Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Aktif Duyu Merkezleri A.Ş, son derece deneyimli bir

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Aktif Duyu Merkezleri A.Ş, son derece deneyimli bir"— Sunum transkripti:

1 Aktif Duyu Merkezleri A.Ş, son derece deneyimli bir
ekiple, benzersiz özelliklere sahip Phonak işitme cihazlarının ve FM sistemlerinin Türkiye’de pazarlama ve satışını yapmak üzere Kadıköy’de son derece modern bir mağaza açtı. Amacımız işitme kaybı yaşayan kişilere doğru bilgilerle, en yeni teknolojiyi, en doğru hizmeti sunmak ve onların yeniden hayata bağlanmasını sağlamak. Saygılarımızla

2 Phonak AG Phonak İsviçre, işitme kaybı olan insanların,
bu kayıplarını gidermek ve bu kişilerin iletişim imkanlarını geri kazandırmak amacıyla son 40 yıldır ileri teknoloji ürünler geliştirmektedir. Dünya çapında 3400 çalışanıyla,yıllık adet cihaz üretimiyle sektöründe yenilikçi ve lider bir firmadır.

3 Dijital Biyonik Ailesi
Phonak tarafından geliştirilen Dijital Biyonik kavramı, insanların doğuştan ya da zaman içinde kaybedebileceği becerilerin, dijital teknolojinin yardımıyla yeniden geliştirilebilmesini sağlar. Türkiye’de sunulmaya başlanan Phonak işitme cihazları bu benzersiz özelliklere sahiptir. Bu ileri teknoloji sadece Phonak’a özgüdür.

4 Dijital Biyonik Ürünler
UNA, sınıfında birinci EXTRA, ses iyi, görünüm iyi, duygular iyi ELEVA, akıllı, kolayca öğrenen, cevaplayan SAVIA, iyi tasarım, iyi performans, iyi yaşam SAVIA ART, işitme performansının başyapıtı

5 YENİ CORE platformu EXELIA, işitme cihazında gelinen son nokta
NAIDA, ileri derecede işitme kayıplarında en iyi çözümler

6 Sese İşlem Uygulanması
İşitme cihazları, genel anlamda bir mikrofon ve bir hoparlör aracılığı ile sesi yükselterek, işitme kaybını azaltmaya yardımcı olurlar. Eski model, analog cihazlar sesin her faktörünü aynı ölçüde yükselterek, rahatsızlıklara neden olur. İleri teknoloji dijital cihazlar ise, algılanan sesi çok sayıda frekans için ayrı ayrı işleyerek, duyulması gereken sesleri yükseltirken; rahatsızlık verecek gürültüleri baskılarlar. Bunu farklı ortamlarda önceden programlanmış şekilde otomatik seçerek üstün bir konfor sağlarlar.

7 Eşsiz Özellikler -1 SoundRelax özelliği, günlük hayatta konuşmanın anlaşılmasını engelleyen rahatsız edici seslerden arınmayı sağlar. Bir gazetenin sayfalarının çevrilmesi, tabak-bardak vs. gibi cam eşyanın çıkardığı sesler ya da sessiz ortamda ani ortaya çıkan gürültü baskılanarak konuşmanın net anlaşılması mümkün olur. Bu özellik dünyada sadece Savia Art işitme cihazı tarafından sunulmaktadır. Savia Art ortaya çıkan ani sesi, sesin yükselme hızını yakalayarak baskılamaktadır. Diğer işitme cihazları ise ani ortaya çıkan ve hemen birkaç milisaniyede yok olan bu sesi baskılama şansı bulamadan yükseltirler. Bu da son derece rahatsızlık veren gürültünün artarak işitme kayıplı kişinin kulağına verilmesine yol açar.

8 Eşsiz Özellikler -1 Aşağıdaki resim SoundRelax özelliğinin ani ortaya çıkan gürültüleri sesin doğallığını bozmadan nasıl baskıladığını göstermektedir.

9 Eşsiz Özellikler -2 RealEarSound, dünya çapında bir ilk olarak sunulan ve sesin kaynağını saptayarak doğal yoldan yön belirlemeye yarayan bir özelliktir. Sesin kaynağını belirlemede en önemli araç kulak kepçesidir. Bazı sesler dış kulak kanalına doğrudan erişirken, diğer bazıları kepçe içinde yansıyarak ulaşır. RealEarSound bu yeteneği geri kazandırarak gerçek bir kulağın işlevini üstlenir. Böylelikle ön ya da arka plandan veya dikey konumdan gelen seslerin yönünü tayin etme imkanı verir. Bu özellikte bir önceki gibi doğal sesi geri kazandıran bir fark yaratıp,sadece Savia Art tarafından sunulmaktadır.

10 Eşsiz Özellikler - 3 Otomatik Pilot , Phonak öncülüğünde geliştirilmiş olup, farklı ortamlarda ihtiyaç duyulan işitme tercihlerine müdahaleye gerek olmaksızın kendiliğinden uyum sağlar. Savia ve Savia Art ile sunulan otomatik programlar 6 ayrı tiptedir : Sessiz ortamda konuşma Gürültü altında konuşma (trafik, fabrika vb.) Gürültülü ortamda konfor (maç, restoran vb.) Müzik dinleme Telefonla konuşma FM istemlerine bağlanma

11 YENİ Eşsiz Özellikler – 3a
Otomatik Pilot , Phonak öncülüğünde geliştirilmiş olup, farklı ortamlarda ihtiyaç duyulan işitme tercihlerine müdahaleye gerek olmaksızın kendiliğinden uyum sağlar. Exelia cihazında artık Otomatik Pilottan bir safha ileriye geçilmiştir : Buna Sound Flow denmektedir. Temel olarak otomatik olarak bulunulan ortama göre ayar gerektirmeden program değiştirirken Exelia ortam değiştirmede gerçek bir ses akışı içinde programı değiştirir. Özetle bir programı açıp diğerini kapatmaz – ortama uyumlu olarak gelen harici seslerin bir bileşkesine göre kendiliğinden program ayarı yapar. Burada açma kapama yerine bir ses yolculuğu söz konusudur.

12 Eşsiz Özellikler - 3 Eleva ile sunulan otomatik programlar 5 ayrı tiptedir : Sessiz ortamda konuşma Gürültü altında konuşma (trafik, fabrika vb.) Gürültülü ortamda konfor (maç, restoran vb.) Telefonla konuşma FM istemlerine bağlanma Extra ile sunulan otomatik programlar 3 ayrı tiptedir : Una’da otomatik bir program bulunmamaktadır.

13 YENİ Eşsiz Özellikler - 4
Zoom Control – Voice Zoom İşitme cihazları genel olarak sadece kullanıcının baktığı yöne odaklanır. Bu yeni teknoloji ise işitme cihazının odaklanacağı ses kaynağının yönünü kendisinin belirlemesine yarar. Örneğin araba kullanırken, arkada konuşan çocuğunuzu veya yanınızda oturan eşinizi dinlemek istediğinizde alıcının yönünü o yöne ayarlayabilirsiniz.

14 Eşsiz Özellikler - 5 Sesin Çeşitli Gürültü Unsurlarından Arındırılması : NoWhistle, işitme cihazlarında ötmenin engellenmesi uygulamasıdır. İşitme cihazı kalıbının iyi yapılmaması, kalıbın ya da kanal içi cihazın kulağa iyi yerleştirilememesi veya kulakta zamana bağlı deformasyon sonucu cihazın kulak içine gönderdiği yükseltilmiş sesin küçük bir kısmı bile dışarı kaçarsa, yeniden işitme cihazı üzerindeki mikrofon tarafından algılanır, yükseltilir ve kulağa gönderilir. Tekrar dışarı kaçacak olan ses, kısır bir döngü biçiminde cihaz üzerinde kulağa gönderildiğinde rahatsız eden ötmeye yol açar. Bu olaya Feedback adı verilir. Phonak tarafından sunulan tüm ürün modelleri bu rahatsızlık veren döngüyü engeller. Bu farklı ortamlarda, farklı seviyelerde otomatik olarak uygulanarak, üstün bir konfor sağlar.

15 Eşsiz Özellikler - 5 Üst köşede sunulan resimde örneğin müzik dinlerken ötme olasılığı az olduğundan hafif seviyede baskılama yapılırken, telefonla konuşurken, bu olasılık yükseldiğinden kuvvetli ölçüde baskılama otomatik olarak gerçekleştirilir.

16 Eşsiz Özellikler - 6 DigitalSurroundZoom, günümüzde en gelişmiş yönlü mikrofon sistemini sunmaktadır. Bu sayede kullanıcılar son derece zor duyulan ortamlarda bile en ideal işitme ve kolay anlayabilmenin keyfini sürerler. EchoBlock sesin içinde yankılandığı ortamlarda rahatsızlık veren sesleri ortadan kaldırır. Günümüzde yaşadığımız yerlerde çoğunlukla sert yüzeylerle çevrili durumdayız. Restoranlar, ofisler, genel alanlar halı – perde vs. gibi sesi yutan objeleri artık barındırmamaktadır. Bu da sürekli sesin içinde yankı yaptığı ortamda bulunmamıza yol açmaktadır. EchoBlock, bu rahatsız eden yankı ortamını engelleyen önemli bir özellik olarak sadece Savia Art tarafından sunulmaktadır.

17 Eşsiz Özellikler - 7 Veri kaydetme özelliği Phonak ürünlerinin tüm modellerinde bulunan ileri bir teknolojidir. Bu özellik sayesinde cihazın hangi sürelerde kullanıldığını, hangi seviyelerde işitme konforunun sağlandığını, hangi ortamlarda sıklıkla zaman geçirildiğini cihaz kayda geçirir ve arzu edildiğinde teknik servis birimince geriye dönük olarak incelenmesini sağlar. Bu kayıtlar gerekli ayarların yapılmasında, kullanım hatalarının teşhisinde önemli bir kolaylık sunmaktadır.

18 Eşsiz Özellikler - 6 Kendiliğinden öğrenme özelliği yine Savia Art’a özgü olup, tercihlerin tam anlamıyla kişiselleştirilmesine yarar. Bu sayede kullanıcı, otomatik programlarda bile, tercih ettiği ses seviyesini bir kez ayarladığında cihazla önce ortamını değiştirip, sonra yeniden aynı ortama döndüğünde cihaz artık kullanıcısının tercihini öğrenmiş durumdadır. Öğrenilen kullanıcı tercihini dikkate alarak işitme fonksiyonlarına uygular. Ses seviyesi tercihleri kişiden kişiye, her bir kişi için değişen zamana bağlı olarak ve farklı dinleme ortamlarına bağlı olarak değişmektedir. Algılanan sesin kişiselleştirilmesi bu nedenle son derece üstün bir özelliktir.

19 Eşsiz Özellikler - 6 Kullanıcılar sessiz ortamlarda daha az ses yükseltilmesi ihtiyacında, gürültülü ortamlarda ise daha fazla ses yükseltilmesi ihtiyacında oldukları zaman, bunu her ortama Kendiliğinden öğrenme özelliği sayesinde farklı tanımlayabilmektedirler. Diğer işitme cihazlarında ise sabit bir ses yükseltilmesi sağlandığından kullanıcı azalan bir ses yükseltilmesi arzu etse de, ses sabit şekilde yükseltilerek kulağa aktarıldığından rahatsız edici olacaktır.

20 YENİ Eşsiz Özellikler - 7
Naida nemden etkilenmeyen özelliğe sahiptir. Bu sayede sıcak ülkelerde oynayan, çalışan, dış ortamda sıklıkla bulunan işitme cihazı kullanıcısı çocuklar ve yetişkinler için bir devrim olarak nitelenebilir. Naida III ve V olarak 2 farklı modelde sunulmaktadır.

21 YENİ - 2 Model Exelia ve Naida yepyeni bir teknolojik platformla sunulmaktadır. Bu platformla işitme cihazlarında eskiden bildiğiniz her şeyi unutacaksınız. Özellikle çocuklar içinde tasarlanan Naida, konuşmanın geliştirilmesinde de önemli bir kilit role sahiptir. Exelia ise bir işitme cihazında ziyade kulak bilgisayarı olarak nitelendirilebilir.

22 Bir seçenekler dünyası
Savia Art’la sunulan 12 farklı model Kulak arkası, kulak içi, kanal içi cihazlar Kanal içi alıcı teknolojisi Kablosuz sistemler (Bluetooth, FM, Uzaktan Kumanda)

23 Ara ürünler Eleva ve Extra
Eleva ve eXtra Dijital Biyonik ailesinin Una ve Savia Art arasında yer alan gelişmiş modelleridir. Hesaplı fiyatlarla sunulan bu modeller kullanıcılara pek çok üstün özellik sunmaktadır.

24 Son olarak giriş ürünümüzü de tanıyalım Una – Sınıfında birinci

25 Una – Daha iyi duymanın ilk adımı Seçenekleri duymak ister misiniz ?
Hafif, ergonomik ve gizli kalabilen boyutlarda Una; işitme ihtiyacınız ve zevkiniz için neredeyse görünemez bir kişisel konforu yansıtmaktadır. Una ile temel avantajlarınız : Gürültülü ortamda mükemmel duyabilme Baştan itibaren konforlu isabetli seçim Kolay kullanım Rahatsızlık veren öten seslere son Ödediğiniz bedelin tam karşılığı Güvenilir, gelişmiş Phonak teknolojisi Geniş ürün seçenekleri Hafif işitme kaybıyla ağır işitme kayıpları arasında kullanım

26 YENİ FM Sistemleri FM sistemleri işitme cihazının kullanımında tam anlamıyla bir devrim niteliği taşımaktadır. Kablosuz iletişimle cep telefonu ile Bluetooth üzerinden haberleşme – çeşitli müzik kaynaklarını uzaktan dinleme, izleyebilme, ders takip edebilme, açık alanda spor yapabilme, aktivitelere katılım, müze ve sergi ziyaretleri gibi pek çok önemli yenilik işitme cihazları kullanıcılarına özgür bir ortam yaratmaktadır. Uzak mesafeli iletişimde de FM işitme cihazlarının vazgeçilmez bir yardımcısı halinde kullanılmaktadır.

27 iPFG - Yazılımı iPFG – akıllı,kolay öğrenilen, interaktif Phonak Uygulama Kılavuzu programı sayesinde kullanıcı memnuniyetini en üst seviyede garanti eden cihaz seçimi, kulağa uygulama ve tüm ayarların kolayca yapılması mümkün olmaktadır. Tüm işlemler hasta odaklı, bilgisayar yazılımı üzerinden adım adım yürütülen bir iş akışı ile yüksek teknolojinin kolayca kontrolüne imkan vermektedir. Ayrıca bu yazılım ile işitme merkezi dışında da ölçüm ve uygulamalar rahatlıkla yapılmaktadır.

28 ÖZET Doğal ses deneyimi Otomatik pilot Sesin gürültüden arındırılması
Kendiliğinden öğrenme Seçeneklerin zenginliği Özellikle Savia Art işte tüm bu nitelikleri ile bir başyapıt olarak işitme kaybı olan hastaların hizmetine sunulmaktadır. Dijital Biyonik ailesini ürünleri arasında her kullanıcının yaşam biçimine ve bütçesine uygun modeller arz edilmektedir.

29 Bitirmeden önce… Tüm cihazlarımızın 2 yıllık bir garanti kapsamıyla Türkiye’ye getirildiğini arz etmek isteriz. Phonak kullanıcılarının memnuniyetine olan inancıyla sunduğu cihazların kalitesine o kadar güvenmektedir ki, satın alınan cihazı alındığı tarihten itibaren 20 gün içinde geri almaya hazırdır. Burada kalıp vs. gibi bir kişiselleştirme yapılmışsa bu nedenle 100 YTL’lik bir kesinti yapılmaktadır.

30


"Aktif Duyu Merkezleri A.Ş, son derece deneyimli bir" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları