Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kesirsel ilişkiler Aparatı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kesirsel ilişkiler Aparatı"— Sunum transkripti:

1 Kesirsel ilişkiler Aparatı
Toplam üç adet cepten oluşmaktadır. Her cepte bulunan elemanın karşılığı diğer ceplerdeki elemanlarla desteklenmektedir.

2 Çivili Tahta Düzlemsel geometrik şekillerin oluşturulmasında yoğun olarak kullanılabilir. Aynı zamanda alan hesaplarının kavramsallaştırılmasına büyük ölçüde katkı koyar.

3 Kesir Diski Basit kesir sayılarının gösteriminde kullanılabilir. İçteki sarı disk döndürüldüğü zaman görsel olarak kesirsel ifadenin karşılığı oluşmaktadır. İki ayrı renkte dairenin içiçe geçirilmesi ile elde edilir. Kesirsel gösterimler 360 derecenin eşit bölümlere ayrılması ile oluşturulabilir.

4 Çarpma Çubukları Farklı renklerdeki çubuklar oluklara yerleştirildiği zaman kesişim bölgelerinde çarpma işleminin cevabı oluşmaktadır. Örnek: 3 x 2 = 6

5 Mesafe Ölçer (Metre Ölçer)
Çevresi 1 metre olan tahta bir disk bir çubuğa tutturularak çentikli kısmının her turda bir tık sesi çıkarması sağlanıyor. Böylelikle tık sayısına göre mesafe hesaplanabiliyor. Dönel disk boyalı da olabilir. Çentiğe takılan plastik aksam Çentik

6 Toplam Nomografı Soldan ve sağdan seçilen sayılar bir lastik ile birleştirildiği zaman ortadaki sütunda bu sayıların toplamı bekirmektedir.

7 Sayı Akordeonu Katlı durduğu zaman sadece sayılar görünmektedir. Açıldığında basamak değerleri de belirmektedir.

8 Ondalık Sayı Toplama Levhası
Kartların üzerinde olan delikler ondalık nokta yerine kullanılarak toplamada ondalık sayıları düzgün yerleştirme alışkanlığı kazandırılabilir.

9 Çarpma ve Bölme Diski Pencerede beliren sayı 120 olsun. Bunu 12’ye bölmemiz isteniyor. Diskin arkasını çevirdiğimiz zaman, bu sefer de penceredeki sayı 10 olacak. Yani “10 x 12”. Diskler arasına yerleştirdiğimiz kartonların üzerinde sayılar yazmaktadır. Bu kartonları her döndürerek her seferinde farlı bir sayının pencerelerde belirmesini sağlıyoruz.

10 Açı Ölçer Kartondan, kendimiz sınıfta kullanabileceğimiz büyük bir açı ölçer yapabiliriz.

11 10’un kuvetleri ile Çarpma ve Bölme Treni
Aradaki kartonu sağa çektiğimizde 10’un kuvvetleri ile çarpma, sola çektiğimizde 10’un kuvvetlerine bölme durumlarının gözlenebileceği bir sistem.


"Kesirsel ilişkiler Aparatı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları