Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ MÜDÜRLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

2

3 ÇALIŞANLARIMIZ DORUK NEZİR Müdür Vekili
SENİHA SEMEN OZTEMİZ Network ve IP Telefon Altyapı EVGUL AVCI Web Master / Kullanıcı Hesapları Yönetimi BARIŞ SEZEN Network ve Web Gelistirme ERKAN VARUL Network ve Web Gelistirme İSMAİL ARTEMER Network ve Web Gelistirme ÖĞRENCİ ASİSTANLARI (Başvurular için web sitemizi takip edin)

4 Bilişim Etiği Kuralları
Temel Kullanım : eğitim, öğretim, araştırma, geliştirme, toplumsal hizmet, ve idari/yönetimsel faaliyetler İkincil (Tali) Kullanım : Temel Kullanım tanımı dışında kalan her türlü kullanım

5 Bilişim Etiği Kuralları
Kaynakların, ancak Temel Kullanım kapsamında ihtiyaç duyulmayan atıl kapasitesinin ikincil (tali) kullanım için kullanılabilmesi sözkonusudur. İkincil (tali) Kullanım, Temel Kullanımı kısıtlayıcı/engelleyici boyutlara ulaştığında Genel İlkelere aykırı kullanım kapsamına girer.

6 KAMPUS ALTYAPIMIZ 60 Mbit TTNET yurtlar 30 Mbit Ankara ODTÜ F/O
Binalar arasi 1Gbps F/O Omurga 60 PC’lik Genel Kullanım Salonu Toplam 145 PC’lik 4 Bilgisayar Dersliği

7 Yurt Odaları Kablolu Ağ Kablosuz Ağ
Yurt odaları Kablolu ağ ve Kampüs Kablosuz ağına nasıl kayıt olurum? Bilgisayarımın MAC Adresini nasıl bulurum? Yurtlarda internete bağlanmak için gereken programlar ve sertifikayı nerden bulabilirim? Yurt programını bilgisayarıma nasıl kurarım? ……

8 Yurt odaları ağ kullanım kurallarını ihlal eden öğrencilere ağa erişim cezaları verilir
Ağa erişim cezası alan öğrencilerin öğrenci numarası, neden ve ne kadar süreyle ceza aldıkları aşağıdaki adresten takip edilebilir.

9 Kullanıcı Hesapları ve
Merkezi Sunucu Sistemler Beluga, Orca, Narwhal, Rorqual, Blue Unix tabanlı merkezi sunuculardır. (Unix central servers) Kullanıcı hesaplarınız ile Ders kaydı yaptırabilir E-posta adresine sahip olabilir Kişisel web sayfası hazırlayabilir Yazıcı çıktısı alabilirsiniz Elektronik listelere üye olabilirsiniz

10 Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi
Ders Kayıtları

11 E-Posta Servisi metumail.metu.edu.tr

12 metumail.metu.edu.tr

13 PC Salonları Yazıcı Çıktı Servisi
BTM binasındaki IZ-07 // 1.Yurt girişinde bulunan bilgisayar Bilgisayarlara kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılabilir . Öğrenci nasıl çıktı alabilir? Çıktı alabilmek için İş bankasına sayfa başına para yatırmak gerekiyor. Bankanın vereceği dekontun Rektörlük binası (2. katta) Sekreterlere verilmesi ve sisteme işlenmesi gerekiyor. Artık IZ-07 veya 1.yurt dan çıktı alınabilir.

14 Duyuruları Takip Ediniz!
E-posta adresinizi İntranet alanındaki

15 ODTÜ KKK Öğrencileri ve Çalışanları İçin
Dersler ve sınav programları, ders kitapları vs. duyuruları bu bölümde yayınlanmaktadır. ODTÜ kullanici adı ve şifrenizi. Linke tıkladiginiz zaman sayfanin açılmaması durumunda Continue to this website (not recommended).

16 Bilgisayarınızın güvenliğini sağlamakla yükümlüsünüz!
adresinden Mcafee Anti-Virus programını indirip sisteminize yükleyebilirsiniz. Unutmayınız ki, üniversite bilişim ağına ulaşmadan önce, işletim sisteminizi güncelleyip, en yeni anti-virüs tanımlarının cihazınızda yüklü olduğundan emin olmak sizin yükümlülüğünüzdedir.

17 ODTÜ-TV ODTÜ'de gerçekleşen seminerler, konferanslar, dersler, oturumlar, Internet üzerinden yerleşke içi ve yerleşke dışına aktarılabilmektedir.

18 Seminerler Bilgi İşlem Kütüphanesi
Ankara BİDB Kütüphanesi Bilişim servisleri El kitabı ve Online Kitaplar; Vers y on 1.2 November, 1994 Document No : CC-USG s Vers y on 1.2 November, 1994 Document No : CC-USG s

19 Sıkça Sorulan Sorular / FAQ
"Sıkça Sorulan Sorular" bölümü ODTÜ akademik ve idari personeli ile öğrencilerinin bilgisayar kullanımı ve yönetimi sırasında en çok karşılaştıkları sorunların çözümlerini içermektedir.

20 DTÜ KKK’ya HOŞGELDİNİZ


"BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ MÜDÜRLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları