Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Endonezya. Başkent Jakarta

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Endonezya. Başkent Jakarta"— Sunum transkripti:

1 Endonezya. Başkent Jakarta
Endonezya...Başkent Jakarta...Güney Asya'da genellikle lüks yaşantıyla gecekondu hayatı iç içe. Modern Jakarta‘ nın yeni konutlarının gölgesinde gecekondu mahallesindeki çocuk yıkanıyor. Ama kompozisyonuyla, çocuğun gözlerindeki karamsarlıkla 'o' an, gelir adaletsizliğinden umutsuz arınma çabasının fotoğrafı oluyor. (Reuters)

2 Kuzey Avrupa, hava koşulları açısından zor bir haftayı geride bıraktı
Kuzey Avrupa, hava koşulları açısından zor bir haftayı geride bıraktı. Özellikle Britanya'da fırtına ve tipi yüzünden demiryolu ve gemi seferleri aksadı.karayollarında tıkanmalar oldu. Andrew Millian'sa onca sıkıntıyı, bu sorunlardan hiç de rahatsız olmayan biri aracılığıyla göstermeyi tercih etti. Karlar içindeki bir genç İskoç sığırının karşısına geçti. Tam yalanırken de deklanşöre bastı. (AP / Andrew Millian/ PA)

3 Çok kar yağınca okulları tatil olmuş
Çok kar yağınca okulları tatil olmuş. Onlar da soluğu bulundukları şehirdeki parkta almış. ABD'nin Washington eyaletindeki Tacoma kentinde iki kafadar ve onları takip eden içlerinden birinin köpeği ashley...Çocuklar, köpek, kare içindeki her şey keyifli. Çocukların saçlarında neşelenen güneş ışığı da..

4 Bir ipek kuyruk kuşu, yaban elması ağacında karnını doyuruyor
Bir ipek kuyruk kuşu, yaban elması ağacında karnını doyuruyor. Kopardığı meyveyi havaya atıp uygun konuma getirmiş, yemek üzere...ABD'nin Maine eyaletindeki Freeport kenti belediye binasının oradaki parkta çekildi. (AP Photo/ Robert F. Bukaty)

5 İsmail Cem, 1973 yılında çektiği bu fotoğraf için, şöyle diyor: ''Londra'da bir parka yaşlı bir adam serçeleri avucunda besliyordu. ‘Emekli bir memur olmalı’ diye düşünmüştüm... Yalnız bir insan, besbelli, serçelerin dostluğuyla günlerini dolduruyor.''

6 ‘Dua’ adlı fotoğraf... İsmail Cem’in en çok sevdiği fotoğrafları arasında yer alıyor. Öyle ki fotoğraftaki yazıyı ayrıca büyütüp evine asmış. Bursa Ulucami yılında çekmiş ve şu notu düşmüş: ''Ulucami'nin içindeki renk uyumları ve ışıklar fotoğraf açısından olağanüstü güzelliktedir. Yaşlılar bu mekana insan boyutunu getiriyor.''

7 Bu fotoğraf için de sözü İsmail Cem'e bırakıyoruz
Bu fotoğraf için de sözü İsmail Cem'e bırakıyoruz. Almanya'da açılan sergisinde bu fotoğraf da yer almıştı. Ve kendisiyle yapılan röportajda açıklamıştı...

8 Washington’un... Bremerton kentindeki bir yapının çatısını onaran genç işçi moladan sonra işinin başına dönüyor. Gökyüzünde ise bulutlar ve güneş harika bir fon oluşturarak hüznüne eşlik ediyor. (AP/ Larry Steagall)

9 Senegal'de sahilde bayram namazı
Senegal'de sahilde bayram namazı.. Güneş ışığı, o anda Afrikalı’nın kendine has kıpırtısını da açığa vuruyor. Bunun için babalarıyla birlikte namaz kılan çocukların masum disiplinsizliğinden de yararlanıyor. (AP /Rebecca Blackwell)

10 Sudan'ın güneyinde kolera salgını var. İki kentte toplam 54 kişi öldü
Sudan'ın güneyinde kolera salgını var.İki kentte toplam 54 kişi öldü. Ülkenin bu kesiminde yaşayanların 3’te 2’si güvenli su olanağından yoksun. Fotoğraftaysa bir güney Sudanlı, Nil’i besleyen ırmaklardan biri olan Aquem’den görece temiz su içiyor. Bölgenin temiz su olanakları gözönünde bulundurulursa eğer ‘o’ an, Aquem ırmağı’nın sunduğu hayat öpücüğüne dönüşüyor. (Reuters / Unıcef / Georgina Cranston)

11 Küba'da her yıl düzenlenen puro festivali kutlamalarında gerçekleştirilen bir bale gösterisi... Balet sanki sıçramamış, sanatının bütün yeteneklerinin zirveye ulaştığı anda havada hazır bekleyen görünmez halatlarla buluşmuş...

12 Güney Carolina ... Bir sirkin palyaçoları eyalette sağır ve kör çocuklar için kurulan okulu ziyaret etmiş. Palyaçolar çocuklara palyaçoluğun numaralarını öğretmiş. Sonra da öğrencilere palyaço burunları dağıtılmış. Ve palyaço burunları o an'da şirin birer iletişim aracı olarak işitme cihazlarının yerini almış... Hem o an'da bu kırmızı iletişim araçları, işitme cihazlarında olmayan bir işlevi de üstlenmiş. Çocuklara mutluluk vermiş...

13 Hindistan'da bir çoban koyunları güdüyor
Hindistan'da bir çoban koyunları güdüyor. Reuters'tan Kamal Kishore öyle bir açı, odaklanma ve an yakalıyor ki geride karenin küçücük bir yerini doldursa da bakışıyla, duruşuyla çocuk sürüsüyle birlikte 'o' ana da hükmediyor.

14 Kaliforniya'daki Anaheim kentinde babası 4 buçuk yaşındaki Victor'u kış oyun parkına götürmüş. Victor, kar yatağında kayarken çığlığı koyuveriyor. Victor, çocukluğunu yaşıyor. Babasının yüzü ise içindeki çocukluğu arayışını gösteriyor.

15 Öylesine güzel bir 'o' an ki, ''O sıralarda bundan daha etkilisi olamazdı'' izlenimi yaratıyor. Malezya'da Kuala Lumpur Hayvanat Bahçesi'nde zürafa Mas Sura 4 günlük yavrusunu okşuyor. Gözlerden, dudaklara ve dile kadar 'o' anda yukarıdan aşağıya gözle görünür bir ana sevgisi iniyor.

16 İspanya 29 Nisan... Seville.... Matador Miguel Abellann, boğaya boynuzları üzerinde takla attırıyor... Boğa, kendi familyasının oluşturduğu izlenime zıt bir durumda... Bir sirk havyanı gibi... Edep yerlerinin görünmesi de cabası...

17 2006 yılının ''vay canına !'' dedirten olaylarından birini anlatan enstantane... İnternetteki bütün dünyaya açık hareketli görüntü sitesinin ya da evrensel halk televizyonunun yani Youtube'un kurucuları Chad Hurley ve Steven Chen'in ünlü pozları...Bu ikili sitelerini Google'a 1 milyar 650 milyon dolara sattılar. Kanları çekilmiş görünüyorlar. Aslında sanal alemden para kazanmayı uman onbinlerin kanını dondurmuş bulunuyorlar. (AP/ Tony Avelar)

18 Temmuz'un 27'si... ABD... Los Alamoslu bir rodeocu, sabahın ilk ışıkları eşliğinde turnuva öncesi kulaklıkla müzik dinliyor. Ne tür müzik dinlediğini duyamıyoruz... Ama gökyüzünün umut, hüzün ve biraz da öfke içeren bir müzik sunduğunu görebiliyoruz.

19 Pek çok futbolseverin dikkatini çekmiştir
Pek çok futbolseverin dikkatini çekmiştir. Sürekli gülümseyen bir yüz ifadesi vardır. Brezilyalı futbol yıldızı Ronaldinho'nun seyrek 'o' anlarından biri. Doğum yeri olan Brezilya'nın Porto Alegre kenti'nin varoşlarında yoksul, imkanı olmayan çocuklar için kurduğu futbol okulunun açılış töreninde konuşma yaparken bir an duruyor. 'o' anda zor çocukluk günlerinin Ronaldinho'su, gülümseyen varlıklı Ronaldinho ile yer değiştiriyor. (AP/ Nabor Goulart )

20 Batı Afrika'da gün batımında bir adam
Batı Afrika'da gün batımında bir adam. Yüzü yakınlardaki memleketinin topraklarına dönük. Bir Batı Sahralı. Cezayir'de mülteci kampında yaşıyor. Batı Sahra Fas'ın kontrolü altında. Bu insanlarsa bağımsızlık istiyorlar ve memleketlerine gidemiyorlar. Hasılı 'o' anda ışık, bulutlar hatta ışığın uzak durduğu köşeler bucaklar, Batı Sahralıdan yayılan vatan hasretine eşlik ediyorlar. (AP/Francois Mori)

21 ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Bakersfield kenti parkında erkek ve dişi kaz sabah yürüyüşünde... El ele değil de kanat kanata ve başbaşa... Kaz romantizminin tipik bir örneği... (AP / Casey Christie)

22 Meksika'nın başkenti Mexico City pırıl pırıl bir gökyüzü altında adeta soyunup dökülmüş de güneşleniyor. Bir adam da kuleden kenti gözlüyor. Aslına bakılırsa Mexico City yoğun bir çabanın ardından ne zamandır temiz hava tatili yapıyor. Kentteki hava kirliliği son yıllarda yüzde 20 azaldı. Kent yönetimi bunu, yeni yerleşimi yavaşlatan sert düzenlemelerle sağladı. (AP Photo/ Gregory Bull)

23 Tabiatın, zamanla, hareketle oyunu adeta
Tabiatın, zamanla, hareketle oyunu adeta.ama güneşi, buz kristallerini, hareketi ve 'o' anı biraraya getiren Douglas C.Pizac'ın sayesinde.İsviçreli sporcu Thomas Lambert, idman yapıyor. O sıralarda gökyüzünde ''sundog'' veya bilimsel adıyla ‘parheilon’ denen bir oluşum var.Bu, güneş ışığının belirli bir açıyla atmosferdeki buz kristalleri arasından geçtiği sırada oluşuyor. Parheilon genellikle daha başka şekillerde ortaya çıkıyor. Ama tabiatın bir oyunu demiştik ya...Bu parheilon, denizde teknelerin yanısıra yüzen yunuslar gibi adeta kayakçının hareketine eşlik ediyor.

24 AVUSTRALYA'DA MOUNT BEAUTY DENEN BÖLGEDE ORMANLAR YANIYOR
AVUSTRALYA'DA MOUNT BEAUTY DENEN BÖLGEDE ORMANLAR YANIYOR. YAKINDAKİ BİR GÖLDE YANGIN SÖNDÜRME HELİKOPTERİ DEPOSUNU DOLDURURKEN BÖLGE SAKİNLERİNDEN MİLAN SMİTH DE AYAKLARINI YIKIYOR. FOTOĞRAF BU AMA DEĞİL... BİRLİKTE BAKALIM ŞİMDİ... GÖKYÜZÜNÜN, AĞAÇLARIN, IŞIĞIN VE GÖLÜN SESİ VAR 'O' ANDA... ÖTEDE AĞAÇLARIN DUYULMAYAN SESİNİ GÖKYÜZÜ DUYULUR YANİ GÖRÜLÜR HALE GETİRİYOR. BERİDE İSE GÖL, GÖKYÜZÜNDEKİ HÜZNÜ KÜÇÜK KIZIN AYAĞINA GÖTÜRÜP ÇOCUĞA DERT YANIYOR. ÇOCUK DA SANKİ IŞIĞIN VE SUYUN SESİNİ DUYMUŞ DA DİNLEYİP MERAKLA ANLAMAYA ÇALIŞIYOR. (AP/ CHRIS HOCKING)

25 ''FOTOĞRAFI YANLIŞ KOYDULAR. '' DİYE DÜŞÜNENLER VARSA YANILIYORLAR
''FOTOĞRAFI YANLIŞ KOYDULAR. . '' DİYE DÜŞÜNENLER VARSA YANILIYORLAR. ÇERÇEVENİN KONUMU DOĞRU. FRANSIZ SPORCU OLİVİER MEYNET İSVİÇRE VERBİER'DE YAPILAN EXTREME SERBEST KAYAK ŞAMPİYONASI'NDA NEREDEYSE DOKSAN DERECELİK BİR YAMAÇTAN KAYIYOR. İNANILMASI GÜÇ BİR PERFORMANS... SANKİ BAŞARIMI TAKDİR EDEN DAĞ O YAMAÇTA SPORCUYU KENDİNE ÇEKEREK FRANSIZ KAYAKÇIYA YARDIM EDİYOR. BU BENZETME DE 'O' ANIN İNANILMAZLIĞINI BİRAZ AZALTIYOR.

26 KATAR'IN BAŞKENTİ DOHA'DA YAPILAN ASYA OYUNLARI'NDA ERKEKLER 100 METRE SIRTÜSTÜ FİNALİ. JAPON JUNİCHİ MİYASHİTA ALTIN MADALYAYA GİDİYOR. KENDİSİ FARKINDA DEĞİL AMA UYGUN AÇIYI GÖRÜP DEKLANŞÖRE BASAN FOTO-MUHABİR JUNJİ KUROKAWA, SUYUN BU BAŞARIMDAN KEYİFLENMİŞCESİNE OLUŞTURDUĞU HARİKA GÖRÜNTÜYÜ KAYDA GEÇİRİYOR. (AP /SAURABH DAS)

27 HİNDİSTAN'IN KUZEYDOĞU EYALETLERİNDEN TRİPURA'DAKİ BİR TUĞLA OCAĞINDA ÇALIŞAN KADINLAR... GÜNDE 1 DOLAR'A YENİ TÜRK PARASIYLA YAKLAŞIK 1 BUÇUK LİRA'YA BU AĞIR İŞİ YAPIYORLAR... BU KADAR AZ PARA ALMALARI YETMİYORMUŞ GİBİ HEYKELİMSİ HALLERİYLE 'O' ANDA ÇALIŞMA PİYASASINDAKİ ARZ TALEP DENGESİZLİĞİNİN KATILIĞINI DA ÜSTLENMİŞ GÖRÜNÜYORLAR. KENDİLERİ FARKINDA DEĞİL AMA SİLUETLERİNİN ŞEKİLSİZLİĞİ İLE BİLMEDEN İNSANLIKTAN ÇIKARILMIŞLIKLARINI ANLATIYORLAR. GÜNEŞİN DE BU SÖMÜRÜYÜ DUYURMA ÇABASINI FARKETMİYORLAR. (AP PHOTO/RAMAKANTA DEY)

28 SEATTLE'DA YOĞUN KAR YAĞIŞI VE DON MEYDANA GELDİ
SEATTLE'DA YOĞUN KAR YAĞIŞI VE DON MEYDANA GELDİ. SEATTLE'DA 4 YAŞINDAKİ JADA DA ARABASINI TEMİZLEYEN NİNESİNE YARDIM ETMEKTEYDİ. ELBETTE İŞİ BÖYLE YAPMAMAKTAYDI. SADECE O SIRADA ÇOCUKLUĞU İYİCE BASKIN ÇIKMAKTA VE BUZUN TADINA BAKMAKTAYDI. (AP Photo/Elaine Thompson)

29 BİR ANNE VE İKİZ ÇOCUKLARI. ANNE EVİN DIŞINDA CAMLARI SİLİYOR
BİR ANNE VE İKİZ ÇOCUKLARI. ANNE EVİN DIŞINDA CAMLARI SİLİYOR... AMA AFACAN İKİZLER ERİC VE ERİN ALFONS İÇERİDEN CAMLARA ELLERİYLE DOKUNARAK KİRLETİYOR. PARMAK İZLERİNİ BIRAKIYOR... ANNE DE BUNDAN HİÇ ŞİKAYETÇİ GÖRÜNMÜYOR. HEP BİRLİKTE EĞLENİYORLAR... BAYAN RONDA TAVEY BU İKİZLERİN GERÇEK ANNESİ DEĞİL. KATRİNA TAYFUNUNDA EVLERİNİ TERKETMEK ZORUNDA KALAN NEW ORLEANS'LI ALPHONS AİLESİNİN BEŞ ÇOCUĞUNDAN İKİSİ SADECE ONLAR... BEKAR OLAN BAYAN TAVEY BU MAĞDUR AİLEYE HUSTON'DAKİ EVİNİ AÇMIŞ VE ÇOCUKLARIN BAKIMINI ÜSTLENMİŞ... ERİC'LE ERİN'İ DE EVLAT EDİNMİŞ... İŞTE İNSAN SEVGİSİNİN FOTOĞRAFI KISACASI... (AP Photo/The Dallas Morning News, Michael Ainsworth)

30 FOTOĞRAF PİTTSBURG HAYVANAT BAHÇESİ'NDEN
FOTOĞRAF PİTTSBURG HAYVANAT BAHÇESİ'NDEN... EN ÖNEMLİ İKİ KONUĞUNDAN BİRİ O ANDA KENDİSİ İÇİN ÖZEL HAZIRLANMIŞ KORUMA TÜNELİNDE YÜZÜYOR... VE BU KUTUP AYISINI GÖZLEMLEMEK İSTEYENLER DE O'NUN FOTOĞRAFINI ÇEKMEYE ÇALIŞIYOR... VE MAVİNİN HAKİMİYETİNDEKİ BU AN BİZLERE SANKİ KUTUP AYISI HAVADA UÇUYOR İZLENİMİ VERİYOR... (AP/Robin Rombach)

31 VURULMUŞ SANKİ. ÖYLE DE DENEBİLİR ASLINDA
VURULMUŞ SANKİ... ÖYLE DE DENEBİLİR ASLINDA... IRAK'TA BAŞKENT BAĞDAT'A BAĞLI SADR KENTİ'NİN GECEKONDU MAHALLELERİNDE IRAK VE AMERİKAN ORDUSU ASKERLERİ ORTAK BİR OPERASYON YAPTI. 4 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ. 8 KİŞİ YARALANDI. 5 KİŞİ DE TUTUKLANDI. ÖLENLERDEN BİRİNİN KARDEŞİ HASTANEYE KOŞUP HABERİ ALDIĞINDA YERE YIKILDI. IRAK'TA GÖRÜNEN VE GÖRÜNMEZ KURŞUNLAR, ŞARAPNEL PARÇALARI UÇUŞUYOR. GÖRÜNENLERİ CAN ALIYOR, GÖRÜNMEYENLERİYSE KALANLARI YÜREKTEN VE ZİHİNDEN AĞIR YARALIYOR. (AP Photo/Karim Kadim)

32 Berlin'de düzenlenen Sürat Pateni Dünya Kupası'ndan bir enstantane
Berlin'de düzenlenen Sürat Pateni Dünya Kupası'ndan bir enstantane... Erkekler ikili takipte Hollanda takımı birinci geldikleri yarış sırasında değişim sırasında. Hollandalı sporcular, eşgüdümü ve takım ruhunu tekvücut görünümüne büründürüyorlar. (AP /Markus Schreiber)

33 Ünlü basketbol takımı Harlem'in oyuncularından Kris Bruton, ekibin Türkiye sonrası durağı Belgrat'taki gösteri sırasında smaç yaptıktan sonra... Nasıl yaptı? Oradakiler gördü... Zaten flu da olsa seyircilerin şaşkınlığı algılanabiliyor. Zaten Harlem'le yolculuk edip devamlı maç oynayan New York Nationals takımı oyuncusu, o kadar aşina olmasına rağmen bir kez daha şaşırıyor. (AP/Srdjan Ilic)

34 Kıbrıs'ta güneyde Larnaka yakınlarındaki tuz gölünde flamingolar
Kıbrıs'ta güneyde Larnaka yakınlarındaki tuz gölünde flamingolar... Fotoğraf 'o' an'da tabiatın güzelliğinin yanısıra adanın o kesiminde örtülmeye çalışılan bir başka hikayenin izini de hatırlatıyor. Gölün yanıbaşındaki 210 yıllık Türk eseri hala Sultan Tekke Camii yeralıyor. Bu tarihi eserin göle yansıması da kareye alınınca tabiatın Kıbrıs'ın güneyindeki Türk varlığını onaylayışı kayda geçmiş oluyor. (AP Photo/Petros Karadjias)

35 Savaşın unutulmaz fotoğraflarından biri
Savaşın unutulmaz fotoğraflarından biri dünya basın fotoğrafları birincisi. 31 Mart günü Necef’te çekildi. Iraklı savaş esiri, 4 yaşındaki oğlunu teselli ediyor. Fotoğraf, esir babanın kafasına geçirilen çuvalın içinden aşağıya dökülüp konuşuyor. Babanın o koşullarda vücut dili adeta “Geçecek oğlum, geçecek, merak etme” diyor Mart 2003 (AP/Jean-Marc Bouju)

36 Onlar aslında her gün Ramazan’ı yaşıyor, zorunlu olarak her gün oruç tutuyorlar. Çünkü açlar, susuzlar, yoksullar. Fotoğraf Sudan’ın felaket bölgelerinden Darfur’da çekilmiş. Her şeye rağmen yaşama sevincini kaybetmemiş engelli bir kadın, el-Şerif mülteci kampında bayramlık yiyecek hazırlıyor. Tabak büyük, ama elindeki malzeme çok az. Jiletle küçük parçalara ayrılmış yemek. Onlar da o yıl bayrama böyle girmişlerdi işte Kasım 2004 (AP/Jose Cendon)

37 Japonya'daki ünlü Fuji yanardağı'na ilk karın düşmesinin şerefine gün batımında helikopterden çekilmiş bir fotoğraf. Ashai Shimbunm gazetesi'nden Foto-muhabir Yoshiro Yasutomi kimbilir kaç kare çekti ama 'o' anı da yakaladı. Fuji'yi ve ufuktaki gölgesini... Ya da başka bir deyişle Fuji'nin batan güneşle birlikte ufka ve bulutlara gölgesini düşürerek yaptığı o saklı gösteriyi. (AP Photo/Asahi Shimbunm, Yoshihiro Yasutomi)

38 Endonezya. Jakarta'daki eski limanda balıkçıların bayram namazı
Endonezya... Jakarta'daki eski limanda balıkçıların bayram namazı. Denize açılışlarında belki her defasında veya sık sık Allah’a yakarışlarına tanık olan ekmek tekneleri 'o' anda müslüman balıkçılarla saf tutuyor gibi görünüyor.(AP Ed Wray)

39 Hindistan'ın Kalküta kenti çarşısında bayramın birinci günü
Hindistan'ın Kalküta kenti çarşısında bayramın birinci günü... Satıcı çocuğun bu açıdan bakıldığında küçücük bir aralıktan süzülen bayram neşesi, takkelerin renklerini coşturuyor. (AP/Sucheta Das)

40 Pennsylvania ulusal park'ta Gifford gölü sahilinde düşmüş ölü akağaç yaprakları... Yapraklardan birini okşayan su, ilkbahar ve yaz anıları yüzüsuyu hürmetine oracıkta ve kendi çapında küçücük ve anlık bir cenaze töreni düzenliyor. (AP/Carolyn Kaster)

41 İsrail'de ya da musevilerde her yılın ekim ayının ortasında 7 gün boyunca Sukkot kutlamaları yapılıyor. Bu inanışa göre, musevilerin Mısır'dan çıktıktan sonra çölde geçirdikleri 40 yılda tanrı'nın kendilerine bahşettiği nimetlere şükran sunma dönemi. Domates festivali de Sukkot Bayramı'nın bir parçası. Mısır sınırı yakınlarındaki bir İsrail köyünde domateslerle dolu bir havuzda bütün saflığı ve güzelliğiyle poz veriyor. (AP/Emilio Morenatti)

42 Hamburg'taki hayvanat bahçesinde anne arslan, iki aylık 5 yavrusunun sosyeteye tanıştırılma töreninde çok güzel bir evlat sevgisi anı sunuyor. Yavrusunu yalarken, devrilmesin diye tetisiyle destek vererek, tabiatın en güçlü dürtüsünü sergiliyor. Yakın plan çalışma, yavrunun ağzındaki harika memnuniyet çizgisini de yakalıyor. (AP /Kai-Uwe Knoth)

43 Yunanistan'la Norveç arasında oynanan 2008 Avrupa Şampiyonası eleme maçından bir enstantane. Normal olarak tek oyuncunun kotarabileceği anlık markajı Norveç'in 3 oyuncusu birden yapıyor. Haliyle yunan oyuncu Giorgos Samaras, 3'lü beden markajının yanısıra bu açıdan ve o an'da görsel markaja da uğruyor. (AP/Dimitri Messinis)

44 Çin’in kuruluşunun 57'inci yıldönümü kutlamaları sırasında Sichuan bölgesindeki Huang Longxi Kenti'nde çekilmiş bir fotoğraf... Maytapların ışığı... O sırada nehirden geçen teknedeki adamın kutlamaların hengamesinden gölge halinde sakladığı günlük geçim derdini açığa vuruyor.

45 Mısır'da Nil nehri deltasındaki balık çiftliğinin bekçisi kulübesinde namazını kıldıktan sonra kontrole çıkıyor. Modeliyle, dokusuyla ve renkleriyle anlık yalnızlığın fotoğrafı... Adam yalnız, yalnızlığın derin mavisine bürünen Nil de orada 'o' an'da yalnız. (REUTERS/Goran Tomasevic)

46 İsviçre Alpleri'nde fotoğrafçılıkta makro diye bilinen çok güzel bir yakın plan çalışması. Bir Üvez ağacının yaprakları... Üvez ağacı Roma ve Kelt mitolojisinde zanaatkarların ve bilgeliğin tanrıçası Minerva'nın veya Brigit'in kutsal ağacı olarak bilinirdi. Sabah çiğini yapraklarının ucuna böylesine maharetle dizilmesi, o mitolojik yakıştırmaların masalını fısıldıyor. Hem ayrıca bir efsaneden ötürü bu ağacın işitebilenlere fısıldayacağı sırları olduğuna inanılıyor. (AP/Keystone, Alessandro Della Bella)

47 Sıra pivaza yani haşlanmış fasulyeye gelmiş
Sıra pivaza yani haşlanmış fasulyeye gelmiş. Pakistan'da Karaçi kenti'ndeki bir camiide toplu iftar için tabaklar hazırlanıyor. O an'ın geneline sinmiş ibadet huzurunda tabaklardaki yiyeceklerin çeşitliliği, renklerin canlılığı iftarın olgun sabırsızlığını anlatıyor. (AP Photo/K M Chaudhry)

48 Montana Livingston kenti parklarından birinde 2 yaşındaki Moira atlıkarıncada. Saçlarında bile oynaşan neşe, hınzırlıkla karışık bir hafif korku ve riski göze almanın sevimli gururu. Moira bu tür anlarda bir çocuğun yaşadığı bütün duygularla poz veriyor. (AP/Garrett Cheen)

49 Kamboçya’da Ölüler Festivali sırasında düzenlenen öküz yarışlarından bir enstantane. Kamboçyalılar bu yarışa “Formula 1” diyorlar. Haliyle formula yarışlarındaki pan fotoğraflarının çoğu da böyle çıkıyor. Öküz üzerine reklam alınmamış yalnız... (AP/Heng Sinith)

50 Avustralya ile İngiltere arasında Londra’da oynanan kriket maçında Avustralyalı oyuncu atletik bir hareketle topu yakalıyor ama çizgi dışına düştüğü için takımı sayı kaybediyor. Ancak sonucun henüz farkında değil. Buna yüzden İngiliz seyircilerin sevinci fotoğrafa yansıyor. (AP Photo/Matt Dunham)


"Endonezya. Başkent Jakarta" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları