Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DÜZCE VALİLİĞİ İL KÜLTÜR ve TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ EYLEM PLANI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DÜZCE VALİLİĞİ İL KÜLTÜR ve TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ EYLEM PLANI."— Sunum transkripti:

1 DÜZCE VALİLİĞİ İL KÜLTÜR ve TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2018 EYLEM PLANI.
AMAÇ: Kültür ve turizmin Düzce ekonomisine katkısının arttırılması ve ekonomik yararın ilçeler arasında dengeli bir şekilde dağılımını sağlayarak, il geneline yaygınlaştırmak. Tüketici tercihlerinin belirlenerek çeşitlendirilmesi ve böylece değerlendirilmemiş kültür- turizm potansiyellerine işlev kazandırılması amaçları ile kültür-turizm değerlerinin çevre alt yapısının geliştirilmesini sağlayarak istihdam yaratmak. Kırsal kalkınmayı sağlamak, potansiyelleri değerlendirmek ve bölgesel gelişmişliği sağlamak ve gelecekte Düzce’yi “Alternatif Doğa Turizminin Merkezi” yapmak. Yani Düzce’yi MARKA KENT yapmak.

2 PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ
İDEAL PROJELER PROJE UYGULAMA HEDEFİ FAALİYETLER SORUMLU KURUMLAR İÇ PAYDAŞLARIMIZ DIŞ PAYDAŞLARIMIZ PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ İdeal Proje:1- Valiliğimizce hazırlanan “Doğa Yürüyüş Parkurları” yön levhaları düzenleme projeleri. Proje Uygulama Hedefi:1.1- Doğa Yürüyüş parkurları kitabında yer alan tabelalardaki eksikliklerin giderilmesi. Faaliyetler:1.1.1 Doğa Yürüyüş Parkurları kitabında yer alan tabelaların eksikliklerinin ortaya çıkarılması için güzergahın gezilerek tespiti. Eksik olan yön levhalarının yapımının sağlanarak, yerine takılması Yere kazılarak dökülen betonun sağlamlaştırılması ve etrafında oluşan eksikliklerin tamamlanması. -Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü _Düzce İl Özel İdaresi _ İlçe Kaymakamlıkları _ Düzce Valiliği _İlçe Kaymakamlıkları _Doğa Sporları Derneği Başkanlığı _Köy Muhtarlıkları _Düzce Üniversitesi _Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü _Orman ve Su İşleri Müdürlüğü 1.Nisan – 1.Haziran ayları – 2018 yılları arasında uygulanacaktır.

3 PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ Proje Uygulama Hedefi:
İDEAL PROJELER PROJE UYGULAMA HEDEFİ FAALİYETLER SORUMLU KURUMLAR İÇ PAYDAŞLARIMIZ DIŞ PAYDAŞLARIMIZ PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ İdeal Proje:2- Düzce'yi Düzcelilere tanıtalım fikrinden hareketle “Düzce'yi Tanıma ve Tanıtma Projesi” hazırlanıp harekete geçirilmesi. Proje Uygulama Hedefi: 2.1- Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Kültür ve Turizm Bakanlığı, İl Özel İdaresi ve Başbakanlık Tanıtma Fonuna Projenin başvurusunu yapmak. Faaliyetler: Düzce'yi turizm açısından önemli bir yere getirmek. Turizm ile uğraşan yatırımcıların il yararına yatırım yapmalarını sağlamak. İlin tanıtımıyla ilgili her türlü basılı, görsel yayınlar yayınlayıp, tanıtım yapmak. İl içerisinden ilimiz dışarısına yapılan turistik gezileri il içine yöneltmek. _Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü _Düzce İl Özel İdaresi _Milli Eğitim İl Müdürlüğü _Düzce Üniversitesi _İlçe Kaymakamlıkları _Düzce Valiliği _İlçe Kaymakamlıkları _Düzce İl Özel İdaresi _Turizm Dernek Başkanlığı _Seyahat Acentaları _Kültür ve Turizm Bakanlığı _Doğu Marmara Kalkınma Ajansı _Düzce Üniversitesi _Düzce İl Özel İdaresi _STK tarihleri arasında uygulanacaktır.

4 PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ Proje Uygulama Hedefi:
İDEAL PROJELER PROJE UYGULAMA HEDEFİ FAALİYETLER SORUMLU KURUMLAR İÇ PAYDAŞLARIMIZ DIŞ PAYDAŞLARIMIZ PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ İdeal Proje:2- Düzce'yi Düzcelilere tanıtalım fikrinden hareketle “Düzce'yi Tanıma ve Tanıtma Projesi” hazırlanıp harekete geçirilmesi. Proje Uygulama Hedefi: 2.1- Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Kültür ve Turizm Bakanlığı, İl Özel İdaresi ve Başbakanlık Tanıtma Fonuna Projenin başvurusunu yapmak. Yöresel yemek kültürünü tanıtıcı görsel broşürler yayınlamak. İl içerisinde Turizm Danışma Birimleri açılarak gelen turistleri yönlendirmesi için "Gönüllü Turizm Elçileri" yetiştirip buralarda görevlendirmek. İl Turizm Haritası, broşür, şelale ve mesire alanlarını gösteren tanıtım CD'leri yapmak. Düzce'de yaşayan kültürleri bir araya getirip, milli birlik ve beraberliğin gelişmesine katkı sağlamak. _Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü _Düzce İl Özel İdaresi _Milli Eğitim İl Müdürlüğü _Düzce Üniversitesi _İlçe Kaymakamlıkları _Düzce Valiliği _Turizm Dernek Başkanlığı _Seyahat Acentaları _Kültür ve Turizm Bakanlığı _Doğu Marmara Kalkınma Ajansı _STK tarihleri arasında uygulanacaktır.

5 PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ
İDEAL PROJELER PROJE UYGULAMA HEDEFİ FAALİYETLER SORUMLU KURUMLAR İÇ PAYDAŞLARIMIZ DIŞ PAYDAŞLARIMIZ PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ İdeal Proje:3- 07 Kasım 2012 tarihinde Düzce Belediyesi'nde yapılan Kent Konseyi toplantısında alınan tavsiye kararı doğrultusunda Düzce'nin tarihi ve turistik yerlerine geziler düzenlemek. Proje Uygulama Hedefi:3.1- Turizm Haftasının kutlandığı Nisan tarihleri arasında tarihi ve turistik yerlerin Düzcelilere tanıtılması amacıyla geziler düzenlemek Tanıtım amacıyla yapılan bu geziler 2013 Aralık ayı sonuna kadar devam edecektir. Faaliyetler:3.3.1- Akçakoca Ceneviz Kalesi ve Düzce Konuralp Müzesi gibi tarih ve kültür dokusu olan yerlere geziler düzenlemek. Doğal güzellikleri olan yaylalar ve şelalelere turlar düzenleyip tanıtım yapmak. Akçakoca Fakıllı Mağarası, Yığılca Sarıkaya Mağarasına geziler düzenlemek. _Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü _Düzce İl Özel İdaresi _Düzce Belediyesi -İlçe ve Yerel Belediyeler _Düzce Üniversitesi _Düzce Valiliği _İlçe Kaymakamlıkları _Turizm Dernek Başkanlıkları _Seyahat Acentaları _Doğu Marmara Kalkınma Ajansı _STK 15-22 Nisan Turizm Haftasında İlkbahar Tanıtım Gezileri, tarihleri arasında Sonbahar Tanıtım Gezileri. Bu geziler yılları arasında aynı aylar aralığında gerçekleştirilecektir.

6 PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ
İDEAL PROJELER PROJE UYGULAMA HEDEFİ FAALİYETLER SORUMLU KURUMLAR İÇ PAYDAŞLARIMIZ DIŞ PAYDAŞLARIMIZ PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ İdeal Proje:3- 07 Kasım 2012 tarihinde Düzce Belediyesi'nde yapılan Kent Konseyi toplantısında alınan tavsiye kararı doğrultusunda Düzce'nin tarihi ve turistik yerlerine geziler düzenlemek. Proje Uygulama Hedefi:3.1- Turizm Haftasının kutlandığı Nisan tarihleri arasında tarihi ve turistik yerlerin Düzcelilere tanıtılması amacıyla geziler düzenlemek Tanıtım amacıyla yapılan bu geziler 2013 Aralık ayı sonuna kadar devam edecektir. Faaliyetler: yılında Bakanlığımızdan destek alıp yapılan piknik ve mesire alanlarına turlar düzenleyip, buraların tanıtımını yapmak. Eko turizm açısından önemli bir potansiyel oluşturan Akçakoca Dadalı Köyü, Aydınpınar, Efteni-Toptepe, Cumayeri-Dokuzdeğirmen, Kaynaşlı Sazköy, Yığılca ve köyleri, Gölyaka-Aksu-Süleymanbey-Çay Köylerine geziler düzenleyip, buraları tanıtmak. _Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü _Düzce İl Özel İdaresi _Düzce Belediyesi -İlçe ve Yerel Belediyeler _Düzce Üniversitesi _Düzce Valiliği _İlçe Kaymakamlıkları _Turizm Dernek Başkanlıkları _Seyahat Acentaları _Doğu Marmara Kalkınma Ajansı _STK 15-22 Nisan Turizm Haftasında İlkbahar Tanıtım Gezileri, tarihleri arasında Sonbahar Tanıtım Gezileri. Bu geziler yılları arasında aynı aylar aralığında gerçekleştirilecektir.

7 PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ
İDEAL PROJELER PROJE UYGULAMA HEDEFİ FAALİYETLER SORUMLU KURUMLAR İÇ PAYDAŞLARIMIZ DIŞ PAYDAŞLARIMIZ PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ İdeal proje:4- Ankara Atatürk Kültür Merkezi ve İstanbul Feshanede Düzce tanıtım günleri ve Düzce tanıtım haftaları düzenlemek. Proje Uygulama Hedefi:4.1- Her yıl düzenli olarak Nisan-Mayıs-Ekim ve Kasım aylarında profosyonel bir şekilde ilimizin tanıtımını yapmak. Faaliyetler: İlimizin bu fuarda broşür, CD, yöresel ürünlerden oluşan örneklerle tanıtımı yapılacaktır Doğa turizminin gelişmesi açısından buradaki tur operatörleriyle karşılıklı görüşmeler yapıp, il dışından gelecek olan turların bağlanmasını sağlamak Fuar alanını Düzce'nin doğal güzelliklerinden oluşan resimlerle süsleyip, görselliği ön plana çıkartarak İlimizin bilindiğinden çok daha fazla güzelliğe sahip olduğunu kanıtlamak. _Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü _Kültür ve Turizm Bakanlığı _Ankara Ticaret Odası -İstanbul Kültür ve Turizm Derneği İstanbul Ticaret Odası _Ankara Kültür Turizm Derneği _Düzce Valiliği -Ankara Düzceliler Derneği İstanbul Düzceliler Derneği -S.T.K. _Ankara Büyükşehir Belediyesi _TÜRSAB _ASO _Düzce Üniversitesi _Düzce Belediyesi -Kültür ve Turizm Bakanlığı - Başbakanlık Tanıtma Fonu Aralık yılları arası.

8 PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ
İDEAL PROJELER PROJE UYGULAMA HEDEFİ FAALİYETLER SORUMLU KURUMLAR İÇ PAYDAŞLARIMIZ DIŞ PAYDAŞLARIMIZ PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ İdeal Proje:5- Her yıl düzenli olarak yapılan Uluslararası Doğu Akdeniz Seyahat Acentası ve Turizm Fuarı'na(EMITT) MARKA, BAKAB ve BAKKA illeriyle beraber katılım için hazırlıklar yapmak. Bunun yanında Valilikçe uygun görüşülecek diğer fuarlara da hazırlık yapıp katılım sağlamak. Proje Uygulama Hedefi: Ocak 2013 tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü TÜYAP'da Uluslararası Doğu Akdeniz ve Turizm Fuarı'na (EMITT) Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak katılımımızı organize etmek Ülkemizde İller bazında düzenlenen fuarlara hazırlık yapıp, İlimizi buralarda temsil etmek. Faaliyetler: Dünyanın pek çok ülkesinden katılımın çok yoğun olduğu bu organizasyonda Düzce'nin en güzel şekilde yabancı ülkelere tanıtımını yapmak. Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak Düzce Belediyesi ve ilçe belediyelerinde içine alan bir konsept oluşturup, birlikte katılımı organize etmek. Bu fuarda eşsiz güzellikleri olan doğa, yayla, şelale, mağara ve diğer güzellikleri broşürlerle tanıtmak ve stand arka planında bulunan duvarları afişlerle süsleyerek tanıtımını sağlamak. İlimizin yöresel oyunlar, yöresel el sanatları, yöresel ürünler bazında tanıtımını en iyi şekilde yapmak. _Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü _İlçe Belediyeleri _MARKA İlleri _BAKAB İlleri _Düzce Valiliği _Düzce İl Özel İdaresi _İlçe Kaymakamlıkları _Düzce Belediyesi _Düzce Üniversitesi _BAKKA-BAKAB ve MARKA Ajansları _DTSO _İlçe Belediyeleri _STK Kültür ve Turizm Bakanlığı Her yıl Ocak ve Şubat yılları arası

9 PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ
İDEAL PROJELER PROJE UYGULAMA HEDEFİ FAALİYETLER SORUMLU KURUMLAR İÇ PAYDAŞLARIMIZ DIŞ PAYDAŞLARIMIZ PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ İdeal Proje:6- İlimizin kültür ve turizm potansiyellerini tanıtmak amacıyla hazırlamış olduğumuz "Gelişen Düzce Tanıtım Projesi" ni Başbakanlık Tanıtma Fonuna sunup, maddi destek sağlamak. Proje Uygulama Hedefi:6.1- Ocak 2013 tarihinde projenin başvurusunu yapıp, akabinde proje içerisinde olan Düzce'nin kültür ve turizm potansiyelleri ile ilgili kitapların basımını yaptırıp, diğer illere tanıtım amacıyla gönderip Düzce'nin tanıtımını sağlamak olup, yılı içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir. Faaliyetler:6.6.1-Proje kapsamında "Düzce Turizm Rehberi" hazırlanarak nelerin yer alacağı konulu broşür hazırlamak. "Düzce Mutfağı" adı altında bir kitap hazırlamak, yöremizdeki mutfak kültürünü resimlerle beraber yansıtmak İlimizde günlük hayatta süregelen örf-adet, düğün, bayram, sünnet ... gibi günlerde yapılan folklorik özellikleri gösterir bir "Folklor Kitabı" çıkarıp tanıtılmasını sağlamak. _Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü _Başbakanlık Tanıtma Fonu _Düzce Üniversitesi _Düzce Belediyesi _Düzce Valiliği _İlçe Kaymakamlıkları _Kültür ve Turizm Bakanlığı (Tanıtma Genel Müdürlüğü) _Düzce Üniversitesi _STK tarihleri arasında uygulanacaktır.

10 PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ
İDEAL PROJELER PROJE UYGULAMA HEDEFİ FAALİYETLER SORUMLU KURUMLAR İÇ PAYDAŞLARIMIZ DIŞ PAYDAŞLARIMIZ PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ İdeal Proje:6- İlimizin kültür ve turizm potansiyellerini tanıtmak amacıyla hazırlamış olduğumuz "Gelişen Düzce Tanıtım Projesi" ni Başbakanlık Tanıtma Fonuna sunup, maddi destek sağlamak. Proje Uygulama Hedefi:6.1- Ocak 2013 tarihinde projenin başvurusunu yapıp, akabinde proje içerisinde olan Düzce'nin kültür ve turizm potansiyelleri ile ilgili kitapların basımını yaptırıp, diğer illere tanıtım amacıyla gönderip Düzce'nin tanıtımını sağlamak olup, yılı içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir. Düzce'nin doğasını, yaylasını, şelalesini, flora ve faunasını gösteren bir "Doğa Kitabı" hazırlayıp yöremizin tanıtılmasına yardımcı olmak. El sanatlarını resimlerle süsleyip "El sanatları" kitabını oluşturmak. "Dünden Bugüne Düzce" adı altında fotoğraf ve belgelerle süslenmiş keyifle okunabilecek bir kitap hazırlamak. Düzce ile ilgili tanıtım broşürü, tanıtım CD'si hazırlayarak, Düzce'nin çevre illere tanıtılması için gerekli çalışmaları yapmak. _Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü _Başbakanlık Tanıtma Fonu _Düzce Üniversitesi _Düzce Belediyesi _Düzce Valiliği _İlçe Kaymakamlıkları _Kültür ve Turizm Bakanlığı (Tanıtma Genel Müdürlüğü) _Düzce Üniversitesi STK tarihleri arasında uygulanacaktır.

11 PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ
İDEAL PROJELER PROJE UYGULAMA HEDEFİ FAALİYETLER SORUMLU KURUMLAR İÇ PAYDAŞLARIMIZ DIŞ PAYDAŞLARIMIZ PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ İdeal Proje:7- Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü'nden ödenek temin edilerek, ilimizdeki piknik ve mesire alanları, Kültür ve Turizm alt yapı çalışmaları için hazırlanan projelerden uygun olan yerlerin projelerini yapmak ve tamamlanan projeleri hayata geçirmek. Proje Uygulama Hedefi:7.1- İlimizin gelecek yıllarda turizminin önem kazanması için uygun doğal güzelliği olan yerlerin projelerinin hazırlanarak başvuru yılı itibarıyle hazırlanıp projenin sonuçlanmasını yürütmek ve aynı yıl halkın hizmetine açmak. Nolu Genelgeye göre Turizm'e hizmet verecek olan piknik ve mesire alanlarının projelerinin yapılıp hayata geçirilmesini sağlamak. Faaliyetler: Halkın ilkbahar ve yaz aylarında il içerisinde rahatça piknik yapabilecekleri mekanlar oluşturmak. İlimiz içerisinde yaşayan insanların, çevre illerdeki doğal güzellikleri olan yerlere gitmesini önlemek için Düzce’mizde doğal güzellikleri olan yerlerin turizme açılmasını sağlamak. Böylece istihdamın kendi ilimiz içinde oluşmasını gerçekleştirmek temel hedeflerimizdendir. _Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü _Düzce İl Özel İdaresi Mimar ve Mühendisler Odası _Düzce Orman İşletme Müdürlüğü _Düzce Valiliği _Düzce İl Özel İdaresi _Kültür ve Turizm Bakanlığı (Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü) _İlçe Kaymakamlıkları _Düzce Üniversitesi _Mimar ve Mühendisler Odası _Muhtarlar Derneği Başkanlığı arası Ocak-Şubat ayında proje başvurularını alıp, aynı yıl bitirilecektir.

12 PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ
İDEAL PROJELER PROJE UYGULAMA HEDEFİ FAALİYETLER SORUMLU KURUMLAR İÇ PAYDAŞLARIMIZ DIŞ PAYDAŞLARIMIZ PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ İdeal Proje:8- Düzce'deki Müdürlük dışında merkezde uygun bir alanda “Turizm Enformasyon Büroları” açıp turizme hizmet verilmesini sağlamak. Proje Uygulama Hedefi:8.1- Bugüne kadar ilimizde düşünülüp fakat bir türlü uygulamaya konulmayan Turizm Enformasyon Bürosunun Bakanlığımızdan alınan desteklerle 2013 yılı içerisinde hizmete açılması ve turizmi kazandırılması hedeflerimiz içerisinde yer almaktadır. Faaliyetler: İlimize gelen turistlerin rahatça ulaşabileceği, yardım alabileceği bir "Danışma Bürosunu" Düzce’mize kazandırmak Düzce'de yaşayan yerli halkın turizm alanında daha bilinçli olmasını sağlamak Bu bürolarda broşür, tanıtım CD'si ve diğer materyallerin dağıtılıp, halkın turizm konusunda bilgi sahibi olmasını sağlamak _Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü _Kültür ve Turizm Bakanlığı (Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü) _Düzce Belediyesi _ Düzce İl Özel İdaresi _Düzce Valiliği _Akçakoca Kaymakamlığı _Turizm Dernek Başkanlıkları _Düzce Belediyesi yılı içerisinde yapımına başlanıp yılında açılması hedeflenmektedir

13 PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ
İDEAL PROJELER PROJE UYGULAMA HEDEFİ FAALİYETLER SORUMLU KURUMLAR İÇ PAYDAŞLARIMIZ DIŞ PAYDAŞLARIMIZ PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ İdeal Proje:9- TRT başta olmak üzere ulusal ve uluslararası T.V. belgesel program kanallarıyla il genelinde tanıtım amaçlı çekimler yapmak. Proje Uygulama Hedefi:9.1- İlimizin tarihi ve turistik yerlerinde çekim yapacak olan ulusal ve uluslararası kanalların, yılın belli bir tarihinde çekim yapmalarını sağlamak. Faaliyetler:9.9.1-İlimizde potansiyel halde doğal güzelliğe sahip olan yaylalar, şelaleler, mağaralar ve mesire alanlarının il dışında tanıtılması için çekimler yapılmasını sağlamak ve organize etmek. İlimizin Ankara ve İstanbul gibi iki metropol kent arasında olması ve Ankara'ya en yakın denizi olan Akçakoca’da deniz turizminin canlanması için buralarda çekim yapılmasını organize ederek, ilimizin tanıtımının yapılmasını sağlamak. _Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü _TRT ve Ulusal Kanallar _İl Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü _Düzce Valiliği _İlçe Kaymakamlıkları _TRT ve Özel Ulusal TV Kanalları _STK tarihleri arası

14 PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ
İDEAL PROJELER PROJE UYGULAMA HEDEFİ FAALİYETLER SORUMLU KURUMLAR İÇ PAYDAŞLARIMIZ DIŞ PAYDAŞLARIMIZ PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ İdeal Proje:10- Kütüphaneler Haftasının ve Müzeler Gününün düzenli olarak her yıl kutlanmasını sağlamak. Proje Uygulama Hedefi: Yılı Mart ayının son Pazartesi günü kutlanmasına başlanılan "Kütüphaneler Haftası" nın coşkulu bir şekilde geçmesini sağlamak. Faaliyetler: Kütüphaneler Haftası öncesi gerekli olan davetiye hazırlıklarının yapılması ve protokole verilmesini sağlamak. Yıl içerisinde kitap okuyan büyük ve küçük okurlardan en çok kitap okuyan kişilerin tespit edilip, kutlama esnasında ödüllendirilmelerini sağlamak. _Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü(Müze Müdürlüğü ve İl Halk Kütüphanesi) _ İl Milli Eğitim Müdürlüğü _Düzce ve Konuralp Belediye Başkanlıkları _Düzce Valiliği _Düzce İl Özel İdaresi _İl Halk Kütüphanesi _Konuralp Müzesi _Düzce Üniversitesi (Fen-Edebiyat Fakültesi) _Konuralp Belediyesi Kütüphaneler Haftası yılları Mart ayının son Pazartesi başlayıp, 1. Hafta.

15 PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ
İDEAL PROJELER PROJE UYGULAMA HEDEFİ FAALİYETLER SORUMLU KURUMLAR İÇ PAYDAŞLARIMIZ DIŞ PAYDAŞLARIMIZ PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ İdeal Proje:10- Kütüphaneler Haftasının ve Müzeler Gününün düzenli olarak her yıl kutlanmasını sağlamak Proje Uygulama Hedefi:10.2- Her yıl düzenli olarak ülke çapında kutlanılan "Müzeler Günü" nün organizasyonunu yapmak. Müzeler Günü öncesinde yine davetiyelerin hazırlanarak protokole dağıtılmasını sağlamak Müzeler Gününün coşkulu bir şekilde kutlanması için aynı gün gelen vatandaşlardan ücret alınmadan müzenin gezdirilmesini sağlamak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak okullardaki çocukları müzeye davet edip, müzenin kültürel dokusunun tanıtılmasını sağlamak Aynı gün Belediye ile işbirliği yapılarak müzeye ücretsiz otobüs seferleri düzenlenmesini organize etmek. _Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü(Müze Müdürlüğü ve İl Halk Kütüphanesi) _ İl Milli Eğitim Müdürlüğü _Düzce ve Konuralp Belediye Başkanlıkları _Düzce Valiliği _Düzce İl Özel İdaresi _İl Halk Kütüphanesi _Konuralp Müzesi _Düzce Üniversitesi (Fen-Edebiyat Fakültesi) _Konuralp Belediyesi Kütüphaneler Haftası yılları Mart ayının son Pazartesi başlayıp, 1. Hafta.

16 PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ
İDEAL PROJELER PROJE UYGULAMA HEDEFİ FAALİYETLER SORUMLU KURUMLAR İÇ PAYDAŞLARIMIZ DIŞ PAYDAŞLARIMIZ PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ İdeal Proje:11- Önceki yıllarda olduğu gibi Alternatif Spor Turizmi(Off-Road), dört mevsim fotoğrafçılık ve motor sporlarına ev sahipliği yaparak, bölgemizin hareketlenmesini sağlamak. ProjeUygulamaHedefi:11.1İlimizde bulunan dört mevsim fotoğraçılık dalında fotoğraf severleri doğa turizminin gelişmesi için bölgemize davet edip, 2013 yılı içerisinde talebe göre foto-Safari yapılmasını organize etmek. Faaliyeetler: İlimizin doğal güzellikleri olan yaylaları, şelaleleri ve denizimizi ülkemize tanıtmak amacıyla davetler verip, il içindeki organizelerini yapmak (Tur Acentaları ile beraber). Ülkemizde bulunan fotoğraf severleri(Foto-safari Gurubunu) Düzce'ye davet ederek Yedigöller, Güzeldere, Samandere gibi doğal güzellikleri olan bölgelere organizasyonlar yaparak tanıtımına yardımcı olmak. _Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü _Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü _Kaynaşlı Kaymakamlığı _Kaynaşlı Belediyesi _Beyköy Belediyesi _Off-Road Federasyonu İl Temsilciliği _Orman ve Su İşleri Müdürlüğü _Düzce Valiliği _Kaynaşlı Kaymakamlığı _Beyköy Belediyesi _Doğa Sporları İl Temsilciliği _Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü _Off-Road Federasyonu İl Temsilciliği _Orman ve Su İşleri Müdürlüğü _Düzce İl Özel İdaresi _Çekimlerin yapılacağı tarih aralıkları _ Kış Çekimleri _ İlkbahar Çekimleri _ Yaz Çekimleri _ Sonbahar Çekimleri _Kaynaşlı D.Y. Yörükler 20 Haziran, Düzce Beyköy Koca yayla 23 Ekim tarihlerinde yılları arası yapılacaktır Üsteki bu tarih aralıklarında yılları itibarıyle bu faaliyetler düzenli olarak yürütülecektir.

17 PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ
İDEAL PROJELER PROJE UYGULAMA HEDEFİ FAALİYETLER SORUMLU KURUMLAR İÇ PAYDAŞLARIMIZ DIŞ PAYDAŞLARIMIZ PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ İdeal Proje:11- Önceki yıllarda olduğu gibi Alternatif Spor Turizmi(Off-Road), dört mevsim fotoğrafçılık ve motor sporlarına ev sahipliği yaparak, bölgemizin hareketlenmesini sağlamak. Proje Uygulama Hedefi:11.2- Off-Road yarışlarının ilimizde Nisan ve Eylül aylarında yapıldığını Türkiye'ye duyurmak. İlimizin doğal güzelliklerinden olan Kaynaşlı Darıyeri Yörükler Yaylası ve Koca yayla da sportif faaliyetlerden olan Off-Road yarışlarının ulusal anlamda düzenlenmesini organize etmek ve gelen sporcuların yarış boyunca sorunlarıyla ilgilenmek. _Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü _Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü _Kaynaşlı Kaymakamlığı _Kaynaşlı Belediyesi _Beyköy Belediyesi _Off-Road Federasyonu İl Temsilciliği _Orman ve Su İşleri Müdürlüğü _Düzce Valiliği _Kaynaşlı Kaymakamlığı _Beyköy Belediyesi _Doğa Sporları İl Temsilciliği _Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü _Off-Road Federasyonu İl Temsilciliği _Orman ve Su İşleri Müdürlüğü _Düzce İl Özel İdaresi _Çekimlerin yapılacağı tarih aralıkları _ Kış Çekimleri _ İlkbahar Çekimleri _ Yaz Çekimleri _ Sonbahar Çekimleri _Kaynaşlı D.Y. Yörükler 20 Haziran, Düzce Beyköy Koca yayla 23 Ekim tarihlerinde yılları arası yapılacaktır Üsteki bu tarih aralıklarında yılları itibarıyle bu faaliyetler düzenli olarak yürütülecektir.

18 PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ
İDEAL PROJELER PROJE UYGULAMA HEDEFİ FAALİYETLER SORUMLU KURUMLAR İÇ PAYDAŞLARIMIZ DIŞ PAYDAŞLARIMIZ PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ İdeal Proje:12- İlimizde düzenli olarak devam eden her gün potansiyeli hızla artan Cumayeri Dokuzdeğirmen Rafting ve Kano faaliyetlerinin tanıtımını yapmak. Proje Uygulama Hedefi:12.1- İlimizde Ocak-Mayıs ayları arasında rafting ve kano turizminin ulusal anlamda tanıtılması için her yıl Turizm Haftası'nda Cumayeri Dokuzdeğirmen köyünde ulusal anlamda rafting festivali düzenlenmekte olup, bu festivalde organizasyon işlemlerinin yürütülmesine yardımcı olmak. Faaliyetler: İlimizde potansiyel olarak bulunan "Su Yolu" üzerinde Dokuzdeğirmen ve Melenağzı arasındaki rafting ve kano sporlarının düzenli olarak yapılmasını sağlamak. Efteni Gölü ile Cumayeri arasında kano turizminin gelişmesi için gerekli çalışmalara başlanıp, burada bir potansiyel olduğunu ülke genelinde acentalar aracılığı ile duyurmak. Rafting spor faaliyetlerinde hizmet veren seyahat acentaları ve işyerlerinin yeterlilik derecelerini ölçmek için buralarda denetimlerde bulunup, can ve mal kaybını önlemek. _Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü _Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü _Cumayeri Kaymakamlığı _Cumayeri Belediyesi _Düzce Rafting İl Temsilciliği _Cumayeri Kaymakamlığı _Seyahat Acentaları _Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü _Cumayeri Belediyesi 15 Aralık-15 Mayıs aylarında yılları arası

19 PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ
İDEAL PROJELER PROJE UYGULAMA HEDEFİ FAALİYETLER SORUMLU KURUMLAR İÇ PAYDAŞLARIMIZ DIŞ PAYDAŞLARIMIZ PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ İdeal Proje:13- Kültürel mirasın korunması ve restorasyonu anlamında Akçakoca Yenimahalle de yapılan eski evlerin tanıtımını yaparak istihdama dönüştürmek. Proje Uygulama Hedefi: yıl sonuna kadar Akçakoca Yeni Mahalledeki eski evlerin restore edilip turizme kazandırılması hedeflenmektedir. Faaliyetler: İlimizin kültür anlamında tanıtılması için Akçakoca Yeni Mahalledeki evlerin restorasyonunu yakından takip edip, herhangi bir eksiklikte Bakanlığımızla görüşüp gerekli organizasyon sağlanacaktır Deniz turizmiyle öne çıkan Akçakoca'yı restorasyon işlemi bittikten sonra kültürel anlamda tanıtarak istihdam sağlamak Beypazarı'nda görüldüğü gibi oradaki turizm pazar işlevinin aynısını örnek alıp, Akçakoca'da uygulamak, böylece ilimizin ekonomisine katkı sağlayıp bölge turizminin canlanmasını sağlamak. _Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü _Kültür ve Turizm Bakanlığı (Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü) _Akçakoca Kaymakamlığı _Kocaeli Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü _Kültür ve Turizm Bakanlığı (Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü) _Konuralp Müzesi _Düzce Üniversitesi _Roleve ve Restorasyon Bölge Müdürlükleri Proje 2010 yılında uygulanmaya başlanmış, Kasım 2013 yılı sonuna kadar bitirilecektir

20 PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ
İDEAL PROJELER PROJE UYGULAMA HEDEFİ FAALİYETLER SORUMLU KURUMLAR İÇ PAYDAŞLARIMIZ DIŞ PAYDAŞLARIMIZ PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ İdeal Proje:14- İlimizde ihtiyaç duyulan ve Bakanlığımızın da hedefleri içerisinde olan “Çocuk Kütüphane” sinin İlimizde kurulup açılmasını sağlamak. Proje Uygulama Hedefi:14.1- İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve Belediye Başkanlığı arasında yapılacak olan görüşmeler neticesinde Eski İl Halk Kütüphanesi binasını Çocuk Kütüphanesi olarak harekete geçirmek veya bunun yerine Belediye Başkanlığının göstereceği bir yerde 2013 yılı içerisinde bir “Çocuk Kütüphanesi” oluşturmak. Faaliyetler: Çocukların daha rahat çalışabilecekleri bir mekanın oluşmasını sağlamak İlimizin modern bir Çocuk Kütüphanesine kavuşmasını sağlamak. _Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü _Düzce İl Özel İdare _Düzce Belediyesi _Kültür ve Turizm Bakanlığı (Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü) _ Milli Eğitim İl Müdürlüğü _Düzce Valiliği _İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü _Düzce Üniversitesi _Düzce Belediyesi _Milli Eğitim İl Müdürlüğü yılları arasında yapılması planlanmaktadır.

21 PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ
İDEAL PROJELER PROJE UYGULAMA HEDEFİ FAALİYETLER SORUMLU KURUMLAR İÇ PAYDAŞLARIMIZ DIŞ PAYDAŞLARIMIZ PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ İdeal Proje:15- İlimizde ilkbahar ve yaz aylarında her yıl düzenli olarak yapılan hıdrellez, festival, fuar ve yayla şenlikleri gibi yerel etkinlikler yapmak. Proje Uygulama Hedefi:15.1- İlimizde yaşayan değişik kültürdeki insan topluluklarını bir araya getirerek birlikteliği sağlamak temel hedeflerimiz arasındadır. Bu faaliyetlerin yıl içerisinde hava şartlarına bağlı olarak düzenlenmesi hedeflenmektedir. Faaliyetler: İlimizde yaşayan insan kültürlerinin barış ve hoşgörü içerisinde yaşamasına yardımcı olmak. Bu organizasyonlar düzenlenirken herhangi bir aksaklık halinde oluşan kötü gidişatı önlemek. Yapılacak olan faaliyetlerden önce gerekli olan davetiyelerin düzenlenmesinde ilgili kuruluşa yardımcı olarak tanıtımını sağlamak. Bu faaliyet ve organizasyonların ulusal anlamda diğer illere duyurusunun yapılması ve katılım konusunda organizasyonunun sağlanması. _Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü _İlçe Kaymakamlıkları _Dernekler İl Müdürlüğü _Düzce Belediye Başkanlığı _İlçe Belediye Başkanlıkları _Düzce Valiliği _STK _İlçe Kaymakamlıkları _İlçe Belediyeleri _Turizm Dernek Başkanlıkları _Düzce Üniversitesi _ Düzce İl Özel İdaresi Hava şartlarına bağlı olarak yılları içerisinde yapılacaktır.

22 PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ
İDEAL PROJELER PROJE UYGULAMA HEDEFİ FAALİYETLER SORUMLU KURUMLAR İÇ PAYDAŞLARIMIZ DIŞ PAYDAŞLARIMIZ PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ İdeal Proje:16-İlimizin doğal güzelliklerinden olan Kardüz Yaylası ve Beyköy - Samandere - Abant yolunun yapımı. Proje Uygulama Hedefi:16.1- Kardüz Yaylası Turizm Alanı ilan edildikten sonra yolunun yapılmasının turizm açısından önem arz etmesi dolayısıyla ilgili kurumlarla yazışmalarının yapılıp yolun hizmete açılmasını sağlamak. Beyköy - Samandere - Abant yolu güzergahında devam eden Hes' lerin bitmesiyle beraber hemen yolun yapılmasına başlanılması hedeflenmektedir. Faaliyetler: İlimizin doğal güzelliklerinden olan bu turizm bölgelerinin Ülkemiz turizmine kazandırılmasını sağlamak. Kardüz Yaylası ve Beyköy-Samandere-Abant yolunun yapımı için ilgili kurumların harekete geçirilmesi için çalışmalar yapmak. _Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü _İl Özel idaresi _Bolu Valiliği _Bolu İl Özel İdaresi _Düzce Valiliği _Kaynaşlı Kaymakamlığı _Gölyaka Kaymakamlığı _Düzce İl Özel İdaresi _Düzce İl Özel İdaresi _Gölyaka Orman İşletme Müdürlüğü _Düzce Orman İşletme Müdürlüğü _Bolu Orman Bölge müdürlüğü _Kardüz Yaylası yolu Bölgenin Turizm Alanı ilan edilmesi ile aynı yıl başlayacaktır _Beyköy-Samandere-Abant arasındaki yola ise Hes'lerin bitmesiyle başlanacaktır yılları arasında bitirilmesi planlanmaktadır.

23 PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ
İDEAL PROJELER PROJE UYGULAMA HEDEFİ FAALİYETLER SORUMLU KURUMLAR İÇ PAYDAŞLARIMIZ DIŞ PAYDAŞLARIMIZ PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ İdeal Proje:17-İl dışından gelip Düzce'de eğitim gören Üniversite Öğrencilerinin İlimizi tanımalarını sağlamak. Proje Uygulama Hedefi:17.1-İlimize eğitim görmek amacıyla gelen Üniversite Öğrencilerinin Düzce'yi daha iyi tanımaları için "doğa ve kültür" turları düzenleyip, İlimizi tanıtmayı hedeflemekteyiz. Faaliyetler: İlimizin tarihi güzelliklerinden olan Açakoca Ceneviz Kalesi, Konuralp Müzesi ve Antik Tiyatroya turlar düzenleyip buraları tanıtmak. Düzce'nin İl ve İlçelerinde Doğal özelliği bulunup Ülkemizde Marka olmuş Samandere Şelalesi, Güzeldere Şelalesi,Akçakoca Tahirli Şelalesi, Saklıkent Şelalesi ve Yoğunpelit Şelalelerine turlar düzenleyip tanıtımını sağlamak. Yine İlimizde bulunan Yaylalarımızın tanıtımı için buralara geziler düzenleyip tanıtımını sağlamak. _Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü _İlçe Kaymakamlıkları _İl Milli Eğitim Müdürlüğü _ Düzce Üniversitesi _Turizm Dernek Başkanlıkları _Düzce Valiliği _İlçe Kaymakamlıkları _Düzce Üniversitesi _İl Milli Eğitim Müdürlüğü _Turizm Dernek Başkanlıkları _STK _ tarihinden itibaren 1 ay ilkbahar tanıtım turları _ tarihinden itibaren 1 ay sonbahar tanıtım turları

24 PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ
İDEAL PROJELER PROJE UYGULAMA HEDEFİ FAALİYETLER SORUMLU KURUMLAR İÇ PAYDAŞLARIMIZ DIŞ PAYDAŞLARIMIZ PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ İdeal Proje:18-Turizme hizmet veren yerlerdeki çalışan personelin eğitilmesi. Proje Uygulama Hedefi:18.1-İlimizde bulunan turizme hizmet veren otel, restaurant ve acentalarda çalışan personelin eğitilmesi temel hedefimizdir. Faaliyetler: İlimizde turizme hizmet veren otellerde ve restaurantlarda çalışan elemanların eğitimli olmasını sağlamak. Her yıl düzenli olarak turizm hizmetinde çalışan personele eğitim verilmesi amacıyla Halk Eğitim Müdürlüğü ile beraber ortaklaşa kurslar verip, çalışan personelin nitelikli olmasını sağlamak. Düzce Üniversitesi Turizm İşletme Fakültesiyle ortaklaşa kurslar düzenleyip, turizme hizmet veren eleman yetiştirilmesini sağlamak _Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü _İl Milli Eğitim Müdürlüğü _İlçe Kaymakamlıkları _Halk Eğitim Müdürlüğü _Düzce Üniversitesi _Düzce Valiliği _İlçe Kaymakamlıkları _Turizm Dernek Başkanlıkları _STK _İl Milli Eğitim Müdürlüğü _İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri _Düzce Üniversitesi tarihleri arasında 3 ay

25 PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ
İDEAL PROJELER PROJE UYGULAMA HEDEFİ FAALİYETLER SORUMLU KURUMLAR İÇ PAYDAŞLARIMIZ DIŞ PAYDAŞLARIMIZ PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ İdeal Proje:19-Hasanlar Barajında su sporları, Melen Çayında yapay rafting sporları sahası oluşturulması. Proje Uygulama Hedefi:19.1-İlimizde su sporlarının geliştirilmesi için Hasanlar Barajı ve Melen Çayı üzerinde yapay rafting parkurları oluşturup su sporlarını Düzce'de marka yapmak. Faaliyetler: Hasanlar Baraj Gölünde kano, yelken yarışları organize edip, burada su sporları turizminin canlanmasını sağlamak İstanbul'un su ihtiyacının karşılanması için yapılacak barajın Cumayeri Dokuzdeğirmen'deki parkuru kapatacağından dolayı Cumayeri ile Dokuzdeğirmen arasında yapay rafting parkurlarının yapılması gelecek için büyük önem arz etmektedir. Yine Melen Çayı üzerinde Gölyaka'dan başlayıp Cumayeri'ne kadar olan bölümde kano yarışlarının organize edilip, turizmin canlanmasını sağlamak. _Düzce Valiliği _Gençlik Hizmeleri ve Spor İl Müdürlüğü _DSİ _Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü _Yığılca Kaymakamlığı _Cumayeri Kaymakamlığı _ Gölyaka Kaymakamlığı _İl Özel İdaresi _Düzce Üniversitesi _Düzce Valiliği _İlçe Kaymakamlıkları _İl Özel İdaresi _Düzce Üniversitesi _DSİ _Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü _Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü _2013 Turizm Haftasında Yığılca Hasanlar Barajında faaliyetler yapmak _ tarihleri arasında yapay rafting parkuru oluşumu.

26 PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ
İDEAL PROJELER PROJE UYGULAMA HEDEFİ FAALİYETLER SORUMLU KURUMLAR İÇ PAYDAŞLARIMIZ DIŞ PAYDAŞLARIMIZ PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ İdeal Proje:20-Saklıkent Şelalesine ek proje yapılarak, korkuluklarının güçlendirilmesi. Proje Uygulama Hedefi:20.1-Yığılca Saklıkent Şelalesinin yeniden gözden geçirilerek eksik ve sağlam olmayan korkuluklarının güçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Faaliyetler: İlimiz Şelale Turizmi için önem taşıyan Saklıkent Şelalesinde gelen misafirlerin rahatça dolaşıp, piknik yapabilecekleri alan oluşturup, burayı turizme kazandırmak. Şelale daha rahat dolaşılabilmesi için yapılmış olan mevcut projenin güçlendirilerek dayanıklılığını sağlamayı amaçlamaktayız. _Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü _Yığılca Kaymakamlığı _İl Özel İdaresi _Kültür ve Turizm Bakanlığı (Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü) _Orman ve Su İşleri Müdürlüğü _Düzce Valiliği _Yığılca Kaymakamlığı _Kültür ve Turizm Bakanlığı _İl Özel İdaresi _Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Proje tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

27 PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ
İDEAL PROJELER PROJE UYGULAMA HEDEFİ FAALİYETLER SORUMLU KURUMLAR İÇ PAYDAŞLARIMIZ DIŞ PAYDAŞLARIMIZ PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ İdeal Proje:21-Düzce Gölormanı sınırları içerisinde bulunan Toptepe Piknik ve Mesire alanı yolunun yapılması Proje Uygulama Hedefi:21.1-Göl Ormanı göl deposundan başlayıp Toptepe'ye giden orman yolunun asfaltlanması hedeflenmektedir. Faaliyetler: Düzce-Aydınpınar-Efteni Gölü istikametinden gelen misafirler için Güzeldere Şelalesi Orman Yolu üzerinde bulunan Toptepe Yolu turizm açısından önem arz ettiğinden yolun asfaltlanması hedeflenerek, ulaşımın kolaylaştırılması amaçlanmaktadır. _Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü _Gölyaka Orman İşletme Müdürlüğü _İl Özel İdaresi _Gölyaka Kaymakamlığı _Düzce Valiliği _Gölyaka Kaymakamlığı _İl Özel İdaresi _Gölyaka Orman İşletme Müdürlüğü _Gölormanı Köyü MUhtarlığı tarihleri arası

28 PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ
İDEAL PROJELER PROJE UYGULAMA HEDEFİ FAALİYETLER SORUMLU KURUMLAR İÇ PAYDAŞLARIMIZ DIŞ PAYDAŞLARIMIZ PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ İdeal Proje:22-Yöresel kültürümüz olan el sanatlarının desteklenerek güçlendirilmesi Proje Uygulama Hedefi:22.1-İlimizin somut olmayan kültürel varlıklarının güçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Faaliyetler: Kırsal bölgelerde ve kent merkezlerinde el sanatları üzerine yapılan çalışmalara teşvik amacıyla KOSGEB, MARKA ve Halk Eğitim ortaklığı ile kurslar hazırlanıp, örnek kursların açılması hedeflenmektedir. Küçük çaplı el sanatları yapan ustaların yaptıkları ürün ve eşyalarının teşhir ve satışlarının yapılması amacıyla, Düzce merkezde bir işyeri açılarak istihdam sağlanması. _Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü _MARKA _KOSGEB _İlçe Kaymakamlıkları _Düzce Üniversitesi _Muhtarlar Derneği Bşk _İl Dernekler Müdürlüğü _İl Milli Eğitim Müdürlüğü (Halk Eğt. Mrk. Md.) _El San Eğt. Merk. _Düzce Valiliği _İlçe Kaymakamlıkları _Düzce Üniversitesi _Muhtarlar Derneği Başkanlığı _İl Dernekler Müdürlüğü _İl Milli Eğitim Müdürlüğü (Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü) _El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü yılları Eylül-Nisan ayları arası kursun niteliğine göre program yapılacaktır.

29 PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ
İDEAL PROJELER PROJE UYGULAMA HEDEFİ FAALİYETLER SORUMLU KURUMLAR İÇ PAYDAŞLARIMIZ DIŞ PAYDAŞLARIMIZ PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ İdeal Proje:23-İlimizde tarihi özelliği bulunan yapıların turizme kazandırılması Proje Uygulama Hedefi:23.1-İlimiz genelinde bulunan tarihi evlerin tescillenip, projelendirilerek, restorasyonunun yapılması hedeflenmektedir. Faaliyetler: Düzce ili genelinde bulunan ve tarihi nitelik taşıyan bütün evlerin tescillenip, turizme kazandırılması. Müze Müdürlüğü tarafından tescillenen bu evler projelendirilip, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nce onaylandıktan sonra restorasyon işleminin hızlı bir şekilde yapılıp, turizme açılması. Restorasyon işleminden sonra bu evlerin ev pansiyonculuğu gibi turizm amaçlı hizmetlerde kullanılması amaçlanmaktadır. _Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü _İl Özel İdare _İlçe Kaymakamlıkları _İlgili Belediye Başkanlıkları _Kültür ve Turizm Bakanlığı (K.V.M. Gn. Md.) _Kocaeli Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü _Düzce Üniversitesi _Düzce Valiliği _İlçe Kaymakamlıkları _Konuralp Müzesi Müdürlüğü _İl Özel İdaresi _Kültür ve Turizm Bakanlığı (K.V.M. Gn. Md.) _Kocaeli Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü _Düzce Üniversitesi _İlgili Belediye Başkanlıkları tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

30 PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ
İDEAL PROJELER PROJE UYGULAMA HEDEFİ FAALİYETLER SORUMLU KURUMLAR İÇ PAYDAŞLARIMIZ DIŞ PAYDAŞLARIMIZ PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ İdeal Proje:24-Kırsal köy turizmi canlandırmak için Eko Turizm ve organik tarım çalışmalarını başlatmak Proje Uygulama Hedefi:24.1-Kırsal bölgelerde Köy Turizminin canlanması için belli bölgelerde "Eko Köy" yerleri oluşturulup, buralarda turizmin hareketlenmesi hedeflenmektedir. Faaliyetler: Kırsal bölgelerde turizme ve organik tarıma yatkın olan köylerin belirlenmesi. Akçakoca Melenağzı, Dadalı, Fakılı, Hemşin köylerinde eko turizmin canlanmasını sağlayıp, halkın kırsal turizme yönlenmesini sağlamak. Gölyaka'dan Aksu, Çay, Süleymanbey Köyleri, Cumayeri'nden Dokuzdeğirmen Köyü, Düzce Merkezden Aydınpınar, Göl Ormanı, Konaklı Köyleri, Çilimli Belediye sınırları içerinde bulunan uygun yerlerde eko turizm çalışmaları yapıp, eko turizm ve organik tarım turizminin bu bölgelerde canlanmasını sağlamak. _Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü _İlgili Kaymakamlıklar _İlçe Belediye Başkanlıkları _İl Özel İdaresi _Düzce Üniversitesi _Muhtarlar Dernek Başkanlığı _İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü _KOSGEB _MARKA _Düzce Valiliği _İlgili Kaymakamlıklar _Düzce Üniversitesi _İlçe Belediye Başkanlıkları _STK _KOSGEB _MARKA _Muhtarlar Dernek Başkanlığı _İl Özel İdaresi _Düzce Üniversitesi yılları arasında gerçekleştirilecektir.

31 PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ
İDEAL PROJELER PROJE UYGULAMA HEDEFİ FAALİYETLER SORUMLU KURUMLAR İÇ PAYDAŞLARIMIZ DIŞ PAYDAŞLARIMIZ PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ İdeal Proje:25-Gümüşova Selamlar Köyü Ayran Festivali Projesi Proje Uygulama Hedefi:25.1-Mustafa Kemal Atatürk’ün 1934 yılında Gümüşova Selamlar Köyünden geçerken uğrayıp ayran içmesiyle o yöre ile özdeşleşen ayran festivalinin il geneline yayarak, yöredeki turizm potansiyelini ortaya çıkarmak.. Faaliyetler: Atatürk’ün Selamlar Köyünde ayran içmesiyle başlayan ve bu yörede her yıl etkinlikleri bir havasına sokmak.. Her yıl temmuzun 18’inde yapılan etkinliği il geneline yayıp, daha sonra ulusal anlamda katılımı sağlama yönünde çalışmalar yapmak. Festivalin düzenlendiği Selamlar Köyünde aynı gün Atatürk konulu resim sergisi düzenlenmesini sağlamak. _Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü -Gümüşova Kaymakamlığı -Gümüşova Belediye Başkanlığı -İlçe Kaymakamlıkları -İlçe Belediye Başkanlıkları _Düzce Valiliği _İlçe Kaymakamlıkları -Düzce Belediye Başkanlığı _İlçe Belediye Başkanlıkları -Düzce Üniversitesi _STK -Muhtarlar -Turizm Tanıtma Dernekleri Yılları arası her yıl temmuz ayında gerçekleştirilecektir.


"DÜZCE VALİLİĞİ İL KÜLTÜR ve TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ EYLEM PLANI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları