Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Daha Genç Görüş Kuvveti

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Daha Genç Görüş Kuvveti"— Sunum transkripti:

1 Daha Genç Görüş Kuvveti
Günlük aktivitelerin %95 inde gözlükten kurtulma garantisi

2 Optik Boyu: 5.75mm Optik Çeşit: Equiconvex Uzunluk: 11.50mm
Haptik Tipi: Tetraflex Açı: 5 Derece Yapısı: 1 Parça Pozisyon Delikleri: 0 Optik Materyal: Akrilik (26% Su İçerir) A Sabiti: A/C Derinliği: 5.10 Diyoptri Aralıkları: Tam: arası Yarım: arası arası 0.2: arası Kolay kullanım 1.6mm kartuş yolu ile enjekte edilebilir. Standart fako tekniğinden farklılık yok Hastanın multi fokal ikililiğine adapte olmasına gerek yok.

3 Tetraflex doğal akomodasyon işlemi için nasıl tasarlandı?
Akomodasyonu Anlama Akomodasyon işlemi sırasında vitreus ve kasların hareketi rol oynar. Bu iki kuvvet optiği ileri ve geri hareket ettirir. MRI Görüntüleri Siliar kaslar genişler ve hacimsel büyümesini ileri doğru yapar. Lens kalınlığını arttırıp ön kamaraya dayanır.

4 Tetraflex akomodasyon esnasında vitreus basıncı ve siliar kasların hareketini aynı yönde kullanarak ileri geri en rahat hareket imkanını sağlar. Öne doğru patentli 5º lik açılı eşsiz haptik oryantasyonuyla tasarlanmıştır. Tetraflex optik bir yelken gibi tasarlanmış yapısıyla vitreusun tüm basıncını bünyesinde toplayarak maksimum öne doğru hareket kabiliyetini yakını iyi görmek için yakalar. Aynı şekilde düz pozisyonunda en iyi uzak görüşü sağlar.

5 Kolay İmplantasyon Yeni bir yöntem veya ameliyat sırasında herhangi bir lens manipülasyonu gerekmiyor. Standart rexis boyu ile yapılıyor. Hasta ameliyat sonrası ilaç kullanımı veya tedavi sürecine gerek duymuyor. Tercih Edilirliğinizi Arttırır Benzersiz klinik değeri bulunan Tetraflex lensi hastalarınıza sunarak hem tercihlerini arttırır hem de servis kalitenizi değiştirirsiniz. Keskin kenarlı Optik Dizaynı Bu sayede PCO riski en aza indirilir. Böylece katarakt ameliyatlarının en başta gelen komplikasyonu ortadan kaldırılmış olur. Optik Çevresindeki İşaret Çıkıntısı İşaret çıkıntısı sayesinde lensin kartuşa ve göz içine doğru biçimde yerleştirildiğinden emin olunur. Böylece hata riski en aza indirilir. 5.75 mm lik Optik Çapı Bu sayede parlak hale görme sorunu meydana gelmez.

6 5 º lik Açılı Haptik Tasarımı
Bu sayede optik göz içinde ileri geri hareket ederek odaklanmayı sağlar. Mikro İnsizyon Kullanımı Bu yöntemle sıvı dengesinin korunması daha kolay ve daha güvenli gerçekleştirilir. Astigmat riskinin daha az olması ve ameliyat sonrası iyileşmenin daha çabuk görülmesi sağlanır. Mikro Enjektörle Kullanılabilme Haptik kopma sorunu azaltılır. Kartuş sistemi daha kolay kullanılır. Hastanın güvenliği arttırılmış olur. Tetraflex Akrilik Olarak Üretilmiştir Lenstec bugüne kadar 1 milyon adetin üzerinde akrilik lens üretmiştir ve alınan verilere göre bu maddenin hiçbir zararlı yönü yoktur. Presbiyobik Hastalar İçin Önemli Bir Başarı Tetraflex mükemmel uzak ve orta mesafeli görüş sağladığı için bu hastalar içinde çok faydalıdır.

7 Uzak Görüşü Kaybetmeden Yakın Görüş Kazanmak
Hastaların Seçilmesi En Uygun Hastalar Emetrop ve Hipermetrop olan Hastalar Gerçekçi beklentileri olan hastalar Uygun Olmayan Hastalar Aşırı derecede göz kuruluğu olanlar Göz enfeksiyonu olanlar 1 veya 1D den fazla astigmatı olanlar Diyabet, hipertansiyon veya kardiyovasküler rahatsızlıkları olanlar Önemli göz hastalıkları olanlar

8 Ameliyat Öncesi Hazırlık:
Standart katarakt ameliyatı ölçümü yapılır. Yapılan ölçümün hassas yapılması çok önemlidir. Ölçüm ameliyat sonrasında 0 veya 0.25D miyop olacak şekilde yapılır. Korneal yapı korneal astigmatın belirlenmesinde çok önemlidir. Eğer varsa düzeltilmelidir. Hastaya ameliyat sonrasında elde edilecek sonuç iyice açıklanmalıdır. Bu lens sosyal okuyucu düzeyinde iş görmek amacıyla üretilmiştir ve bunun belirtilmesi gerekir.

9 Tavsiye Edilen Cerrahi Prosedür
Limbal relaxing insizyon yöntemiyle önceden var olan astigmat düzeltilir. Standart fakomultifikasyon yöntemi uygulanır. Lens şişesinden çıkarılırken haptikten değil optikten tutulmasına dikkat edilir. Enjektör kartuşuna viskoelastik madde sürülür. Lensi kartuşa yerleştirilirken pozisyonunun doğru yönde olduğuna dikkat edilir. Kartuşu yavaşça kapatırken lensin haptik veya optiğinin kartuşun kanatlarına sıkışmadığından emin olunur. Kartuşu enjektöre yerleştirilir ve enjektör şırıngalanmaya başlanır ve lensin serbest bir şekilde hareket ettiğinden emin olunur. Kartuşun ucu dikkatli bir şekilde ön kamaraya yerleştirilir. Lens yavaşça göz içine enjekte edilir. Gerekli durumlarda kartuşun ucu saat yönünün tersi yönde çevrilerek kartuşun doğru biçimde yerleştiğinden emin olunur. Lens tamamen kartuştan çıktıktan sonra kartuşun ucu gözden yavaşça çıkartılır. Ön kamaranın yeterince derin olduğundan emin olunur ve viskoelastik madde ile takviye edilir. Haptiğin dışarı çıkık bir kısmı varsa itici ile içeri girmesini sağlanır. Viskoelastik ön kamaradan ve lensin arkasından temizlenir. Lensin tam düz durduğundan emin olunur ve gerekli hallerde haptiklerin konumu düzeltilir.

10 Ameliyat Sonrası Bakım ve Kontrol:
Hastanın ameliyat sonrası kontrol ve ilaçları standart katarakt ameliyatlarındaki gibi programlanır. Hasta ameliyattan sonra 2 hafta boyunca antibiyotik ve steroid kullanmalıdır. Kuru göz problemini gerekli maddelerle çözülür veya tersi halinde kurutucu yöntemler kullanılır. Ameliyat sonrası hastayı moralize etmek önemlidir. Cerrah pratik uygulamalarla görüşteki iyileşmeyi hastaya göstermelidir. Akomodasyon alıştırmaları ameliyat sonrası iyileşmenin hemen ardından başlamalıdır. Ameliyattan 2 ay sonra geriye kalan refraktif sorunlar uygun olan tekniklerle giderilir.

11 FDA Data 138 hastanın 6 aylık postoperatif Sonuçları

12 TETRAFLEX ile deneyimi olan kullanıcılar
Deepak Chitkara: “hastaların neredeyse %90’nı j3 veya daha iyi hale geliyor.” Jorgé Alio: “hastalarımın hepsi j3 veya j4 civarlarında”  Jose Rincon: “10% jaege1 veya daha iyi; Jaeger 2 20% veya daha iyi; Jaeger 3 veya %60 daha iyi, Jaeger 4 veya daha iyi, 100%.” Sunil Shah: “babam katarakt ameliyatı oldu ve ve bu lensi kullandım. Şimdi babam 20/25 içerisinde,ve yardım edilmemiş halde Jaeger 2 civarlarında” Carlos Verges: “Görsel keskinlikte çok iyi mesafe; 20/25; 20/20 civarlarında, ve yakın mesafe görme keskinliği sosyal görme keskinliği olarak tanımlanan 20/40, J3/J4 civarlarında”

13


"Daha Genç Görüş Kuvveti" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları