Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KAGİDER AB GÜNLERİ KOSGEB SUNUŞU NECLA HALİLOĞLU 19 HAZİRAN 2009.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KAGİDER AB GÜNLERİ KOSGEB SUNUŞU NECLA HALİLOĞLU 19 HAZİRAN 2009."— Sunum transkripti:

1 KAGİDER AB GÜNLERİ KOSGEB SUNUŞU NECLA HALİLOĞLU 19 HAZİRAN 2009

2 KÜÇÜK İŞLETMELERİ NASIL DESTEKLEYEBİLİRİZ?
EĞİTİM DANIŞMANLIK FİNANSMANA ERİŞİM NETWORKING PAZARLAMA/TANITIM DESTEKLERİ TEKNOLOJİ/YENİLİK DESTEKLERİ İŞ YERİ

3 KÜÇÜK İŞLETMELERİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN ETKİN BİR ARAÇ
İŞ GELİŞTİRME MERKEZLERİ (İŞLETME KULUÇKALARI) (İŞGEM)

4 KAR AMACI GÜTMEYEN SEKTÖRDE DEĞİŞİM
Sosyal misyon ve girişimcilik özellikleri Sürdürülebilirlik Kamu-özel kesim işbirliği Kar amacı güdülmemesi Şirket disiplini INOVASYON

5 DÜNYADA YENİ EĞİLİM ÖZEL SEKTÖRÜN KALKINMADA DAHA ÇOK SORUMLULUK ALMASI KAR AMACI GÜTMEYEN SEKTÖRDE DEĞİŞİM

6 KALKINMA SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ
KAMU SEKTÖRÜ ÖZEL SEKTÖR SİVİL KURULUŞLAR

7 KÜÇÜK İŞLETMELERİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN ETKİN BİR ARAÇ
İŞ GELİŞTİRME MERKEZLERİ (İŞLETME KULUÇKALARI) (İŞGEM)

8 İŞGEM’LERİN TEMEL ÖZELLİKLERİ
Finansal ve yönetimsel açıdan kendi kendine yeterlilik Belirli sürelerle kamu desteği Kamu-yerel kesim işbirliği Kar amacı güdülmemesi ŞİRKET STATÜSÜ

9 İŞGEM İŞLETME-İSTİHDAM SAYILARI
PROJE İŞGEM İŞLİK SAYISI (TOPLAM /DOLU) MEZUN İŞLETME SAYISI İSTİHDAM (*) İŞGÜCÜ UYUM ZONGULDAK İŞGEM 18 / 9 9 28 ÖSDP-1 TARSUS, EREĞLİ, ESKİŞEHİR, ADANA, MERSİN, VAN 211 / 180 101 943 ÖSDP-2 AVANOS, SAMSUN, ELAZIĞ, YOZGAT, DIYARBAKIR 121 / 85 2 867 AB PROJESİ PENDİK, HACIBEKTAŞ, ÇORUM, KÜTAHYA 89 / 78 59 TOPLAM 439 / 352 ( =464) 112 1897 (*)Mezun işletmeler hariç

10 ZONGULDAK TARSUS EREĞLİ ESKİŞEHİR ADANA MERSİN VAN AVANOS SAMSUN
ELAZIĞ YOZGAT DIYARBAKIR PENDİK HACIBEKTAŞ ÇORUM KÜTAHYA GİDERLER/GELİRLER OLGUNLAŞMA GİDERLER/GELİRLER GELİŞME GİDERLER KURULUŞ 12 AY 24 AY 36 AY

11 AB KADIN GİRİŞİMCİLİĞİN DESTEKLENMESİ PROJESİ

12 AB Kadın Girişimciliğin Desteklenmesi Projesi ile kurulan İŞGEM’ler
Yöre Kurucular Yönetim Şirketi Hacı Bektaş Hacı Bektaş Özel İdaresi Hacıbektaş İş Geliştirme Merkezi Ltd. Şirketi Kütahya Kütahya Belediyesi Kütahya El Sanatları Sanayi ve Ticaret A.Ş. Çorum Çorum TESK ÇESOB Yatırım Ltd. Şirketi Pendik Pendik Belediyesi PENTAŞ Pendik İnş. Org. Yay. Danış.Turiz. ve Tic. A.Ş.

13 PROJE BÜTÇESİ (gerçekleşen)
AB KOSGEB Toplam % Bina tadilat inşaatı 75 25 100 İnşaat Kontrol 87.375 29.125 Ekipman 69.438 23.146 92.584 Teknik yardım -

14 KİŞGEM BİNALARI Çorum Hacıbektaş Kütahya Pendik

15 Kütahya KİŞGEM

16 Pendik KİŞGEM

17 Çorum KİŞGEM

18 KİŞGEM BİNALARI

19

20

21

22 SUZİ DERİ : Tahsis edilen 89 m2 alanda deri, suni deri ve bez kemer üreten firma Serpil Kınık’a ait olup eşiyle birlikte çalışmakta ve pazarlama faaliyetlerini temel olarak eşi yürütmektedir. Türkiye çapında ve özellikle tatil yörelerine yönelik yaygın bir dağıtım politikası izlemektedirler. Üretime yeni başlamış olup, daha önce, sipariş üzerine fason üretim yaptırmaktaydılar. Dolayısıyla ne pazara ne ürüne ne de üretime yabancılık çekmediler. Şu anda işyerinde 4 kişi çalışıyor olup, makine parkuru tamamlanınca bu sayı yediyi bulabilecektir. Hedefleri ayda 6-7 bin adet kemer üretimidir.

23 İMKA TEKSTİL Tahsis edilen 55 m2 alanda tek kullanımlık terlik ve tek kullanımlık tekstil ürünleri üretecek olan firma, İlknur ACAR’a aittir. En büyük destekçisi iki oğludur. En büyük şansları, iyi bir niş sektör tespit etmiş olmaları ve pazarlama faaliyetlerini son derece atak iki genç olan oğullarının üstlenmiş olmasıdır. Pazarın doymamış olmasına binaen hızlıca büyüyecekleri tahmin edilmektedir. Deneme üretimlerine henüz başlamış olup, eleman tedariki çalışmalarını sürdürmektedir.

24

25

26 GÖKÇEN DOHALIOĞLU: Girişimci, üniversitenin sanat tarihi bölümünü bitiremeden ayrılmıştır. İş fikri porselen dekor ve serigrafidir. Hedefi uluslararası pazara açılmaktır. KİŞGEM bünyesinde yapmakta olduğu “SERİGRAFİ UYGULAMASINI” 10 Yıldır eşi ile birlikte yapmakta olup, mesleki deneyimi yeterli düzeydedir. KİŞGEM bünyesinde kendi işletmesini kurmadan önce Kütahya Serigrafiye fason olarak iş yapmış olduğundan pazar sıkıntısı yoktur. Fason iş yaptığı dönemlerde Türkiye’nin değişik illerine, büyük firmalara ve yurt dışındaki bazı firmalara promosyon ürünler yapmıştır.

27 KİŞGEM bünyesinde alacağı pazarlama eğitimleri ve desteği ile hedeflemiş olduğu pazarlara kısa sürede erişeceği ve mevcut pazar payını genişleteceği düşünülmektedir. KİŞGEM bünyesine katıldığından bu yana oldukça yüklü siparişler alıp ciddi atılımlar gerçekleştirmiştir. Serigrafi uygulaması ve promosyon ürünlerle ilgili olarak önemli referanslara sahiptir. Yüksek motivasyonu ve iş ciddiyeti ile kısa sürede başarıya ulaşacağına inanılmaktadır.

28 AYNUR ÇELİK Girişimci ilkokul mezunudur. İş fikri modern çinicilik olup Kütahya, İznik, Selçuklu ve Osmanlı motiflerinin modern çizgilerle bütünleşmesini gerçekleştirmektedir. Hedefi ulusal pazar payını genişletmek ve uluslararası pazara erişebilmektir.

29 KİŞGEM bünyesinde yapmakta olduğu iş olan “Çiniciliği” 18 yıldır eşi ile birlikte yapmakta olup mesleki deneyimi yeterli düzeydedir. Girişimcinin hâlihazırda mevcut pazarı olmakla birlikte pazar payını genişletmek için çalışma ve araştırmalarında ciddi atılımlar göstermektedir.

30 Girişimcinin atılımları ve göstermiş olduğu gayreti ile kısa zamanda geniş pazar payına ulaşacağına inanılmaktadır. İşi konusunda oldukça ciddi ve titiz çalışmalar yapmaktadır. Motivasyonu oldukça yüksek olup iş ciddiyetine önem vermektedir. Ürün çeşitliliği oldukça fazla olup kaliteye önem vermektedir.

31 Derya Yalın: Matbaa hizmetleri vermekte olup spiralli defter, takvim, klasör, broşür, dönkart, katalog, ilaç kutuları, mönü ve kutu çantayı da kapsayan çok geniş bir yelpaze ürünü bulunmaktadır. Spiral cilt, Amerikan cilt, iplik dikiş, tel dikiş, özel kesim, selefon, sıvama, yapıştırma ve taslama kapak işlerini yapabilecek altyapı ve makineye sahiptir. Çok kısa bir süre önce İrlandalı bir kağıt paketleme toptancısının kağıt çantaları üreten bir ortak aradığını bildiren KOBİ ortaklık talebine başvurmuş olup cevap beklemektedir. Bu fırsatları değerlendirebilmesine ek olarak pozitif, azimli ve kararlı yapısı da başarısında en büyük etkendir.

32 Nimet Sarı: Araştırıcı ve yeniliklere açık kişiliğiyle sektörünü ve ihtiyaçları çok yakından takip eden Nimet Hanım ev tekstili ürünlerine çok kısa bir önce piyasadaki örneklerinden daha farklı bir şekilde üretilmiş elektrikli battaniyeyi de eklemiştir. Yine içini görülebilir kılmak için özel olarak tasarladığı hurçlar, fermuarlı halı hurçları, elbise kılıfları (gamboç) ve seyahat çantaları (kangru) büyük talep görmektedir. Disiplinli ve bilinçli çalışmaları kendisini daha da başarılı kılacaktır.

33 Rengin Alkın: Türk el sanatlarından Cam Süsleme alanında faaliyet gösteren Rengin Hanım son derece disiplinli ve titiz kişiliğiyle sanatını en iyi şekilde icra etmektedir. Kısa bir süre önce Sanatçı ünvanını da almış olup Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı DÖSİM mağazalarında ürünlerini görmek öncelikli hedefleri arasındadır. Bu hedefini gerçekleştirmeye çok yakın olan Rengin Hanım 1 hafta içersinde DÖSİM yetkilileri ile bir ön görüşme yapacaktır. Kendisinin çalışmaları, ürünleri ve sanatı hakkında daha ayrıntılı bilgi adresinden edinilebilir.

34 Sibel Başaran: Sibel Hanım Türkiye’de büyük bir pazarı olup yurtdışından yüksek fiyatlara temin edilen animasyonlu havuz projeleri üretmektedir. Kendisi Elektronik Mühendisi olup havuz fıskiyelerinin müziğe uygun bir ritimde çalışmasını sağlayan yazılım ve donanım sistemlerini tasarlayıp üretmektedir. Havuz sektörünü çok yakından bilip, Elektronik Araştırma ve Geliştirme alanındaki geçmiş iş tecrübelerini en iyi şekilde kullanan Sibel Hanım, yenilikçi, girişimci ve disiplinli kişiliğiyle başarılı olacağına çok inandığımız girişimcilerimizdendir.

35 RAKAMSAL VERİLER

36 ÖSDP-1 DANIŞMANLIK HİZMETİ (2001-2005) SONUÇLARI (KURULAN İŞLETMELER)

37 ÖSDP-1 DANIŞMANLIK HİZMETİ (2001-2005) SONUÇLARI (KURULAN İŞLETMELER)

38 ÖSDP-1 DANIŞMANLIK HİZMETİ (2001-2005) SONUÇLARI (KURULAN İŞLETMELER)

39

40

41 İŞGEMLERDE KADIN-ERKEK GİRİŞİMCİ ORANLARI
TOPLAM GİRİŞİMCİ SAYISI ERKEK GİRİŞİMCİ SAYISI KADIN GİRİŞİMCİ SAYISI KADIN GİRİŞİMCİ ORANI AB KADIN İŞGEMLER 78 6 72 %92 DİĞER İŞGEMLER 285 228 57 %20 TOPLAM 363 234 129 %35

42 KOSGEB KOBİ KREDİ DESTEKLERİ
Program KOSGEB Tarafından Onaylanan İşletme Adedi Onaylanan Kredi Tutarı Onaylanan Muhtemel Faiz İMALATÇI ESNAF DESTEK KREDİSİ ( Erkek / Esnaf 4.595 TL TL Kadın / Esnaf 513 TL TL TOPLAM 5.108 TL TL İHRACAT 2008 DESTEK KREDİSİ ( 3.191 TL TL İSTİHDAM ENDEKSLİ ( Erkek/ Esnaf 2.839 TL TL 295 TL TL KOBİ 9.288 TL TL 12.422 TL TL

43 SONUÇ

44 Yeni Fikirler Yeni ve yenilikçi ürün


"KAGİDER AB GÜNLERİ KOSGEB SUNUŞU NECLA HALİLOĞLU 19 HAZİRAN 2009." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları