Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BOZCAADA BAĞ BOZUMU GÜNLERİ Eylül 2013

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BOZCAADA BAĞ BOZUMU GÜNLERİ Eylül 2013"— Sunum transkripti:

1 BOZCAADA BAĞ BOZUMU GÜNLERİ 7-8-9 Eylül 2013
Bizim için; her yıl gitmeye alıştığımız, gidemediğimiz zamanlarda eksik hissettiğimiz bir yerdir Bozcaada. Öyle kişilikli bir Ada ki insanın orada kendini tanıyıp, bulması zor olmadığından tam bir yalnızlığa kaçış noktasıdır.

2 Denizlerin efendisi Poseidon’un kimbilir kaç çocuğundan biri, Kyknos adında bir kralmış.Lapseki bölgesindeki Miletos Kolonisi, Kolonai kentine hükmedermiş. Tenes adında bir oğlu varmış.Tenes’in annesi ölünce babası tekrar evlenmiş. Fakat üvey anne Philomene, Tenes’e iftira etmiş. Üstelik kendine yalancı tanık olarak bir kavalcı bulmuş. Mitolojide Tenedos (Bozcaada) Kral Kyknos bu iftiraya kanmış ve oğlunu bir sandığa koyarak denize attırmış. Sandık, Tenes’in büyükbabası Poseidon’un yardımı ile boğazdan geçerek Leukophrys kıyılarına ulaşmış. Ada halkı Tenes’i alıp kral yapmışlar ve adanın isimi Tenes’in adası anlamına gelen Tenedos olmuş. Kyknos kısa süre sonra oğluna atılan iftirayı anlamış ve oğlundan özür dilemek için Leukophrys’e hareket etmiş.Tenes babasının gemilerinin limana yanaştığını görünce elindeki balta ile gemilerin halatlarını kesmiş.Yunanistan’da kullanılan “Tenes’in baltası ile kesmek” deyimi buradan gelmektedir. Bir kişi biriyle görüşmek istemediği zaman Tenes’in baltası ile kesti denilmektedir.

3 Bozcaada’nın sembol isimlerinden Özcan Hanım’ın 1876 yılı yapımı Rengigül Konuk Evi’nde yer bulmamız Ada’ya gelme heyecanımızı katlamıştı. Kendisinin konukseverliği ve hoş sohbeti, maharetli ekibinin güler yüzlü servisi, Bozcaada ile özdeşleşmiş Rengigül Kahvaltıları ve reçelleri (ki ayrı bir sayfa açmam gerekiyor) ve her köşesinde farklı bir fotoğraf atölyesi düzenlenebilecek yüzlerce obje barındıran mekanı ile ışık saçıyordu. Onlarca melek figürü içinde kendimizi Cennet’te hissettik.

4 Rengigül’de bir odamız olacak derken Özcan Hanım bize sokağında kedileri bekleyen şirin mi şirin bir Bozcaada Rum evi sundu

5 Rengigül Kahvaltısının sunum zerafeti ve lezzeti anlatılmaz, yaşamak lazım…
Domates,karpuz,kavun, İncir ve diğer enfes reçeller

6 Kahvaltısı kadar ilgi çekici olan Rengigül’ün her köşesi Özcan Hanım tarafından özenle oluşturulmuş.

7 Rengigül ‘den iç mekan detayları. Yüzlerce objenin zarif gösterisi…

8 Bozcaada denizini hiç bu kadar girilebilir serinlikte görmemiştik
Bozcaada denizini hiç bu kadar girilebilir serinlikte görmemiştik. Ayazma’da denizden çıkmak istemedik.

9 Bozcaada’nın kurtuluşu bağcılık ve şarapçılıkta… (Haluk Şahin)
Bozcaada Çavuş Üzümü dünyanın en iyi üzümüdür. Sarışındır,iridir, ince kabukludur ve çıtır çekirdeklidir.Adadan Osmanlı Sarayına çavuş üzümü gidermiş. Şarap Adasında şarap içmek lazım.

10 Bozcaada’nın her sokağı buram buram sanat
ve estetik kokuyor…

11

12 Haluk Şahin’den: Bozcaada Troya’nın adası olduğu kadar,İda da adanın dağıdır. Bir başka deyişle İda’nın küçük çocuğudur.Büyük çocuğu ise Midilli’dir. Zeus’un İda Dağından Bozcaada’ya su,meyve,sebze ve insan gelir. Bozcaada’dan ise İda’ya yükünü boşaltmak üzere bulutlar ve hava gider. Bozcaada kışın lodos ile terbiye olur, yazın poyraz ile teselli bulur.

13 Bozcaada’da yemek de kültürün önemli bir parçası olup,
son derece özellikli dükkan ve lokantalar mevcuttur. Örneğin Çiçek fırın, Lodos Balıkçısı, Koreli, Vahit’in yeri,Corvus şarapları,Şükrü Usta Ev Lokantası, Vasilaki şarapçısı, Masal Şarap Evi gibi.

14 Şükrü Usta Lodos Restaurant ve Amadeus Şarabı Vahit’in Yeri Ayazma

15 Kediseverlerin Bozcaada’ya akın ettiklerini
düşünürsek dünyanın en şanslı kedileri burada…

16 Bozcaada’nın sembolü Mavi gözlü Karga ‘nın mitolojik öyküsü:
Homeros; Adanın koruyucu tanrısı Apollo ‘nun başlangıçta kargayı çok sevdiği halde bir konuda kendisini aldatmaya çalıştığını görünce o zaman beyaz olan kuşu karaya boyadığını anlatır. Yine de bazı kediler strese girebiliyor!

17 Bozcaada ritüellerinden biri de şarabını alıp Polente fenerine gidip şahane günbatımını izlemek…

18 www.necdetbukulmez.com Hep buruk olurdu Bozcaada’nın dönüşü
ancak bu sefer Rengigül ve Özcan Hanım içten konukseverliği ve de denizin muhteşemliği nedeniyle daha da buruk oldu… Ancak biz şanslıydık zira döndüğümüz nokta bir başka ada Heybeliada idi. 2014 Eylül’’ü için şimdiden takvimimize ekledik Bozcaada ve Rengigül’ü…


"BOZCAADA BAĞ BOZUMU GÜNLERİ Eylül 2013" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları