Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SAKARYA VAGON SANAYİ A.Ş.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SAKARYA VAGON SANAYİ A.Ş."— Sunum transkripti:

1 SAKARYA VAGON SANAYİ A.Ş.

2 MİSYON Raylı taşıtların tasarımı, üretimi, onarımı ve revizyonunu; karlılık ve verimliği arttırarak sürdürmek, müşterilerimizin memnuniyetini karşılayarak, çağın teknolojisine ve uluslar arası normlara uygun olarak gerçekleştirmektir. VİZYON Raylı taşıt tasarımı, üretimi ve modernizasyonunda mevcut bilgi, beceri ve yeteneğini geliştirerek, ulusal pazardaki payını artırmak ve uluslararası pazarlarda yer almaktır.

3 TARİHÇESİ Ülkemizde 1866 yılında başlayan demiryolu ulaşımı, tamamı ithal, bakım-onarımları da dışa bağımlı olarak sürdürülen araçlarla yapılmıştır. Bu durum demiryolu işletmeciliğinde sürekli sorun ve kesintilere yol açmış, maliyetleri yükseltmiştir. TÜVASAŞ’ ın ilk tesisleri bu sorunların yok edilmesi amacı ile 25 Ekim 1951 tarihinde “Vagon Tamir Atölyesi” adıyla faaliyete geçirilmiştir

4

5 Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Erol İNAL
Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa HATİPOĞLU Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet ÖZTÜRK Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Müfit ARBERK Yönetim Kurulu Üyesi Hidayet YILDIZ

6 1961 yılından itibaren Adapazarı Demiryolu Fabrikasına (ADF) dönüştürülen kuruluşta, 1962 yılında ilk vagon üretilmiştir.

7 Bugünkü statüsünü 1986 yılında kazanan Türkiye Vagon Sanayi Anonim Şirketi yolcu vagonları ve elektrikli dizi imalatlarının yanı sıra, araştırma geliştirme faaliyetleri ve mühendislik hizmetleri konularında da atılımlar yapılarak, yeni projelere yoğunluk verilmiştir.

8

9 1995 yılında hafif raylı taşımacılıkta kullanılan araçların üretimi için, alt yapı çalışmalarına hız verilmiştir.  17Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde çok büyük maddi hasara uğramıştır. Üretim kabiliyetini kaybeden kuruluşun atölyeleri ve alt yapısı kullanılamaz hale gelmiş, onarım ve üretim tamamen durmuştur.

10

11 SIEMENS ile yapılan işbirliği çerçevesinde, Bursa Büyükşehir Belediyesinin Hafif Raylı Taşıt filosunun 38 aracının montaj ve işletmeye alma çalışmaları, TÜVASAŞ tesislerinde gerçekleştirilmiştir.

12

13 İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Taksim–Yenikapı arasında işleteceği 84 adet (28 set) metro aracı ile TCDD’nin 75 adet (25 set) elektrikli tren seti (banliyö) araçlarının Güney Kore Hyundai/Rotem firması ile ortak üretim çerçevesinde imalatı yapılmıştır.

14

15 Hyundai / Rotem firması ile ortak üretim çerçevesinde Marmaray Projesi için 275 aracın imalatı,  sözleşmeye uygun olarak tesislerde yapılmaya başlanmıştır. 3 set, toplam 9 araçlık Dizel Tren Set üretiminin yanında, 144 adette (EUROTEM ile ortak) Marmaray aracı üretimini gerçekleştirmiştir.

16

17 “Sakarya Vagon Fabrikasında” Marmaray için toplam 95 vagon üretimi yapılmıştır.

18 Hem sermayedarı, hem de tek müşterisi konumunda olan TCDD için, 31. 12
Hem sermayedarı, hem de tek müşterisi konumunda olan TCDD için, tarihi itibariyle adet yolcu vagonu imalatı ile 36 bin 515 adet yolcu vagonu bakım, onarım, revizyon ve modernizasyonunu yapmış olan TÜVASAŞ, ülkemizi raylı taşıtlar alanında dışa bağımlı olmaktan çıkarmanın yanında milli ekonomimize de önemli miktarda katkı sağlamaktadır.

19 Türkiye Vagon Sanayi A. Ş
Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. (TÜVASAŞ), 28 Mart 2013 tarihi itibariyle, TSI Sertifikasını alan ilk kurum olmuştur TÜVASAŞ 2008/57/EC no’lu Avrupa Konseyi Talimatı ile tanımlanan TSI (Karşılıklı İşletilebilirlik Teknik Şartları) Sertifikasını Bulgaristan Demiryollarına 30 adet Yataklı Vagon Projesi ile almıştır.

20 KARTALLAR YÜKSEK UÇAR…
TÜRKİYE’NİN 500 BÜYÜK FİRMASI’NDAN BİRİ DE TÜVASAŞ… TÜRKİYE’NİN 500 BÜYÜK FİRMASI’NDAN BİRİ DE TÜVASAŞ… KARTALLAR YÜKSEK UÇAR… TÜRKİYE’NİN 500 BÜYÜK FİRMASI’NDAN BİRİ DE TÜVASAŞ… Türkiye’nin ekonomisinde her yıl değerlendirmeler yapılır ve “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu”na yönelik anketler düzenlenir. TÜVASAŞ, bir yandan toparlanırken, bir yandan da yaptığı işler ile Türkiye’nin 500 büyük firması arasına girmeyi başardı.

21 TÜVASAŞ Türkiye için kendini yenilerken, yaptığı hamleler ve gelişmeler de ulusal pazarlar tarafından çok yakından takip ediliyor.

22 2012’nin henüz ilk günlerinde yeni bir ödül geldi: TÜVASAŞ, BID (Business Initiative Directions - İş İnisiyatifi Yönelimleri) tarafından düzenlenen, 117 ülkede sektöründe lider şirketlerin bir araya gelerek belirlediği, Dünyanın En Büyük Kalite Zirve Ödülü olarak tanımlanan “Uluslararası Kalite Ödülü”nü Altın Kategoride almaya hak kazandı.

23

24 Firma Adı:Sakarya Vagon Sanayi A.Ş.
Sektör:Ulaşım araçları üretimi Büyüme oranı:1559 Satış Geliri:5-10 Milyon Çalışan sayısı:54 Şehir:Sakarya (2012 yılı tespitleri)

25

26 BEŞ YILDA ÜÇ KAT ARTAN SATIŞLAR
2003 Mayıs ayında göreve başlayan Genel Müdür İbrahim Ertiryaki ile Tüvasaş'ın satış gelirlerinde (ABD doları üzerinden) büyük bir artış izleniyor. Beş yılda yaklaşık dolar itibarıyla gelirler üç kat artıyor. Kurumun son beş yıllık satış gelirleri şöyle: Milyon ABD Doları Milyon ABD Doları Milyon ABD Doları Milyon ABD Doları Milyon ABD Doları Böylece 2007'de Tüvasaş tarihinin en yüksek satış gelirine ulaşılıyor: 90.8 milyon dolar.

27

28 TÜVASAŞ Sakarya için sanayi kuruluşu olmaktan çok daha öte bir konumda.
Yarım asırdan daha fazla süredir Adapazarı'nda faaliyetlerine aralıksız devam eden bir kurum artık şehirle bütünleşmiştir. Şehrin kimliği ile birleşmiştir. Sakarya TÜVASAŞ için, TÜVASAŞ da Sakarya için vazgeçilmezlik ifade ediyor.

29

30 TÜVASAŞ, Türkiye'nin her türlü yolcu vagonu imalat, onarım ve modernizasyonunun tamamını karşılayacak kapasitesi ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Öncelikle ülke içi ihtiyaca yönelik olan üretim programı haricinde yurt dışı pazarında da yerini almaktadır.

31

32 ESRA GÜNGÖR BETÜL SABAN


"SAKARYA VAGON SANAYİ A.Ş." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları