Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ölümü de göze alıp, Afrika sahilinden uyduruk teknelere doluşup İspanya’ya bağlı Kanarya Adaları’na gidiyorlar. Amaçları İspanya’ya, oradan da Avrupa’ya.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ölümü de göze alıp, Afrika sahilinden uyduruk teknelere doluşup İspanya’ya bağlı Kanarya Adaları’na gidiyorlar. Amaçları İspanya’ya, oradan da Avrupa’ya."— Sunum transkripti:

1 Ölümü de göze alıp, Afrika sahilinden uyduruk teknelere doluşup İspanya’ya bağlı Kanarya Adaları’na gidiyorlar. Amaçları İspanya’ya, oradan da Avrupa’ya kapağı atmak. Yolda ölüyorlar ya da artık onları bulmayı uzmanlık haline getirmiş İspanyol sahil güvenlik ekiplerine yakalanıyorlar. Bu ikisi geçirdikleri korkunç dehşet yolculuğunun ardından yakalandıktan sonra kıyıda oracıkta dinleniyorlar. Biri dalıp gitmiş. Fotoğrafı daha büyütüp baktık. Diğerinin ışıksız, donuk gözleri umudunun ölümünü anlatmış. Beton zemine uzattığı eliyse insanca bir hayat için aradığı yardımı bulamamanın tükenişiyle bükülmüş. (AP/Arturo Rodriguez)

2 Amerika’daki bir balon festivalinde aniden çıkan biraz da sert bir esinti havalanan balonlardan birini görünmez bir omuz vuruşuyla uyarıyor. Binlerce beklemelerine rağmen seyirci de yok. Zira Fırtına uyarısı nedeniyle kimse gitmemiş. ‘O an’da ufuktaki bulutların arasından da “size demediler mi?” sorusunun öfkeli kızıllığı sızmış. (AP/Colin Braley, Standard-Examiner)

3 Zurih’te yıldırım düşüyor
Zurih’te yıldırım düşüyor. Ama fotoğrafçı bu kadar yakından yıldırım görüntüleyebilecek kadar şanslı, donanımlı ve becerikli ki ‘o’ an, gökyüzünün çatırdadığı ve öte tarafın göz kamaştırıcı ışığının göründüğü bir fotoğrafa dönüşüyor. (AP/ Alessandro Della Bella)

4 Almanya, Bad Kissingen. Yan taraftaki sahada Equador Milli Futbol Takımı antrenman yaparken bu küçük kız da kendi halinde oynuyor. ‘O’ anda futbol yandaki idmanı bırakmış bütün güzellikleriyle bu şirin bedenle ve masum ruhla oynuyormuş gibi görünüyor. (AP/ Michael Probst)

5 Amerika’da Washington Eyaleti’ndeki Traycon’da Bay Jason Romero balık avlıyor. Ama bu harika fotoğrafın hikayesi aslında başka. O sırada orada hava çok durgun.Gökyüzü o elverişli havanın şerefine süslenmiş. Göl yüzeyi de bütün içtenliğiyle bu görsel şenliğe katılıp yansıtınca Bay Romero farkında olmadan gökyüzünden balık tutmaya başlamış. (AP/Larry Steagall)

6 Bulgaristan’daki müslüman topluluk Pomaklar’ın kızları yağmur duası sırasında. Hepsi çok hoşlar. Foto Muhabiri, içlerinden çakır gözlü olana odaklanarak bu umut ve neşe dolu anın bütün güzelliklerini taşıyanı doğru bir tercihle öne çıkarıyor. (AP/ Petar Petrov)

7 Fotoğraf, Amerika'nin Maine Eyaleti'nin Lewiston kentinde çekilmiş
Fotoğraf, Amerika'nin Maine Eyaleti'nin Lewiston kentinde çekilmiş. Yağan yağmurun hemen ardından Sun Gazetesi'nden Jose Leiva bir su damlasına ters olarak yansıyan St. Peter ve Paul Bazilikası’nın görüntüsünü yakalamayı başarmış. (AP/Jose Leiva)

8 ABD’nin Milwaukee Kenti’nde yıldırım koşulları oluşmuş, ama bu durum üç paratonerin bulunduğu bir yerde meydana gelmiş. Sonuçta da ‘o’ anda adeta ne yapacağını şaşıran elektriğin ürettiği yıldırım, kent semasına atılan acemi bir imzaya dönüşmüş. (AP/ Darren Hauck)

9 ABD’nin Idaho Eyaleti semalarında çok ender görülen ve buna koşut olarak çok güzel bir doğa olayı. Türkçe’ye “Yüksek Ufuk Yayı” diye çevrilebilen bir tabiat sürprizi. Güneş ışınları bu olay gerekli bir sırada dizilmiş buz kristallerinin arasından geçince oluşan görüntü. Sanki gökyüzündeki görünmez bir dev varlığın saçları güneş ışınlarına yakalanıyor da meslektaşımız bu sırrı yakalıyor. (AP/ The Spokesman-Review, Brian Plonka)

10 Washington... 4 yaşındaki Marie Lutrell, Vişne Pastası Yeme Yarışı’nda kendi yaş grubunda birinciliği ilan edildikten hemen sonra... (AP / Matt Dayhoff)

11 Hawaii’deki ünlü Waikiki Plajı’nda bir turist güneş battıktan sonra bölgenin ünlü esintisinin tadını çıkarıyor. Güneyi uğurlayan gökyüzü de turistin şalındaki renk dağılımına uyum göstererek bu hoş hatta belki hınzırca sürprizle foto muhabiri Lucy Pemoni’ye bir ‘o’ an sunuyor. (AP/ Lucy Pemoni)

12 Hindistan Keşmiri’nde Sirinagar Kenti’ndeki Dal Gölü, bölgenin tabiat güzelliklerinden biri. ‘O’ anda bir Keşmirli, bulabildiği Hintli müşterilerini gölde gezdirmek için demir alıyor. Ajanslar, bu fotoğrafın çekildiği gün ayrılıkçı teröristlerin gölde gezmeye giden turistlerle dolu iki otobüse saldırdıklarını ve 21 kişinin yaralandığını yazıyor. Bu bilgi, ‘o’ andaki romantik ışığa endişe gölgeleri düşürüyor. (AP / Rafiq Maqbool)

13 Afganistan’da Kabil’deki bir çay evinde baba ve kızı
Afganistan’da Kabil’deki bir çay evinde baba ve kızı... Baba, kızının tatlılığından ve foto muhabiri Rodrigo Abd’ın ilgisinden hoşnut ve gururlu. Işıksa hoş bir sürprizle çocuğun ‘o’ ana ağırlığını koyan masumiyetini okşuyor. Sonuçta ilahi tablolardakine benzer bir ortam oluşuyor. (AP/ Rodrigo Abd)

14 Yunusların spastik ve otistik çocukların tedavisine yardımcı olduğu ne zamandır konuşulan bir konu. Hollandalı çocuk spastik. Antalya’da hizmet veren bir tedavi merkezinde Mustafa Özer’in fotoğrafı yunuslarla spastik ya da otistik çocuklar arasındaki harika ‘o’ anlardan birini gösteriyor. (AFP / Mustafa Özer)

15 Endonezya'daki depremden sonra Yogyakarta kenti yakınlarındaki bir yerleşim yerinde askerler enkaz kaldırıyor. Berideyse ''Hayat devam ediyor'' mesajı, yaşama azmi poz veriyor. (AP/ Dita Alangkara)

16 30 ülkeden 580 sporcu katılmış ve çok zorlu bir yarış olmuş
30 ülkeden 580 sporcu katılmış ve çok zorlu bir yarış olmuş. İskoçya’da yapılan Dünya Dağ Bisikleti Yarışları hakkında bu yorum yapılıyor. Yarışı bitirebilen bisikletçilerden Avusturyalı sporcu Karl Markt da bu yorumu yüzüyle özetliyor. (AP / Danny Lawson, PA)

17 Ehlileştirilmiş karabataklarla balık avcılığı, Çin’de 2 bin yıllık bir gelenek ama artık sadece turistik gösteri amacıyla yapılıyor. Ön plandaki karabatak, elbette bu durumun farkında değil. Ama gerinir vaziyette yan gözle kendisini seyredenleri süzerken yakalandığı ‘o’ anda işin gösteriye dönüştüğünün farkındaymış gibi görünüyor. (AP / Xinhua, Zhou Hua)

18 ABD Cleveland. Fırtına bulutları kentin iş merkezi üzerine çullanıyor
ABD Cleveland. Fırtına bulutları kentin iş merkezi üzerine çullanıyor. Tam altında bulunanlar kararan bir hava görüyor. Ama uzaktan uygun açıyla çekildiğinde kurgu filmlerini andıran bir ‘o’ an ortaya çıkıyor. (AP / Plain Dealer, Joshue Gunter)

19 Bolivya’da. 15 yaşındaki gündelikçi Raul Calisaya, yerden 300 metre yüksekte ilkel bir teleferikle yanında mandalinlerle dolu bir torba, aşağı iniyor. Fotoğrafçı Dado Galieri, devlet alt yapı yatırımları yapmayınca oradaki insanların böyle yaratıcı teknikler kullanmaya zorlandığını belirtiyor. Bizim ülkemizde de insanlar böylesine “yaratıcı teknikler” kullanmaya zorlanıyor. (AP /Dado Galdieri)

20 Fotoğraf Endonezya’dan
Fotoğraf Endonezya’dan. 13 Mayıs’tan beri püsküren Merapi Yanardağı 23 Mayıs gün doğumunda güvenli mesafede bulunanlara, öfkesinin hala geçmemiş olabileceğini müzip bir ateş lekesiyle gösteriyor. (AP / Dita Alangkara)

21 İspanya’da Las Ventas Arenası’ndaki boğa güreşlerinden birinde boğanın altında kalan Matador Serafin Marin kendini korumaya çalışıyor. Boğanın öfkesi ‘o’ anı da kaplıyor. Ama öfkeyi bu üstünlük değil, hayvanın gözü ortaya koyuyor. (AP / Daniel Ochoa de Olza)

22 19 Mayıs törenleri, Ankara 19 Mayıs Stadyumu
19 Mayıs törenleri, Ankara 19 Mayıs Stadyumu. Bir öğrenci trambolinde gösterisini yapıyor. Adeta kendisini kollayan öğretmenlerinin bakışlarıyla havada duruyor. (AA/ Tolga Adanalı)

23 Gobi çölü. Çin Moğolistan sınırı
Gobi çölü... Çin Moğolistan sınırı. Çinli sınır polisleri develerle devriye geziyor. Çin Haber Ajansı’ndan Li Xin belki sınır devriyesinin günlük yaşamını belgelemek için bu fotoğrafı çekiyor. Ama ‘o’ anda Gobi Çölü’nün kendinden emin haşmeti de poz veriyor. (AP / Xinhua, Li Xin)

24 Ali Sami Yen Stadı. 14 Mayıs saat 21'den sonra
Ali Sami Yen Stadı. 14 Mayıs saat 21'den sonra... Denizli'den gelen haberle Galatasaray şampiyon oluyor. Fotoğrafçı Hasan Şaş'ın şampiyonluk sevincini fotoğraflarken Galatasaray'ın sezonundaki öyküsünün en insani boyutunu özetleyen bir ‘o’ anı çerçeveye yerleştiriyor. Çünkü ‘o’ anda Şaş'ın göğsüyle buluşan stad ışıkları Galatasaray hakkında söylenen ve genel kabul gören ''Yürekleriyle oynadılar'' yorumunu akla getiriyor. (AA / Salih Zeki Fazlıoğlu)

25 ABD’nde Montana Eyaleti’ndeki Missouri Nehri’nde yavru kanada kazları, kendi çaplarında sörf yapıyor. (AP / Great Falls Tribune, Robin Loznak)

26 Amerika’da Beyzbol Ligi’nden bir enstantane
Amerika’da Beyzbol Ligi’nden bir enstantane... San Francisco Giants takımının iki oyuncusu da topu yakalama çabasında bariyerleri aşıyor. Bu çaba boşa gitmiyor. Top, soldaki tutucu oyuncunun eldiveninin içinde... (AP / Jeffrey Phelps)

27 Hindistan’nda aşırı sıcaklar hüküm sürüyor
Hindistan’nda aşırı sıcaklar hüküm sürüyor. ‘O’ andaysa Hindistan’ın Dhar Kenti’nde bir anne, başörtüsüyle bebeğini güneş ışığından koruyor. Korumakla da kalmıyor başörtüsünün altına ferahlığa dönüşen bir sevgi serinliği yayıyor. (AP / Prakash Hatvalne)

28 Maryland Eyaleti’ndeki Mardela Springs Kasabası’nda gün batımında evinin arka bahçesinde komşusuyla birebir basketbol oynayan bir Amerikalı... (AP / Matthew S. Gunby)

29 Filipinler’de bu fotoğrafın çekildiği günlerde, 25 Nisan’da, aşırı sıcaklar hüküm sürmekteydi. Foto muhabiri Aaron Favila, fotoğrafla ilgili bilgi verirken, ülkede çoğunlukta olan yoksulların, ucuz serinleme yöntemlerine başvurmak zorunda kaldıklarını belirtmekteydi. Fotoğrafa bakan bizleri ise ‘o’ anın sayesinde yoksulluklarına üzülmeyi değil de, çocukların şirinliğinden keyif almamıza vesile olmaktaydı. Dünya hali işte... (AP / Aaron Favila)

30 Şili... Ülkenin kuzeyindeki Lascar Volkanı faaliyete geçti, iki kez püskürdü. Yetkililer, yanardağın yakınında sayılabilecek yerleşim yerlerinden bir tahliye uygulamasına gerek görmedi. Volkan bu açıdan öndeki dağların gerisinde kalıyor. Ama 3 kilometre yüksekliğe yükselen dumanıyla gücünü ıspatlıyor. (AP / Raul Bravo)

31 Irak’ın başkenti Bağdat’ta çocuklar, benzer vücut diliyle öldürülen bir yakınları için ağlıyor. En öndeki, betonun duyarsızlığında teselli arıyor. Gelen yeni bir felaketten sakınır gibi duran en ötedeki ise, Irak’ta bu acıların daha uzun süreceğini akla getiriyor. (AP / Karim Kadim)

32 Şampiyonlar Ligi Yarı Final ilk maçından bir enstantane
Şampiyonlar Ligi Yarı Final ilk maçından bir enstantane. Milanlı Alberto Gilardino’nun kaslarının sınırını zorladığı an. (AP / Bernat Armangue)

33 Amerika’daki beyzbol liginden bir ‘o’ an
Amerika’daki beyzbol liginden bir ‘o’ an. Cleveland Indians takımının sol kanat oyuncusu Jason Michaels, rakip takım oyuncusunun sayı yapmasına meydan vermemek için topu uçarak yakalamaya çalışıyor. (AP / Mark Duncan)

34 Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Vezir Abad semtinde bir sokak
Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Vezir Abad semtinde bir sokak. Sokakta elindekilerin çocukları cezbetmesini bekleyen baloncu. Balonlar renkleriyle oraya yabancı. Çocuklar pek alıcı görünmüyor. Ama balonları çocukların hayalleri adına sokaktaki su birikintisi alıyor. (AP / Rodrigo Abd)

35 ABD’nin New York Eyaleti’ne bağlı Canandaigua kenti yakınlarında bir çiftlikte gün doğuyor. (AP / Rikki Van Camp)

36 Amerika’da sezon öncesi Red Sox ve Tampa Bays takımları arasında oynanan hazırlık maçında kırmızı formasıyla Red Sox’un top fırlatıcısı sayı yapmaya çalışırken üç rakibi engellemeye çalışıyor. ‘O’ an, daha sonrasının ipucunu da veriyor. Hep birlikte hangi şiddetle yere çarptıklarını tahmin etmek zor değil. 4’ü de sakatlanarak oyun dışı kalıyor. (AP / Brita Meng Outzen)

37 Akgün Akova’nın Sinop’tan bir fotoğrafı
Akgün Akova’nın Sinop’tan bir fotoğrafı. Kolunun kırık olmasına rağmen, pencereden atlamaya kalkışan, ardından da “Sen atlama ben atlayacağım” diye pencereye tırmanan çocukların hikayesi karşısına çıkmış. Akova da bu hikayeyi en hınzır yerinde fotoğraflamış. (Akgün Akova)

38 “Bir koltukta iki karpuz olmaz” özdeyişine “Ama bir omuzda dört karpuz olur.” Yanıtı veren bir ‘o’ an... Ancak hikayesi esprili değil. Hindistan’ın Allahabat kenti... Hamal değil o... Çiftçi... Ürünlerini pazara götürüyor. 4 karpuzu taşıyacak kadar maharetli, o gün satacaklarının bu kadardan ibaret olduğunu anlatacak kadar düşünceli. (AP / Rajesh Kumar Singh)

39 Antalya’nın Kaş İlçesi
Antalya’nın Kaş İlçesi yaşındaki Dilek Ciritoğlu, kolunun altında köpeği, arkasında kuzuları, dizlerinin üstünde tuvali, ayaklarının dibinde boyaları ve yine ayaklarının dibinde harika bir manzara kendisini ve kardeşini keşfeden ressam Aydın Çukurova’ya poz veriyor. Bölgede Eflatun Sanat Kampı’nı kuran ressam Çukurova, Dilek ve Tayfun’u keşfettikten sonra Ciritoğlu kardeşleri eğitmeye başlamış. Bu çocukların yakında sergileri açılacak. Ne kadar oluşturulursa oluşturulsun kuzuların duruşu, genç ressam Dilek, köpeği ve Kaş kıyılarının danteli ‘o’ anda harika bir bir uyum sergiliyor. Sanki tabiat, Dilek, kardeşi ve ressam Aydın Çukurova’nın hikayesini biliyor. (Aydın Çukurova)

40 Alaska... İditarod adı verilen yıllık Geleneksel Köpekli Kızak Yarışı’ndan bir enstantane. Hugh Neff ve ekibi, donmuş Bering Denizi’nde ilerliyor. Günün o saatinde ve orada hatta ‘o’ anda güneş ışığındaki dalga boyları buzdan denizi ve gökyüzünü maviye dönüştürerek ama aradaki boşluğa da harika bir pembe serperek fotoğrafçıya ve bu ‘o’ ana bakanlara nefis bir armağan sunuyor.(AP/Al Grillo)

41 ABD Ohio yaşındaki Gregor Long Colombus’ta “Bahar çiçekleri ve kelebekler” sergisine gitmiş. Ve ‘o’ an’da bir kelebek burnuna konmuş. (AP / Columbus Dispatch, Tim Revell)

42 ABD Kaliforniya’da bir fırtınadan hemen sonra
ABD Kaliforniya’da bir fırtınadan hemen sonra... Belli ki arazinin sahibi, aynı familyanın farklı türlerini belirli bir düzen içinde dikmiş. Bir ondan, bir ondan... Birbirlerine yaslanmış badem ağaçları, havadaki pusdan da yararlanıp, baharı karşılamadaki farklılıklarını hoş bir desenle ortaya koyuyor. Gökkuşağı da bu güzel sürprizi kutsuyor. (AP / Fresno Bee, John Walker)

43 ABD... Kaliforniya Fresto semalarında bir kuş sürüsü, fırtına bulutlarının altında uçuyor. Bulutların öfkelerinden sıyrılıp kuşlara izin veriyormuş gibi bir halleri var. (AP / Fresno Bee, Tomas Ovalle)

44 ABD’ndeki Chamlain Gölü
ABD’ndeki Chamlain Gölü... Gölün donmuş yüzeyinde meraklıları, o iş için özel olarak tasarlanmış uçurtmalar ve tabii rüzgar sayesinde snowboardla kayıyor. Uçurtmaların renkleri ve uçurtma oluşları ‘o’ ana çocuksu bir kıpırtı getiriyor. Eksi 20’lerde seyreden hava sıcaklığı da bundan etkilenip karenin içinde kendini belli etmemeye çalışıyor. (AP / Rob Swanson)

45 Hindistan’da Allahabat kentinde bir baba, 1 buçuk yaşındaki oğlunu inanışına göre, ruhu yıkansın diye Ganj Nehri’ne daldırıp çıkarıyor. Baba, oğlunun ruhunun yıkandığına inanıyor ama çocuk ne bilsin, ‘o’ anda ruhu temizlenmekten ziyade ruhu korkuyor. (AP / Rajesh Kumar Singh)

46 Mehmet Okur... Amerikan Basketbol Ligi NBA’de takımı Utah Jazz’ın Chicago Bulls’a karşı oynadığı maçta üçlük bir şut atıyor. Maçta uzatma oynanıyordu. Üstelik de uzatmanın son saniyesiydi. Chicago Bulls, öndeydi. Hasılı bu üçlük şut denemesi çok kritikti. Okur sayıyı yaptı, Utah kazandı. ‘O’ anda kareye giren her Utah taraftarı, topun elden çıktığı anda kendi meşrebine göre tepkisini ortaya koymaktaydı. Ve bütün tepkilerin özeti de iki oyuncunun arasındaki seyircide toplanmaktaydı. (AP / The Salt Lake Tribune, Danny Chan La)

47 İspanya’nın Madrid kentindeki boğa güreşlerinden bir ‘o’ an
İspanya’nın Madrid kentindeki boğa güreşlerinden bir ‘o’ an. “Chechu” lakaplı matador Garcia Oliveres, hırsından boynuzlarından birinin üzerinde dönen boğayı izliyor. (AP / EFE, J.A. Cuevas)

48 Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir kız çocuğu evine ekmek götürüyor
Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir kız çocuğu evine ekmek götürüyor. Bakışındaki ifade dikkatimizi çekiyor. Zira bakışındaki ifade ‘o’ anda ''evine ekmek götürmek'' eyleminin mecazi anlamını da taşıyor. (AP / Rafiq Maqbool)


"Ölümü de göze alıp, Afrika sahilinden uyduruk teknelere doluşup İspanya’ya bağlı Kanarya Adaları’na gidiyorlar. Amaçları İspanya’ya, oradan da Avrupa’ya." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları