Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SELMA ÇİMEN 20110904055.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SELMA ÇİMEN 20110904055."— Sunum transkripti:

1 SELMA ÇİMEN

2 Bilgisayar ıı. Dönem konularından olan :Web 2. 0 nedir
Bilgisayar ıı. Dönem konularından olan :Web 2.0 nedir?,eğitimde nasıl kullanılabilir? ve Web 2.0 araçlarını tanımladığım bir sunum oluşturmuş bulunmaktayım.

3 Web 2.0 nedir? Web 2.0 internet sitelerinin bilgi barınağı olmasından, işleyen platformlar haline gelmesine olanak sağlayan, internet kullanıcılarının ortaklaşa ve paylaşarak yarattığı sistemi tanımlamaktadır.

4 Web 2.0 eğitimde nasıl kullanılabilir?
Web 2.0 araçları, eğitimde şu şekilde kullanılabilir; Grup çalışması alışkanlığı kazandırmak, etkili öğrenmeyi sağlamak,üst düzey düşünme becerileri kazandırmak, bilgi okur –yazarlığını sağlamak, bireysel gelişim sağlamak ve sorumluluk bilincini kazandırmak için kullanılabilir

5 Web 2.0 araçları Youtube Vikipedia Flickr Second Life My Space

6 Youtube YouTube, bir video barındırma web sitesidir. 15 Şubat 2005'te 3 eski PayPal çalışanı tarafından kurulmuş ve Ekim 2006'da Google tarafından satın alınmıştır.

7 Bu platformda yer alan kullanıcı geliştirdiği içerikler kişisel amatör klipler, video klipler film, TV programları parçacıkları ve müzik videoları'ndan oluşmaktadır. Kullanıcılar tarafından YouTube'a günlük yaklaşık adet yeni video klip eklenmekte ve 100 milyona yakın video klip izlenmektedir.

8 Kullanım koşullarına uymayan video klipler kullanıcıların bildirimleri ile YouTube yetkilileri tarafından incelenerek silinmektedir. YouTube üyeleri izledikleri video klipleri değerlendirip not verebilmekte ve ayrıca izledikleri video klip hakkında yorum yazabilmektedir.

9 Vikipedi Vikipedi, içeriği dünyanın her köşesinden gönüllü insanlar tarafından ortaklaşa hazırlanan açık kodlu, özgür, kâr amacı gütmeyen ücretsiz bir ansiklopedidir

10 Bu site wiki teknolojisini kullanır, yani dünya üzerinde internete bağlı bilgisayarı olan herhangi bir kişi, -çok az sayıdaki korumalı sayfa dışındaki- tüm sayfalarda ekleme, çıkartma, düzenleme yapabilir. Yapılması gereken tek şey sayfanın üstünde bulunan "Değiştir" butonuna basmaktır. Bu buton, sayfayı değiştirmenizi ya da sayfaya ekleme yapmanızı sağlar.

11 Türkçe Vikipedi, diğer tüm dillerdeki Vikipedilerle birlikte, kâr amacı gütmeyen Wikimedia Vakfı’nın tescilli markasıdır. Vakfa ait Vikipedi'ye kardeş projeler de mevcuttur. Vikipedi'de ve kardeş projelerde, cesur olup sayfalara katkıda bulunmanız teşvik edilmekte ve istenmektedir.

12 Flickr Flickr, bir fotoğraf paylaşım sitesi, web servisi ve paylaşımında bu kadar popüler olması ve yaygın kullanılmasının nedenlerinden biri, blogger'ların fotoğraf deposu olarak kullanmasından kaynaklanır.

13 Yenilikçi, çevrimiçi topluluk araçları fotoğrafları etiketlemeye ve kategorize etmeye yardımcı olur, bu da popüleritesindeki ciddi artışın nedenlerinden biridir. Eylül 2010 verilerine göre 5 milyardan fazla fotoğrafı barındırmaktadır. Ücretsiz kullanıcıların aylık 100 MB boyutunda fotoğraf gönderme sınırı vardır. Başlangıçta 20 MB olan bu sınır, Kasım 2006'da yükseltilmiştir. Buradaki fotoğraflar, fotoğrafın sahibinin seçimine göre, tüm hakları fotoğrafın sahibinde kalacak şekilde ya da Creative Commons lisansıyla yayımlanabilir.

14 Second Life Second Life, Linden Research firması tarafından 2003 yılında tabanlı sanal dünyadır.Second Life kurulurken kurucuları sınırsız ve özgür bir dünyayı anlatan Neal Stephenson'ın 'Snow Crahs'adlı bilim kurgu romanından esinlendiler.

15 Oyun kullanıcılarına ikinci bir hayatı vaad etmektedir
Oyun kullanıcılarına ikinci bir hayatı vaad etmektedir.Oluşturulan bu yapay dünyada yapacaklarınız yalnızca hayal gücünüz ile sınırlıdır. Kullanıcılara açık yazılımı ile kategori olarak oyun standartlarının dışındadır.Second Life'ta kişi kendine bir avatar yaratarak oyuna başlar.Olusturacağı avatarın her türlü özelliğine kendisi karar verebilmektedir.

16 Prime Time olarak adlanrılan zaman diliminde oyunun online oyuncu kişi sayısı olarak tahmin edilmektedir.Kişi tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi oyun içerisinde de arkadaşlar edinebilmekte ve online chat sayesinde sosyal bir ortama sahip olabilmektedir. Aynı zamanda Gayrimenkul almaktan,tasarım yapmaya,üniversite eğitimine kadar her türlü kurgu Second Life ortamında gerçekleştirilmiştir.

17 Myspace MySpace sanal ortamda kullanıcı denetiminde iletişim ve arkadaşlıklar kurulabilen, kişisel profillerin, blogların, grupların, resimlerin, müzik ve videoların barındırılabileceği bir sosyal iletişim web sayfası'dır. 

18 Myspace yüklenen müzik eserlerinin telif hakkını yükleyen kişilerden alamaz, yani Myspace bir nevi bedava reklam sitesidir. Myspace'e fotoğraf ve kişisel bilgi eklenebilir. Bu eklenen bilgi "privacy" ayarları tarafından korunulmaktadır, dolayısıyla kullanıcılar profillerinin içeriklerini istediği kişilerle paylaşabilir. Ancak ABD'de çıkan "Patriot Act" yasası ABD hükümetine gizli olan profillere bile giriş hakkı sağlamıştır, eleştirilere maruz kalan bu yasa halâ yürürlüktedir. Şirket, 2010 yılında girdiği mali krizle birlikte Türkiye'de dahil bir çok ülkede bulunan ofislerinin faaliyetine son vermiştir.[kaynak belirtilmeli]

19 Kaynakça tr.wikipedia.org/wiki/Web_2.0
bote.hacettepe.edu.tr/wiki/index.php/Web_2.0_Araçları_ile_Öğrenme ‎TED Ankara Koleji Kütüphane ve Bilgi Merkezi Web 2.0 Uygulamaları


"SELMA ÇİMEN 20110904055." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları