Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TARİHÇE 1986 Karel kuruldu. MS48 model santral pazara sunuldu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TARİHÇE 1986 Karel kuruldu. MS48 model santral pazara sunuldu."— Sunum transkripti:

1

2 TARİHÇE 1986 Karel kuruldu. MS48 model santral pazara sunuldu.
1987 Santral kapasite artırım kartları pazara sunuldu. KTS48 MF özel telefon seti pazara sunuldu.  1988 MS26 santral pazara sunuldu.  1989 Türkiye’nin santrala entegre ilk mini yazıcısı KY16 pazara sunuldu . 1990 İhracat faaliyetlerine başlandı. MS38 santral pazara sunuldu.  1991 İhracat şirketi Telekom A.Ş. kuruldu.  1992 Bilgisayar raporlama yazılımı CM pazara sunuldu. 1993 Ankara - Sincan OSB'deki Üretim ve AR-GE Tesisleri açıldı.  1994 Türkiye’nin santrala entegre ilk robot operatör “Karel Robop” pazara sunuldu.  1995 Telefon makinası pazarına girildi. MS14 santral üretimi başladı. 1996 İstanbul'da bulunan Kalıp Fabrikası faaliyete geçti. MS128 santral üretimi başladı. İzmir Bölge Müdürlüğü açıldı.

3 1997 Antalya Bölge Müdürlüğü açıldı
1997 Antalya Bölge Müdürlüğü açıldı. Arçelik için Beyaz eşya elektroniği tasarım ve üretimi başladı.  1998 Reorganizasyon ve kurumsallaşma çalışmaları çerçevesinde ISO Belgesi alındı.  1999 DS200 santral pazara sunuldu. MS224 santral pazara sunuldu. DS200 sayısal santral ile Büyük Firma Kategorisinde TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD Teknoloji Büyük  Ödülü finalisti olundu. DT04 DECT sistemi ile Büyük Firma Kategorisinde TESİD Elektronikte Yenilikçilik - Yaratıcılık Ödülü finalisti olundu. 2000 Karel, uluslararası araştırma kuruluşu Gartner verilerine göre Ortadoğu ve Afrika bölgesinin pazar lideri ve dünyanın en büyük 25 üreticisinden biri olduğu tescil edildi. 2001 Van Bölge Müdürlüğü açıldı. DS200S santral pazara sunuldu.  2002 DS200 Rural-Kırsal alan santralı pazara sunuldu. DS200M santral pazara sunuldu.  2003 Türkiye’de üretilen ilk GT10-GT20 GSM Yönlendirici pazara sunuldu. 

4 2004 Ernst & Young tarafından düzenlenen ve 100 kadar adayın yarıştığı 'Dünyada Yılın Girişimcisi Yarışması' Türkiye seçmelerinde, Karel`in kurucuları Türkiye finalisti arasında yer aldı.  2005 Ar-Ge Bilkent Üniversitesindeki Cyberplaza'ya taşındı. IP PBX sistemi DS10 ile TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD Teknoloji Büyük Ödülü finalisti olundu. MS26C santral pazara sunuldu. 2006 Ekim 2006'da halka açıldı. Türkiye’nin en değerli PABX markası seçildi. (Recon Araştırma A.Ş.’nin Şubat 2006 tarihinde yaptığı araştırma sonucuna göre). MS38C pazara sunuldu.  2007 MS48C pazara sunuldu. DS200L santral pazara sunuldu. 2008 Bursa Bölge Müdürlüğü açıldı. IPS ve IP telefonlar pazara sunuldu. Karel IP telefonlar pazara sunuldu. Karel Ar-Ge süreç odaklı mühendislik faaliyetlerinde dünyada en çok tercih edilen referans model olan CMMI 3 belgesi aldı. MS48C Telefon Santralı ile Desing Turkey Ödülleri’nde Elektronik Ürünler kategorisinde iyi tasarım ödülü alındı.   2009 IP Çağrı merkezi pazara sunuldu. IP DECT pazara sunuldu.

5  2010 İnterpromedya tarafından hazırlanan “İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırmasına göre PBX kategori birincisi olarak ödül aldı. Deloitte Fast50 Türkiye 2010 programında Türkiye’nin en hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketinden biri seçildi. Son 5 yıldaki net satış gelirindeki büyümeye göre de Büyükler Ligi olarak adlandırılan Big Stars kategorisinde Türkiye 6.sı oldu. NT62I Video IP Telefon ve NT10D sayısal Telefon Seti ile Desing Turkey Ödülleri’nde Elektronik Ürünler kategorisinde iyi tasarım ödülü alındı.  2011 CCTV ürünleriyle Görüntülü İletişim ve Güvenlik Sistemleri pazarına girdi. Hırsız Alarm Sistemleri pazara sunuldu. Tümleşik iletişim çözümleri konusunda işbirliği yapmak üzere ABD’de yerleşik eZuce firmasına kurucu ortak oldu. UCAP Tümleşik İletişim Platformu pazara sunuldu. IPV50 IP santral pazara sunuldu. IPV20 IP santral pazara sunuldu. IPV10 IP santral pazara sunuldu. MS48IP santral pazara sunuldu. DS200IP santral pazara sunuldu. İnterpromedya tarafından hazırlanan “İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırmasına göre PBX kategori birincisi olarak ödül aldı.

6 YÖNETİM KURULU ADI SOYADI GÖREVİ Ali Sinan Tunaoğlu
Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Nuri Tunaoğlu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şakir Yaman Tunaoğlu Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Aydın Günter Yönetim Kurulu Üyesi (İcracı Olmayan) Refik Zekai Diri Mete Kabatepe Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Engin Arıkan

7 ORTAKLIK YAPISI ORTAKLAR SERMAYE TUTARI (YTL) PAYI (%)
Ali Sinan Tunaoğlu ,29 22,97 Serdar Nuri Tunaoğlu ,98 23,01 Şakir Yaman Tunaoğlu ,40 Meral Günsel Tunaoğlu 8.652,04 0,02 Fatma Sedef Tunaoğlu 18.355,15 0,04 Halka Açık Kısım ,14 30,96 TOPLAM ,00 100,000

8 MİSYONUMUZ Misyonumuz, KAREL'in sürekli gelişimini sağlayan bilgi, beceri ve tecrübeye sahip bireylerin uygun kadrolara istihdam edilmesi, bu kişilerin iş doyumunun sağlanması, sosyal ve güvenlik ihtiyaçlarının kurumun sunduğu imkanlarla karşılanmasıdır.

9 VİZYONUMUZ Başarının, ancak nitelikli insangücünün uygun işe istihdam edilmesi, çalışanın kurum hedeflerine yönelik gelişimi için zemin oluşturulması, bu kişilerin sürekliliğinin sağlanması ve yatırımın insana yapılması yoluyla elde edileceğine inanırız.  Her çalışanın ayrı bir değer olduğunu kabül eder ve kurumsal kültürümüzün önemli bir parçası olarak görürüz. Kurumsal yapımız içinde, işveren ve işgörenlerin memnuniyetinin, modern yönetim yaklaşımını, verimliliği ve birlikteliği olumlu yönde etkilediğini biliriz. İnsan kaynakları uygulamalarını bilimsel yaklaşımlarla ve yaratıcı fikirlerle geliştirmeyi ve hayata geçirmeyi amaçlarız. Bu uygulamaların sistematik olarak gerçekleştirilmesini hedefleriz.

10 ÜRÜNLER Tümleşik İletişim Telefon Santralları Çağrı Merkezi
Telefon ve Faks Entegrasyon Ürünleri CCTV Hırsız Alarm Sistemleri Apartman Konuşma Sistemleri

11 RAKİPLERİ Multitek Telesis Netaş Alcatel

12 KAREL destekliyor…

13

14 Yeni Düşler Yenilikçi Düşünceler 2012
Karel, Türkiye'de PBX pazarının yaratıcısı olarak yenilikçi girişimlerin desteklenmesinin ne kadar önemli olduğunun bilinci ile yurtiçindeki üniversite öğrencilerinin iş fikirleri geliştirmelerini desteklemek için Boğaziçi Üniversitesi YD2YD proje yarışmasının ana sponsorlarından biri oldu. 30 Eylül tarihinde başvuruları tamamlanan yarışmanın sonucunda Değerlendirme Kurulu'nca seçilen bir projeye Karel Ödülü verilecek.

15

16 Özgür Yazılıma Destek Yenilik ve değişim hareketlerinin çıkış noktası olan özgür fikirlerin yazılım alanda pekiştirilmesini desteklemek amacı ile Özgür Yazılım ve Linux Günleri’ni destekliyoruz. Gerek teknoloji gerekse sosyal alanlarda yeni nesil gelişimleri takip eden ve ülkemizde de yaygınlaşmasını amaç edinen çalışanlarımızın seminer ve atölye çalışmalarıyla desteklediği günlere kurum olarak da maddi desteğimizi de sunuyoruz.

17

18 Çevreye Duyarlı Üretim
Karel olarak gücümüzün en önemli kaynağının Ar- Ge olmasından dolayı çevreye duyarlı üretim yöntemleri bulmak ve uygulamak dünyadaki öncü kimliğimizi de pekiştirmektedir. Özellikle üretim faaliyetleri olmak üzere tüm iş süreçlerinde çevreye duyarlı yaklaşmak ve geri dönüşümü kurumsal kültürümüz içinde de yaymak bizim açımızda teknolojik gelişimi devam ettirebilmek için doğaya duymamız gereken saygının farkında olmamızdan besleniyor.

19 Üniversiteler için Eğitim Projeleri
Türkiye'nin büyük üniversitelerinin Haberleşme, Endüstriyel Elektronik, Teknik Eğitim Fakülte ve bölümlerinde bu güne kadar Karel eğitimlerini tamamlayan bu öğrencilerin önemli bir kısmına Karel'de ya da Karel bayilerinde iş imkanı sunduk. Bu yolla sağlanan istihdamın başarılı ve verimli bir toplumsal dönüşüme katkısı olduğu inancı ile yılında başladığımız eğitimlere ülkemizin farklı üniversitelerinde devam ediyoruz.

20 Liseler için Eğitim Projeleri
Lise eğitim projeleri ile bilişim ve teknolojik yenilikler hakkında bilinçli bir toplum oluşmasına destek veriyoruz. Karel eğitimi mezunlarına staj imkanları sağlayarak nitelikli işgücünün yetişmesine katkı sağlamak toplumsal gelişme için üstlendiğimiz sorumluluklardandır. Her yıl düzenli olarak devam eden projeler kapsamında Karel eğitimlerinden şu ana kadar binlerce lise öğrencisi faydalandı.

21 Kıyı Seyri Dünyanın güneşten sonraki en büyük enerji kaynağının sularımız olduğu kanısıyla Hasan Hayri Şahiner'in “Hopa'dan Samandağ'a Türkiye ve KKTC sahilleri“ni anlattığı “Kıyı Seyri“ kitabının yayıncısı olduk. Çevre bilinci yaratmak ve doğal kaynaklara dönmek öncelikle onları tanımaktan geçeceği için bu kitabın yayınlanmasının doğaya karşı sorumluluklarımızın ilk adımı olduğunu düşünüyoruz. Teknolojik gelişmelerde de doğaya saygıyı benimsememizin en önemli sebebi onu tanımamızdır.

22 Çocukların Limyra'sı Karel olarak biliyoruz ki bugünün çocukları geleceğin gençleri ve yetişkinleridir. Bu fikirden yola çıkarak çocukların sanatsal yeteneklerini geliştirmek ve bunların dışa vurumuna destek olmak için “Çocukların Limyrası“ projesine katkı sağlamak, gençlerle kurduğumuz bağlantıyı güçlendirmektedir. Bu projeye verdiğimiz destek ile Limyradaki kazıları, antik kentin tarihini çocuklar için çekici kılmak ve geleceğin gençlerine tiyatro, maket-ses ve ritim-dans ve dans atölyeleri sayesinde teknoloji ile sanatın bütünleşik gücünü göstermekten memnunuz.    

23 Poşetler Kutuya Çocuklar Okula
Özellikle kargo poşetlerinin yol açtığı çevre kirliliğini önlemek amacıyla başlanan kampanya bu poşetlerin geri dönüşümünden sağlanan fayda ile okullar yapılmasıyla sonuçlanıyor. Çevre ve eğitime karşı duyarlılığımızı beraber değerlendirdiğimiz bu proje içinde paydaş olarak her ay 2 okul yaptıracak kadar poşet toplamayı hedefliyoruz.

24 Spora Destek 2008'den itibaren Türkiye'de düzenlenen Dragon Festivali'ne kürek takımıyla katılımlarımızdan kupasız dönmeyerek Karel olarak yurtiçi şampiyonluklarımızdan sonra 2011 yılında Prag'da düzenlenen Uluslarası yarışlara katıldık. “Kurumlar Arası Dragon Boat Yarışları“ kategorisinde birinci olarak Türkiye'nin uluslarası ilk başarısını kazanmak ülkemiz adına spor alanında edindiğimiz başarılar ile usta ve etik kürekçilerimizle bu spora kattığımız değerler bizim açımızdan aldığımız şampiyonluklardan daha önemlidir yılında da sezonu şampiyonlukla bitiren takımımızı kutlarız. 

25 Personel Profili Karel; İstanbul Genel Müdürlük, Boğaziçi Arge Ofisi, Ankara Üretim Tesisleri, Arge Merkezi, İzmir, Antalya, Van ve Bursa Bölge Müdürlükleri olmak üzere toplam 8 lokasyonda faaliyet göstermektedir. Karel'de toplam 1033 kişi çalışmaktadır. Karel Elektronik San. Tic. A.Ş.’nin bünyesinde istihdam ettiği çalışanların üçte birinden fazlası üniversite mezunu geri kalanı ise lise ve ortaokul mezunudur. Personel alım faaliyetlerini kendi kurumsal internet sitesinin kariyer bölümü üzerinden ve kariyer net sitesi üzerinden yapan Karel Elektronik San Tic A.Ş. nin bu gün itibariyle başta muhasebe elemanı, muhasebe uzmanı, CNC Operatörü, Şoför ve Kalıp montaj elemanı ilanları gibi toplam 12 farklı pozisyonda iş ilanı bulunmaktadır. Bunun yanında genel başvuru yapmak isteyen adaylar da genel başvuru linki üzerinden cvlerini göndererek bu sürece dahil olabilmektedirler.

26 ÇAĞLA ÜSTÜN İŞLETME (iö)


"TARİHÇE 1986 Karel kuruldu. MS48 model santral pazara sunuldu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları