Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

((( RAVDA.net ))) Sunar….

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "((( RAVDA.net ))) Sunar…."— Sunum transkripti:

1 ((( RAVDA.net ))) Sunar…

2 Gönül UTKU - Ali ÇANKIRILI Noğman KOÇ - Ali ÖZKANLI
ÇOCUĞUNUZU KÖTÜ EĞİTMENİN YOLLARI C. G. SALZMAN Türkçesi: Gönül UTKU - Ali ÇANKIRILI Hazırlayanlar: Noğman KOÇ - Ali ÖZKANLI

3 ÇOCUĞUN DUYGUSAL DÜNYASI
BÖLÜM I ÇOCUĞUN DUYGUSAL DÜNYASI Cesaretsiz ve Güvensiz Çocuk Beceriksiz ve Pısırık Çocuk Aşağılık Duygusuna Sahip Çocuk İnatçı Çocuk Kindar Çocuk Yalan Söyleyen Çocuk Tembel ve Sorumsuz Çocuk Asık Suratlı ve Nankör Çocuk Dağınık ve İntizamsız Çocuk Hayattan Bıkmış, Gayesiz ve Enerjisiz Çocuk Sağlıksız Çocuk Obur Çocuk

4 Cesaretsiz ve Güvensiz Çocuk Yetiştirmenin Yolları
Çocuklarınızdan her şeyin en mükemmelini yapmalarını isteyin. Yaptıkları her işte mutlaka bir hata bulun ve bir daha hata yapması için uyarın. Onları başarılı komşu yada akraba çocukları ile kıyaslayın. Herkesin önünde hatalarını yüzlerine vurun, utandırın. Çabalarını küçümseyin.

5 Beceriksiz ve Pısırık Çocuk Yetiştirmenin Yolları
Yemeğini siz yedirin, elbisesini, ayakkabılarını siz giydirin. Kendi başlarına iş yapmalarına izin vermeyin. Sizin yardımınız olmadan bir iş beceremeyeceklerini söyleyin.

6 Çocuğa Aşağılık Duygusu Tattırmanın Yolları
Dürüstlüğün karın doyurmadığını, paranın her kapıyı açtığını, fakirliğin utanç verici bir hayat olduğunu anlatın. Babalarının mesleğini beğenmiyorlarsa söylememelerini, gerekirse iyi bir meslek söylemelerini tembih edin. Kendilerinde ne olursa olsun, hep başkalarında olanın iyi olduğunu sık sık vurgulayın.

7 Çocukları İnatçı Yapmanın Yolları
Çocukların her istediğini yerine getirin. Onları oyuncak ve hediye yağmuruna tutun. Hiçbir arzularını geri çevirmeyin. Her işi mutlaka bir ödül karşılığı yaptırın.

8 Çocukları Kendinize Karşı Kinli Yapmanın Yolları
Çocuğunuza karşı daima aksi ve asık suratlı olun. Arkadaşlarının yanında kabahatini yüzüne vurun. Niyetinin ne olduğuna bakmadan en küçük kabahatini cezalandırın.

9 Çocukları Yalana Alıştırma Yolları
Onlara yerine getiremeyeceğiniz sözler verin. Başkalarına yalan söyleyerek çocuklarınıza örnek olun. Küçük bir suç işledikleri ve bunu dürüstlükle söyledikleri zaman basın dayağı.

10 Tembel ve Sorumsuz Çocuk Yetiştirmenin Yolları
Onlara görev vermeyin, sorumluluk almasınlar. Hayatta çalışarak kazanmanın en zor yol olduğunu anlatın. Çalışmadan daha rahat bir hayatın olduğunu sık sık ifade edin.

11 Asık Suratlı ve Nankör Çocuk Yetiştirmenin Yolları
Devamlı hayatın kötü yönlerini anlatın ve çevrenizden örnekler verin. Her gün hayatınızdan şikâyetçi olun. Bazılarının doğuştan şanslı olduğunu söyleyin.

12 Dağınık ve İntizamsız Çocuk Yetiştirmenin Yolları
Altını ıslatınca değiştirmek için acele etmeyin, öylece dolaşsın. Odasının dağınıklığına ses çıkarmayın, dağınık bir odada oynasın. Elbisesini kirlettiği zaman değiştirmeyin, kirlilerle dolaşsın.

13 Gayesiz Çocuk Yetiştirmenin Yolları
Çocuklarınıza zorla ders çalıştırın. Başlarına dikilip ödev yaptırın. Zorla kitap okutturun. Yetenekleri ve ilgileri olup olmadığına bakmadan onları sizin sevdiğiniz bir mesleğe yönlendirin.

14 Sağlıksız Çocuk Yetiştirmenin Yolları
Onların üstüne titreyin. Hastalanmaması için hiçbir yere çıkarmayın. En küçük bir rahatsızlıklarında ilaca sarılın. Temiz havadan, kır gezilerinden uzan tutun. Hazır yiyecekler verin, tembel bağırsaklara sahip olsunlar.

15 Obur Çocuk Yetiştirmenin Yolları
Yemek aralarında canları ne isterse verin yesinler. Sık sık harçlık verin, bakkala gönderin. Canları sıkıldıkça yemek yemelerini söyleyin Çantalarına abur cubur şeyler koyun. Hazır yiyeceklerle onları tombul çocuklar haline getirin, herkes sizi alkışlasın.

16 Çocukları Dinsiz Yapmanın Yolları
BÖLÜM II ÇOCUĞUN SOSYAL DÜNYASI Çocukları Babadan Soğutmanın Yolları Çocukların Size Olan Güvenini Kırmanın Yolları Çocukların Hakaret Etmelerini Sağlamanın Yolları Kardeşlerine Karşı Kıskanç Yapmanın Yolları Çocukları İnsanlardan Soğutmanın Yolları Başkalarını Kıskanmasını Sağlamanın Yolları Okuldan ve Okumaktan Soğutmanın Yolları Korkulu Rüyalar Görmelerini Sağlamanın Yolları Gösterişe Meraklı Yapmanın Yolları Dedikoducu Çocuk Yetiştirmenin Yolları Cimri Çocuk Yetiştirmenin Yolları Küfürbaz Çocuk Yetiştirmenin Yolları Tabiata Karşı İlgisiz Yapma Yolları Çocukları Dinsiz Yapmanın Yolları

17 Çocukları Babalarından Soğutmanın Yolları
Bir anne, çocukları babalarından soğutmak istiyorsa, onları babaları ile korkutsun. * Baba evde olmadığı zaman anne onun arkasından, olumsuz şeyler konuşsun. * Anne çocukların yanında babayı kıyasıya eleştirsin.

18 Çocukların Size Olan Güvenini Kırmanın Yolları
Onlara, yerine getiremeyeceğiniz boş vaatlerde bulunun. Gösterdikleri başarıları küçümseyin. Onunla dalga geçin. Onların gözü önünde birbirinizi eleştirin ve işi kavgaya kadar götürün. Birbirinize hakaret etmekten çekinmeyin. Yerine getirip getiremeyeceklerini düşünmeden çocuklarınıza bol bol emirler yağdırın. Bir suç işledikleri zaman, ‘Şimdilik affediyorum’ diyerek cezayı devamlı erteleyin. Sözünüzü dinlemedikleri zaman kuru tehditler savurun.

19 Çocukların Size Hakaret Etmelerini Sağlamanın Yolları
Çocukların kendilerini savunmalarına izin vermeyin. En küçük kabahatlerini cezalandırın. Her davranışını eleştirin. Konuşmak istedikleri zaman azarlayarak susturun. Başkalarının yanında suçlarını bir bir sayarak onları mahcup edin.

20 Kardeşlerine Karşı Kıskanç Yapmanın Yolları
Çocuklardan birini cezalandırırken diğerini ödüllendirin. Birbirlerine hakaret ettikleri vakit ses çıkarmayın. Birini daha çok sevdiğini kasıtlı olarak belli edin. Başarılarını kıyaslayın. Kavga ettikleri zaman, suçun kimde olduğunu araştırmadan, hepsine birden sıra dayağı çekin.

21 Çocukları İnsanlardan Soğutmanın Yolları
Onlara daima kötü örneklerden bahsedin. Herkesin menfaat için birbirini aldattığını, dünyada güvenilecek insan kalmadığını sık sık ifade edin. İnsanları acımasızca eleştirin.

22 Başkalarını Kıskanmasını Sağlamanın Yolları
Çocukların yanında, ekonomik ve sosyal durumu sizden iyi olanları konuşun. Devlet memurlarının rüşvetsiz iş yapmadıklarını tekrar edip durun. Okul yönetimini ve öğretmenleri her zaman suçlayın ve eleştirin.

23 Okuldan ve Okumadan Soğutmanın Yolları
Çocuğunuza küçük yaşlarda okuma yazma öğretin. Önce ders, sonra oyun kuralını hiç ihmal etmeden uygulayın. Ders çalışmadığı zaman oyun oynamasına izin vermeyin. Ona yaşının üstünde bilgi yükleyin.

24 Korkulu Rüya Görmelerini Sağlamanın Yolları
Onlara hortlak ve cadı masalları anlatın. Sihirbazlardan, büyücü ve hortlaklardan bahsedin. Uyumak istemediği zaman öcülerin kapıyı tıklattığını söyleyip sesler çıkarın.

25 Dedikoducu Çocuk Yetiştirmenin Yolları
Çocukların yanında devamlı başkalarını çekiştirin. Arkadaşlarını çekiştirdikleri zaman onları arkalayın.

26 Gösterişe Meraklı Yapmanın Yolları
Dış görünüşün iç görünüşten daha önemli olduğunu sık sık vurgulayın. Ekonomik durumu iyi olmayan insanlarla samimi olmamalarını tembih edin. Arkadaş seçerken zengin çocuklarından seçmelerini öğütleyin. Her fırsatta, giyimin en önemli gösterge olduğunu anlatın. Bütçenizi sarssa da pahalı giysiler almaktan kaçınmayın.

27 Cimri Çocuk Yetiştirmenin Yolları
Zengin arkadaşlarınıza diğerlerinden daha çok değer verdiğinizi vurgulayın. Kimseye bu zamanda parasal yardım yapılmaması gerektiğini söyleyin. İhtiyacı olanlara yüz vermeyin ve bunu çocuğunuza da aşılayın.

28 Küfürbaz Çocuk Yetiştirmenin Yolları
Kızdığınız insanlara küfretsin. Çocukların yanında açık saçık fıkralar anlatın. Evinize cinsel ağırlıklı dergi ya da gazete ekleri alın. Ahlâklı akrabalarını çekiştirin, onlarla alay edin. Bir yanlışları olduğu zaman herkesin önünde onları azarlayın.

29 Tabiata Karşı İlgisiz Yapma Yolları
Allah’ın sanat harikası olan doğaya ilgisiz kalın. Bahçeli evlerin uğraşısının çok olduğunu söyleyin. Evinize saksı çiçeği koymayın. Evinize kuş veya balık gibi hayvanlar alıp beslemeyin. Çiçek, böcek ve hayvanlarla ilgilenmek için boş zaman olması gerektiğini bahane edip durun.

30 Çocukları Dinsiz Yapmanın Yolları
Onları devamlı cehennemle korkutun. Zorla duâ ezberletin. Dindar arkadaşlarınızı daima çekiştirin. Allah’ın yaramaz çocukları cehenneme atıp yakacağını söyleyin. Bir hata yaptıklarında Allah ile korkutun.

31 İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM

32 Tasarım Noğman KOÇ Ali ÖZKANLI


"((( RAVDA.net ))) Sunar…." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları