Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KEMER DEVLET HASTANESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KEMER DEVLET HASTANESİ"— Sunum transkripti:

1

2 KEMER DEVLET HASTANESİ
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEMER DEVLET HASTANESİ

3 Op. Dr. İsmail KARAOĞLAN Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi

4 KEMER DEVLET HASTANESİ
POLİTİKAMIZ Kalite Yönetim Sistemi şartlarına uyarak sürekli iyileşmeyi sağlamak, hizmet alan ile hizmeti sunanların memnuniyetini gerçekleştirmek ve uluslar arası kalite standartlarında sağlık hizmeti vermektir. MİSYONUMUZ Koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetleri sunan hastanemizde bu hizmetten yararlanan herkese eşit ulaşılabilir, insan haklarına saygılı, etik değerlere bağlı, kaynakları etkin kullanan, mevzuata uygun, nitelikli ve güvenilir sağlık hizmeti sunmaktır. Ayrıca tüm kurum ve kuruluşların beklentilerini kalite anlayışı çerçevesinde karşılamaktır. VİZYONUMUZ Sürekli gelişen, çağdaş ve bilimsel sağlık hizmeti üreten, teknolojik donanıma sahip, hasta ve çalışan güvenliğinde tercih edilen bir sağlık kurumu haline gelmektir.

5 TARİHÇEMİZ: Kemer Devlet Hastanesi 1984 yılında Sağlık Ocağı olarak yapılmış, 1991 yılında Sağlık Merkezine dönüştürülmüştür yılından itibaren Hastane olarak hizmet vermeye başlamıştır. 1998 yılından günümüze kadar hastane olarak hizmetini sürdüren Kemer Devlet Hastanesi yılında değişim ve gelişim sürecine girmiş, yılında modernizasyona gidilerek ek bina yapılmış ve ana bina tadilata alınarak fiziki yapı değiştirilmiştir. Kalite Yönetim Sistemi şartlarına uyarak sürekli iyileşmeyi sağlamak, hizmet alan ile hizmeti sunanların memnuniyetini gerçekleştirmek ve uluslar arası kalite standartlarında sağlık hizmeti vermek politikası ile günümüze kadar hizmet vermeye devam etmiştir.”Hedefe ulaşmak ona yönelmek ile gerçekleşir” ilkesi ile başlamış olduğumuz gelişim yolunda vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerine kaliteli hizmetle cevap verebilmek adına çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

6 BİNA DURUMUMUZ: Şehir merkezinde 5771 m2 alanda kurulu ve kapalı inşaat alanı ana bina ve ek bina olarak metrekaredir. Hastanemiz bahçesine 2008 yılında İl Özel İdaresince finansmanı sağlanan ve Kemer Kaymakamlığı tarafından ihale edilerek hizmete kazandırılan ek bina tarihinde modern bir yapıda hizmet vermeye başlamıştır. İçeriğini acil servis, poliklinikler ve idari birimlerin oluşturduğu ek bina ana binaya tüp geçit ile bağlanmıştır. Daha önce tüm birimleri içinde barındıran ana bina tarihinde tadilata alınmış olup; Ocak-2009 itibariyle modern yapısına kavuşarak ameliyathane, kadın doğum ve yatan hasta ünitesi olarak hizmet vermeye başlamıştır. Bahçe ve otopark alanlarındaki gelişim süreci Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı Birliği (GATAB) katkıları ile gerçekleşmiştir.

7 KEMER DEVLET HASTANESİ
BİNA ve ALT YAPI HİZMETLERİ Ana bina :1983 ( Sağlık Merkezi olarak yapılmıştır.) Ek Bina :2008 AÇILIŞ TARİHİ :1991 (Devlet Hastanesine dönüştürülmüştür.) ARSA ALANI : 5771 m2 KAPALI ALAN : 2505 m2 YATAK SAYISI : 25 AMELİYATHANE ODA SAYISI : 2 ODA SAYISI ve ÖZELLİKLER : 19 1 yataklı oda sayısı : 10 2 yataklı oda sayısı : 9

8 YATAKLI TEDAVİ ÜNİTELERİ:
Hastanemizin fiili yatak sayısı 25 dir. Ana binada 2008 yılı sonu itibariyle tadilatlar bitmiş ve Sağlık Bakanlığı standartları doğrultusunda yatan hasta odalarına çevrilmiştir. Hasta odalarında LCD televizyon, klima, hasta başı merkezi oksijen sistemi, hemşire çağrı sistemi, refakatçi koltuğu ve giysi dolapları bulunmaktadır. Hasta odalarımızdan 10 tanesi nitelikli hasta odası şeklinde düzenlenebilmiştir. Ayrıca engelli vatandaşlarımızın mağduriyetinin önlenmesi açısından, oda duvarları ve WC barlarla çevrilmiş engelli odamız mevcuttur. Refakatçilerimiz için ayrı bir oda tahsis edilmiştir.

9

10 2- AMELİYATHANE: Ameliyathane ünitesi içerisinde bir adet tam teşekküllü genel ameliyathane, lokal işlemler için tam teşekküllü küçük müdahale odası oluşturulmuştur. Ameliyathane ünitesine girişler kontrollü, şifreli otomatik kapı ile sağlanmaktadır. Hasta geçişleri transfer sedye ile yapılmaktadır. Tüm zeminlerde anti bakteriyel zemin kaplaması mevcuttur Ameliyathanenin personel girişi hasta girişinden ayrılmıştır. Ameliyathane içi tıbbi cihaz ve demirbaş grubunda da yenilikler mevcut olup; özellikle Genel Cerrahi operasyonları (laparoskopik safra kesesi vb.), Kadın hastalıkları ve Doğum operasyonları (laporaskopik tüp ligasyonu vb.) için laporaskopik sistem, Kulak Burun Boğaz muayene ve operasyonları için endoskopi sistemi, lokal ameliyathane için yeni bir ameliyat masası, yeni bir anestezi cihazı, hasta transfer sedyesi, doğum salonu için yeni bir jinekolojik masa imkanlarımız önemli ölçüde arttırılarak kaliteli hizmet vermek hedeflenmiştir.

11

12 ACİL SERVİS Acil servisimizde mobilize, fonksiyonlu iki muayene masası ve beş adet gözlem yatağı mevcuttur. Gözlem yatak başlarında hemşire çağrı sistemi, hasta başı monitörler, merkezi oksijen sistemi ve tam teşekküllü bir Cardiopulmoner Resüsitasyon (CPR) odası oluşturulmuştur Bilgisayar destekli Acil Kod sistemi kurulmuş olup; mavi kod, pembe kod ve siyah kod uygulamalarında zaman kaybı önlenmiş hastalarımıza daha hızlı müdahale sağlanmıştır. Bilgisayar üzerinden takip edilebilirliği sayesinde ekiplerin olay yerine ulaşımları ölçülerek değerlendirilmesi sağlanmıştır. 4. POLİKLİNİKLER Kulak-Burun-Boğaz, Çocuk, Genel Cerrahi-1, Genel Cerrahi-2, Dâhiliye, Kadın-Doğum, Diş-1, Diş-2 ve Göz poliklinikleri mevcut olup; poliklinik girişlerinde bulunan LCD monitörler ile hastalarımız isimlerini ve sıra numaralarını takip ederek, kimsenin çağırmasına gerek kalmadan muayenelerini olmaktadır. Polikliniklerden tetkik istenildiği zaman sistem tarafından otomatik olarak kan alma ve röntgen birimlerinde sıralarını oluşturup ekrandan görmektedirler. Ayrıca 65 yaş üstü yaşlılar, yedi yaş altı çocuklar, engelliler, hamileler ve şehit-gazilerimize sistem tarafından öncelikli tanınmaktadır. Göz polikliniği için ALPASAR ailesinin bağışladığı otorefkerotometre, otoforopter, noncontact tonometre, üçlü göz muayene ünitesi ile göz hastalıkları konusunda modern teknolojiyle hizmet verilmeye devam edilmektedir. Göz Hastalıkları Uzmanı İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan geçici görevlendirmeyle Pazartesi ve Salı günleri Göz polikliniği hizmet verilmektedir. Diş polikliniği için muayene ve tedavi üniteleri ile el aletleri yenilenmiştir. Panaromik röntgen, sterilizasyon için otoklav alınmış ve hastalarımızın hizmetine sunulmuştur.

13 KOD SİSTEMİ HASTA BAŞI ÇAĞRI CPR

14 4. POLİKLİNİKLER Kulak-Burun-Boğaz, Çocuk, Genel Cerrahi-1, Genel Cerrahi-2, Dâhiliye, Kadın-Doğum, Diş-1, Diş-2 ve Göz poliklinikleri mevcut olup; poliklinik girişlerinde bulunan LCD monitörler ile hastalarımız isimlerini ve sıra numaralarını takip ederek, kimsenin çağırmasına gerek kalmadan muayenelerini olmaktadır Polikliniklerden tetkik istenildiği zaman sistem tarafından otomatik olarak kan alma ve röntgen birimlerinde sıralarını oluşturup ekrandan görmektedirler. Ayrıca 65 yaş üstü yaşlılar, yedi yaş altı çocuklar, engelliler, hamileler ve şehit-gazilerimize sistem tarafından öncelikli tanınmaktadır. Göz polikliniği için ALPASAR ailesinin bağışladığı otorefkerotometre, otoforopter, noncontact tonometre, üçlü göz muayene ünitesi ile göz hastalıkları konusunda modern teknolojiyle hizmet verilmeye devam edilmektedir. Göz Hastalıkları Uzmanı İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan geçici görevlendirmeyle Pazartesi ve Salı günleri Göz polikliniği hizmet verilmektedir. Diş polikliniği için muayene ve tedavi üniteleri ile el aletleri yenilenmiştir. Panaromik röntgen, sterilizasyon için otoklav alınmış ve hastalarımızın hizmetine sunulmuştur.

15 POLİKLİNİK HİZMETLERİ
KEMER DEVLET HASTANESİ KEMER DEVLET HASTANESİ POLİKLİNİK HİZMETLERİ

16 LABORATUVAR VE RÖNTGEN BİRİMLERİ
Laboratuar ve Röntgen birimini hastanemiz yatan hasta birimi ve polikliniklerin tam ortasında her iki tarafında rahat hizmet verebilecek bir noktada bulunmaktadır. Hastanemiz bünyesinde yapılamayan ileri radyolojik, biyokimyasal ve patolojik tetkikler için Antalya Eğitim Araştırma hastanesi, Atatürk Devlet Hastanesi ve Antalya İl Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürlüğü ile gerekli protokoller yapılmış olup randevular başhekimlik sekreterliğinden bizzat alınarak hastalarımıza verilmektedir. Hastalarımızın mağduriyetini engellemek amacı ile yapılmış olan protokol anlaşmalarına uygunluk (verilen randevu zamanları, sonuç alma ) izlenmektedir. Ayrıca Kemer Devlet Hastanesi olarak verilen tüm hizmetleri gösteren Hizmet Standartları Tablosu oluşturularak hastalarımızın görebileceği alana asılmıştır.

17

18 KEMER DEVLET HASTANESİ
ALTYAPI Yatak Sayısı :25 Ameliyathane :2 Ultrason :1 Röntgen :1 Seyyar Rontgen :1 USG :var Endoskopi :var İşitme Tarama Testi :var EKG :3 Defiblatör : * HİZMET ALIMI YOLUYLA HİZMET VERİLMEKTEDİR.

19 KEMER DEVLET HASTANESİ
İŞİTME TARAMA TESTİ UYGULAMALARI Yıllar Doğum Sayısı 1. Tarama OAE 2. Tarama OAE Sevk Sayısı ToplamTest sayısı 2010 191 231 33 2 266

20 KEMER DEVLET HASTANESİ
KADRO ÜNVANI P.D.C. AKTİF EKSİK KBB Hast.Uzmanı 2 (1’i Baştabip) Biyokimya Uzmanı 1 Kad. Hast. Doğ Uz. Genel Cerrahi Uzmanı 2 İç Hastalıkları Uzmanı Çocuk Sağ. Has. Uz. Anestezi Uzmanı Aile Hekimliği Uzmanı Diş Tabibi 3 Tabip 5 4 (1’ si Ant. İl Sağ.Müd. görevlendirdi)

21 KEMER DEVLET HASTANESİ

22 KEMER DEVLET HASTANESİ
KADROLU PERSONEL SAYILARI KADRO ÜNVANI SAYISI Hastane Müdürü 1 Ayniyat Saymanı 1 (Ant.Sağ. Müdürlüğüne görevlendirilmiştir.) V.H.K.İ. 4 (1’i Muratpaşa Sağ.Grup Bşk görevlendirilmiştir. Memur 2 Bilgisayar İşletmeni 4/C Geçici Personel Aşçı Şoför Teknisyen Bekçi Hizmetli 1( Kemer Sağ. Grup Bşk. Görevlendirilmiştir.)

23 KEMER DEVLET HASTANESİ
KADRO ÜNVANI P.D.C. AKTİF EKSİK Sosyal Çalışmacı 1 Psikolog (4/B) Eczacı Diyetisyen (4/B) Hemşire 28 29 (1’ i Başhemşire, 1 geçici görevde, 1 ‘i Anes. Tek.) Ebe 11 12 (1’i Ecz. Sor.,1’i geçici görevde, 1 anes.tek) Anestezi Tek 5 2 3 Lab. Tek. 6 6 (1’i Laborant) Rönt. Tek. 7 Sağ.Mem. (Top.Sağ.) 8 6 (1’ si geçici görevde) Tıbbi Sekreter Tıbbi Teknolog 1 Acil Tıp Tek. Diş Protez Tek (4/B) Biyolog

24 KEMER DEVLET HASTANESİ
Temizlik personeli 17 kişi, Bilgi işlem (V.H.K.İ.) elemanı 19 kişi ve Özel Güvenlik personeli 7 kişi ile hizmet alımı şeklinde yapılmaktadır. TEMİZLİK İŞLERİ V.H.K.İ.

25 KEMER DEVLET HASTANESİ
YATAK İŞGAL ORANI

26 KEMER DEVLET HASTANESİ
YATAN HASTA SAYILARI

27 KEMER DEVLET HASTANESİ
DOĞUM SAYILARI

28 KEMER DEVLET HASTANESİ
AMELİYAT SAYILARI YILLAR SAYI 2006 801 2007 916 2008 650 2009 3382 2010 3399

29 KEMER DEVLET HASTANESİ
HASTA HAKLARI 2010 Müracaat Sayısı 26 Yerinde Çözülenler 11 Kurula Sevk Edilenler 15 İhlal Olduğuna Karar Verilen

30 KEMER DEVLET HASTANESİ
GELİR GİDER 2010 3,742,155,84 3,417,739,79

31 YILI HEDEFLERİMİZ: ISO 9001:2008 kalite belgesi alan bir hastane olarak koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetleri sunan hastanemizde bu hizmetten yararlanan herkese eşit, ulaşılabilir, insan haklarına saygılı, etik değerlere bağlı, kaynakları etkin kullanan, mevzuata uygun, nitelikli ve güvenilir sağlık hizmeti sunmaya devam etmektir. Sürekli gelişen, çağdaş ve bilimsel sağlık hizmeti üreten, teknolojik donanıma sahip, hasta ve çalışan güvenliğinde tercih edilen bir sağlık kurumu haline gelmektir. Kesilen ağaçlar yerine geri kazanılması amacıyla Orman İşletme şefliğine gerekli yazışlar yapılmış olup; “Fidan Dikimi Projesi” tüm personellerimiz tarafından uygulanacaktır.

32 AYRICA; - İlçemiz Dedeler mevkiinde ,46 m²’ lik Devlet ormanından 50 yataklı yeni hastane binası yapımı için Bakanlığımıza tahsisi sağlanmıştır. 2010 yılında TOKİ tarafından ihalesi yapılan yeni 50 yataklı kemer devlet hastanesi inşaatı başlamıştır yılında teslim edilmesi beklenilmektedir. Yeni hastanemizin kapalı alanı yaklaşık m² olup fiziki alanda altı kat büyük bir alan olacaktır. Geniş bir bahçe ile otopark vs. sorunlarımız ortadan kalkacaktır. Daha da önemlisi sınırlı olan uzman hekim kadroları artacak, yoğun bakım, ameliyathaneler gibi bir çok birimin bulunduğu sistem teknolojileri ile gelişmiş, modern bir hastane ilçemize kazandırılacaktır.

33

34 İLETİŞİM ADRES : MERKEZ MAH. HASTANE CAD. NO: KEMER-ANTALYA TEL : FAKS : E-POSTA : - WEB ADRESİ:


"KEMER DEVLET HASTANESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları