Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Doğru, Işın ve Doğru Parçası

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Doğru, Işın ve Doğru Parçası"— Sunum transkripti:

1

2 Doğru, Işın ve Doğru Parçası
Aşağıdaki görselleri inceleyelim. Görsellerdeki çizgilerin ne modeli olabileceklerini tespit edelim. Doğru, Işın ve Doğru Parçası doğru parçası doğru ışın

3 Başlangıç ve bitiş noktaları olmayan her iki ucu da sonsuza giden noktalar kümesidir.
Doğru: Doğruyu ya küçük bir harfle ya da iki büyük harfle isimlendirebiliriz. A B t AB doğrusu t doğrusu Yollar, ufuk çizgisi, iki ucu açılmış kalem, iki ucundan gerilen lastik doğruya örnektir.

4 Işın: Başlangıç noktası belli, diğer ucu sonsuza giden noktalar kümesidir. Işını, iki büyük harfle isimlendirebiliriz. K L KL ışını Ağaç, bir ucu açılmış kalem, makaradan çıkan iplik, şerit metre, örgü şişi, çivi, güneş ışını, ışına örnektir.

5 Doğru parçası: İki ucu da kapalı, sonsuza uzamayan noktalar kümesidir. Işını, iki büyük harfle isimlendirebiliriz. D E DE doğru parçası Odun, açılmamış kalem, çubuk makara, cetvel, merdane, oklava doğru parçasına örnektir.

6 Defterimize karelerden yaralanarak 12 ve 8 karelik bir doğru parçaları çiziyoruz. Ölçümlerini yapıyoruz. Bir makaradan 15 santimetrelik iplik istiyorum. Ne yapmalıyız? Boyumuzu, kilomuzu neyle ölçüyoruz? Uzunlukları Ölçme Belli bir uzunluğu cetvel kullanarak ölçebilir veya ölçüsü verilen bir uzunluğu çizebiliriz. 4 cm 6 cm

7 Defterimize 1 cm, 7 cm ve 12 cm’ lik uzunluklar çiziniz.

8 Yukarıdaki kırık cetvelle, aşağıdaki uzunlukları nasıl ölçerim?.

9 doğru ışın doğru parçası

10 7 cm 2 cm 4 cm Çözelim Öğrenelim (MDK 56. s.) 4. Soru:

11

12

13

14


"Doğru, Işın ve Doğru Parçası" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları