Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YAZAR: Ben masalcı teyzeyim. Sözcüklerledir işim

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YAZAR: Ben masalcı teyzeyim. Sözcüklerledir işim"— Sunum transkripti:

1

2 YAZAR: Ben masalcı teyzeyim. Sözcüklerledir işim
YAZAR: Ben masalcı teyzeyim.Sözcüklerledir işim.Düşler ülkesindendir kâğıdım kalemlerim.Her cümleyle yepyeni dünyaları kurarım. Sihirli sözcükleri masallarıma katarım.Bıkmam usanmam hiç yazmaktan, anlatmaktan,en güzel düşlerimi sizlerle paylaşmaktan. Yepyeni masallarla donanır kitaplarım. Çevrilen sayfalarda bin bir sürpriz saklarım.

3 RESSAM:Fırçalarla boyalar en büyük dostum benim
RESSAM:Fırçalarla boyalar en büyük dostum benim.Kâğıtlar ve kalemler sırdaşıdır işimin.Masalları okurken kanatlanıp uçarım. Sayfaları süsleyip resimle donatırım.İste şurada bir çiçek boynu bükük bekliyor. Fırçamla gıdıklarsam yüzüne renk geliyor.Kâğıtla kalem hazır, boya kutusu da var. Resme başlayalım mı Ne dersiniz çocuklar?

4 KİTAPÇI:Raflarım dolu kitap. Her birinde ayrı tat
KİTAPÇI:Raflarım dolu kitap. Her birinde ayrı tat.Okumak isteyene açarım hemen kucak.Çizgi romanlar şurada,resimli öyküler yanda, boyama kitapları hemen karşı raflarda.Eğlenceli masallar, heyecanlı romanlar.Yeter ki siz okuyun.Bilgi saçar kitaplar.En iyi dost kitaptır demiş büyüklerimiz.Bunun için yine de seçmeyi bilmeliyiz.

5 MARANGOZ:Benim adım marangoz her yanım baştan başa toz
MARANGOZ:Benim adım marangoz her yanım baştan başa toz.Tahtalar oyuncağım. Çekiç en büyük yardımcım.Ceplerim dolu vida. Olmazsa sırtımda çanta testereler, rendeler nasıl taşınır kolayca? Evinizde ne varsa bilin ki benim işim. Kırık dökük her şeyi onarıp yenilerim.Masalar,iskemleler,dolaplar, pencereler hep elimden geçmiştir. Cilayla süslenmiştir.

6 DOKTOR:Herkesin işi ayrı. Elbet tümü yararlı
DOKTOR:Herkesin işi ayrı. Elbet tümü yararlı. Hepsinden önce gelir insanların sağlığı. Başınız mı ağrıdı? Hemen ilâç vereyim Mikroplardan korunmak sağlığın başı derim. Gelin aşı yapayım. Dişlerinize bakayım Acı, ağrı kalmasın diyerek uğraşayım.Üstümde beyaz gömlek, boynumda dinleyici. Benim işim doktorluk. Tanıdınız değil mi?

7 ÖĞRETMEN:Herkese mesleğini öğreten kişi benim
ÖĞRETMEN:Herkese mesleğini öğreten kişi benim. Okumanın tadına dünya varsın isterim.Başta okul öncesi sonra birinci sınıf gelir Öğrenip, eğlenerek yıllar bir bir geçilir. Benimle tanışmayan ne başkan var, ne sultan. Basarı kazanır mı hiç okuma yazması olmayan? Bilgi kitaplardadır, ilgi ve sevgi bende. Dersler kadar önemli sevmeyi öğrenmek de.

8 KAPTAN:En zevkli meslek benim
KAPTAN:En zevkli meslek benim.Denizdedir iş yerim Dümene geçince ben liman liman gezerim.Bazen yelken basarım, bazen kürek çekerim Bambaşka ülkelere dostlukları taşırım.Rüzgârlarla yarışıp dalgalarla oynarım Bazen de fırsat bulup biraz balık tutarım.Boş zamanım kalırsa atlarım serin suya. Bence herkes can atar böylesi çalışmaya.

9 MÜHENDİS:Mühendisim ben dostlar. Evler, yollar yaparım
MÜHENDİS:Mühendisim ben dostlar. Evler, yollar yaparım.Köprüleri, barajları da Sakın unutmayalım.Bazımız bilgisayar mühendisi oluruz.Uzun uzun çalışıp yenilikler buluruz. Son model otomobil,uçak, uzay mekiği hepsinin plânları mühendisin emeği.Daha neler neler var hangisini sayayım. İsteyin siz yeter ki dünyaları kurayım.

10 ASTRONOT Hangimiz istemeyiz kuş olup kanatlanmak. Aya kadar tırmanıp yıldızlarla oynamak? Ben de sizin kadarken düşten düşe gezerdim Ayın gülen yüzünü öpüp okşar severdim. Herkes bir rüya sandı ay dedeyle oyunu. Bilginler çok çalıştı açtı uzay yolunu. Özel giysilerimi geçirince üstüme binerim mekiğime çıkarım gökyüzüne.

11 FIRINCI:Teknem doludur unla. Gerekir azıcık maya
FIRINCI:Teknem doludur unla. Gerekir azıcık maya.Biraz da su kattım mı başlarım yoğurmaya.Ben olmasam hanginiz yoğurup ekmek yapar? Taptaze ekmeğiyle yemeklere tat katar? Pasta ve böreklerle Doldururum fırını. Sormayın hiç söylemem tatlardaki sırrımı.Ekmeğin kıymetini dilerim herkes bilsin. Dünyada aç kalmasın Siz de özen gösterin.

12 ÇİFTÇİ:Un olmasa fırına ekmeği nasıl yapar
ÇİFTÇİ:Un olmasa fırına ekmeği nasıl yapar? Börekleri kekleri sizlere nasıl sunar? Buğdayın özüdür un. Yasamın tadıdır un. Çiftçinin emeğiyle ekmeğe hamurdur un. Ekmek için buğdayı önce ekip sularız. Biçme vakti gelince tarlalara koşarız. Patlamış mısırınız, şekeriniz, yağınız çiftliklerden geliyor. Sakın şaşırmayınız.Daha neler neler var Saymakla bitirmeyiz. Yediğiniz her şeyde var bizim emeğimiz.

13 OYUNCAKÇI:Dükkânımda trenler,çeşit çeşit bebekler, uçaklarla gemiler küçük dostları bekler.Yeni doğan bebeğe şarkıcı çıngıraklar. Evcilik oynayana tencereler tabaklar. Sünnetlik çocuklara en güzel oyuncaklar. Bilin ki hep burada neşeli arkadaşlar.Haydi girin içeri oynayalım birlikte. Oyuncakçı olmasa yaşamın tadı nerde?

14

15 TERZİ:İnsanoğlu eskiden giysi nedir bilmezdi
TERZİ:İnsanoğlu eskiden giysi nedir bilmezdi. Postları, yaprakları bedenine örterdi. Kemiktendi iğneler, iplikler sarmaşıktan. Kaba saba giyimler yapılırdı o zaman.Yıllar geçti gelişti düşünceler, bilgiler.Tezgâhlarda dokundu pamuklular ipekler.Şimdi öyle mi ya her yerde fabrikatör iplikler çabucacık kumaşa dönüyorlar.

16 POLİS:Kırmızı, yeşil,sarı trafik lambaları
POLİS:Kırmızı, yeşil,sarı trafik lambaları. Ben dikkatle izlerim kurala uymayanı.Şapkam hep basımdadır düdüğüm de boynumda. Yaz kıs demem dururum caddenin ortasında.Göz açtırmam kötüye, hırsıza, sahteciye. Mutlu bir yaşam gerek dünyada her kişiye.Bildiniz elbet hemen Evet, ben bir polisim. Uzatın elinizi sevgide birleşelim...

17


"YAZAR: Ben masalcı teyzeyim. Sözcüklerledir işim" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları