Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MÜKEMMELİYETÇİ MELANKOLİKLER BARIŞÇIL SOĞUKKANLILAR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MÜKEMMELİYETÇİ MELANKOLİKLER BARIŞÇIL SOĞUKKANLILAR"— Sunum transkripti:

1 MÜKEMMELİYETÇİ MELANKOLİKLER BARIŞÇIL SOĞUKKANLILAR
KİŞİLİĞİNİZİ TANIYIN POPÜLER OPTİMİSTLER MÜKEMMELİYETÇİ MELANKOLİKLER GÜÇLÜ KLORİKLER BARIŞÇIL SOĞUKKANLILAR KİŞİLİĞİNİZİ TANIYIN

2 POPÜLER OPTİMİSTLERİN ÖZELLİKLERİ
Hayatın peri masallarını severler ve hep mutlu yaşamak isterler. İşi eğlenceye dönüştürürler ve hepsi insanlarla birlikte olmayı severler. Her deneyimlerinde heyecanlı bir şeyler bulurlar ve bundan aldıkları zevki renkli tariflerle anlatırlar. Sempatiktirler. Popüler Optimistler doğal olarak oyunlara ve eğlenceye düşkün olurlar, küçüklüklerinden beri neşeli ve meraklıdırlar. Bir Popüler Optimistliği bulmanın en kolay yolu bir grubu incelemek, en gürültülü olan ve hep konuşanı saptamaktır. Popüler Optimistler tabii olarak dikkatlerin merkezi olmak gibi bir tutkuya sahiptirler.

3 POPÜLER OPTİMİSTLERİN ÖZELLİKLERİ
Popüler Optimistler doğal olarak kırmızıya,canlı pembeye, turkuaza ve gece mavisine ilgi duyar ve büyük baskıları, gösterişli çiçekleri severler. Bu tip insanlar bir odaya asla dikkat çekmeden girmek istemezler. Akıllarına geleni düşünmeden söylerler. Onların masum olduklarını ve zarar vermek istemediklerini anlarsınız. Genellikle çok hızlı konuşurlar. Dinleyicileri kaybetme korkusuyla onları yakınlarında tutar ve sürekli bir göz kontağı içinde olurlar.

4 POPÜLER OPTİMİSTLERİN ÖZELLİKLERİ
Popüler Optimist’in çalışma ortamı onun dağınık tarzını yansıtır. Masası genellikle kağıtlar ve eşyalarla doludur. “Gelen” kutularıyla ya da program ajandalarıyla iyi anlaşamazlar. Kağıtlar bu kutuların içinde genellikle unutulur ve hiç ilgi görmez. Popüler Optimistler eğlence, kaçış ve heyecan vaat eden reklamları severler. İnanılmaz,fantastik,sonsuz fırsatlar, büyüleyici gibi kelimeler onları baştan çıkarır. Başkalarından hediye almaktan hoşlanırlar.

5 POPÜLER OPTİMİSTLERİN ÖZELLİKLERİ
Popüler Optimistler çok sıcak ve fiziksel insanlardır,arkadaşlarını kucaklamak,öpmek,sırtlarını okşamak için fırsat beklerler. Mükemmel ev sahipliği,klüp başkanlığı,törenlere başkanlık yaparlar. Aynı zamanda neşeli olabilirler ve en sıkıcı insanlarda dahi heyecan oluşturabilirler. İyimser,coşkun ve heyecanlı insanlardır. Ne önerirseniz yapmak, nereyi önerirseniz gitmek isterler. Devamlı hareket halindedirler. Popüler Optimistler için yabancı diye bir şey yoktur, sadece merhaba ile arkadaşınız oluverirler. Her zaman meraklıdırlar ve hiçbir şeyi kaçırmak istemezler. Sırlar onları çıldırtır. Aynı zamanda hakkında hiçbir şey bilmedikleri konuları da araştırıp öğrenmeye çok meraklıdırlar.

6 POPÜLER OPTİMİSTLERİN ÖZELLİKLERİ
Yardım sever ve popüler olmayı istedikleri için kötü yanlarını düşünmeden gönüllü olurlar. Popüler Optimistlerin “yaparız” larına kanmayın. Çünkü ortaya attıkları sözleri sonraları hatırlamayabilirler. PO aklı her zaman yeni ve etkileyici fikirler üretir. Ama onları destekleyecek birilerine ihtiyaçları vardır. İşleri başlatan kişi olabilirler ama işleri bitiren arkadaşlara ihtiyaç duyarlar. En büyük sorunlarından biri eğlenceyi seven bir gurup olmalarıdır. Bu yüzden hataları bile söylense gülüp geçerler. Ama asla harekete geçmek zorunda olduklarını düşünecek kadar kendilerini kötü hissetmezler.

7 POPÜLER OPTİMİSTLERİN
ZAYIF YANLARI: • Duyguları tarafından yönlendirilir.  • İşin başında gereken ilgiyi gösterdiği halde her hangi bir planın devamını takip edemez.  • Çok konuşurlar ve olayları abartır.  • Diğerlerinin sözünü keser ve cevap yetiştirir.  • Hafızaları gelişmemiştir. Bunun başlıca iki sebebi dinlememeleri ve önemsememeleridir.  • Hayır diyemez, çok fazla iş üstlenir.  • Çabuk canı sıkılır, odaklanmayı beceremez.  • Organize olamaz, program yapmaktan hoşlanmaz ve düzensizdir.

8 POPÜLER OPTİMİSTLERİN
GÜÇLÜ YANLARI: • İnsanları sever  • Çabuk arkadaş olur  • Heyecanlıdır  • Başkalarını çalışmaya teşvik eder  • Yaratıcı ve renklidir  • Doğal bir satış yeteneği vardır.  ANA SAYFAYA DÖNÜŞ YAPALIM

9 MÜKEMMELİYETÇİ MELANKOLİKLERİN ÖZELLİKLERİ
Yetişkin insanlar olarak Mükemmeliyetçi Melankolikler düşünenlerdir. Amaçları konusunda ciddi,düzene ve organizasyona düşkün, güzelliğin ve zekanın takdircisi kişilerdir. Heyecan verici şeyleri istemezler, hayatları için en iyi planı yaparlar. Mükemmeliyetçi Melankolikler olmasaydı daha az şiir,sanat, edebiyat,felsefe veya senfoni olurdu. Kültürümüz, zerafetimiz, tadımız ve en içimizdeki yeteneklerimiz eksik kalırdı. Daha az mühendisimiz, bilginimiz, bilim adamız olurdu; dengemiz kaybolabilirdi. Mükemmeliyetçi Melankolikler insanlığın ruhu, aklı ve kalbidirler.

10 MÜKEMMELİYETÇİ MELANKOLİKLERİN ÖZELLİKLERİ
Popüler Optimistler dışa dönük oldukları kadar Mükemmeliyetçi Melankolikler içedönüktür. Popüler Optimistler ne kadar konuşmayı ve her şeyi açığa dökmeyi seviyorlarsa Mükemmeliyetçi Melankolikler de o kadar susmayı tercih ederler. Onlar derin, sessiz ve düşüncelidirler. Popüler Optimistler ne kadar hayata pembe gözlüklerle bakıyorlarsa Mükemmeliyetçi Melankolikler de o kadar kötümser bir doğaya sahiptirler ve olayları olmadan önce görürler. Her zaman sorunun kaynağına inmek isterler. Olayların görünen yüzleriyle yetinmezler, içindeki gerçekleri de araştırırlar.

11 MÜKEMMELİYETÇİ MELANKOLİKLERİN ÖZELLİKLERİ
Mükemmeliyetçi Melankolikler için listeler, grafikler ve planlar hayatın önemli bir parçasıdır. Organize olmak, insanların daha yüksek seviyelere erişebilmelerine yardımcı olur ve Mükemmeliyetçi Melankolikler için bu hayatın temelidir. Popüler Optimistler hayatta eğlence isterken Mükemmeliyetçi Melankolikler düzenin peşindedirler. Popüler Optimistler karışık bir mutfakta iş görebilirler veya dağınık bir masada çalışabilirler ama Mükemmeliyetçi Melankoliklerin düzenli bir ortama ihtiyaçları vardır, yoksa çalışamazlar. Mükemmeliyetçi Melankoliklerin hayat felsefeleri “Bir şey yapmaya değerse, iyi yapmaya değer”dir. Ne kadar zamanda yapıldığı değil, nasıl yapıldığı önemlidir. Nitelik her zaman nicelikten önemlidir ve eğer Mükemmeliyetçi Melankolikler ilgileniyorsa o işin zamanında ve doğru olarak yapılacağını bilirsiniz.

12 MÜKEMMELİYETÇİ MELANKOLİKLERİN ÖZELLİKLERİ
Çoğu Mükemmeliyetçi Melankoliği giyimi, duruşu, düzgün saç stilinden tanıyabilirsiniz. Çoğu klasik renklere ilgi duyar. Gri ve toprak rengini tercih ederler. İş yerleri kusursuz ve profesyonelce görünür. “Gelenler” sepetleriyle ve ajandalarla iyi çalışırlar.

13 MÜKEMMELİYETÇİ MELANKOLİKLERİN ÖZELLİKLERİ
Diğer insanlara merhamet duyarlar ve ihtiyaçları konusunda hassastırlar. Popüler Optimistler hayatın merkezi olmak isterken, Mükemmeliyetçi Melankolikler insanları gözlemleyip onların sorunlarına çözümler bulmaya çalışırlar. Harika danışman olurlar, çünkü diğerlerinin içlerini okuma yeteneğine sahiptirler. İnsanların sorunlarını dinlemeye eğilimleri vardır, analiz ederler ve uygun bir çözüm bulurlar. Popüler Optimistler birilerinin sorunlarını dinlemeye uzun bir süre dayanamazlar ve olumsuz şeylerle ilgilenmekten hoşlanmazlar, ama Mükemmeliyetçi Melankolikler diğerlerine karşı çok merhametlidirler ve gerçekten ilgilenirler.

14 MÜKEMMELİYETÇİ MELANKOLİKLERİN
GÜÇLÜ YANLARI: · Tek başına iyi çalışır  · Plan yapar, programlıdır  · Rakamlarla arası iyidir  · Kusursuzdur  · Analizcidir  · Adildir  · Güzelliği sever 

15 MÜKEMMELİYETÇİ MELANKOLİKLERİN
ZAYIF YANLARI: · Kolaylıkla karamsarlığa kapılır.  · Kendisine güveni azdır.  · Mükemmel olmayacak korkusuyla bir çok projeyi uygulamaya koymaktan çekinir.  · Planlamaya fazla zaman harcar.  · Yüksek standartlar koyar ve diğerlerinden gerçekçi olmayan şeyler ister. Memnun olmaları zordur. ANA SAYFAYA DÖNÜŞ YAPALIM

16 GÜÇLÜ KLORİKLERİN ÖZELLİKLERİ:
İmkansızı hayal eden ve en ulaşılmaz yıldızlara ulaşmayı hedefleyen insanlardır. Yere sağlam basarak diğerlerinden hızlı yürüyenler Güçlü Kloriklerdir. Yanınızdan uzun adımlarla yürüyüp geçerlerken yerin sarsıldığını hissedebilirsiniz. Yapacak önemli işleri vardır ve avare avare dolaşarak ya da gezinerek zaman kaybetmek istemezler. Genellikle gergin insanlardır. Ne yaparlarsa yapsınlar tam bir kararlılıkla yaparlar. Yürürken, o andaki projeleri ve ulaşmak istedikleri hedefleri düşünürler.

17 GÜÇLÜ KLORİKLERİN ÖZELLİKLERİ:
Giyimleri Popüler Optimistler ya da Mükemmeliyetçi Melankoliklere göre daha az dikkat çeker. Yine de Güçlü Kloriklerde gözleyebileceğiniz birkaç özellik vardır. Bir iş adamı “güç” sergileyen bir giyim tarzına sahip olsa da olmasa da, giydiği ayakkabılar muhtemelen işlevsel olacaktır. Hem GK kadını hem de erkeği, ayakkabı seçerken güzelliğinden çok işlevine bakarak seçer. Güçlü Klorikler gösterişe kaçan bir yaklaşıma hiç girmezler. Duvarda resim olmadığına ya da mobilyaların uyumuna dikkat bile etmezler.

18 GÜÇLÜ KLORİKLERİN ÖZELLİKLERİ:
Güçlü Kloriklere yönelik reklamlarda etkili sözler kullanılır. Spor ya da makinelerle hiçbir ilgisi olmayan şeyler için bile spor ya da makine dünyasına özgü benzetmelere yer verilir. Muhteşem, güçlü, en büyük, en iyi gibi sözler Güçlü Kloriklerin reklam anlayışına girer. Güçlü Klorikler herkesle kolaylıkla iletişim kurabilir ve kendisi işin içinde olduğunda her şeyin yoluna gireceğini bilirler. Genellikle lider olma özelliklerine sahiptirler ve çoğunlukla hangi kariyeri seçerse seçsin en yükseğe ulaşırlar.

19 GÜÇLÜ KLORİKLERİN ÖZELLİKLERİ:
Güçlü Klorikler zorlayıcıdırlar ve doğru olmayan her şeyi değiştirmek zorunda olduklarını hissederler. Hiçbir zaman uyuşuk değildirler, aksine olaylarla ilgili ve güvenilirdirler. Diğerlerinin akıllarını başlarına toplayamadığı zamanlarda bile Güçlü Klorikler doğru kararları verirler. Nasıl yapılacağını bilmeseler de ellerinden her iş gelir. Tüm cevapları bilirler, çabuk ve doğru kararlar verirler ama kesinlikle popüler değildirler. Çünkü kendilerine güvenleri ve kesinlikleri diğerlerinin kendilerini emniyetsiz hissetmelerine yol açar.

20 GÜÇLÜ KLORİKLERİN ÖZELLİKLERİ:
Her zaman, insanları memnun etmektense amaçlarını gerçekleştirmeyi tercih ederler. Bu hem olumlu hem de olumsuz bir durum,çünkü zirveye yalnız tırmanmak isterler. İşlerine karışılmadığı sürece daha başarılı olurlar. Sık sık, istedikleri için değil ama diğerleri onlarla kolay geçinemedikleri için yalnız kalırlar.

21 GÜÇLÜ KLORİKLERİN ÖZELLİKLERİ:
Çabuk ve pratik organizasyonda uzmandırlar. Güçlü Kloriklerin en fazla fayda sağlayan özellikleri kendilerine verilmiş olan organizasyon yeteneği ile herkesten çok iş yapabilmeleridir. Herhangi bir taslağa baktıklarında işe nereden başlamak gerektiğini bilirler ve projeyi belli başlı işlere göre ayırırlar. Mevcut olan yardımları bilirler ve ufak tefek işleri gruplara dağıtırlar. Bazı Güçlü Klorikler ise işlerin denetimi konusunda o kadar endişelidirler ki, sadece ayak işlerini başkalarına verir kendileri asıl işleri yaparlar. Bu tür denetim onların daha az iş yapabilmelerine sebep olur.

22 GÜÇLÜ KLORİKLERİN ÖZELLİKLERİ:
Sadece amaçlarına ulaşmayı değil aynı zamanda zorlukları yenip başarılı olmayı da severler. Bu kadar çok Güçlü Kloriğin profesyonel sporcular haline gelmesindeki en önemli etken zorluklar ve mücadele isteği. Güçlü Klorikler çevrelerinde kimsenin olmasına ihtiyaç duymazlar. Kendi projeleri vardır ve sosyalleşmeyi zaman kaybı olarak görürler. Grup aktivitelerinde bir amaç varsa çalışırlar ve işin içine dalıp size yardım edebilirler, ama gereksiz konuşmalara ihtiyaçları yoktur.

23 GÜÇLÜ KLORİKLERİN GÜÇLÜ YANLARI: · Korkusuz bir eylemcidir.
· Sorunların üstüne gider.  · Kararlıdır.  · Mücadeleyi sever.  · Üretim merkezlidir.  · Kriz zamanlarında çok iyidir.  · Çevresine güven yayar.  · Genellikle haklıdır.

24 GÜÇLÜ KLORİKLERİN ZAYIF YANLARI: · Arkadaşlara az ihtiyaç duyar.
· Kendisine fazla güvenir.  · Sinirli ve gergindir.  · Denetimi ellerinde tutmak ister.  · Duygusuz ve kibirlidir.  · Sabırsızdır. İşlerin kendi istedikleri gibi şimdi yapılmasını ister.  · Herkesin işine karışır.  · Baskıcı ve zorbadır.  · Hatalarını kabul etmez. Özür dilemeyi bilmez. ANA SAYFAYA DÖNÜŞ YAPALIM

25 BARIŞÇIL SOĞUKKANLILARIN ÖZELLİKLERİ:
Barışçıl Soğukkanlılar diğer üç karakterin duygularına tampon olur ve dengeyi sağlarlar. Popüler Optimistlerin vahşi planlarını yumuşatırlar, Güçlü Kloriklerin parlak kararlarından etkilenmeyi reddederler ve Mükemmeliyetçi Melankoliklerin karmaşık fikirlerini çok ciddiye almazlar. Barışçıl Soğukkanlılar hepimize, kafamızı taktığımız şeylerin, ”Aslında o kadar da önemli olmadığını” gösteren bir gruptur.Oturdukları her yerde mutludurlar ve programların değişmesi onları rahatsız etmez. Arkadaşları severler ama yalnız da mutludurlar. Hiçbir şey onları sıkmaz.

26 BARIŞÇIL SOĞUKKANLILARIN ÖZELLİKLERİ:
Dengeli olmaya en yakın insanlardır. BS olan kişi kimseye hakaret etmez; dikkati kendi üzerine çekmekten sakınır; sessiz sedasız kendinden bekleneni, hiçbir takdir beklemeden yerine getirir. Güçlü Klorikler doğuştan lider özelliklerine sahipken Barışçıl Soğukkanlılar lider olmayı öğrenirler ve herkesle anlaşabilme yeteneği sayesinde doruğa ulaşırlar. Güçlü Klorikler her şeyi çalıştırmak isterken, Barışçıl Soğukkanlılar arkalarına yaslanıp yardım istenmesini beklerler.

27 BARIŞÇIL SOĞUKKANLILARIN ÖZELLİKLERİ:
Barışçıl Soğukkanlıların idari kabiliyetlerinin temelinde insanlarla iyi geçinmek tutkusu ve kayığı sarsmama isteği vardır. Her zaman sakin, sinirlenmez, baskı altındayken bile kontrollü, asla atılgan değil, mantıklı, sabırlı, uysal, ve güvenilirdirler. Belirli bir hataları yoktur ve her yerde mutlu olabilirler. Giyim tercihleri, durumun izin verdiği ölçüde sıradandır. Bol giysiler seçerler ve parçaların birbirine uyup uymaması onları fazla ilgilendirmez.

28 BARIŞÇIL SOĞUKKANLILARIN ÖZELLİKLERİ:
Dinlenme Barışçıl Soğukkanlıların en sevdiği şeydir. Çalışkandırlar. Yalnız işleri bitince, başka bir projeyi yakalamak yerine, hak ettikleri tatili yaparlar. Barışçıl Soğukkanlılar ile konuştuğunuzda, konuşmanın sizi sakinleştiren ve dinlendirici bir hıza sahip olduğunu göreceksiniz. Yalnız, önemli olduğu zaman konuşurlar. Asla söz kesmezler ve mükemmel dinleyicidirler.

29 BARIŞÇIL SOĞUKKANLILARIN ÖZELLİKLERİ:
Çalışma alanları genellikle tertiplidir. Çelişkiden hoşlanmazlar. Bir proje üzerinde çalışırken bir engelle karşılaşırlarsa,bu karışıklığı çözmek için kendilerini zorlamak yerine,bir günlüğüne projeyi bir yana koymayı daha kolay bulurlar. Motivasyon duyguları düşüktür ve bir işin bitmesini hiçbir suçluluk duymadan erteleyebilirler. Kullanımı kolay, basit ve alışılmış ürün ve hizmetler vaat eden reklamlardan hoşlanırlar. Onların hayal dünyasında canlı renklere ve yanıp sönen ışıklara yer yoktur.Nazik, kullanımı kolay, huzurlu, sakin,  dinlendirici ve benzeri kelimeler Barışçıl Soğukkanlılara hitap eder.

30 BARIŞÇIL SOĞUKKANLILARIN ÖZELLİKLERİ:
İnsanlar Barışçıl Soğukkanlılarla çalışmaktan hoşlanırlar. Genellikle en ideal hakem veya aracıdırlar. Çünkü soğukkanlı ve mantıklıdırlar. Gergin bir durumu birkaç söz ile yumuşatabilirler. Liderliğe kalkışsalar bile bu durumlardan çabuk vazgeçerler. Çünkü kendilerini aptal yerine koymak istemezler. Olayları basamak basamak ve fazla ciddiye almadan değerlendirmeyi severler. Çok ileriyi düşünmek istemezler.

31 BARIŞÇIL SOĞUKKANLILARIN ÖZELLİKLERİ:
Yaşama büyük umutlarla atılmazlar ve hayatın acı tatlı yönlerine kolayca alışırlar. Doğasından gelen bir karamsarlık vardır ama bu onları Mükemmeliyetçi Melankolikler gibi depresyona sokmaz, gerçekçi yapar. Barışçıl Soğukkanlıların en takdir edilebilir özelliklerinden biri bir fırtına ortasında bile sakin kalmayı başarabilmeleridir. Popüler Optimistler çığlıklar atar, Güçlü Klorikler tepinir, Mükemmeliyetçi Melankolikler siner ama Barışçıl Soğukkanlı’lar sakin kalabilirler. Bir dakika kadar arkalarına yaslanıp düşünürler ve sonra doğru yönde harekete geçerler. Duyguları onları mahvetmez ve hırs içlerine dolmaz. “Bu üzülmeye değecek bir şey değil” diye düşünürler. Pek çok durumda sakin kalmayı başarabilirler hatta kışkırtıldıkları durumlarda bile.

32 BARIŞÇIL SOĞUKKANLILARIN ;
GÜÇLÜ YANLARI: · Sakindir  · Esprilidir  · İddiasızdır  · Düşüncelidir  · Güvenilirdir    · Uzlaşma sağlar  · Dengeli ve tutarlıdır  · Naziktir  · Az düşmanı vardır

33 BARIŞÇIL SOĞUKKANLILARIN ;
ZAYIF YANLARI: · İnatçıdır  · İlgisizdir  · İşleri sürüncemede bırakır  · Özensizdir  · Israrcı değildir  · Etkileyici ve coşkun değildir. Hiçbir şeyden heyecan duymaz.  · Değişmeyi reddederler, değişiklikten hoşlanmazlar.  · Anlaşmazlıktan nefret ederler.  · Tembel görünürler.  · Duygularını dışarı yansıtmazlar.  · Kararsız görünürler. TIKLAYALIM

34 SON SON SON SON


"MÜKEMMELİYETÇİ MELANKOLİKLER BARIŞÇIL SOĞUKKANLILAR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları