Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BANKACILIK VE FİNANS BÖLÜMÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BANKACILIK VE FİNANS BÖLÜMÜ"— Sunum transkripti:

1 BANKACILIK VE FİNANS BÖLÜMÜ

2 NEDEN BANKACILIK VE FİNANS BÖLÜMÜ?
Dünyaya ticaretin yön verdiği, küreselleşmenin hayatın her alanına hükmetmeye başladığı bir dönemde ulusal ve uluslararası üretim ve hizmet sektörleri varlıklarını sürdürebilmek için bankacılık ve finans sektörünün desteğine daima gereksinim duymuşlardır ve duyacaklardır da. Bu durum en küçük bireysel girişimden başlayıp devlet yönetimine kadar her kademede karşımıza çıkmaktadır. Kısaca, bankacılık başta olmak üzere, tüm finans kuruluşlarında her zaman geçerli olmuş, banka ve finansçıya daima ihtiyaç duyulmuştur.

3 NEDEN BANKACILIK VE FİNANS BÖLÜMÜ?
Üniversitemizin Bankacılık ve Finans Bölümü bu alanın ulusal ve uluslararası plandaki gereksinimlerine cevap verecek bilgi ve becerilerle donatılmış insan yetiştirmek amacına yönelik olarak kurulmuş ve öğretimini sürdüren bir akademik birimdir. Bölümümüz İngilizce hazırlık dönemi hariç, 4-yıllık (8 dönemlik) bir eğitim-öğretim dönemini kapsamakta, yasal haklar bakımından herhangi bir fakülteden hiçbir farkı bulunmamaktadır.

4 KONTENJAN, PUAN VE BURSLAR
Bankacılık ve Finans bölümü YGS-6 puanı ile öğrenci almaktadır. Bu yılki kontenjanlar 3 Tam burslu, 27 de %50 bursludur. 2013 taban puanları: 479,174 tam burs, 270,781 %50 burs için. Tam burs, mezuniyete kadar, eğitim ücretinin tamamını, %50 Burs mezuniyete kadar, eğitim ücretinin yarısını kapsamaktadır. Üstün Başarı Bursu: Yüksek not ortalaması tutturan ücretli veya %50 burslu öğrenciler, belli akademik başarı ölçütleri çerçevesinde Üstün Başarı Bursu’na hak kazanabilir (bir sonraki akademik yıl için, eğitim ücretinin tamamı veya bir bölümü)

5 İŞ ALANLARI Bankacılık ve Finans’ın iş alanları yelpazesi oldukça geniştir. Bunun nedenleri mezunlarımızın iki yabancı dili kullanabilmeleri, bilgisayar destekli finansal analizler yapabilmeleri, yerli ve yabancı kaynaklı finansal raporları yorumlayabilmeleri ve ekip çalışmalarına yatkın olarak yetiştirilmeleridir. İş alanları özetle: Yerli ve yabancı bankalar, Derecelendirme, fon yönetimi, faktöring, kiralama ve sigortalar gibi aracı finans kurumları, Özel şirketler ve kamu kurumları, Üniversiteler gibi oldukça farklı alanlardadır. Kısacası mezunlarıumızı televizyon kanallarından yabancı elçiliklere kadar her alanda görebilirsiniz.

6 EĞİTİM DİLİ Üniversitemizin eğitim dili İngilizcedir. Bu nedenle, bölümümüze kaydolan ve İngilizce dil bilgisini geliştirmesi gereken öğrenciler öncelikle İngilizce hazırlık sınıfı okurlar. Daha önce bu yabancı dili belli bir düzeyde öğrenmiş olanlar girecekleri muafiyet sınavlarında başarılı olarak hazırlık sınıfını atlayıp bölüme daha önce başlayabilme olanağına sahiptir. Bölümümüz Fransızca dil, kültür ve iş iletişimi dersleriyle eğitim programını güçlendirmektedir.

7 EĞİTİM DİLİ Fransızca’nın ayrıca bir hazırlık sınıfı yoktur. Fransızca dersleri 2 yıla dağıtılmıştır. Bu dil yoğun olarak birinci sınıfın güz ve bahar dönemlerinde haftada beşer saat, birinci sınıfın yedi haftalık yaz dönemlerinde haftada on saat ve ikinci sınıfın güz ve bahar dönemlerinde haftada beşer saat olmak üzere zamana yaygın olarak öğretilir. Birinci sınıfın yaz okulunda verilen dil derslerine devam zorunludur, ancak bu dönem için ayrı ücret talep edilmemektedir. Öğrencilerin, mezuniyetleri için üniversite dışı bir kurumca yapılacak Fransızca sınavında başarılı olmaları gerekmektedir. Bu sınav sonunda kendilerine verilen belge mezuniyet için bir gerekliliği yerine getirirken, birçok kurumca çalışanlarına verilen İngilizce dil tazminatına ek olarak Fransızca dil tazminatını almaya da hak kazandıracaktır.

8 LİSANS PROGRAMI En başta belirttiğimiz gibi Bölümümüzde İngilizce hazırlık dönemi hariç Dört yıllık program süresinde toplam 136 kredilik 47 ders içeren bir program uygulanmaktadır. Dersler hem teorik hem de piyasa uygulamalarına dönük olarak tasarlanmıştır. Bu nedenle, dersler bölüm akademisyenleri yanında uygulama alanında isim yapmış ihtisas sahibi öğretim elemanları tarafından da verilmektedir. İki ders yılı yazını kapsayan birer aylık zorunlu stajlarla öğrencilerimizin iş dünyası ile temasları sağlanmakta, onlara, bu dünyanın gereklerine hazırlanmakta bir erken adım olanağı sunulmaktadır. 4 yılı başarı ile bitiren öğrencilerimiz lisans diploması almaya hak kazanırlar.

9 Bölümümüzde İngilizce ve kısmen Fransızca olarak verilen dersler:
LİSANS PROGRAMI Bölümümüzde İngilizce ve kısmen Fransızca olarak verilen dersler: Ekonomi İstatistik Bilgisayar Finansal Matematik Para ve Banka Finansal Ekonometri Uluslararası Finans Banka Hukuku Bilgisayarlı finans analizleri 47 dersin ve seçmeli derslerin ayrıntıları Üniversitemizin Akademik Katalogundan görülebilir

10 ÖĞRETİM KADROSU Öğretim kadromuzda akademisyenlerin yanı sıra uygulama alanından gelen öğretim elemanları da bulunmaktadır. Bu sayede, işlenen konular, sadece teorik düzeyde değil, ülkemizdeki uygulamaları ile öğretilmektedir. Bu hocalarımız genellikle Merkez Bankası, Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Sermaye Piyasası Kurulu, Rekabet Kurumu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu gibi ülke ekonomisine yön veren kuruluşların yönetim ve uygulama alanlarından gelen deneyimli kişilerdir.

11 ÖĞRETİM KADROSU Nazmi Demir, Ph.D Ebru G. Solakğlu, Ph.D Erin Maloney M.P.P Valery Paternotte, Ph.D M. Nihat Solakoğlu, Ph.D. Selda Sevin, M.A. Şenol Babuşcu, Ph.D Adalet Hazar, Ph.D Ömer Berki, Ph.D Vedat Öğer Sedat Yetim, Ph.D Nurettin Ellialtıoğlu

12 BANKACILIK VE FİNANS BÖLÜMÜ
Öğrencilerimizin uygulamanın içinde olabilmeleri için bir yatırım odası kurmuş bulunmaktayız. İsteyen öğrencilerimiz yatırım kulübüne üye olabilmekte ve internet ve uydu ağı vasıtasıyla, Ulusal ve uluslararası verilere gerçek zamanlı ulaşabilmekte, buralardaki değişiklikleri, Borsa İstanbul, Forex, Reuters gibi kaynaklardan anında izleyebilmektedirler, Teorik planda işlenen konular yurtiçi ve yurtdışı uygulamaları ile incelenmektedir, Mikro ve makro düzeyde bankacılık ve finans süreçlerinin sanal ortamda simülasyonları ile analiz ve sentezleri yapılmaktadır.

13 ERASMUS PROGRAMI Öğrencilerimizin sadece bizdeki değil, yurtdışındakı eğitim öğretim konusunda da bilgi sahibi olabilmeleri için öğrenci değişim programlarımız vardır. Avrupa Birliği’nin ERASMUS programı ile de bağlantımız bulunmaktadır. Fransa ve Belçika’daki üniversitelerle öğrenci değişimi yapmaktayız Şimdiye kadar çok sayıda öğrencimiz bu programdan yararlanarak birer dönemlik/yıllık öğrenimlerini EHSAL, MARIE HAPS, MARC BLOCK, TOULOUSE, AIX EN PROVENCE ve DIJON üniversitelerinde yapmışlardır. Bu üniversitelerden de bize öğrenci gelmektedir.

14 İŞ OLANAKLARI Mezunlarımız görevlerine: uzman yardımcısı, müfettiş yardımcısı, portföy yetkilisi, müşteri temsilcisi olarak başlamaktadır. Mezunlarımızın çalışma alanları ise: sermaye piyasaları, hazine veya fon yönetimi, insan kaynakları, bireysel ve kurumsal krediler, araştırma geliştirme birimleri, risk yönetimi, teftiş kurulu, portföy yönetimi, denetim kuruluşları gibi alanlardır.

15 İŞ OLANAKLARI Mezunlarımız bilgi ve becerilerini uygulama alanına koyabilecekleri oldukça itibarlı alanlarda istihdam edilmektedirler. Yabancı sermaye kuruluşlarının sayılarının gitgide arttığı ülkemizde mezunlarımız sahip oldukları İngilizce ve Fransızca bilgileriyle kolaylıkla iş bulmanın yanı sıra, ülkemiz tarafından yurt dışında yatırım yapan kuruluşlarca da aranan kişilerdir. İrtibat sağladığımız çok sayıda mezunumuz arasında Alanlarında, ya da ilgili alanlarda yüksek lisans ve doktora çalışmalarını sürdürenler ve tamamlayanlar, Yurtiçi ve Yurtdışı Üniversitelerde öğretim elemanı olarak görev yapanlar, Yurtiçi ve yurtdışında kamu ve özel bankalarda değişik düzeylerde çalışanlar, Ulusal ve uluslararası şirketlerde çalışanlar, Uluslararası aracı ve denetçi finans kuruluşları; Price Waterhouse Coopers, KPMG, Deloitte, Ernst and Young gibi

16 BANKACILIK VE FİNANS BÖLÜMÜ
Rekabet Kurumu, BDDK, BOTAŞ gibi kuruluşlarda çalışanlar, THY, ASELSAN, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Sigorta kuruluşlarında üst düzey görevlerde çalışanlar Kendi işlerini kuranlar bulunmaktadır.

17 Sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız
Saygılarımızla, Bankacılık ve Finans Bölümü


"BANKACILIK VE FİNANS BÖLÜMÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları