Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Suriye için KolayHarita

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Suriye için KolayHarita"— Sunum transkripti:

1 Suriye için KolayHarita
Hazırlama tarihi: 7 Mayıs 2014 Geribildirim:

2 KolayHarita KolayHarita Nedir?
Raporlar ve sunumlarda kullanmak üzere temel haritaları hazırlamak için bir araçtır. Önceden tanımlanmış baz haritaları ve harita öğelerini kullanarak kullanıcıya özel, kolay ve hızlıca harita yapmayı sağlar. Talimatlar Haritasını oluşturmak istediğiniz yerin baz haritasının bulunduğu slaytı seçiniz. Çerçevenin rengini/yoğunluğunu ve/veya ilçelerin/vilayetlerin dolgu rengini ayarlayınız. Sınırları seçiniz. İstenen çokgeni yer ismini kullanarak seçiniz [(Format->Seç(‘Select’)->Seçim Bölmesi (‘Selection Pane’)] Seçim bölmesi’nde(‘Selection Pane’) seçilen ilçe ve nahiyelerin dolgu rengini ‘İlçe_dolgu’ ve ‘Nahiye_dolgu’ katlarını açmak suretiyle değiştiriniz. Önceden belirlenmiş sembolleri veya grafik öğeleri haritaya kopyalayıp yapıştırınız. Harita üzerindeki tarih ve veri kaynağı alanlarını güncelleyiniz. Slaytı ‘görsel’ (‘image’) olarak kaydediniz (Giriş-> Farklı Kaydet-> Diğer). *.jpg dosya tipini ve sonrasında ‘yalnızca bu slaytı’ seçeneğini seçiniz (“Current Slide Only”). Aynı harita gelecekte de kullanılacaksa, PowerPoint dosyasının bir kopyasını kaydediniz. Bir rapor veya sunuma haritanızı eklerken, aynı açı oranlarını kullanmaya dikkat ediniz.

3 Rehber: Adım adım Seçim Bölmesi’ni (‘Selection Pane’) aktifleştiriniz [ Giriş(‘Home’) > Seç (‘Select’) > Seçim Bölmesi (‘Selection Pane’)]. Yandaki örnekte görüldüğü üzere, sağda bir kenar çubuğu açılacaktır. ‘Nahiye_dolgu’ veya ‘İlçe_dolgu’ başlıklarını genişletiniz. İlçe ve nahiyelerin bir listesini göreceksiniz. Vurgulamak istediğiniz İlçe/Nahiye’yi ‘Seçim Bölmesi’nden (‘Selection Pane’) seçiniz. İlgili yerin şekli haritada vurgulanacaktır. ‘FORMAT’ menüsüne gidiniz. Şeklin içini istediğiniz renk ile doldurarak değiştirebilirsiniz. RGB değerlerini belirleyerek renk seçeneklerini daha etkin kullanabilirsiniz. Seçim Bölmesi Örnek:

4 Suriye Arap Cumhuriyeti: Harita Başlığı
100 50 Km İDLİP HASEKE RAKKA SÜVEYDE KUNEYTRA LAZKİYE HALEP HAMA HUMUS DERA DEYRİZOR ŞAM KIRSALI TARTUS ŞAM Tarih: Veri Kaynağı: COD/FOD Uyarı: Bu haritada kullanılan sınırlar, bölgeler ve isimler ile işaretlemeler herhangi bir yasal onaylama veya kabul anlamına gelmemektedir

5 Suriye Arap Cumhuriyeti: Harita Başlığı
100 50 Km TÜRKİYE İDLİP HASEKE RAKKA SÜVEYDE KUNEYTRA LAZKİYE HALEP HAMA HUMUS DERA DEYRİZOR ŞAM KIRSALI TARTUS ŞAM Akdeniz IRAK LÜBNAN ÜRDÜN İSRAİL Tarih: Veri Kaynağı: COD/FOD Uyarı: Bu haritada kullanılan sınırlar, bölgeler ve isimler ile işaretlemeler herhangi bir yasal onaylama veya kabul anlamına gelmemektedir.

6 Suriye Arap Cumhuriyeti: Harita Başlığı
100 50 Km 100 50 Km Ariha Cisr Eş Şuğr Harim İdlip El Mera Kamışlı Malikiye Rasuleyn Haseke El Tavrah Tel Ebyad Rakka Şahba Salkhad Süveyde El Fik Kuneytra Haffa Kardaha Cebele Lazkiye Azez Bab Sefire Cebel-i Seman Cerablus Afrin Ayn El Arap Menbiç Sukaylabiye Selimiye Muhardeh Hama Masyaf El Rastan El Kuseyir El Mükerrem Tedmur Tal Kalah Humus İzra El Sanamayn Dera Ebu Kemal Mayadin Deyrizor El Tel Zabadani El Küteyfe El Nabk Deraya Duma Katana Şam Kırsalı Yabrut Şeyh Bedir Baniyas Dureykış Safita Tartus İDLİP HASEKE RAKKA SÜVEYDE KUNEYTRA LAZKİYE HALEP HAMA HUMUS DERA DEYRİZOR ŞAM KIRSALI TARTUS Tarih: Veri Kaynağı: COD/FOD Uyarı: Bu haritada kullanılan sınırlar, bölgeler ve isimler ile işaretlemeler herhangi bir yasal onaylama veya kabul anlamına gelmemektedir.

7 Suriye Arap Cumhuriyeti: Harita Başlığı
100 50 Km 100 50 Km TÜRKİYE Ariha Cisr eş şuğr Harim İdlip El Mera Kamışlı Malikiye Rasuleyn Haseke El Tavrah Tel Ebyad Rakka Şahba Salkhad Süveyde El Fik Kuneytra Haffa Kardaha Cebele Lazkiye Azez Bab Sefire Cebel-i Seman Cerablus Afrin Ayn El Arap Menbiç Sukaylabiye Selimiye Muhardeh Hama Masyaf El Rastan El Kuseyr El Mükerrem Tedmur Tel Kalah Humus İzra As-Sanamayn Dera Ebu Kemal Mayadin Deyrizor El Tel Zabadani El Küteyfe El Nabk Deraya Duma Katana Şam Kırsalı Şam Kırsalı Yebrud Şeyh Bedir Baniyas Dureykış Safita Tartus İDLİP HASEKE RAKKA SÜVEYDE KUNEYTRA LAZKİYE HALEP HAMA HUMUS DERA DEYRİZOR ŞAM KIRSALI TARTUS ŞAM IRAK Akdeniz LÜBNAN ÜRDÜN İSRAİL Tarih: Veri Kaynağı: COD/FOD Uyarı: Bu haritada kullanılan sınırlar, bölgeler ve isimler ile işaretlemeler herhangi bir yasal onaylama veya kabul anlamına gelmemektedir. .

8 Vilayet Haritaları

9 Haseke Vilayeti: Harita Başlığı
Kamışlı Tel Hamis Amuda Kahtaniye Malikiye Cevadiye Yarubiye Rasuleyn Derbesiye Haseke Tel Tamir Şeddade Margade Bir El Helu Arişe Hul Kamışlı Malikiye Rasuleyn Haseke Yapım Tarihi: gün ay yıl Veri Kaynağı: COD/FOD Uyarı: Bu haritada kullanılan sınırlar, bölgeler ve isimler ile işaretlemeler herhangi bir yasal onaylama veya kabul anlamına gelmemektedir.

10 Halep Vilayeti: Harita Başlığı
Agtrin Tel Rifat El Ra'ee Arima Bab Tadaf Resm Haram El-Imam Doğu Kuveyrs Sefire Hacib Hanasir El Daman Zarbah Daret Azza Atarib Hireytan Cebel-i Seman Cerablus Gandura Bülbül Recu Maabatli Cindires Şaran Afrin Şeyuk Tahtani Ayn El Arap Sarin Menbiç Ebu Kalkal El Hafsa Meskene Azez Suran Mare Nabul Hadir Şeyh El Hadid Banan Deyr Hafir Azez Bab Sefire Cebel-i Seman Cerablus Afrin Ayn El Arap Menbiç Yapım Tarihi: gün ay yıl Veri Kaynağı: COD/FOD Uyarı: Bu haritada kullanılan sınırlar, bölgeler ve isimler ile işaretlemeler herhangi bir yasal onaylama veya kabul anlamına gelmemektedir.

11 Rakka Vilayeti: Harita Başlığı
Mansura Curne Tel Ebyad Suluk Ayn İsa Rakka Sabka Karama El Tavrah Maadan El Tavrah Tel Ebyad Rakka Yapım Tarihi: gün ay yıl Veri Kaynağı: COD/FOD Uyarı: Bu haritada kullanılan sınırlar, bölgeler ve isimler ile işaretlemeler herhangi bir yasal onaylama veya kabul anlamına gelmemektedir.

12 Deyrizor Vilayeti: Harita Başlığı
Ebu Kemal Hajin Celaa Mayadin Tiban Aşara Deyrizor Kisreh Basira Muhasan Tabni Sur Haşam Susat Ebu Kemal Mayadin Deyrizor Yapım tarihi: gün ay yıl Veri Kaynağı: COD/FOD Uyarı: Bu haritada kullanılan sınırlar, bölgeler ve isimler ile işaretlemeler herhangi bir yasal onaylama veya kabul anlamına gelmemektedir.

13 Hama Vilayeti: Harita Başlığı
Sukaylabiye Tel Salhib Ziyara Madik kalesi Selimiye Doğu Bari El Saan Ukeirbat Muhardah Hama Suran Harbanifse Hamra Masyaf Sabura Şatha Ceb Ramleh Karnaz Kefer Zeyta Vadi El Uyun Ayn Halakim Uc Sukaylabiye Selimiye Muhardah Hama Masyaf Yapım tarihi: gün ay yıl Veri Kaynağı: COD/FOD Uyarı: Bu haritada kullanılan sınırlar, bölgeler ve isimler ile işaretlemeler herhangi bir yasal onaylama veya kabul anlamına gelmemektedir.

14 Humus Vilayeti: Harita Başlığı
El Rastan El Kuseyir El Mükerrem Tedmur Talkalah Humus El Kuseyir El Mükerrem Ceb El Cerrah Tedmur Suhneh Humus Farkalas Rakama Mahin Sadad Karyateyn Hasyaa Hadideh Talkalah Nasra Havaş Taldu Herbet Tin Nur Şin Kabu El Rastan Ayn El Nisar Talbiseh Yapım Tarihi: gün ay yıl Veri Kaynağı: COD/FOD Uyarı: Bu haritada kullanılan sınırlar, bölgeler ve isimler ile işaretlemeler herhangi bir yasal onaylama veya kabul anlamına gelmemektedir.

15 İdlip Vilayeti: Harita Başlığı
Ariha Ehsem Mambal Cisr eş Şuğr Badama Darkuş Canudiye Harim Dana Salkin Kefer Taharim Kurkina Ermenaz Ebu Sahur Benş Sarakab Teftnaz Maaret Tamsrin Sarmin İdlip Maret El Numan Han Şeyhun Sanjar Nubul Tamanaah Hiş Ariha Cisr eş Şuğr Harim İdlip El Mera Yapım Tarihi: gün ay yıl Veri Kaynağı: COD/FOD Uyarı: Bu haritada kullanılan sınırlar, bölgeler ve isimler ile işaretlemeler herhangi bir yasal onaylama veya kabul anlamına gelmemektedir.

16 Lazkiye Vilayeti: Harita Başlığı
Kansaba Salanfa Muzeyra Ayn Al Tine Haffa Fahura Cubet Bergel El Kardaha Harf El Musaytira Cebele Kitilbiye Şakak Dalyeh El Şakiye Beyt Yaşut Rabia Bahlavaniye Ayn El Beyda Kiseb Hanadi Kastal Maaf Lazkiye Haffa El Kardaha Cebele Lazkiye Yapım Tarihi: gün ay yıl Veri Kaynağı: COD/FOD Uyarı: Bu haritada kullanılan sınırlar, bölgeler ve isimler ile işaretlemeler herhangi bir yasal onaylama veya kabul anlamına gelmemektedir.

17 Harita Öğeleri

18 İç Harita Halep Rakka Haseke idlip Hama Deyrizor Lazkiye Humus

19 Renk Paleti Pantone 279 Pantone 229 RGB 81/145/205 RGB 122/0/60
(50% opacity) RGB 164/190/227 Pantone 378 RGB 86/108/17 Reflex Blue RGB 0/85/164 Pantone Cool Gray 9 RGB 145/145/149 Pantone 660 RGB 5/108/182 Pantone Cool Gray 4 RGB 205/204/204

20 Harita Öğeleri/Öneriler
Metninizi ve/veya sembolleri buraya yerleştiriniz. Harita mümkün olduğu kadar basit olmalıdır. Doğruların ve okların açısını 45 veya 90 derece olarak ayarlayınız. Renk paletinden bir renk seçiniz. İnsani Yardım Sembolleri Kataloğu’ndan sembolleri kullanınız. Metninizi / sembolleri buraya yerleştiriniz. Metninizi/sembolleri buraya yerleştiriniz. Metninizi/sembolleri buraya yerleştiriniz Metin açıklamalarına ilaveten veya alternatif olarak resimler, şemalar ve diyagramlar ekleyebilirsiniz. Metninizi/sembolleri buraya yerleştiriniz. Metninizi/sembolleri buraya yerleştiriniz. Oklar hareketleri göstermekte yardımcı olabilir. Örn: Nüfus hareketleri: Metninizi/sembolleri buraya yerleştiriniz. Metninizi/sembolleri buraya yerleştiriniz Metninizi/sembolleri buraya yerleştiriniz.

21 İnsani Yardım Sembolleri Kataloğu

22 KÜMELER/SEKTÖRLER DİĞER Kamp Koordinasyonu ve Lojistik
Kamp Yönetimi (CCCM) Lojistik Erken İyileştirme Beslenme Zemin rengi değiştirmek için sembolü seçerek ‘Shape fill color’dan (‘Dolgu rengini değiştir’) renk değiştiriniz. Eğitim Koruma Barınma Acil Durum Telekomünikasyonu Gıda Güvenliği Su, Sıhhi Hizmet, Hijyen Sağlık DİĞER Tarım Çoklu küme/sektör Hukukun üstünlüğü ve adalet Koordinasyon Güvenlik Çevre Balıkçılık

23 İNSANLAR Etkilenen nüfus Bebek Kayıp Çocuklar Ölü Erkek Yaralı Kadın
Boğulmuş Yaşlı Ulusal Ordu Hamile Asiler Fiziksel engelliler Çocuk Asker Barışgücü

24 AFETLER/TEHLİKELER VE KRİZLER
Soğuk dalgası Toprak kayması Kasırga Çekirge istilası Kuraklık Çığ Deprem Fırtına Çatışma Salgın Hastalıklar Fırtına dalgası İnsani Erişim Yangın Kar yağışı Nüfusun yerinden olması Ani sel Teknolojik afet Nüfusun geri dönmesi Sel Hortum Sıcak dalgası Tsunami Şiddetli yağış Şiddetli rüzgar Böcek istilası Volkan

25 SOSYOEKONOMİK ve KALKINMA
Enkaz yönetimi Kırsal Geçim Kaynakları Kırdan göç Hayvancılık Ticaret ve piyasa Nüfus artışı Kentsel İmar Kent/Kır

26 FAALİYETLER/STRATEJİ
Savunuculuk Liderlik Bilgi teknolojileri Analiz Öğrenme Yenilik Ölçme ve değerlendirme Toplantı Hizmetler ve araçlar Sivil-Asker koordinasyonu İhtiyaç analizi Koordineli ölçme-değerlendirme Partnerlik Personel yönetimi Eğitim Mevzilenme Politika Finansman Hazırlık Fon Halkla İlişkiler Boşluk analizi Raporlama İnsani Yardım Program Döngüsü Müdahale Bilgi Yönetimi Operasyonun arttırılması/azaltılması

27 ÇIKTI TÜRÜ Takvim Harita Şema Fotoğraf Veri Rapor Belge T ablo Film

28 Ve Gıda-dışı Malzemeler
Battaniye Gıda-dışı Malzemeler Şişe su Yağ Sıhhi malzemeler Kova/Su kovası Zemin brandası Cibinlik Kıyafet Yardım malzemeleri Aşı Deterjan Pirinç Un Tuz Gıda Sabun Bebek maması Ocak Mutfak gereçleri Şeker Yatak Branda İlaç Çadır

29 SU, SIHHİ TESİSAT ve HİJYEN
Sondaj kuyusu Katı atık Umumi tuvalet Kaynak suyu Tuvalet kabini Derin kuyu pompası İçme suyu T uvalet İçme suyu kaynağı Su kaynağı Sıhhi tesisat Su tankeri Duş Kuyu KAM P IDP/mülteci kampı Kayıt Daimi kamp Düzensiz yerleşkeler Geçici kamp Geçiş yerleri

30 GÜVENLİK VAKALARI FİZİKSEL BARİYERLER Adam kaçırma Zorla askere alma
Taciz/Gözdağı verme Tutuklama/Alıkoyma Darp Evlerin yakılması Saldırı Maden Araba çalma Cinayet Tehlikeli yer Soygun Zorla girme FİZİKSEL BARİYERLER Geçiş noktası Gözlem kulesi Kontrol noktası Kapalı Höyük Yol bariyeri Hudut noktası Yol kapanı

31 HASAR Hasarlı/Etkilenmiş Hasarlı ev Hasarsız Bina Yıkık
Tahrip edilmiş ev Hasarsız Okul Hasarsız Hasarsız ev Hasarlı Havaalanı Hasarlı Liman Tahrip edilmiş Havaalanı Tahrip edilmiş Liman Hasarsız Havaalanı Hasarsız Liman Hasarlı Köprü Hasarsız yol Tahrip edilmiş Köprü Hasarlı Yol Hasarsız Köprü Hasarsız Yol Hasarlı Bina Hasarlı Okul Tahrip edilmiş Bina Hasarlı Okul

32 GENEL ALTYAPI Toplanma Noktası Ev Kamu Binası Sağlık Tesisi
Budist Tapınağı Altyapı Sağlık Ocağı Bina Seyyar Klinik Hindu Tapınağı Kilise Cami Hastane Klinik STK Ofisi Community building Otel Karakol Diplomatik Misyon Okul Dağıtım Alanı BM Yerleşkesi/Ofisi Gıda Deposu Üniversite

33 Havaalanı Helikopter Askeri Havaalanı Helikopter Pisti Bot Liman Köprü Gemi Otobüs Yol T ren Feribot Kamyon Benzin İstasyonu T ünel

34 Bilgisayar Cep Telefonu E-posta Radyo Faks Telsiz İnternet

35 Örnekler

36 Creating District maps
Seçim Bölmesi Örnek: Katmanlar, aynı sistemi kullanarak ilçe düzeyinde haritalar da yapmayı sağlamak üzere tasarlanmıştır. Seçilen illerde bir ilçe haritası yapmak için Nahiye_isim ve Nahiye_dolgu açılımlarını ‘Seçim Bölmesi’nde (‘Selection Pane’) kapatınız.

37 Suriye Arap Cumhuriyeti: Kim, Ne, Nerede (10 Ağustos 2010 itibariyle)
SY0705 SY0704 SY0703 SY0700 SY0702 SY0802 SY0803 SY0804 SY0800 SY1103 SY1102 SY1101 SY1303 SY1302 SY1300 SY1402 SY1400 SY0603 SY0604 SY0602 SY0600 SY0204 SY0202 SY0207 SY0200 SY0208 SY0203 SY0206 SY0205 SY0502 SY0503 SY0505 SY0501 SY0504 SY0404 SY0402 SY0406 SY0405 SY0403 SY0401 SY1203 SY1202 SY1200 SY0902 SY0903 SY0901 SY0304 SY0307 SY0303 SY0306 SY0309 SY0302 SY0308 SY0301 SY0305 SY1005 SY1002 SY1004 SY1003 SY1000 SY0100 100 50 Km 100 50 Km TÜRKİYE Ariha Cisr Eş Şuğr Harim İdlip El Mera Kamışlı Malikiye Rasuleyn Haseke El Tavrah Tel Ebyad Rakka Şahba Salhad Süveyde El Fik Kuneytra Haffa Kardaha Cebele Lazkiye Azez Bab Sefire Cebel-i Seman Cerablus Afrin Ayn El Arap Menbiç Sukaylabiye Selimiye Muhardeh Hama Masyaf El Rastan El Kuseyir El Mükerrem Tedmur Tal Kalah Humus Izra' El Sanamayn Dera Ebu Kemal Al Mayadin Deyrizor El Tel Zabadani El Küteyfe El Nabk Deraya Duma Katana Şam Kırsalı Yebrud Şeyh Bedir Baniyas Dureykış Safita Tartus İDLİP HASEKE RAKKA SÜVEYDE KUNEYTRA LAZKİYE ALEPPO HAMA HUMUS DERA DEYRİZOR ŞAM KIRSALI TARTUS IRAK Akdeniz 2 LÜBNAN ÜRDÜN İSRAİL Tarih: Veri Kaynağı: COD/FOD Uyarı: Bu haritada kullanılan sınırlar, bölgeler ve isimler ile işaretlemeler herhangi bir yasal onaylama veya kabul anlamına gelmemektedir

38 Halep Vilayeti: Harita Başlığı
2 Aghtrin Tel Rifat El Ra'ee Arima Bab Tadaf Resm Haram El Imam Doğu Kuveyrs Sefire Hacib Hanasir El Daman Zarbah Daret Azza Atarib Hireytan Cebel-i Seman Cerablus Gandura Bulbul Recu Maabatli Cindires Şaran Afrin Şeyuk Tahtani Ayn El Arap Sarin Menbiç Ebu Kalkal Hafsa Meskene Azez Suran Mare Nabul Hadir Şeyh El Hadid Banan Deyr Hafir Azez Bab Sefire Cebel-i Seman Cerablus Afrin Ayn El Arap Menbiç Metin veya sembolleri buraya ekleyiniz Yapım Tarihi: gün ay yıl Veri Kaynağı: COD/FOD Uyarı: Bu haritada kullanılan sınırlar, bölgeler ve isimler ile işaretlemeler herhangi bir yasal onaylama veya kabul anlamına gelmemektedir.


"Suriye için KolayHarita" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları