Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DİJİTAL BASKI BOYALARININ GELECEĞİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DİJİTAL BASKI BOYALARININ GELECEĞİ"— Sunum transkripti:

1 DİJİTAL BASKI BOYALARININ GELECEĞİ
NANOTEKNOLOJİ Sintegra Bilişim Ltd.

2 Bakış: Dijital baskı makinalarındaki hızlı değişimlere rağmen, boyalar ciddi bir değişim geçirmedi. Göreceli anlamda, teknolojik yarışta boya endüstrisi diğer sektörlere göre daha az yenilik üretti.

3 Bakış: Boya ile ilgili yaygın kullanıcı problemleri hala çözümsüz kalmaktadır: - Soluk ve cansız renkler - Baskının zamana karşı dayanıklılığı - Düzensiz akışkanlık ve renk dağılmaları - Koyu kıvam ve tortulaşma - Baskı kafalarının tıkanması - Rahatsız edici koku

4 Arayış: Koyu kıvam ve tortulaşma ve bundan kaynaklanan kafa tıkanmaları olmasın Sık sık kafa temizliği yapılmasın ve dolayısıyla boya israfı ve üretim aksamaları yaşanmasın Renkler yoğun ve canlı olsun, sürekli olarak net ve kaliteli baskılar elde edilebilsin Boyalar kötü kokmasın ve çalışanların sağlığı olumsuz etkilenmesin

5 Kısacası: Beklenmedik masraflarla karşılaşmadan, sürdürülebilir ve düşük maliyetli üretim yapabilmek. Üstün kaliteyi, sorunsuz ve pürüzsüz bir üretimin verdiği rahatlıkla birleştirmek. ...nasıl olurdu?

6 Boyadaki maddelerin niteliklerini moleküler düzeyde değiştirerek.
Çözüm: Artık tüm bu özelliklere yeni ve devrimci bir teknolojiyle ulaşmak mümkün. Nasıl? Boyadaki maddelerin niteliklerini moleküler düzeyde değiştirerek.

7 J-Teck NanoDot Teknolojisi

8 Dijital baskı boyaları iki ana maddeden oluşur:
Renk pigmentleri Taşıyıcı madde

9 Geleneksel yöntemlerle üretilmiş boyalar NanoDot teknolojisi ile
Pigment sayısı çoğaldıkça renk yoğunluğu artar. Ancak pigment sayısını arttırmak koyu kıvam ve tortulaşmalara neden olmaktadır. Bundan dolayı boyalardaki renk pigmentleri belli bir miktarı aşamamaktadır. Nanoteknolojideki gelişmeler sayesinde renk pigmentleri moleküler düzeyde küçültülebilmektedir. Buna ek olarak moleküllerdeki iyonlar arası mesafe sabitlenebilmektedir. Böylece kıvam ve tortulaşma sonucu kafa tıkama problemi ortadan kalkmaktadır.

10 Geleneksel boyalardaki ikilem:
Kimi üreticiler, kıvamı ve tortulaşmayı en aza indirebilmek için pigment miktarını sınırlı tutmaktadır. Renklerin tatmin edici olabilmesi için yüksek çözünürlükte baskı yapmak gerekir ve bu da boya sarfiyatını arttırmaktadır. NanoDot boyalar: NanoDot pigmentler, normal pigmentlerden yüzlerce kat daha küçüktür. Baskı kafalarından sorunsuz bir şekilde geçtiğinden tıkanma söz konusu değildir.

11 Geleneksel boyalardaki ikilem:
Kimi üreticiler ise renklerin canlılığını ön plana çıkarmak için pigment sayısını yüksek tutmaktadır. Bu durumda baskı kafaları tıkandığından çok sık temizlik yapılır. Kafaların ömrü kısaldığı gibi, temizlik esnasında aşırı boya israfı olur. NanoDot boyalar: Baskı esnasında birim alana düşen pigmentler daha küçük ve sayısı fazla olduğundan renkler maksimum doygunluktadır. Küçük pigmentler baskı yapılan yüzeye daha iyi tutunduklarından renkler dağılmaz ve daha hızlı kurur.

12 J-Teck Ürün Yelpazesi

13 Sublimasyon (transfer baskı)
J-Eco Subly Nano NS-60 Doğrudan Baskı (kumaşa) J-Eco Print Nano HP-60 J-Eco HF Nano NP-61 Doğrudan Baskı ve Sublimasyon J-Eco Flag Nano NF-60

14 Renk Seçenekleri: Cyan Light Cyan Magenta Light Magenta Yellow Black
Ana renkler Açık renkler Cyan Magenta Yellow Black Light Cyan Light Magenta Ekstra renkler Ara renkler Extra Magenta High Black Extra Black Absolute Black Blue Turquoise Orange Grey Green 

15 J-Teck Boyalarının Ortak Özellikleri:
Devrimsel NanoDot teknolojisi Piezo kafalarda tıkama yapmayan optimum boya akışkanlığı. Yoğun, canlı ve parlak renkler Mükemmel imaj kalitesi Kalıcı ve uzun ömürlü baskılar Hızlı kuruma Uzun raf ömrü Çevreye daha duyarlı

16 Kullanım Alanları: Sublimasyon:
- Spor giyiminde kullanılan Polyester ve Polyammide kumaşlar. - Karışık Sentetik (min %60 sentetik fiber içeren) kumaşlar. - Spor ve promosyon malzeme üretiminde kullanılan plastik yüzeyler. - Polyester veya Polyamid kaplı tüm yüzeyler (ağaç, seramik, cam).

17 Kullanım Alanları: Doğrudan Baskı:
- Bayrak, flama ve banner basımında kullanılan işlenmiş veya işlenmemiş Polyester ve Polyammide kumaşlar. - Diğer hazır giyim, iç dekorasyon ve otomotiv sektörlerinde kullanılan sentetik esaslı kumaşlar (işlenmiş veya işlenmemiş).

18 Kullanım Alanları: Doğrudan Baskı ve Sublimasyon:
- Yukarıdakilere ek olarak... - Bayrak, flama ve banner basımında kullanılan işlenmiş veya işlenmemiş Polyester ve Polyammide kumaşlar.

19 Teşekkürler! Sintegra Bilişim Ltd. 0212. 221 83 53


"DİJİTAL BASKI BOYALARININ GELECEĞİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları