Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Slaytı doğal akışıyla izleyiniz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Slaytı doğal akışıyla izleyiniz."— Sunum transkripti:

1 Slaytı doğal akışıyla izleyiniz.
ÖMÜRLERİN DAĞITIMI Allah canlıları yaratırken ömürlerini ve görevlerini şöyle belirlemiş: Hersey Serbest

2 ALLAH EŞEĞİ YARATMIŞ VE ONA ŞÖYLE DEMİŞ:
Sabahtan akşama kadar çalışacak bir ‘’Off’’ bile demiyeceksin. Ot yiyeceksin, biraz aptal olacaksın ve 50 yıl yaşayacaksın. EŞEK YALVARMIŞ: Bu şartlar altında 50 yıl yaşamak bir işkence, 25 yıl yeter… Ve ömrü 25 yıl olmuş…

3 DAHA SONRA KÖPEĞİ YARATMIŞ VE ŞÖYLE DEMİŞ:
Sen insanların mallarını koruyacaksın, Sahibin dövse bile ses çıkarmıyacaksın. İnsanların sofra artıklarıyla besleneceksin. Sahibinin emrinde 25 yıl yaşayacaksın. KÖPEK YALVARMIŞ: Bu şartlar altında 25 yıl yaşayamam, 15 yıl yeter… Ve ömrü 15 yıl olmuş…

4 SIRA MAYMUNA GELMİŞ, ONA ŞÖYLE DEMİŞ:
Sallanarak ağaçtan ağaca aptal gibi dolaşacaksın, Palyaçoluklar yapıp insanları eğlendireceksin, Ömrünce şaklabanlık yapıp 20 yıl yaşayacaksın. MAYMUN YALVARMIŞ: Böyle dalkavukça 20 yıl yaşayamam, 10 yıl bile çok bana… Ve ömrü 10 yıl olmuş…

5 VE SONUNDA İNSANI YARATMIŞ ONA ŞÖYLE DEMİŞ:
Sen insansın, düşünebilen bir canlısın, Zekanla diğer yarattıklarıma hükmedeceksin, Dünya’yı yönetecek ve 20 yıl yaşayacaksın,

6 İNSAN YALVARMIŞ: Allah’ım!!! İnsan olmak dünyayı yönetmek için 20 yıl yetmez, Ne olur, Eşekten artan 25 yılı, Köpekten artan 10 yılı, Maymundan artan 10 yılı benim ömrüme ekle !!! Allah bu duayı kabul etmiş.

7 İNSAN YALVARMIŞ: Allah’ım!!! İnsan olmak dünyayı yönetmek için 20 yıl yetmez, Ve böylece insan kendine verilen ilk 20 yılını, Ne olur, İnsanca, mutlu ve rahat yaşarlar Eşekten artan 25 yılı, Köpekten artan 10 yılı, Maymundan artan 10 yılı benim ömrüme ekle !!! Allah bu duayı kabul etmiş.

8 sorumluluklar yüklenir.
İNSAN YALVARMIŞ: Eşekten kazanılan 25 yıla gelince, Evlenir, Allah’ım!!! İnsan olmak dünyayı yönetmek için 20 yıl yetmez, Eşek gibi sabahtan akşama kadar 25 yıl çalışır, Ne olur, Omzuna ağır yükler Ve sorumluluklar yüklenir. Eşekten artan 25 yılı, Köpekten artan 10 yılı, Maymundan artan 10 yılı benim ömrüme ekle !!! Allah bu duayı kabul etmiş.

9 Daha sonra köpekten kazanılan 15 yılı yaşamaya başlar,
İNSAN YALVARMIŞ: Artık çocukları olmuştur, Allah’ım!!! İnsan olmak dünyayı yönetmek için 20 yıl yetmez, Ne olur, Evini ve ailesini korur, onlardan artanları yer, Eşekten artan 25 yılı, Köpek gibi sadıktır ve halinden şikayet etmez. Köpekten artan 10 yılı, Maymundan artan 10 yılı benim ömrüme ekle !!! Allah bu duayı kabul etmiş.

10 Zekasının bir kısmını kaybeder,
Daha sonra ilerleyen yaşında 10 yıl maymun gibi yaşar, İNSAN YALVARMIŞ: Çeşitli şaklabanlıklarla torunlarını eğlendirir, Allah’ım!!! İnsan olmak dünyayı yönetmek için 20 yıl yetmez, Ne olur, Zekasının bir kısmını kaybeder, aptal gibi davranır. Eşekten artan 25 yılı, Köpekten artan 10 yılı, Maymundan artan 10 yılı benim ömrüme ekle !!! Allah bu duayı kabul etmiş.

11 İŞTE BİR ÖMÜR BÖYLE GEÇER
İNSAN YALVARMIŞ: Allah’ım!!! İnsan olmak dünyayı yönetmek için 20 yıl yetmez, Ne olur, Eşekten artan 25 yılı, Köpekten artan 10 yılı, Maymundan artan 10 yılı benim ömrüme ekle !!! Allah bu duayı kabul etmiş.


"Slaytı doğal akışıyla izleyiniz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları