Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

RAMAZAN PROGRAMI Tanıtım Kataloğu 2013.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "RAMAZAN PROGRAMI Tanıtım Kataloğu 2013."— Sunum transkripti:

1 RAMAZAN PROGRAMI Tanıtım Kataloğu 2013

2 Sunum Dualarla yoğrulmuş , tasavvuf müziği ile zenginleştirilmiş, Allah’ın verdiği mükemmel seslerle beslenen, gelenek ve göreneklerimizin sergilenmesi ile can bulan Hz. Mevlana’nın önce Milletimize daha sonrada insanlığa armağan etmiş olduğu Sema’ya yürüyüşün en güzel örneklerinin sunulacağı tasavvuf müziği ile semazenlerin bütünleşeceği, şiirlerle gönül kapımızın açılacağı bir ramazan programıyla karşınızdayız.

3 Program 1-EZAN ve KASİDELER
Mahmut Toprak Hoca (Lefkoşa Selimiye Camii İmamı) 1979 Ankara da doğdu. Evli ve 2 çocuk sahibi. Tasavvuf eğitimi 3 Ses korosu Ankara. Birçok sufi müzik grubu çalıştırdı. Gazetelerde köşe yazarlığı yapıyor. Kendi TV programını sunuyor.

4 PROGRAM 2-TASAVVUF MÜZİĞİ DİNLETİSİ Sufi Müzik Grubu
Solist ve Neyzen – Tezcan ÖZKAYA 1987 Sakaryada doğdu. Eyüp Musiki Cemiyetinde yetişti. Senin Uğruna isimli ilahi albümünü yayınladı. Kanun – Halil SELÇUK 1977 Lefkoşada doğdu. 3 yıl Muzaffer AHAD ile çalıştı 6 farklı albümde çaldı. Lefkoşa Mevlevi Tekkesinde Çalıyor. Keman – Turan DERVİŞ 1957 Lefkoşada doğdu. 22 yıl müzik ile uğraştı. Devlet Türk Müziği Korosunda çalıyor. 200 den fazla konserde çaldı. Bendir – Vahdettin TURGUT 1973 Korkutelinde doğdu. 20 yıldır müzikle uğraşıyor. Hatay Medeniyetler korosunda çalıyor.

5 PROGRAM 3-KIBRIS HALK DANSLARI GÖSTERİSİ 4 Dansçı ( 2 Kız, 2 Erkek )
Geleneksel giysiler içerisinde halk oyunları gösterisi sergilemesi ve müzik eşliğinde dans etmesi. 4-EGE ZEYBEĞİ GÖSTERİSİ Tiyatral Folklör şeklinde sunum. Ramazan Canlandırması Fakirlere yardımın vurgulanması. 5-BARDAK OYUNU Kıbrıs yerel kültürü oyunu Bardaklar ile cambazlık.

6 PROGRAM 6-ORAK İLE ATEŞ DANSI
İki Erkek dansçının geleneksel kıyafetler içerisinde ve oraklar eşliğinde, orakların metal kısımları ateşe verilerek dans etmeleri. Orakları çeşitli şekillerde çevirerek havaya atmalarının beceri gösterisinin yapılması. 7-SEMA GÖSTERİSİ Tasavvuf orkestrası ve müziği eşliğinde 3 semazenin 20 dk’lık semazen gösterisi.

7 İLETİŞİM ADRES: Orhan Gündüz Sokak No:4 Ortaköy / Lefkoşa / KKTC TELEFONLAR: WEB:


"RAMAZAN PROGRAMI Tanıtım Kataloğu 2013." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları