Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KARAKTERLERİN TANITILMASI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KARAKTERLERİN TANITILMASI"— Sunum transkripti:

1 KARAKTERLERİN TANITILMASI
SAKARYA FIRAT KARAKTERLERİN TANITILMASI Sakarya-Fırat, Osman Sınav tarafından yapılıp 2009 yılından itibaren TRT'de yayınlanmaya başlayan Türk aksiyon-dram televizyon dizisi. Dizinin çekimleri Isparta'nın Atabey ilçesinde yapılmaktadır.

2 SAKARYA FIRAT OSMAN KANAT
27 – 30 yaş, uzman çavuş, bekâr, gönüllü asker. Sınava ailesinden habersiz girerek kazanıp isteyerek asker olmuş. Keskin nişancı. Ordunun, özellikle Albay Hüsamettin’in gözbebeklerinden. Hem karakolda, hem de özel operasyonlarda kendini göstermiş. Neşeli, eğlenceli, dost canlısı… Gülüm Mahmut’a merhametle karışık bir sevgisi var. Annesi, O’nu memleketindeki Zeliha ile başgöz etmek istiyor ama Osman pek oralı değil…

3 SAKARYA FIRAT ALBAY HÜSAMEDDİN YAVUZER
48–55 yaşlarında. Sadece silahlar üzerinde değil, terörün kökenleri üzerinde de düşünen, sıkça kuralları yıkan, ordunun önemli adamlarından biri. Babacan, akıllı, umur görmüş bir adam. Osman’ı pek sever. Başarılı operasyonlara imza atıyor. Asker babası, zor zamanlarda hep onların yanında tatlı-sert bir üslubu var.

4 SAKARYA FIRAT DURALİ BAŞÇAVUŞ Astsubay başçavuş 45 yaşlarında… Trabzonlu… Eğlenceli biri. Gülen yüzümüz. Karadenizli. Gocunmaz, yüksünmez. Emekliliğine günler kala, hala dağdadır. Arada patlar, arada ağlar. Coşkulu, saf, ama samimi bir adam. Üç kız çocuğu ve karısı onu bekliyor. Emekliliğinde bıyık bırakıp bırakmama ikilemi ve kendi kendine attığı tiradlarla meşhur. Askeri tecrübesi oldukça iyi.. Yıllardan beri şarkta terörle savaşıyor.

5 SAKARYA FIRAT ER MAHMUT KARAKUM 22 yaşında, Diyarbakırlı. Terörden yana o da dertli, herkesle iyi ilişkiler kurmuş, sevilen; iyi niyetli bir er. Gülüm Mahmut, bir bakıma birliği oluşturan çocuklar için bir kardeşlik sınavı, kökeni itibariyle.

6 SAKARYA FIRAT BAKIR 38–40 yaşlarında, Necla’ya marazi, takıntılı bir şekilde aşık. Yılanın başı. Bir yandan teröre organik anlamda destek veriyor, diğer yandan İstanbul’daki belli mahfillerle çok sıkı fıkı. Belediye ihalelerinden mazot kaçakçılığına, her halta bakıyor. Ama asıl iştigal sahası uyuşturucu. Bir dava adamı devrimci, bir düzene saygılı siyasi maskesi takıyor. Ama her halde kıyıcı, zalim, ruhsuz ve psikopat bir adam. Hayatta sevdiği tek şey Necla.

7 SAKARYA FIRAT Kerküklü Süleyman
35 yaşlarında. Kerkük Türkmenlerinden. Baas rejimi döneminde, Irak ordusunda üsteğmen. Ancak ülkenin işgali ile birlikte, onun ailesi de savrulmuş, dağılıp gitmiş. Sadece annesi Keklik ve yeğeni Esma kalmış onunla. Şimdi, Türkiye lehine hem Irak’ta, hem de sınırlarımız içinde faaliyet gösteriyor. Kerkük bilinci yüksek, Türkmen kültürüne aşık, deli dolu bir adam. Osman Kanat’ın hem çok sıkı bir dostu, hem silah arkadaşı, hem de onunla en çok didişen isim.

8 SAKARYA FIRAT İBRAHİM KANAT
56–57 yaşlarda, temiz, iyi, işinde gücünde, iyi niyetli bir adam. Ekonomik durumu iyi; çift çubuk, bağ bahçe sahibi… Osman’la ilgili beklentisi bu işleri çekip çevirmesi iken, yine de oğlunun tercihine ses çıkarmıyor. Her şartta “vatan sağ olsun” diyebilen babalardan.

9 SAKARYA FIRAT FATMA KANAT
56–57 yaşlarda, temiz, iyi, işinde gücünde, iyi niyetli bir adam. Ekonomik durumu iyi; çift çubuk, bağ bahçe sahibi… Osman’la ilgili beklentisi bu işleri çekip çevirmesi iken, yine de oğlunun tercihine ses çıkarmıyor. Her şartta “vatan sağ olsun” diyebilen babalardan.

10 SAKARYA FIRAT MÜRSEL AĞA
60 yaş civarında. Yedi göbek ağa. Bir yanda sarsılan ağalık kurumu, otorite kayması yaşayan köy halkı, ailesinin sorunları, öbür yanda da Mürsel ağa… Zorlanan, ama geleneksel insani değerlerini, içinde doğduğu sistemi yaşatmaya çalışan bir adam. Adalet Partili. Ailesine de, köyüne de büyük enerji sarf ederek sahip olabiliyor. Ama hala kudretli, zengin ve saygı duyulan bir adam. Onun trajedisi, evlatları.

11 SAKARYA FIRAT BATTAL GÜMÜŞ HER ŞEY VATAN İÇİN…

12


"KARAKTERLERİN TANITILMASI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları