Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ADAY LİSTESİ, REKLAM ve DAVET TEKNİKLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ADAY LİSTESİ, REKLAM ve DAVET TEKNİKLERİ"— Sunum transkripti:

1 ADAY LİSTESİ, REKLAM ve DAVET TEKNİKLERİ

2 Aday Listesi Hazırlamak
En hızlı başlangıç Mega Trading iş fırsatını 1-2 hafta içinde kişiye sunmaktır.

3 Kimlerle kontak kuracağız?
Çoğu insan arası kişi tanır. Aile bireyleri ve arkadaşlar, tanıdıklar, çalıştığınız kişiler, iş kontaklarınız, v.s. Buradaki anahtar bu kişiler hakkında ve onların Mega Trading’e ilgisi konusunda karar vermemektir… Bırakın Mega Trading İş Tanıtımını izledikten sonra kendileri karar versinler.

4 Aday Listesi Nasıl Yapılır?
Evinizdeki bütün: eski-yeni fihristleri, organizerları, cep telefonlarını, notlarınızı, kartvizitlerinizi , resim albümlerini, Yıllıklarınızı önünüze toplayın.

5 Kimleri Tanıyorsunuz? Dişçiniz Çocuklarınızın öğretmenleri
Ebeveynleriniz Eşinizin ebeveynleri Erkek kardeşleriniz Kız kardeşleriniz Eşinizin erkek kardeşleri Eşinizin kız kardeşleri Amcalarınız Dayılarınız Teyzeleriniz Halalarınız Eşinizin amcaları Eşinizin dayıları Eşinizin teyzeleri Eşinizin halaları Kuzenleriniz Eşinizin kuzenleri Yeğenleriniz Eşinizin yeğenleri Komşularınız Doktorunuz Dişçiniz Çocuklarınızın öğretmenleri Çocuklarınızın arkadaşlarının ebeveynleri Spordan arkadaşlarınız En yakın arkadaşlarınız Uzun zamandır görmediğiniz arkadaşlarınız İş arkadaşlarınız Eski işlerinizdeki arkadaşlarınız Dernekten, kulüpten tanıdıklarınız Sınıf arkadaşlarınız Eczacınız Emlak komisyoncunuz Mali müşaviriniz Muhasebeciniz Kitapçınız Kuru temizleyiciniz Kuaförünüz Avukatınız

6 Unutmayın !! Kimse Hakkında Önyargı Yok !
Kimleri Tanıyorsunuz? Girişimci Motive Olumlu Başarılı Çok meşgul Hayal Kırıklığına Uğramış Amacına Ulaşamamış Kısır Döngüye Girmiş Yatırımcı İnsanları seven Özgürlük Arayan Seyahati Seven Kendi İşinin Sahibi Zamanı Az Mentör Coach Eğitimci Öğretmen İş Adamı/Kadını Satış Profesyoneli Danışman Eğlenmeyi Seven Enerji Dolu Dolaşmayı Seven Sağlıklı ve Fit Ücretli Çalışan İşsiz Kişisel Gelişim Arayan Eğitim Sürecinde İki İş’te Çalışan Değişiklik Arayan Zengin Orta Sınıf Hayal Kuran Eğitilebilir

7 Aday Listenizi Yaparken!
Herkesi listeleyin Elinizdeki bütün potansiyeli ancak böyle fark edebilirsiniz. Unutmayın DEV bir firma kuracaksınız ve bu kişiler sizin İŞ ORTAKLARINIZ.

8 Aday Listesindeki Bilgiler
İSİM SOYADI TELEFONLARI MESLEKLERİ YAŞADIKLARI ŞEHİR NOTLAR TAKİP NOTLARI

9 Aday Listesinin Kullanımı
Her gün en az 1 saatinizi kontak listenizle uğraşarak ve kontak kurarak geçiriniz. Yaptığınız her telefon ve yüzyüze görüşmenizi anında not ediniz.

10 Her Hafta Aday Listenizi Yenileyin!
UNUTMAYIN!! Siz yaşadıkça hayatınıza yeni insanlar girecektir. Bu kişileri listenize ekleyin. Her hafta listenizi baştan aşağı gözden geçirin ve kodlarını yenileyin ve tekrar tasnif edin.

11 Listeniz Ne kadar Büyükse O Kadar Büyük Olacaktır
ÖDEV Listeniz Ne kadar Büyükse Mega Trading İşinizde O Kadar Büyük Olacaktır Kendi başarınız için bu bilgileri kullanarak bu hafta en az 500 kişilik kişisel kontak listenizi yapın ve kendinizi güçlü hissedin.

12 Aday Listesini Büyütmek
Listenize daima yeni insanlar ekleyin Günde iki yeni isim özgürlük yolunuzu açar Yeni bir adayla karşılaştığınız zaman ona hemen iş hakkında bilgi vermeye çalışmayın Akıllıca bir davranış şuna benzer bir şey söylemektir… “Size nasıl ulaşabilirim’’ Kişinin ulaşım bilgilerini alın kendi bilgilerinizi de ona verin

13 Yeni İnsanlar Bulabileceğiniz Yerler
Bir dernek veya spor kulübüne üye olun Çeşitli sosyal faaliyetlere katılın Fuar ve gösteri merkezlerini gezin Kitapçılardaki İş Hayatı bölümünü ziyaret edin Tren, otobüs, uçak, v.s. Sosyal etkinlikler İş etkinlikleri İnsanların bulunduğu her yer!

14 Aday Listenizi Çalışın
Kontak Listesindeki Kişilerle Güncel Hayatınızda Nasıl Temasa Geçip, Neler Konuşacaksınız ! Sır ÇOK KONUŞMAK değil, nerede DURACAĞINI bilmektir.

15 Hedeflerinizi Belirleyin
Herhangi bir konuda başarıya ulaşmak için güçlü bir “NEDEN” iniz olmalıdır. Bu nedeni ulaşılabilir gerçekçi hedeflerle birleştirmelisiniz. Hedeflerinizin olması bize odaklanacağımız ve ulaşmak için çalışacağımız şeyler verir.

16 Hedeflerinizi Belirleyin
Uzun Vade Hedefiniz Hedefim ____/_____/_______ tarihinde ayda ____________________ dolar kazanmaktır. Bu hedefe ulaşmakla aşağıdakileri elde edeceğim/yapacağım: ………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………..

17 Hedeflerinizi Belirleyin
Uzun Vade Hedefiniz için Kısa Vade Hedefleriniz: 6 Aylık Hedefim ____/_____/_______ tarihinde ayda ____________________ dolar kazanmaktır. 3 Aylık Hedefim ____/_____/_______ tarihinde ayda ____________________ dolar kazanmaktır. İlk hedefim ____/_____/_______ tarihinde Trainer olmaktır. ____/_____/_______ tarihinde Trainer Olmak için ilk hedefim kişisel olarak _____ kişiyi Yönetici Seviyesinde kaydetmektir. Yukarıdaki hedeflere bütünüyle kendimi adadım ve kendime koyduğum bu hedeflere ulaşmak için elimden gelenin fazlasını yapacağım. İmza _____________ Tarih ____/_____/_______

18 REKLAMIN AMACI NEDİR? Reklamın tek bir amacı vardır : MERAK ETTİRMEK!
Doğru cümleleri kullan ve SUUUS! İşte sır bu 

19 PÜF NOKTA: RUH HALİ Çevrenizdeki insanlara reklam yaparken ruh
haliniz sonucu direk belirler. POZİTİF ruh hali kesin başarı getirir. Bu ruh haline kavuşmak için Megayı iyi anlamak gerekir.

20 REKLAM YAPMA TEKNİKLERİ
Kişisel Reklam Artık geleceğe çok daha güvenle bakıyorum…. Hayatımdaki bir çok sorunu çözebileceğimden eminim… Dünyanın en hızlı büyüyen firmasıyla çalışmaya başladım… O kadar hızlı kariyer yapıyorum ki buna ben bile şaştım kaldım…..

21 REKLAM YAPMA TEKNİKLERİ
Mega Trading Reklamı Sektörün önde gelen altın ve mücevharat ticareti yapan bir şirketle çalışıyorum. Dünyada çalışanlarına uluslararası iş kurma imkanı sağlayan yegane şirket.. Eşsiz iş planı ile sektörde devrim yaratan bir şirket…

22 PÜF NOKTA 1 Reklam cümlelerini istediğiniz sırayla kullanabilirsiniz.
Çok kısaca benzer cümlelerle açıklama yapabilirsiniz. Ama dikkat çok konuşmak yok

23 PÜF NOKTA 2 SUS !

24 YOL AYIRIMI Bu noktada adayı 2 ayrı şekilde yönlendirebilirsiniz !
Burada KESİN ve onu TANITIM’a yönlendirin! 2. İş görüşmenize devam edin!

25 Adaylarla Temasa Geçmek
Telefonla Kontak Kurma Ve Davet Teknikleri Belirgin Amaç Nedir? Her telefon konuşmasından önce:”Neden telefon ediyorum?” veya “Bu telefon konuşmasından ne elde etmek istiyorum?” diye kendimize sormalıyız Ve takım üyelerimize bu soruyu kendilerine sormalarını öğretmeliyiz. Belirgin bir Amaç’ın gücü stresi azaltacak, odaklanmayı sağlayacaktır. O anki Belirgin Amaç adayı davet edip ek bir gelir imkanını görmesini sağlamaktır.

26 Adaylarla Temasa Geçmek
Sponsorunuzla birlikte bir telefon konuşması ve davet metni üzerinde çalışın. Daha sonra bu metin üzerinde karşılıklı rol yapın. Telefonu çevirdiğiniz anda ses tonunuz kararlı ve heyecanlı olmalıdır. Tutumunuz, yalnızca birkaç dakikanız olduğunu ve bir randevuya yetişmeniz gerektiğini belirtir şekilde olmalıdır.

27 Adaylarla Temasa Geçmek
Giriş “Merhaba,_______ . Ben ___________. Nasılsın. Seni bir iş konusu için arıyorum. Bir iki dakikan var mı?” Yanıt “Hayır” ise… “Tamam. Daha sonra ararım.” Yanıt “Evet” ise … “Fazla uzun konuşamayacağım. Yetişmem gereken bir randevum var. Hemen konuya gireceğim.”

28 Adaylarla Temasa Geçmek
Kişiselleştirilmiş …. “Sıcak Telefon Metinleri” “Yeni bir işe başladım. Yapmaktan zevk aldığım birçok şey var, ve bunlar için de maddi özgürlük gerekiyor. Yeni işim şu anda çok hızlı büyüyor ve bana yardım edecek özel bir insana ihtiyacım var. Sen aklıma geldin, çünkü farklı farklı kanallardan para kazanmayı sevdiğini biliyorum. Mevcut durumunu etkilemeden sana ciddi gelir sağlayacak, cazip bir iş fırsatından bahsediyorum. Konu hakkında daha fazla bilgilendirilmek ister misin?”

29 Adaylarla Temasa Geçmek
“(Evet)” “Bir öneride bulunabilir miyim?” “İkimizinde müsait olduğu bir zaman kararlaştıralım, yaklaşık bir saat sana programı anlatayım…. Benim için ______(gün) saat _______ , veya ______(gün) saat _______ uygun. Sana hangisi uygun olur?”

30 Adaylarla Temasa Geçmek
“Firma liderlerinin ____________ günü, saat ___________ de düzenledikleri bir tanıtım var. Bu tanıtım senin program hakkında fikrini oluşturman için mükemmel bir fırsat olabilir. Orada seni bazı insanlarla tanıştıracağım. Paylaşacağınız çok şey olabilir düşüncesindeyim. Senin için uygun mu?” ÖNEMLİ: Kendi nedeninizi önce söyleyin. Sonra “özel bir insan” ile onu onurlandırın, aynı zamanda işin de özelliğini vurgulamış olursunuz. Mevcut işini etkilemeyeceğini anlamalı. Onun da bir nedeni olabileceğini ima etmelisiniz.

31 Adaylarla Temasa Geçmek
Sorular…Sorular “Biraz daha bilgi verir misin?” “Elbette! İlgi duyacağını tahmin etmiştim. Telefonda bölük pörçük bilgi vermek yerine, istersen buluştuğumuzda sana özel bir video cd getireyim. CD playerın var değil mi? (Bilgisayarda da izleyebilirsin!)” NOT: Daima “elbette”, “kesinlikle”, “mutlaka” gibi olumlu yanıtlar verin. “Hayır! Buluşuncaya kadar bilgi veremem!” derseniz, beyin “HAYIR” ı duyar ve savunma haline geçer. Daima olumlu bir yanıt verin ki beyin açık kalsın.

32 Adaylarla Temasa Geçmek
“Bu _____________ mi?” (Bir network marketing şirketinin adı) “Sana izah etmek için bir saat zamana ve bir kahveye ihtiyacım var. Seni sıksam dahi, en azından kahve ayık tutar.” Mutlaka esprili ve rahat bir tonla yanıt verin. Telefonda oyulduğunuzu ve görüşmenin sonuçsuz kalacağını hissederseniz: “ _______, kusura bakma, sana söylemiştim başka bir randevum olduğunu. Gitmek zorundayım! Şimdi bir randevu kararlaştıralım mı, yoksa daha sonra mı görüşürüz?”

33 Adaylarla Temasa Geçmek
Nasıl bir kontak metodu kullanacağınızı kararlaştırdıktan sonra, mümkün olan en hızlı şekilde listenizdeki kişilerle kontak kurmalısınız. Video tanıtım verdiğiniz veya web sitesini incelemesini söylediğiniz kişileri en geç saat içinde mutlaka arayın. İnceleyip incelemediğini sorun, ve incelediyse sorularına yanıt vermek üzere randevu tespit edin. Önemli: İlgilenen kişiler için bir sonraki adım mutlaka üst sıra liderinizle birlikte bir görüşme tesbit etmektir. Adayınızı sponsor etmenizde üst sıra lideriniz size yardımcı olacaktır.

34 Always Ahead !


"ADAY LİSTESİ, REKLAM ve DAVET TEKNİKLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları