Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

“HER ÇOCUK BİR BİREYDİR”

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "“HER ÇOCUK BİR BİREYDİR”"— Sunum transkripti:

1 “HER ÇOCUK BİR BİREYDİR”

2 Biz kimiz? ADIGÜZEL EĞİTİM KURUMLARI
Eğitim hayatına 2004 yılında Güzel Sanatlar Lisesiyle başlayan Adıgüzel Eğitim Kurumları yılında Anaokulu ve Herkes İçin Sanat Kulübü, 2006 yılında İlkokul/Ortaokul, yılında Anadolu Bilişim Teknik Lisesi ve 2013 yılında da Çekmeköy Adıgüzel Anaokulunu açarak gelişimini sürdürmüştür.

3 “İlkelerimiz ve İlklerimizle Farklıyız.”
Vizyonumuz Her birey bir değerdir ve bu değerler Adıgüzel Eğitim Kurumları için özeldir. Misyonumuz Tüm okullarımızda kaliteden ödün vermemek, Sürekli gelişim ve yenilikleri takip etmek, Geleceği şekillendirdiğimiz bilincini her daim içimizde hissederek aldığımız sorumluluğun bilinci ile hareket etmek, Tüm öğrencilerimizin farklı olduğu bilinci ile hareket ederek özgüvenli bireyler yetiştirmek, Eğitim programlarımızı iş hayatına dair uygulamalar ile destekleyerek işini seven insanlar yetiştirmek.

4 Okullarımız Anaokullarımız; İlkokul ve Ortaokulumuz;
“Her çocuk bir bireydir” ilkesinden yola çıkarak anaokulumuzda öğrencilerimize çoklu zeka yöntemi ile bireysel farklılıklar göz önüne alınarak konusunda uzman eğitimciler tarafından eğitim programı uygulanır. Eğitim programımızı; yabancı dil, müzik, drama, satranç modern dans, bale, jimnastik ve eğitici sosyal çevre gezileri ile desteklemekteyiz. İlkokul ve Ortaokulumuz; Butik eğitim anlayışı ile birinci sınıftan itibaren fen ve matematik laboratuar çalışmalarıyla birlikte iki yabancı dil eğitimi, GEMS (Great exploations in math and science) uygulaması ve yoğun  SBS programı ile eğitimi destekliyoruz.

5 Okullarımız Güzel Sanatlar Lisemiz; Anadolu Bilişim Teknik Lisemiz;
Resim, Müzik ve Tiyatro bölümleriyle, LYS/YGS  odaklı ve en donanımlı eğitim sistemi uygulanmaktadır. Eğitimde amacımız alanlarında tanınmış sanatçılarla çalışarak öğrencilerin sektörel ilişkilerini geliştirmektir. 24 kişilik sınıflarda, tam donanımlı atölyelerimiz ve uygulamalı dersliklerimizde sanatçılarla workshop çalışmaları yapılmaktadır. Anadolu Bilişim Teknik Lisemiz; Türkiye’de bu alanda eğitim veren “İlk ve Tek Özel Anadolu Teknik Lisesi” olarak, Radyo Televizyon ve Bilişim Teknolojileri bölümleriyle, öğrencilerine sektöre yönelik sunum, gezi ve seminerlerin yanı sıra, Notebooklu dijital öğrenim ve dersliklerde local network alt yapıları ile eğitimi desteklemekteyiz.

6 Adıgüzel Sanat Galerimiz;
Seçkin sanatçıların karma ve bireysel sergilerine aracılık eden Adıgüzel Sanat Galerisi 2013 yılında Adıguzel Eğitim Kurumları bünyesinde açılışını Karma “Karışık” adlı sergi ile gerçekleştirmiştir. Adıgüzel Sanat Galerisi ile eş zamanlı olarak LEBRIZ’in online sergi salonunda eserler sergilenmektedir.

7 Herkes İçin Sanat Kulübümüz;
Eğitim ve Öğretim yıllarında resim, müzik, tiyatro, dans ana dallarında açılan kurslar, çeşitlilik kazanarak, öğretim yılında gelişimini sürdürerek ’’HERKES İÇİN SANAT KULÜBÜ’’ adı altında yoluna devam etmiştir. Çocuklarımız için, görsel sanatlar ve plastik sanatlar atölyesi adı altında tüm sanat dallarının eğitimi verilmektedir. ( Resim, cam, ebru, heykel, seramik, dans, müzik, tiyatro vb.) Kulüp üyelik sistemiyle çalışmaktadır. ADIGÜZEL EĞİTİM KURUMLARI anaokulu ve ilköğretim öğrencilerinin sanat ve bilişim teknolojileri konusunda eğilimlerini belirlemek, geliştirmek ve velilerimizi yönlendirmek amacıyla başlatılan kulüp dışarıdan katılmak isteyenlere de açıktır.

8 Başarılarımız… BEYAZ BAYRAK: Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliği protokolü ile ortaklaşa yürütülen “Beyaz Bayrak Projesi” kapsamındaki denetimler sonucunda 4 yıldır sertifikamız bulunmaktadır. EN ÇEVRECİ OKUL: Ataşehir Belediyesi 3.Çevre Şöleni haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen en çevreci okul dalında birinciliği  Özel Ataşehir Adıgüzel İlköğretim Okulu aldı. ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASI: Ataşehir Belediyesi ve TAP işbirliği ile düzenlenen “Atık Pil Toplama” kampanyasında ilçe çapında en çok pil toplayan yılında birinci, yılında ise ikinci okul seçildik. YAVRU TEMA: Okulumuzun Yavru Temaya bağışlarıyla destek vermesinin yanı sıra, öğrencilerimizin hazırladıkları dev bulmaca etkinliği ve sunumuyla hem TEMA Vakfının takdirini kazandı hem de katılımcı okullardan büyük alkış ve tebrik aldı. Destination Imagination: Minik öğrencilerimizden oluşan takımımız 30’dan fazla okulun ve 50’den fazla takımın katıldığı Dünya’nın en büyük yaratıcılık organizasyonu olan Destination Imagination İstanbul Bölge finallerinde “News to me” Elementary kategorisinde birinci oldular ve Türkiye finallerinde ikinci oldular. Göethe üniversitesi FIT 1 - FIT 2 ve Cambridge Üniversitesi ESOL sınavlarında  öğrencilerimizin %100 başarıları bulunmaktadır. SEMEP- Güneydoğu Akdeniz Çevre Projesi kapsamında “En İyi Sanatsal Kompozisyon Tekniği Çalışması” alanında birincilik ödülü aldı. İstanbul il cimnastik mûsabakası takım kategorisinde altıncı olduk.

9 Başarılarımız… Ataşehir Belediyesi ve ÇEVKO’nun ortaklaşa yürüttüğü ‘Yeşil Pota, Temiz Doğa Projesi’nde okulumuz Özel Ataşehir Adıgüzel İlkokulu/Ortaokulu “Ortaokul” dönem kategorilerinde birinci olmuştur. Yıldız erkek voleybol takımımız Ataşehir kaymakamlık kupasında üçüncü Oldu. Ataşehir Kaymakamlık kupası Masa Tenisi Şampiyonasında küçük erkek takımımız üçüncü, İlçe Kaymakamlık Masa Tenisi müsabakalarında İlçe dördüncüsü oldu. Bedminton takımı Ataşehir İlçesi kaymakamlık kupasına katılarak üçüncü Oldu. Ataşehir Belediyesi tarafından 10 Kasım Atatürk'ü Anma ve Atatürk Haftası kapsamında düzenlenen “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” isimli şiirle okuma yarışmasında öğrencimiz Duru Okay üçüncü Oldu! Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenene Güzel Şiir Okuma Yarışmasında öğrencimiz Cemre Mutlu Yazar ilçe ikincisi oldu. 2011 Erguvan Çevre Ödülü Resim Yarışmasında birinci olduk. Çevre Şöleni Maket yarışmasında beşinci olduk. 2012 Ataşehir Belediyesi Atık Toplama yarışmasında birinci olduk. Ataşehir İlçe Milli Eğitim Cumhuriyet konulu Resim yarışmasında ikinciliği öğrencimiz Işıl Ercanlı kazandı.

10 Başarılarımız… Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi Müzik bölümü öğrencileri Yaratıcı Çocuklar Derneğine müzikleri ile destek verdi. Son 4 yıldır okulumuz İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen 10 Kasım töreninde Cemal Reşit Rey Konser Salonunda Atatürk oratoryosuyla sahne alıyor. Mehmet Akif Ersoy'u anma resim yarışmasında Resim Bölümü öğrencimiz Rümeysa Önal il birincisi oldu. Yunus Emre'yi anma resim yarışmasında Resim Bölümü öğrencimiz Ayşegül Sınav ilçe birincisi oldu. İstanbul 'un Fethi konulu resim yarışmasında Resim Bölümü öğrencimiz  Ülkü İdil Muratlı ilçe birincisi oldu. Bilgi üniversitesinin düzenlediği "Santralde Bir Gün" fotoğraf yarışmasında Resim Bölümü öğrencimiz  Koral Sagular birinci oldu. Liseler Arası Müzik yarışması KASDAV en iyi enstrüman çalmada ikinci, en iyi orkestra dalında ikinciliğimiz bulunmaktadır. “ÇEKÜD, Çevre Konulu Yarışma’da” finalistliğe hak kazandık. TOBAV'ın düzenlediği AKM önünde konser ve atık malzemelerden kostüm tasarımı defilesi yapıldı. Tiyatro Bölümü tarafından hazırlanan "Aykırı İkili" oyunu Kartal belediyesi tarafından düzenlenen yarışmada 4 en iyi oyuncu bir dekor ödülü aldı.

11 Başarılarımız… UNİCEF yararına düzenlenen teması İstanbul olan Stars of İstanbul adlı yıldızı boyandı ve Palladum AVM bahçesinde 1 ay boyunca sergilendi. İl Milli Eğitim ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan liselerarası münazara yarışmasında ilçe birinciliği, il ikinciliği ödülü kazandık. (Özden İnan, İpek Taşten, Cengiz Çevik) Orta Öğretim Kurumları arası, Talens Türkiye Güzel Sanatlar Liseler arası resim yarışmasında Türkiye birinciliği, 2 adet mansiyon ödülü ve 2 adet sergilemeye layık eser kazandık. Orta Öğretim Kurumlar arası, Talens Türkiye Güzel Sanatlar Liseler arası resim yarışması mansiyon ödülü kazandık. Orta Öğretim Kurumları arası Kasdav Müzik yarışması En İyi Performans Ödülü kazandık. Orta Öğretim Kurumları arası Tiyatro yarışması İlçe birinciliği ve İstanbul İl ikinciliği kazandık. Orta Öğretim Kurumları arası Tiyatro yarışması İlçe birinciliği ve İstanbul İl üçüncülüğü kazandık. Orta Öğretim Kurumları arası Şiir okuma yarışması İlçe birincisi olduk. Orta Öğretim Kurumları arası Şiir okuma yarışması İlçe birincisi olduk. Tiyatro Bölümümüz İstanbul içi ve dışındaki okulumuzun katılabileceği festivallerde çocuk oyunu ve gençlik oyunlarımızla yer aldık. yılında Güzel Sanatlar Liseler arası valilik ve il milli eğitim müdürlüğü tarafından kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında bir teşekkür ve bir başarı belgesi ile onurlandırıldı. Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü öğrencilerinin eserleri, düzenlenen müzayede sonucu elde edilen gelir LÖSEV'e bağışlanmıştır.

12 İş Birliklerimiz

13 İş Birliklerimiz


"“HER ÇOCUK BİR BİREYDİR”" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları