Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Dövme Temizleme & Benign Pigmente Lezyonlar

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Dövme Temizleme & Benign Pigmente Lezyonlar"— Sunum transkripti:

1

2 Dövme Temizleme & Benign Pigmente Lezyonlar
Alex Trivantage Dövme Temizleme & Benign Pigmente Lezyonlar

3 AlexTriVantage ile Dövmelere Elveda
Mikro saniyelerden nano saniyelere... Yeni “laser pump laser” teknolojisi ile benzersiz 755 nm, 532 nm ve 1064 nm dalga boyları bir arada Pigmente lezyon ve dövme silme uygulamalarınız için mükemmel çözüm

4 Dalga Boyu 755 nm, 1064 nm, 532 nm Tekrarlama Oranı Tek atış 1, 2, 3, 5 Hz Max Pulse Enerjisi 755 nm mj 1064 nm mj 532 nm mj Nominal Atım Genişliği 755 nm’de ns, 100 ns 1064 nm-532 nm’de 50 ns Işın İletimi Optik Fiber Spot Büyüklükleri (mm) 755 nm , 3, 4 mm 1064 nm , 3, 5 mm 532 nm , 3, 5 mm Mesafe Belirleyici 755 nm için Tırnak Tipi 1064 nm, 532 nm için Halka Stili Boyutlar 109 cm x 40 cm x 76 cm 43’’ Y x 16’’ G x 30’’ D Ağırlık 290 Ibs (132 kg)

5 Endikasyonlar En Geniş Renk Yelpazesindeki Dövmelerin Silinmesi
Travmatik ve Amatör Dövmelerin Silinmesi Pigmente Lezyonlar Vasküler Lezyonlar Akne Tedavileri

6 Hasta Seçimi 532 nm ve 755 nm dalga boyları sadece I – IV cilt tipleri için kullanılmalıdır. 1064 nm dalga boyu IV- VI cilt tipi aralığında kullanılmalıdır. Bu dalga boyundaki uygulamalarda mutlaka test atışı yapılmalıdır. Tüm hastalar tedavinin 1 ay öncesinden başlayarak tedavi boyunca güneşe maruz kalmaktan kaçınmalıdır.

7 Laser Nasıl Çalışır? Fotoakustik ve fototermal
Dövme pigmenti ve melanosit gibi renkli dokuyu hedefler. Mavi/Siyah/Kırmızı/Yeşil/Kahverengi; çok iyi etkinlik Turuncu/Sarı/Toz Mavi/Pembe; daha az etkinlik Pigmentleri küçük parçalara ayırır. Fagositoz alanı temizler.

8 Seçici Fototermoliz & Foto Akustik Etki
Laser tedavisinde ışın-doku ilişkisi çok önemlidir. Bu etkiler fototermal, fotokimyasal ve fotoakustik etkilerdir. Laserin bu etkilerle belli bir renge yönelmesi laserin kullanım şeklini belirler. Buna seçici fototermoliz adı verilir. 755 nm, 532 nm, 1064 nm dalga boylarındaki laser ışını seçici fototermoliz prensibi ile melanin miktarı az olan dokuların arasından geçerek sadece melanin açısından zengin ve daha koyu renkli olan dövme & pigmente lezyonlar tarafından soğurulur. Additionally, it’s not the heat created by the laser that actually destroys the tattoo or pigmented lesion. The absorbed laser light energy cavitates the tattoo ink and pigment into smaller particles, which the body naturally absorbs by a process called “phagocytosis.” That is why punctate bleeding sometimes occurs as a result of laser tattoo removal—there are countless “mini-explosions” of ink and pigment taking place just under the skin as a result of the photo acoustical shockwaves created by the laser, and it is this trauma that often results in the temporary, and entirely normal, punctate (through the pores of the skin vs. through a break in the skin) bleeding associated with laser tattoo removal.

9 Pigment Absorbsiyonu Just as we determined the 3 ms pulse duration to be optimal for laser hair removal, we have similarly determined that the 50 nanosecond pulse duration is the best compromise for laser tattoo and pigmented lesion removal. The 50 nanosecond pulse duration of Candela’s AlexLAZR is better than competitive 100 nanosecond pulse durations because it breaks up the tattoo ink/pigmentation into smaller, more easily absorbed particles. However, going lower than 50 nanoseconds as many competitive lasers do increases the risk of adverse side effects of laser tattoo/pigmented lesions removal, especially punctate bleeding. Once again, Candela design proves superior.

10 Dalga Boyları 755 nm, YEŞİL & MAVİ tonlarındaki dövmeleri hedefler.
532 nm, KIRMIZI & KAHVERENGİ tonlarındaki dövmeleri hedefler. 1064 nm, MAVİ & SİYAH tonlarındaki dövmeleri hedefler. - Bu dalga boylarının deriye penetrasyonu millimetedir. - Nanosaniye atım aralığı en küçük hedeflerin termal gevşeme süresinden daha kısadır.

11 Alex TriVantage Yeni 1064 & 532 Başlıkları
“Laser Pumped Laser (LPL) Teknolojisi” 755 nm Q-switched laser, solid-state başlıklarından geçirilerek Q-switched 1064 nm Nd:YAG veya 532 nm KTP dalga boyları üretir.

12 Dövme Çeşitleri

13 Dövme Karakterizasyonu
Dövme Çeşiti Pigment Çeşiti Boya Konsantrasyonu Pigment Derinliği Profesyonel Organometalik Boyalar Yoğun Derin Amatör Hint Boyası(Karbon) Seyrek Değişken Kozmetik Demir ya da Titanyum Oksit Yüzeysel Travmatik Karbon, Metalller, Kir Medikal

14 Dövme Silme Dövme Çeşiti Tedavi Sayısı Profesyonel 6 – 12 Amatör 2 – 6
Kozmetik 1 – 4 Travmatik Medikal

15 Profesyonel Dövmeler Dövme salonlarında yapılır.
Boya dermal tabakaya derin bir şekilde bırakılır. Boyanın kalitesi yüksektir. Diğer kategorilerdeki dövmelerden daha fazla tedavi seansı gerektirir.

16 Amatör Dövmeler Arkadaşlar tarafından kabataslak yapılan dövmelerdir.
Gri, mavi ya da siyah renkte gözükür. Boyanın miktarı ve nüfuziyet derinliği uyuşmazlık gösterir. Temizleme tanımı açık değildir.

17 Kozmetik Dövmeler Genellikle yetkili/sertifikalı bir güzellik uzmanı tarafından uygulanır. Kalıcı dudak, göz ve kaş makyajı bu kategoridedir. Pigment çok yüzeysel olarak yatırılır.

18 Travmatik Dövmeler Cam, metal, kir gibi yabancı maddelerin mekanik nüfuziyeti sonucu oluşur. Çok derine nüfuz etmiş versiyonlarının temizlenmesi oldukça güçtür.

19 Medikal Dövmeler Radyasyon port ya da kateter yerleştirme amaçlı yapılır. Açık renkli gözükürler.(mavi, siyah ya da gri) Hasta için kötü bir hatırlatma şeklidir. Tedavi öncesi doktor onayı önerilir.

20 Klinik Sonuçlar 755 nm Dalga Boyu Kullanımı
Düşük fluans değerli test atışına karşılık derinin cevabına göre uygulamaya başlayın. Deri yüzeyinde soğuma olabilir. Dokunun tepkisi az ya da hiç yoksa fluans değerin arttırın. İğne ucu şeklinde kanamalar oluşmuşsa fluans değerini azaltın.

21 Klinik Sonuçlar 532 nm Dalga Boyu Kullanımı
Düşük fluans değerli test atışına karşılık derinin cevabına göre uygulamaya başlayın. Deri yüzeyinde soğuma olabilir. Dokunun tepkisi az ya da hiç yoksa fluans değerin arttırın. İğne ucu şeklinde kanamalar oluşmuşsa fluans değerini azaltın. Kan damarlarındaki absorbsiyon sonucu purpura ve morarma meydana gelebilir.

22 Klinik Sonuçlar 1064 nm Dalga Boyu Kullanımı
Düşük fluans değerli test atışına karşılık derinin cevabına göre uygulamaya başlayın. Deri yüzeyinde soğuma olabilir. Dokunun tepkisi az ya da hiç yoksa fluans değerin arttırın. İğne ucu şeklinde kanamalar oluşmuşsa fluans değerini azaltın. Her zaman koyu Fitzpatrick cilt tipi (IV-VI) uygulamalarında test atışı gerçekleştirilmelidir.

23 Tedavi Aralıkları Dövme silme tedavisi aralığı 8-12 hafta önerilir.
Tedavinin makrofaj aktivitesiyle çakışması önerilir. Tedavide fluans değerinin arttırılması etkinliği arttırırken, olumsuz deri reaksiyonlarına sebep olabilir.

24 Benign Pigmente Lezyonları

25 Benign Pigmente Lezyonları
Güneş Lekeleri Diskromi Çiller/Ephelid Cafe-au-lait/Pigmente lekeler Ota Nevusu

26 Klinik Sonuçlar Dövme silme ile benzer sonuçlar
Deri yüzeyinde soğuma olabilir. Dokunun tepkisi az ya da hiç yoksa fluans değerin arttırın. İğne ucu şeklinde kanamalar oluşmuşsa fluans değerini azaltın. Dövmeden daha yüzeysel olduklarından daha az tedavi seansı gerektirirler. (ortalama 2-3)

27 Tedavi Aralıkları Pigmente lezyon tedavileri çoğu lezyonda 4-6 hafta ara ile önerilir. Ota Nevusu tedavisi 8-12 hafta ara ile önerilir. Mikro-ikinci atım aralığıyla tedavi edilen lezyonlarda tedavi 8-12 hafta ara ile olmalıdır.

28 Pigmente Lezyonlar Alex Trivantage 755 nm dalga boyu 100 µs atım aralığı pigmente lezyon için bir tedavi parametresidir. Fluans aralığı 50ns ile kullanılandan yüksek olmalıdır. Her zaman değerlere karşılık doku yanıtı dikkate alınmalıdır.

29 Tedavi Kılavuzu

30 Tedavi Öncesi Topikal anestezik kullanılabilir.
LMX-4, Emla, veya B.L.T. (benzacaine, lidocaine, tetrocaine) sıklıkla kullanılmaktadır. Tedavi alanı tedavi öncesinde mutlaka temizlenmelidir.

31 Tedavi Öncesi Talimatları
Temiz tedavi alanı Tedavi öncesi merhem uygulaması Uygulama alanını nemli tutmak için aquaphor, basitrasin yada vazelin uygulaması yapılabilir. Tedavi bölgesine yapışmayan sargı uygulanabilir. Uygulama esnasında deriye zarar vermemek için tedavi alanı temiz tutulmalıdır.

32 Uygulama, Güvenlik & Bakım

33 Genel Özellikler Tekrarlama Oranları: 1, 2, 3, 4, 5 Hz
Hz = Saniyede atım Spot Büyüklükleri: 755 nm – 2mm(Gold), 3mm(Siyah), 4mm(Kırmızı) 1064 nm – 2mm(Gold), 3mm(Siyah), 5mm(Kırmızı) 532 nm – 2mm(Gold), 3mm(Siyah), 5mm(Kırmızı)

34 Dalga Boyları & Spot Büyüklükleri

35 Dalga Boyları & Spot Büyüklükleri

36 Koruyucu Gözlük Alex Trivantage 3 dalga boyuna sahip sahiptir ve hangi dalga boyu kullanılıyorsa ona uygun optik yoğunluğa sahip gözlük kullanılmalıdır. Alex Trivantage bu şartları kullanıcıya hatırlatan bir ekrana sahiptir.

37 Göz Güvenliği ** UYARI ** Alex Trivantage 532 nm ve 1064 nm handpiece’leri optimum performans ve güvenlik için dikkatli kullanılmalıdır. 532 nm ve 1064 nm’den farklı olarak 755 nm dalga boyundaki ışın sapmaya uğramaz, duvar ve döşeme gibi alanlara ulaşması sonucunda yanık izi bırakır. Laser uygulaması esnasında uygulama odasında bulunan herkes koruyucu gözlük kullanmalıdır.

38 Dalga Boyuna Uygun Koruma Gözlüğü
Optik Yoğunluk Optik Yoğunluk Optik Yoğunluk

39 Diğer Güvenlik Uyarıları
HAND PIECELERİ DÜŞÜRMEYİN! İç komponentleri kırılgandır! Kullanıma dikkat edilmelidir.

40 Handpiece Storajı Uygulama dışında handpiece laserin üst bölmesine yerleştirilmelidir. Uygulama sürecinde sistem ısındığı takdirde manipülatör açık tutulmalıdır. Cihaz kapatıldığında manipülatör kapatılmalıdır. Isı kontrolleri Yeni handpiece kullanımında handpiece ısınmış olmalıdır. Cihazın çok ısınmamasına dikkat edilmelidir.

41 Ayak Pedalı Güvenliği Tedavi Öncesinde,
Cihazın ön tekerlekleri kilitli olmalıdır. Delivery sistem serbest kalmalı ve katlanmamalıdır. Delivery sisteminin katlanması sürekli atım oluşturabilir. Bu durumda acil stop butonunu kullanın.

42 Kullanıcı Arayüzü

43 Kullanıcı Arayüzü 755 nm dalga boyu kullanımı sırasında arka plan KIRMIZI renk alır.

44 Kullanıcı Arayüzü 532 nm dalga boyu kullanımında arka plan YEŞİL renk alır.

45 Kullanıcı Arayüzü 1064 nm dalga boyu kullanımında arka plan MOR renk alır.

46 Kullanıcı Arayüzü Her dalga boyuna özgü farklı menü seçenekleriyle uygulamaları kolaylıkla seçebilmenizi sağlar.

47 Kullanıcı Arayüzü Uygulama seçenekleri seçildiğinde önerilen değerler ekranda görülecektir. Değerler uygulamanız için kabul edilebilir değerler ise kalibrasyonu başlatın.

48 Kullanıcı Arayüzü Kalibrasyon işlemine başlamadan önce parametreleri seçerek ayak pedalına basınız.

49 Alex TriVantage Mesafe Ölçer Kullanımı ve Temizlenmesi

50 *YENİ Multi-Spot Mesafe Ölçer
Tüm dalga boylarına uyumlu Tüm spot büyüklüklerine uyumlu Geliştirilmiş tedavi alan görüşü

51 Multi-Spot ve Eski LPL Mesafe Ölçerler
Eski LPL mesafe ölçerler yerine, multi-spot mesafe ölçerler

52 *YENİ Multi-Spot Mesafe Ölçer
Isı birikimini önleyen materyal En uygun odaklanmayı sağlar. Dezenfeksiyonu kolaydır.

53 Yeni Mesafe Ölçer Bakımı
O-ring, lensleri kilitli pozisyonda korur. O-ring değiştirilebilir. Window lar “Alex2/Alex TriVantage DG window cleaning & replacement procedure” doğrultusunda değiştirilmelidir.

54 Multi-Spot Mesafe Ölçer
Window Multi-Spot Mesafe Ölçer O-ring

55 Mesafe Ölçer Farklılıkları
755 nm “Tırnak Tipi” Mesafe ölçer 532/1064 nm LPL “Halka Tipi” Mesafe ölçer

56 Mesafe Ölçer Window Farklılıkları
ALX-44-LPWN ALX-44-07WN Mesafe ölçere göre windowlar değişkenlik gösterir. ALX-44-XXXX (Multi-Spot) **Birbirlerinin yerine kullanılamazlar.

57 755 nm Mesafe Ölçerler 755 nm Mesafe ölçerler tırnak tipidir.
Eski AlexLAZR mesafe ölçerlerde window koruması yoktur. Yeni AlexLAZR v e ATV mesafe ölçerlerde window koruması vardır. Mesafe ölçerin uç kısmı handpiece içine yerleşir. 755 nm mesafe ölçerler 2mm, 3mm ve 4mm handpiecelerde kullanılabilir.

58 LPL Mesafe Ölçerler 532/1064 nm LPL mesafe ölçerler halka tipidir.
Windowlar periyodik olarak temizlenmelidir. Mesafe ölçerin uç kısmı handpiece dışına geçer. Spot büyüklükleri; 2mm, 3mm, 4mm ve 5mm.

59 Önemli Laser Pumped Laser (LPL) mesafe ölçerler sadece 532 nm & 1064 nm kullanımı için düzenlenmiştir.

60 Önemli 755 nm handpiece kullanımında daima tırnak tipi mesafe ölçer kullanılmalıdır. Mesafe ölçerler delivery sistem güvenliğini arttıran windowlara sahiptir. Uygun sistem çıkışını sağlamak için windowlar temizlenmelidir.

61 Alex TriVantage ve AlexLAZR
The AlexLAZR mesafe ölçerlerinde window yoktur. Mesafe ölçer windowları “Alex2/Alex TriVantage DG window cleaning & replacement procedure” doğrultusunda temizlenmelidir.

62 UYARI!! Temizlenmeyen mesafe ölçerler deri yüzeyinde yanık oluşturabilir. Mesafe ölçerin temizlenmemesi sebebiyle oluşan yanıklar halka lekeler şeklindedir. Mesafe ölçerlerin windowlarında oluşan kalıntılar , ışında sapmaya sebep olabilir ve tedavi bölgesine ulaşan enerji miktarını önemli ölçüde azaltabilir. Kalıntılar çeşitli nedenlerle oluşabilir: Yüzeyden toplanan toz ve partiküllerin laser ışını etkisiyle yanması sonucu Mesafe ölçer ve bağlantı noktalarında kalıntılar oluşabilir bu alanlar temiz tutulmalıdır.

63 Denetim Prosedürü Leke ve parmak izlerini önlemek için tozsuz eldiven giyin. Mesafe ölçerin döndürülmesi windowa zarar verebilir. Mesafe ölçer doğru açıyla tutulmalıdır.

64 Window Çıkarılması Temiz bir yüzey üzerinde window tutan O-ring kaldırılmalıdır. Cımbız veya ince uçlu bir nesne ile yavaşça O- ring üzerindeki windowu serbest hale getirin. Mesafe ölçeri yukarıya doğru çevirerek windowu yuvarsından çıkarın. (Eğer gerekli ise mesafe ölçeri yavaşça parmağınızla itin.)

65 Window Temizlenmesi Kullanılmış windowları temizlerken 10% beyazlatıcı & su çözeltisi, hafif sabun & su ya da alkol çözeltisi kullanabilirsiniz. Hidrofil pamuk ya da temiz kuru bez ile iyice kurulayın. Sonucu, kabul edilebilir şartlarla karşılaştırın. Temizleme yeterli olmadıysa windowu değiştirin.

66 Window Kabul edilebilir window örnekleri:
Kabul edilemez: window örnekleri:

67 Window Yerleştirilmesi
Yavaşça windowu mesafe ölçerin içine yerleştirin. O-ring’i yeniden yerleştirin. Window’a dokunmamaya özen göstererek, cımbız veya ince uçlu bir nesne ile O-ring’i oluk içine yerleştirin.

68 Nanosaniye Atım Aralığı Modu
Lezyon Spot Büyüklüğü Fluans Aralığı Tedavi Aralığı Yorumlar Lentigo, çil, yaşlılık lekeleri, Café au lait (ve diğer epidermal lezyonlar) 532 nm; 2,3,5 mm 755 nm; 2,3,4 mm 2 - 5 J/cm2 1.0 – 2.4 J/cm2 J/cm2 J/cm2 5 - 6 J/cm2 3 - 4 J/cm2 4-6 hafta Düşük enerjili test atışıyla başlayarak doku tepkisine göre uygulama yapın. Ota Nevüsü (ve diğer dermal lezyonlar) 1064 nm; 2,3,5 mm J/cm2 J/cm2 J/cm2 4 - 5 J/cm2 0.8 – 1.6 J/cm2 8-12 hafta Seçilebilir enerji aralıkları için kullanım kılavuzunu kullanabilirsiniz. Bir sonraki tedavide küçük bir değişim gözlemleniyorsa enerjiyi 1 J/cm2 arttırın.

69 Nanosaniye Atım Aralığı Modu
Lezyon Spot Büyüklüğü Fluans Aralığı Tedavi Aralığı Yorumlar Kırmızı ve kahverengi dövmeler Mavi,siyah,yeşil dövmeler Mavi ve siyah dövmeler 532 nm; 2,3,5 mm 755 nm; 2,3,4 mm 1064 nm; 2,3,5 mm 4.4 – 5 J/cm2 1.0 – 2.6 J/cm2 0.4 – 0.8 J/cm2 J/cm2 J/cm2 J/cm2 J/cm2 J/cm2 0.8 – 1.6 J/cm2 8-12 hafta Koyu renkili cilt tiplerinde 1064 nm ile çalışılırken test atışı önerilir. Tedavi alanına hidrojel pansuman uygulaması yapılabilir. Seçilebilir enerji aralıkları için kullanım kılavuzunu kullanabilirsiniz.

70 755 nm Mikrosaniye Atım Aralığı Modu
Lezyon Spot Büyüklüğü Fluans Aralığı Tedavi Aralığı Yorumlar Lentigo, çil, yaşlılık lekeleri, Café au lait (ve diğer epidermal lezyonlar) 755 nm; 3 mm J/cm2 8-12 hafta Düşük enerjili test atışıyla başlayarak doku tepkisine göre uygulama yapın. Nanosaniye modunda 755 nm dalga boyu 2 mm spot büyüklüğünde; J/cm2 fluans sağlar. 12 J/cm2 üzerindeki fluans değerlerinin güvenliği ve etkinliği kanıtlanmamıştır. Mikrosaniye modunda 755 nm dalga boyu 2 mm spot büyüklüğünde 70 J/cm2 ; 3 mm spot büyüklüğünde 44 J/cm2 enerji sağlar. 24 J/cm2 üzerindeki fluans değerlerinin güvenliği ve etkinliği kanıtlanmamıştır.

71 “AlexTriVantage, dermal ve epidermal pigmente lezyon ve dövme silme tedavisi için çok yönlü ve uygun bir laser. Hızı etkinliği ve kullanım kolaylığı etkileyici.” Klinik Makale No.1 Tattoo Removal with the ALEXLAZR™ Richard Eisen, M.D. South Shore Skin Center Plymouth, Massachusetts Introduction

72 “50 hasta tedavisinden aldığımız geri bildirim sonucunda AlexTriVantage 755 nm, 100 μs alexandrite çıkışı, lentigolar ve diğer melanin lezyon tedavilerinde oldukça kullanışlı bir yöntemdir.” Klinik Makale No.3 Laser Treatment of Hemosiderin Staining Secondary to Sclerotherapy for the Treatment of Lower-Extremity Varicose and Spider Veins John E. Bottsford, MD, FACS Jane Bottsford, RN Spartanburg Vein Care and Laser Center Spartanburg, South Carolina

73 Teşekkürler


"Dövme Temizleme & Benign Pigmente Lezyonlar" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları