Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 1-GİRİŞ  2-YAYILIM ÇALIŞMALARININ YAYGINLAŞMASI  3-YAYILIM ARAŞTIRMALARININ TİPOLOJİSİ  4-SONUÇ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " 1-GİRİŞ  2-YAYILIM ÇALIŞMALARININ YAYGINLAŞMASI  3-YAYILIM ARAŞTIRMALARININ TİPOLOJİSİ  4-SONUÇ."— Sunum transkripti:

1

2  1-GİRİŞ  2-YAYILIM ÇALIŞMALARININ YAYGINLAŞMASI  3-YAYILIM ARAŞTIRMALARININ TİPOLOJİSİ  4-SONUÇ

3  GİRİŞ  AVRUPADA YAYILIM ARAŞTIRMALARININ BAŞLAMASI - GABRİEL TARDE VE TAKLİT -İNGİLİZ,ALMAN-AVUSTURYALI YAYILIMCILAR.

4  1-ANTROPOLOJİ  2-ERKEN SOSYOLOJİ  3-KIRSAL SOSYOLOJİ  4-EĞİTİM  5-İLETİŞİM  6-PAZARLAMA  7-COĞRAFYA  8-GENEL SOSYOLOJİ  9-GENEL EKONOMİ

5  ANTROPOLOJİK ARAŞTIRMA GELENEĞİ  ANTROPOLOJİK ARAŞTIRMA GELENEĞİNİN OLUMLU YANLARI  ÖNCELİK TEKNOLOJİ AKTARIMINDA  ANTROPOLOJİNİN ÖNCÜLÜĞÜ  BALİ ADASI VE PİRİNÇ YETİŞTİRME DENEYİ

6  ERKEN SOSYOLOJİNİN ÖNEMİ

7  HİBRİD MISIR VE YAYILIM PARADİGMASI  KIRSAL SOSYOLOJİNİN YAYILMA ARAŞTIRMALARI  GÖRÜNMEZ OKULU.  ÜÇÜNCÜ DÜNYA ÜLKELERİNDE ÇALIŞMALAR  ARAŞTIRMALARIN AZALMASI

8  ÖĞRETMEN OKULU ÇALIŞMALARI  HALK SAĞLIĞI VE MEDİKAL SOSYOLOJİ

9  İLETİŞİM

10  FRANK BASS VE TAHMİN MODELİ  SOSYAL PAZARLAMA

11  Burada tartışılan on yenilik yayılımı geleneği içinde en küçüğü olmasına rağmen geçen yıllar içinde coğrafya çok önem kazandı.1961’de sadece bir akademisyen tarafından üretilmiş üç araştırma varken bu sayı 1994 de 160’a ve oranda % 4’e çıktı.

12  Yeniliklerin yayılımının genel sosyoloji geleneğinin konu başlıkları aslında diğer geleneklerin artıkları olarak tanımlanabilir. Bunlar Erken sosyoloji,kırsal sosyoloji ve sağlık/medikal sosyolojiden geriye kalan tortu başlıklardır.1960 da bu alanda başlayan çalışmalar önemli bir mesafe kaydetmiş ve 1994 yılına gelindiğinde alanda yapılan toplam araştırma sayısı 322,araştırmaların tüm yayılım sayısındaki oranı ise % 8 olmuştur.Genel sıralama da ise genel sosyoloji araştırma sayısı açısından beşinciliğe yükselmiştir.

13  Genel ekonomide yayılım çalışmaları 1980 ve 1990’da yenilik araştırmalarının ana başlıklarından biri oldu.155 araştırma,% 5 oran ve artı 101 tarım ekonomistleri araştırmaları ile küçük,dar diye tanımladığımız bu alanda yapıldı.Genel ekonomi teknolojik yeniliklerin ekonomik analizlerini incelemektedir.

14  1-ERKEN DUYANLAR  2-SOSYAL SİSTEM İÇİNDE DEĞİŞİK YENİLİKLERİN KABUL ORANI  3-YENİLİKÇİ OLMAYANLAR  4-FİKİR ÖNDERLERİ  5-YAYILIM NETWORKLERİ  6-DEĞİŞİK SOSYAL SİSTEMLERDE KABUL SÜRECİ  7-İLETİŞİM KANALI  8-YENİLİKLERİN SONUCU

15  Başlangıçta değişik bilim dallarında yapılan çalışmaların bir parçası olan yeniliklerin yayılması çalışmaları sonraları ayrı bir başlık altında ele alınmaya ve değerlendirilmeye başlandı.

16


" 1-GİRİŞ  2-YAYILIM ÇALIŞMALARININ YAYGINLAŞMASI  3-YAYILIM ARAŞTIRMALARININ TİPOLOJİSİ  4-SONUÇ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları