Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PARK SİTESİ GÜVENLİK PROJESİ ÇALIŞMALARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PARK SİTESİ GÜVENLİK PROJESİ ÇALIŞMALARI"— Sunum transkripti:

1 PARK SİTESİ GÜVENLİK PROJESİ ÇALIŞMALARI

2 PARK SİTESİ GÜVENLİK ANKETİ DEĞERLENDİRMESİ
Site üst yönetimi tarafından hazırlanmış olan güvenlik sorunlarının tespiti anketine katılım oranı. Toplam 1082 Katılan 400 %37 DUYARLI %63 DUYARSIZ Eylül 2010 da uygulanmıştır.

3 PARK SİTESİ GÜVENLİK ANKETİ DEĞERLENDİRMESİ
SORU 1 Sitemizde bulunan A ve C kapıları saat den sonra, sabah 06.30’a kadar araç girişlerine kapatılsın mı? %46 HAYIR %54 EVET Eylül 2010 da uygulanmıştır.

4 PARK SİTESİ GÜVENLİK ANKETİ DEĞERLENDİRMESİ
SORU 2 Sitemizde bulunan gölet yaya giriş kapısı ile Sports İnt. karşısı otobüs durağı yaya giriş kapısı turnike/kart okutmalı sistem ile kontrol altına alınmalıdır? %27 HAYIR %73 EVET Eylül 2010 da uygulanmıştır.

5 PARK SİTESİ GÜVENLİK ANKETİ DEĞERLENDİRMESİ
SORU 3 Sitenin çevre tel örgülerinin ve site içinin kameralarla donatılması, kamera odası oluşturularak 24 saat izlenmesi ve olaylara anında müdahale edilmesi gereklidir. %14 HAYIR % 86 EVET Eylül 2010 da uygulanmıştır.

6 PARK SİTESİ GÜVENLİK ANKETİ DEĞERLENDİRMESİ
SORU 4 Sitenin A,B ve C araç giriş kapılarında “kontrollü geçiş” sistemine geçilerek yabancı araçların siteye girişinin engellenmesi gerekmektedir. % 23 HAYIR % 77 EVET Eylül 2010 da uygulanmıştır.

7 PARK SİTESİ GÜVENLİK ANKETİ DEĞERLENDİRMESİ
SORU 5 Site sakinlerine gelen misafirlerin, girişte, teyit alınarak veya önceden bilgi verilerek geçişlerinin sağlanması. % 16 HAYIR % 84 EVET Eylül 2010 da uygulanmıştır.

8 PARK SİTESİ GÜVENLİK ANKETİ DEĞERLENDİRMESİ
SORU 6 Güvenlik personeli sayısının arttırılması gerekmektedir. % 39 HAYIR % 61 EVET Eylül 2010 da uygulanmıştır.

9 PARK SİTESİ GÜVENLİK ANKETİ DEĞERLENDİRMESİ
SORU 7 İşletmelere ve site sakinlerinin evlerine gelen (bakıcı, temizlikçi, aşçı, v.b.) kişilerin geçici giriş kartı almaları sağlanmalıdır. % 19 HAYIR % 81 EVET Eylül 2010 da uygulanmıştır.

10 PARK SİTESİ GÜVENLİK ANKETİ DEĞERLENDİRMESİ
SORU 8 Ücretsiz olarak site üst yönetimi tarafından verilen araç tanıtım etiketini (sticker) almayan site sakinlerine girişte misafir araç uygulaması yapılması gerekmektedir. % 16 HAYIR % 84 EVET Eylül 2010 da uygulanmıştır.

11 PARK SİTESİ GÜVENLİK ANKETİ DEĞERLENDİRMESİ
SORU 9 Site sakini veya misafir dışındaki araç girişlerinin belirli saatler arası kısıtlanması gerekmektedir. % 41 HAYIR % 59 EVET

12 PARK SİTESİ GÜVENLİK ANKETİ DEĞERLENDİRMESİ
SORU 10 Güvenlik uygulamalarını engelleyici davranışlarda bulunan kişilere hukuksal işlem uygulanması gerekmektedir. % 14 HAYIR % 86 EVET Eylül 2010 da uygulanmıştır.

13 PARK SİTESİ GÜVENLİK ANKETİ DEĞERLENDİRMESİ
Anket sonuçlarına göre; Sitemize kamera güvenlik sisteminin kurulması ve güvenlik takibi yapılması, Araç ve yaya girişlerinin kontrollü olarak yapılmasının takibi, Güvenlik uygulamalarını engelleyici davranışlarda bulunan şahıslar hakkında hukuki işlem başlatılması konularına ortalama % 80 oranın üzerinde onay verilmiştir.

14 PARK SİTESİ GÜVENLİK ANKETİ DEĞERLENDİRMESİ
Anket sonuçlarına göre; Güvenlik personeli sayısındaki artış için %50 üzeri onay verilmişse de site güvenliği projesi kapsamında gerekli görülürse bu artış uygulanacaktır. Araç girişlerinde, saate ve maksada bağlı kısıtlama için de %50 oranının üzerinde onay verilmiş olmakla birlikte, konu, güvenlik projesi kapsamında, en uygun çözüm tarzı oluşturmak üzere ayrıca değerlendirilecektir.

15 PARK SİTESİ GÜVENLİK PROJESİ ÇALIŞMALARI
SÜREÇ : 1. Aralık 2010 da yapılan olağanüstü genel kurulda gündeme alına güvenlik sorunları değerlendirildi ve oluşturulan komisyona güvenliğin iyileştirilmesi görevi verildi. 2. Güvenlik konularında uzmanlık eğitimi olan bir kat malikimizden gönüllü profesyonel destek alınarak Park Sitesinde uygulanmakta olan güvenlik durumunun değerlendirilmesi yapıldı ve hazırlanan rapor Toplu Yapı Yönetim kuruluna (TYYK) na sunuldu.

16 PARK SİTESİ GÜVENLİK PROJESİ ÇALIŞMALARI
SÜREÇ : 3. TYYK nun talebi ile çalışmalara devam kararı alındı ve Park Sitesi risk analizi hazırlandı, üst yönetim tarafından belirlenmiş komisyona sunuldu. 4. Komisyon tarafından uygun bulunan risk analizi esas alınarak Park Sitesi Güvenlik Projesi hazırlandı. 5. Proje ihtiyaçlarını karşılayacak yeterlilikte alt yapı projesi hazırlandı.

17 PARK SİTESİ GÜVENLİK PROJESİ ÇALIŞMALARI
PROJE KAPSAMI : Site araç giriş güvenliğinin sağlanabilmesi için “Araç Giriş Takip Sistemi” Site yaya giriş güvenliğinin sağlanabilmesi için “Yaya Giriş Kontrol Sistemi”. Site içi alan kontrolü ve görüntülü takip sistemi için “Kameralı Güvenlik Takip ve Yönetim Sistemi” Site içi haberleşme sistemi oluşturabilmek ve apartman görüntülü haberleşme sistemi için, “Site içi haberleşme ve diafon sistemi”

18 PARK SİTESİ GÜVENLİK PROJESİ ÇALIŞMALARI
PROJE KAPSAMI : Site Üst Yönetimi ve blok yönetimlerinin ortaklaşa kullanabileceği “Site Yönetim Yazılımı” sistemi. Çevre tel engelinin engellik vasfının arttırılması için “Tel Engeli Destekleme Planı”. Site içi görüntü ve bilgi akışı için ihtiyaç duyulabilecek alanları kapsayan “Fiber Optik Kablo Altyapısının Topolojisi”.

19 PARK SİTESİ GÜVENLİK PROJESİ ÇALIŞMALARI
SÜREÇ : 6. Proje kapsamında ortak bir algılama yaratabilmek maksadıyla her bir proje için ayrı olmak kaydı ile “Teknin Şartname” hazırlandı. 7. Yaklaşık maliyet tespiti maksadıyla herkesçe bilinen güvenlik firmaları davet edilerek, şartnameler bedelsiz verildi, ve talep eden firmalara site içi proje alanı gösterilerek sorulara yerinde açıklama getirildi.

20 PARK SİTESİ GÜVENLİK PROJESİ ÇALIŞMALARI
SÜREÇ : 8. Yaklaşık olarak, uzatmalarla birlikte, 45 günlük bir çalışma sonrası şartname alan 21 firmadan 12 tanesi fiyat tekliflerini verdi. 9. Verilen teklifler, projeye uygunluk, metrajlarda uyumluluk ve “olması gereken asgari donanım” listesindeki ihtiyaçlara cevap verebilirliği kriterlerinde değerlendirildi. firmadan 5 tanesinin teklifi “GÖRÜŞÜLEBİLİR UYGUNLUKTA” olarak değerlendirildi.

21 PARK SİTESİ GÜVENLİK PROJESİ ÇALIŞMALARI
MALİYET TAHMİNLERİ: Proje kapsamında yeterli değerlendirme yaparak teklif veren firmaların fiyatlarından tahmini maliyet değerleri ortaya çıkarılmıştır. Bu kapsamda yaklaşık maliyetler; Fiber Optik Altyapı Maliyeti : Bin USD Analog Kamera Sistemi Maliyeti : Bin USD IP Kamera Maliyeti : Bin USD Araç Giriş Takip Sis. (Tek Giriş/Çıkış) : Bin USD Yaya Giriş Takip Sis. (Tek Giriş/Çıkış) : Bin USD Site içi Haberleşme : Bin USD Tel Örgü Üstü Destek : USD/Metre Site Yönetim Yazılımı : Bin USD

22 PARK SİTESİ GÜVENLİK PROJESİ ÇALIŞMALARI
MALİYET TAHMİNLERİ: Fiber Optik Altyapı Maliyeti : Bin USD dir. Bu maliyetin aşağıda listelenmiş USD lik kısmının Superonline firmasından bedelsiz olarak alınması için anlaşma yapılmıştır. 1. Toplamda metre 100 lük yeraltı kablo borusu metre 4 kor single mod fiberoptik kablo ve yeraltına alma işçiliği, metre RG 6/U kablo metre 3x2.5 TTR elektrik kablosu adet ilave menhol metre kilitli parke alanda boru döşeme işçiliği metre toprak alanda boru döşeme işçiliği 8. 60 kıl fiber sonlandırma.

23 PARK SİTESİ GÜVENLİK PROJESİ ÇALIŞMALARI
MALİYET TAHMİNLERİ: Alt yapının Superonline firmasına yaptırılması halinde firmaların yeni fiyatlandırmalarının daha da düşeceği üzerinden hareketle, analog kamera sistemi esas alınarak gerçekleştirilecek projenin yaklaşık USD civarında olacağı tahmin edilmektedir. Bu bedel zaman yayılarak site sakinlerinden talep edileceği için, öncelikle bedelsiz tamamlanacak olan altyapı üzerine, bütçenin imkanları oranında üst yapı tesis ettirilerek, zaman içerisinde fasılalarla proje tamamlanacaktır.

24 PARK SİTESİ GÜVENLİK PROJESİ ÇALIŞMALARI
YOL HARİTASI Öncelik sırasına göre; Site web sayfasını oluşturarak, site sakinlerini bilgilendirmek, kurulacak olan Site Yönetim yazılımının veri tabanını oluşturmak, Araç giriş sistemini, kurulmuş altyapı üzerine tesis etmek, Yaya giriş sistemini, kurulmuş altyapı üzerine tesis etmek,

25 PARK SİTESİ GÜVENLİK PROJESİ ÇALIŞMALARI
YOL HARİTASI Öncelik sırasına göre; Eşzamanlı olarak, bütçenin imkanları doğrultusunda kamera sistemini tesis etmek, güvenlik yönetim odasını faaliyete geçirmek. Blok görüntülü diyafon sistemlerini iyileştirmek ve entegrasyonunun sağlayarak site içi haberleşme yeteneği kazanmak. Tel engeli güçlendirmesini yapmak Site yönetim yazılımını oluşturmak.


"PARK SİTESİ GÜVENLİK PROJESİ ÇALIŞMALARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları