Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

“Kobi’ler İle Elele Büyümek”

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "“Kobi’ler İle Elele Büyümek”"— Sunum transkripti:

1 “Kobi’ler İle Elele Büyümek”
KREDİ GARANTİ FONU A.Ş. “Kobi’ler İle Elele Büyümek”

2 KGF; Bakanlar Kurulu’nun 14 Temmuz 1993 tarih, 21637 sayılı
Resmi Gazete’de yayımlanan 93/4496 sayılı Kararına istinaden faaliyet gösteren “KEFALET” kuruluşudur.

3 SERMAYE YAPIMIZ VE ORTAKLARA DAĞILIMI

4 KAYNAKLARIMIZ Sermaye : milyon YTL Geçmiş Dönem Karları : 11,1 milyon YTL Şüpheli Alacaklar : - 4,6 milyon YTL Sermaye Yedekleri : 6,5 milyon YTL BTC Co. : 2 milyon $ Toplam Özkaynak :75,2 milyon YTL

5 MEVCUT ŞUBELERİMİZ ANKARA MERKEZ ŞUBE İZMİR ŞUBESİ
İSTANBUL - ANADOLU ŞUBESİ İSTANBUL - AVRUPA ŞUBESİ DİYARBAKIR ŞUBESİ KAYSERİ ŞUBESİ DENİZLİ ŞUBESİ ADANA ŞUBESİ TRABZON ŞUBESİ SAMSUN ŞUBESİ ERZURUM ŞUBESİ BURSA ŞUBESİ VAN ŞUBESİ KONYA ŞUBESİ GAZİANTEP ŞUBESİ SAKARYA ŞUBESİ SİVAS ŞUBESİ

6 KISA VADEDE AÇILACAK OLAN ŞUBELERİMİZ
BATMAN

7 * KOBİ’lerin Kredi Taleplerini İhtiyaçlarına Göre Yapılandırmak,
VERDİĞİMİZ DİĞER HİZMETLER * KOBİ’lerin Kredi Taleplerini İhtiyaçlarına Göre Yapılandırmak, * KOBİ’lere Yönetim ve Organizasyon Danışmanlığı Hizmeti Sunmak, * Kredilerin Yeniden Yapılandırılmasına Yardımcı Olmak, * KOBİ Piyasası ve Sektör Analiz Raporları Hazırlamak.

8 ÖNCELİKLERİMİZ İstihdam artışı sağlayacak yatırımlar
Yenilikçi yatırımlar İhracatın desteklenmesi Verimliliği artıran teknolojik yatırımlar Kadın ve Genç Girişimcilerin Desteklenmesi Kalkınmada Öncelikli Yöreler

9 Kurumlar Vergisi Muafiyeti
KGF’YE TANINAN DEVLET DESTEKLERİ Kurumlar Vergisi Muafiyeti KDV İstisnası Damga Vergisi İstisnası Harç İstisnası

10 KGF gücünü, Kefalet fiilini ‘KURUMSALLAŞTIRMIŞ’ olmasından almaktadır.
KGF KEFALETİ’NİN TEMİNAT GÜCÜ NEREDEN GELMEKTEDİR? KGF gücünü, Kefalet fiilini ‘KURUMSALLAŞTIRMIŞ’ olmasından almaktadır. KGF, ayrıca bu gücünü vermiş olduğu Kefaletlerin %20’si kadar bir kaynağı banka nezdinde sorumluluk fonu hesabında tutmak suretiyle de göstermektedir.

11 İflas ve tasfiye sürecinde olmamak,
KGF KEFALETİNDEN YARARLANMAK İÇİN ARANILAN KISTASLAR İflas ve tasfiye sürecinde olmamak, Yüz kızartıcı suçlardan hakkında takibat olmamak, Vergi ve SSK borçlarından dolayı takibat sürecinde olmamak, Finans Kurumları tarafından haklarında takibat bulunmamak.

12 KGF tarafından, karşılıksız çek ve protestolu senetlerin değerlendirilmesinde; firmanın yazılan çek ve senetlerinin gerçekleştiği dönemde, vadelerinde alacaklarının olup olmadığı ve tutarları dikkate alınmaktadır.

13 KOBİ İÇİN KEFALET LİMİTİ NE KADAR?
Bir KOBİ için KEFALET ÜST LİMİTİ YTL, bu KOBİ’nin doğrudan ya da dolaylı olarak risk grubu oluşturduğu işletmeler için ise YTL’dir. YTL’ye kadar olan Kefalet talepleri KGF Genel Müdürlüğü tarafından karara bağlanırken, üstü tutarlar Kredi Onay Komitesi (KOK) tarafından değerlendirilmektedir.

14 TÜRKİYE KALKINMA BANKASI A.Ş.’den Kullanılacak Kredilerde
ANCAK bu limit; TÜRKİYE KALKINMA BANKASI A.Ş.’den Kullanılacak Kredilerde YTL., TÜRKİYE İHRACAT KREDİ BANKASI A.Ş. (TÜRK EXİMBANK)’den Kullanılacak Kredilerde ise Bir KOBİ için YTL, risk grubu oluşturduğu gerçek veya tüzel kişiler için ise grup limiti YTL.dir.

15 Bankalarca kabul edilmektedir.
KOBİ’LER İÇİN TOPLAM KEFALET HACMİMİZ Uygulamada KGF’nin toplam kaynaklarının azami 5 katına kadar KEFALET HACMİ Bankalarca kabul edilmektedir.

16 KGF, riskin en az %20’sini Kredi Kurumunun paylaşması koşulunu arar.
ÇALIŞMA ESASLARI KGF risk paylaşım esasına göre; kredinin en çok yüzde 80’i için KEFALET vermektedir. KGF, riskin en az %20’sini Kredi Kurumunun paylaşması koşulunu arar. Bu koşul T.Eximbank kredilerinde geçerli değildir.

17 Leasing işlemleri dahil, KOBİ’lerin faaliyetlerinde kullanılmak üzere
NE TÜR KREDİLERE KEFALET VERİLMEKTEDİR? Leasing işlemleri dahil, KOBİ’lerin faaliyetlerinde kullanılmak üzere her tür nakdi ve gayri nakdi krediler.

18 KGF, Kurulu bir işletmenin olması kaydıyla KOBİ vasfına sahip her türlü ticari işletmeler ile esnafa Tarımsal krediler kapsamında olan organik tarım, besicilik, arıcılık, hayvancılık, sütçülük, peynircilik, tarımsal teknoloji vb. alanlarda kefalet vermektedir.

19 Kamu Bankaları Türkiye Halk Bankası A.Ş. T.C. Ziraat Bankası A.Ş.
HANGİ BANKA VE FİNANS KURUMLARIYLA ÇALIŞILMAKTADIR? Kamu Bankaları Türkiye Halk Bankası A.Ş. T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Vakıflar Bankası T.A.O.

20 Kalkınma ve Yatırım Bankaları
Türk Eximbank (Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş.) Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş.

21 Özel Sermayeli Bankalar
Alternatif Bank A.Ş. Denizbank A.Ş. Finansbank A.Ş. Fortis Bank A.Ş. Şekerbank T.A.Ş. Tekstil Bankası A.Ş. Türk Ekonomi Bankası A.Ş. Türkiye Garanti Bankası A.Ş. Türkiye İş Bankası A.Ş. Yapı ve Kredi Bankası A.Ş Akbank T.A.Ş.

22 Katılım Bankaları Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.
Asya Katılım Bankası A.Ş. Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.

23 Finansal Kiralama Şirketleri
Ak Finansal Kiralama A.Ş. Finans Finansal Kiralama A.Ş. Garanti Finansal Kiralama A.Ş. Halk Finansal Kiralama A.Ş. İş Finansal Kiralama A.Ş.

24 Proje çevreye karşı “saygılı ve duyarlı” olmalıdır.
DEĞERLENDİRME KISTASLARIMIZ - KGF kefaletinden yararlanabilmenin ilk koşulu başvuran tarafın KOBİ olmasıdır. KGF kefaletinin kullanılacağı proje, “karlı”, “gerçekleştirilebilir” ve yapılabilir” olmalıdır. - Projeyi yürütecek yönetim kadrosu proje becerisi ve mesleki deneyime sahip olmalıdır. - Proje istihdam artışı sağlamalı ve istihdamı korumalıdır. - Proje “kabul edilebilir” risklere sahip olmalıdır. Proje çevreye karşı “saygılı ve duyarlı” olmalıdır.

25 Özkaynaklar Yabancı Kaynaklar - Alman Teknik İşbirliği Fonu(GTZ),
KGF HANGİ KAYNAKLARDAN KEFALET VERMEKTEDİR? Özkaynaklar Yabancı Kaynaklar - Alman Teknik İşbirliği Fonu(GTZ), - Avrupa Yatırım Fonu (AYF) - Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı Şti. Türkiye Şubesi (BTC Co.)

26 Özkaynaklardan kullandırılan Kefaletlerde KOBİ’lerden risk üzerinden,
KAYNAKLARA GÖRE KEFALET MALİYETLERİ Özkaynaklardan kullandırılan Kefaletlerde KOBİ’lerden risk üzerinden, nakdi krediler için yıllık %2, gayri nakdi krediler için yıllık %1 leasing işlemleri için yıllık % 2 oranında Kefalet komisyonu alınmaktadır.

27 T.Eximbank ihracat kredilerinde %1,5 oranında,
T.C.Ziraat Bankası üzerinden verilen BTC Co.-KGF A.Ş.Kredi Destek Projesi kapsamındaki nakit kredilerde %1,5 oranında, gayrinakdi kredilerde %1 oranında Kefalet Komisyonu alınmaktadır.

28 Talep ile birlikte 200.-YTL inceleme ve değerlendirme ücreti ve kefalet talebinin uygun bulunarak onaylanmasına müteakip kefalet tahsis komisyonu olarak ayrıca 300.-YTL tahsil edilmektedir.

29 RAKAMLARLA KGF TOPLAM GELEN TALEP (1994 - 2008) YILLAR
Kredi Başvuru Firma Adeti Kredi Başvuru Talep Adeti Talep Edilen Kefalet Tutarı Kredi Tutarı 4018 6657

30 RAKAMLARLA KGF Yıllar Kefaleti Onaylanan İşletme Sayısı (Adet)
Onaylanan Kefalet Sayısı (Adet) Onaylanan Kefalet Tutarı (TL) Yaratılan Kredi Hacmi (TL) 2004 213 318 2005 195 298 2006 245 317 2007 249 305 2008 914 1138 TOPLAM ( ) 2379 3972

31 Teşekkür Ederim. Telefon : 0.312. 285 94 94 Faks : 0.312. 285 95 15
Web :


"“Kobi’ler İle Elele Büyümek”" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları