Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SINAV TAKTİĞİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SINAV TAKTİĞİ."— Sunum transkripti:

1 SINAV TAKTİĞİ

2 TEOG SINAV STRATEJİMİZ NASIL OLMALIDIR

3 HER ÖĞRENCİ SINAVI İÇİN KENDİNE ÖZGÜ BİR SINAV TAKTİĞİ BELİRLEMELİDİR

4 SINAV ÖNCESİ YAPILMASI GEREKENLER

5 Sınav akşamı ne çok erken ne de çok geç yatın.
Sınav saatine yakın telaş ve kaygı yaratmayın. İyi yapılmış bir kahvaltı size enerji verecektir. Sınav akşamı ne çok erken ne de çok geç yatın. Sınav için gerekli belgeleri önceden hazırlayın. Kalem, silgi vb. eşyalarınız birlikte olsun. Sınav günü okula en az 30 dk önce gidin.

6 Sınavı başaracağınıza kendinizi telkin edin.
* Başarının anahtarı başarıya duyulan inançtır. VEHBİ KOÇ * Başarı her gün toplanan küçük çabaların tekrarıdır. ROBERT COLLİER * Hayat geç kalanları hiç affetmez. GORBAÇOV -“ Bu iş öyle “ha” deyince olmaz. -” Bu nasıl “ha” dediğine bağlı.

7 ANINDA YAPILMASI GEREKENLER
SINAV ANINDA YAPILMASI GEREKENLER

8 Bu sınava bir tek siz girmiyorsunuz; diğer kişilerin durumları da sizin ki gibidir.
Öğretmenlerinizin sınav öncesi yapacağı açıklamaları iyi bir şekilde dinleyin, anlayamadığınız yerleri mutlaka sorun.

9 Tercih edeceğiniz lise için tüm dersler önemli
Tercih edeceğiniz lise için tüm dersler önemli.Tüm derslerin testlerini aynı önemle cevaplayın….

10 * Zamanı iyi kullanmak için dikkat etmeniz gereken hususlar şunlardır.

11 Zaman yetmez diye bir şey düşünmeyin
Zaman yetmez diye bir şey düşünmeyin. Sizlere verilen süre soruların çözümlerine mutlaka yetecektir. Hatta fazla zaman kaldığını göreceksiniz. Sınava başladığınızda heyecan mutlaka olacaktır.İlk soruları okuduğunuz halde anlamayabilirsiniz. Hemen kağıt-kalemi bırakın, gözlerinizi kapayıp derin nefes alın. Başaracağınıza dair kendinize telkin edin.

12 Soruyu dikkatlice okuyup anlamaya çalışın.
Esas olanın bildiklerinizi yakalamak olduğunu bilin. Bir iki tekrarla anlayamadığınız, cevabını bulamadığınız soruyu bırakıp sonraki soruya bakın. Böylece oyalanmamış olursunuz.Bildiklerinizi tam yaptıktan sonra sınavın sonunda mutlaka artı zamanınız olacaktır. Boş bıraktığınız sorulara bu zamanda bakmanız avantajlı olacaktır.

13 İlk planda yapamadığınız soruların yanına bazı şekiller koyarak atlayınız.
Örnek; != konuyu biliyorum,çözebilirim. Bunu yaptığınız da sınavın sonunda artan vaktinizde soruları çözmeye başlayabilirsiniz.

14 Altı çizili veya koyu yazılı kelimeye dikkat edin.
Soru kökleri sorunun anlaşılmasında önemli yer tutar. …değildir? - …yoktur? - …olamaz? gibi Soruyu anlayamadığınız zaman önce soru kökünü sonra seçenekleri okuyun. Daha sonra da seçeneklerin ışığında soruyu bütünüyle inceleyin. Uzun sorulardan korkmayın çünkü bu tür sorular iyi açıklanmıştır. Paragraf sorularında önce soruyu daha sonrada paragraf metnini okuyun.Böylece sorudan istenilenin ne olduğunu anlamanız kolaylaşacaktır.

15 Soruların zorluk dereceleri şöyledir.
% 10 çok kolay % 20 kolay % 40 normal % 20 zor % 10 çok zor Buna göre tüm soruları cevaplayamayabilirsiniz. Bu doğaldır. Normal+kolay+çok kolay derecede ki soruları yaptığınızda tüm soruların % 70’ni başardınız demektir.

16 Sorularda ki şekilleri çizerek vakit kaybetmeyin
Sorularda ki şekilleri çizerek vakit kaybetmeyin. Soru kitapçığı üzerinde karalamanızı yapın. Sınav sırasında dikkatiniz dağılabilir. Bu anlarda soruyu tekrar okumak yerine kalemi bir süreliğine bırakıp 1-2 dk.dinlenin.(Derin nefes alma-gözleri kapama gibi.) İlk doğru gördüğünüz seçeneği hemen işaretlemeyin tüm seçenekleri okuyun. Çünkü soruda istenen en doğru ise ilk seçtiğiniz ne kadar doğru ise yanlış olabilir. Cevap seçeneklerinden sorunun çözümüne de gitmek önemli test tekniğidir.Yanlışları eleyerek doğru cevabı bulabilirsiniz.

17 İşaretleme yaptığınız cevap bölümünün çözdüğünüz testle aynı olduğundan emin olun.
* Örneğin; Türkçe sorularının yanıtını matematik bölümüne kodlamak gibi Her test bitişinde cevaplarınızda kaydırma yapıp yapmadığınızı kontrol edin. Soru kitapçığı üzerinde mutlaka işaretleme yapın. Kaydırma yapmışsanız bu sayede; cevap kağıdında ki işaretlemenizi vakit kaybetmeden topluca yapabilirsiniz. Bu durumu kontrol edebilmeniz için zamanınız olacak.

18 Ard arda aynı şıkkı 4 kere işaretlemişseniz cevaplarınızı kontrol edin.
Çözemediğiniz sorularda moralinizi bozmayın. Hemen diğer soruya geçin. Soruyla inatlaşmayın. Yanlış cevaplar doğrulardan götürmeyecektir. Sayısal sorularda mutlaka işlem yapınız. Soru içerisinde önemli gördüğünüz yerlerin altını mutlak çizin Bir testi bitirdiğinizde 20 dk.teneffüsleriniz var.Bu teneffüslerde zihni dinlendirici faaliyetler yapınız.Bitirdiğiniz testin çok iyi geçtiğini, çözeceğiniz testen de başarılı olacağınızı kendinize telkin edin.

19 BAHAR REHAVETİNDEN KURTULMAK İÇİN NE YAPMALIYIZ
Hedefinize yaklaştıysanız ondan uzaklaşmamak için konu tekrarları yapın ve bol bol test çözün. Günde 200 soru çözülse sınava kadar 3000 soru çözmüş olursunuz. Bedenimiz bahar aylarında özellikle de B ve C vitaminleri ile potasyuma ihtiyaç duyar. Bu nedenle meyve, sebze, patates, kayısı tüketimini artırın. Uzun süre ders çalışmanın vereceği rahatsızlıktan ve isteksizlikten kurtulmak için hareket edin, dinlenmek için ara sıra yürüyüş yapın. Ders çalışmanızı engellemeyecek ve fiziksel yorgunluk yaratmayacak sosyal faaliyetler yapın.

20 ONLAR BÖYLE BAŞARILI OLDULAR
2005 TÜRKİYE BİRİNCİSİ İbrahim Gökhan Hacıahmetoğlu, *"ÖNCE EKSİKLER KAPATILMALI“ 2004 TÜRKİYE BİRİNCİSİ Serhat Karahan * "KONU ÖĞRENMEDEN SORU ÇÖZMENİN HİÇBİR FAYDASI YOK" 2006 TÜRKİYE BİRİNCİSİ Burak Eryiğit *"HEYECAN İLLA YAŞANACAK" *"ARKADAŞLARLA VE İNTERNETTE GEÇİRİLEN ZAMAN AZALTILMALI “

21 BAŞARI ÖYKÜLERİ Margaret Mitchell’in ünlü “Rüzgar Gibi Geçti” adlı kitabı tam 38 defa reddedildikten sonra basıldı. Miki Fare adlı çizgi kahramanını çizen Walt Disney hakkında resim kabiliyeti olmadığı söylenmişti. Disneyland’ı kurmadan önce de defalarca iflas etmişti. Genetik biliminin kurucusu Gregor Mendel, gençliğinde okumak istediği üniversitelere ya kabul edilmiyordu ya da ayrılmak zorunda kalıyordu. Ayrıldığı üniversitenin profesörlerinden biri onun için “berrak düşünebilme yeteneği yok“demişti. Beethoven’in keman tutuşunu gören hocası onun için “müzisyen olamaz” demişti. Otomotiv sektörünün kurucusu Henri Ford, başarıya ulaşana kadar 5 kez iflas etmiştir.

22 UNUTMAYIN; TEOG, ORTAOKULU BİTİREN HERKESİN BAŞARILI OLABİLECEĞİ BİR SINAVDIR. ÖNEMLİ OLAN BAŞARACAĞINA İNANMAK VE AZİM ETMEKTİR.

23 Duygu YİĞİT Rehber Öğretmen Psikolojik Danışman


"SINAV TAKTİĞİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları