Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MYNET Mynet, 26 milyon kullanıcı ile Türkiye’nin ilk ve en büyük portalıdır. Türk internet sektörüne en büyük gücü ve katkıyı vermiştir yılında.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MYNET Mynet, 26 milyon kullanıcı ile Türkiye’nin ilk ve en büyük portalıdır. Türk internet sektörüne en büyük gücü ve katkıyı vermiştir yılında."— Sunum transkripti:

1

2 MYNET Mynet, 26 milyon kullanıcı ile Türkiye’nin ilk ve en büyük portalıdır. Türk internet sektörüne en büyük gücü ve katkıyı vermiştir. 1998 yılında Emre Kurttepeli tarafından kurulmuştur.

3

4 Emre Kurttepeli

5 1967 Adana doğumludur. Mynet Grubu’nun kurucusu ve başkanıdır. İpragaz’ın kurucusu ve sahibi Yücel Kurttepeli’nin oğludur. 1986 Robert Lisesi Mezunu, 1990 Columbia Universitesi, New York Endüstri Mühendisliği Mezunudur.

6 İş hayatına aile sanayi grup şirketlerinden İpragaz A. Ş
İş hayatına aile sanayi grup şirketlerinden İpragaz A.Ş.’de çalışarak başladı ve 1996 yılında Türkiye’nin ilk kurumsal İnternet Servis Sağlayıcısı olan Fornet’i kurdu ve üç yıl sonrasında bir telekom şirketine satmıştır.

7 Mynet girişimi: Fornet, kısa sürede Türkiye’nin en büyük kurumsal ISP’si haline geldi. Fornet’in, Koç Holding şirketi olan Koçnet’e satılmasından sonra 1999 yılında Mynet’i kurdu. Mynet şirketi, ismini bir diziden esinlenerek almıştır. Mynet ismi ilk olarak 18 yaşında üniversiteli bir gence aittir. Emre Kurttepeli’nin büyük uğraşları sonucunda 50 bin dolara satın alınmıştır.

8 Ailesi, internet işiyle bu kadar yoğun ilgilenmesini pek onaylamıyordu
Ailesi, internet işiyle bu kadar yoğun ilgilenmesini pek onaylamıyordu. Aradan geçen onca yılın ardından küçücük bir adımla başlayan iş, 3.5 milyon abonesi olan, milyon dolara varan online reklam pazarından yüzde 30′la en büyük payı alan bir internet şirketine dönüşür. 1990′ların ikinci yarısında "Türkiye’nin ilk Türkçe içerikli web sitesi“ şirketi mynet oluşturuyor. Ticaret Bakanlığı’nın "Türkçe tarif edin" engelini de zorlukla aştıktan sonra mynet Türkiye’nin ilk Türkçe portalı olarak 1999 sonbaharında faaliyete geçer.

9 Mynet, arama motoru, ücretsiz e-posta, eğlence, haber, alışveriş, web sitesi kurulumu, eleman bulma, kariyer gibi sayısız alanda ilklere imza attı. Bunun yanında KOBİ’lere yöneldi, web sitesi, eleman bulma vb. konularda düşük maliyetli, pratik ve kolay çözümlerle yeni bir alternatif kanal yarattı. Mynet’i internette Türkçe içerik ihtiyacını karşılamak için kurmuştur.

10 Mynet kurulduğu zaman 8 kişilik bir ekip vardı, Mynet açıldığı gün sistem çöktü ve 3 gün uyumadan çalıştılar. yılları arasında girişimci rakiplerde portal üzerine büyük yatırımlar yaparak harekete geçti fakat "ileride halka açılmak" mantığı ile kurulduğu için kısa sürede yok oldu.

11 Mynet başarı nedenleri:
Mynet’in internette içerik anlamında çok güçlü, hızlı, dinamik olması, İnternet kullanıcısını daha iyi dinleyip ona özgü servisler vermek, Güçlü bir altyapı, Güçlü bir dağıtım ağı.

12 Mynet’in gelişimi: Kurulduğu yıllarda bir KOBİ’ydi.
7 yıl içinde gelişerek büyük bir portal olmuştur. KOBİ’ler için internetleşme sürecini rahatça, hatta kendi kendilerine birkaç dakikada oluşturabilecekleri kadar basit sistemler oluşturmuştur. Amaç: firmaların internetleşebilecekleri, ürünlerini daha rahat satıp, daha rahat komünikasyon kurmalarını sağlayan pratik ve ulaşılır bir çözüm.

13 Emre Kurttepeli: çoğunlukla kendi kategorisinde lider olan e-ticaret’ten dikey sosyal network sitelerine, mobil ve oyun şirketlerine kadar 20’den fazla internet ve teknoloji şirketinin kurucusu veya yatırımcısıdır. Şu anda Türkiye’nin en önemli melek yatırımcı ağı olan Galata İş Melekleri (GBA) başkanlığını yapmakta olup, Türkiye Girişim Sermayesi Meclisi ve TOBB Genç Girişimciler Konseyi yönetim kurulu üyesidir.

14 Global İlişkiler Forumu (GIFGRF) ve Ashoka üyesidir.
Columbia Universitesi Istanbul Global Center kurucularındandır. Aynı zamanda Young Presidents Organization and Endeavor üyesidir.

15 Mynet’in 2000′li yıllara ait bir görünüm;

16 Mynet’in bugünkü görünümü;

17 Mynet’in vizyonu: Vizyonumuz dünya çapında girişimcilere, ve yüksek teknoloji girişimlere her türlü desteği sağlayarak bölgenin önde gelen melek yatırımcı grubu olmaktır.

18 İlk olarak e-posta hizmeti veren şirket, şimdiler de 40′dan fazla farklı hizmet vermektedir. Sınırsız e-posta alanı hizmetiyle, büyük rakipleri Google, Microsoft ve Yahoo ile uluslararası mücadele edebilmektedir. Oyun ve video servisleriyle gün geçtikçe büyüyen bu dev firma, 25 milyondan fazla üyesiyle Türkiye’nin gurur kaynağı olmaya devam ediyor.

19 Mynet’te Mevcut Birimler

20 Mynet Oyun Mynet Oyun mynet Tarafından Geliştirilen servistir.
Sitenin Sayfası  Türkiye’nin en büyük oyuncu topluluğuna sahip oyun sitesi Çok Kişilik Oyunlar, Tek Kişilik Oyunlar MMOG, İndirilebilir Oyunlar Çevresinde de Çok Beğeni Toplayan aynı zamanda çok oyuncusu bulunan oyun sitesidir Sitenin sahibi Mynet’tir.

21 Mynet Oyun

22 Mynet Mynet portal web sitesi mynet Tarafından Geliştirilmiştir. Türkiyeni en çok ziyaret Edilen 3 Servisinden biridir Mynet Tarafından geliştirmiştir. konusunda pazar liderliğini uluslararası rekabete taşımıştır.

23 Mynet

24 Mynet Haber Son dakika Haberleri izleyebilir, okuyabilirsiniz.
İnternet üzerinden takip edilen ilk 3 güvenilir haber kaynağından biridir. 24 saat sürekli güncellenir.

25 Mynet Haber

26 Mynet Sohbet Türkiye'nin en eski sitelerinden birisi olan mynet, ayrıca Türkiye'de en cok tercih edilen sohbet servislerinden olan Mynet Sohbet’de de bulunduğu sitedir. Mynet Sohbet, binlerce kisi tarafından ziyaret edilen bir sitedir. Mynet üzerinden istediğiniz odada sohbet etmeye başlayabilirsiniz.

27 Mynet Sohbet

28 Mynet Video

29 Mynet Astroloji

30 Mynet Galeri

31 Yaptığı diğer girişimcilikler:
Galata İş Melekleri'ni (GBA) girişimcilerin başarı oranlarını iyileştirmek ve ekosisteme maddi ve manevi katkıda bulunmak için kurmuştur. GBA, melek yatırımın teşvik edilmesi ve girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesine yardımcı olabilmek için diğer melek kuruluşlarına destek verip, sivil toplum örgütleri, kamu kuruluşları ve diğer ilgili taraflarla çalışmaktadır.

32 Galata İş Melekleri’nin misyonu:
Girişimcilerin başarılı olmaları için fırsatları geliştirmek çabası içinde olmak ve akıllı Türk melek yatırım ortamını teşvik etmektir.

33 Hazırlayanlar: Duygu HASATEŞ Raziye KORKMAZ


"MYNET Mynet, 26 milyon kullanıcı ile Türkiye’nin ilk ve en büyük portalıdır. Türk internet sektörüne en büyük gücü ve katkıyı vermiştir yılında." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları