıdır. Sade ve yalın olmalıdır. Şekil ve yazı bir arada kullanılabilmelidir. Temsil ettiği kurumun amacına uygun olmalıdır.

6 “Yeşil Bursa” Logo kesitleri

7 Gökyüzü ve Deniz Logo kesitleri

8 Güneş Logo kesitleri

9 17 İlçe Logo kesitleri

10 Gelişme, ilerleme, h areketlilik Logo kesitleri

11 Köklü, güçlü bir geçmiş Logo kesitleri

12 İlin adı BURSA Logo kesitleri

13 Tasarlanan logo

14 Hazırlayan : Mali İ ş ler Daire Ba ş kanlı ğ ı


"KURUMSAL LOGO ÇALIŞMASI Bursa İl Özel İdaresi. Logo, çizgesel tanıtımdır. Logolar kurumların isimlerinin, profil veya vizyonlarının temsil edildiği resimlerdir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları