Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TED Çorlu Koleji Acil Durum Bilgilendirme Eğitimi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TED Çorlu Koleji Acil Durum Bilgilendirme Eğitimi"— Sunum transkripti:

1 TED Çorlu Koleji Acil Durum Bilgilendirme Eğitimi
Hazırlayan: Efe ERSİN – İş güvenliği uzmanı

2 TED Çorlu Koleji Tanıtımı
TED Çorlu Koleji anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kademeleri ile hizmet vermektedir. TED Çorlu Koleji üç ana bloktan oluşmaktadır. Zemin altında iki kat, zemin üzerinde iki kat bulunmaktadır.

3 Acil Durumlar Okulumuzda olabilecek yangın, tahliye vb. olaylarda her katta acil çıkış kapılarımız ve merdivenlerimiz bulunmaktadır. Bu kapılara Acil Çıkış işaretlerini takip ederek acil toplanma noktalarına ulaşabilirsiniz.

4 Acil Durumlar Tahliye olduktan sonra güvende olduğunuzu anlayabilmemiz için mutlaka Acil Toplanma Noktalarına gitmelisiniz. Üç adet Acil Toplanma Noktamız vardır. Bunlar aşağıda gösterilmiştir.

5 Acil Durumlar Deprem, yangın gibi acil durumlarda asansörler ve kat merdivenleri kullanılmamalıdır.

6 Acil Durumlar Toplanma noktaları, yangın tüpleri, çıkış kapıları gibi bilgileri içeren krokiler her katta bulunmaktadır. Bu krokilerden nerede olduğunuzu ve nereye gideceğinizi belirleyebilirsiniz.

7 Deprem Deprem gerçekleşmesi durumunda öncelikle sakin olunmalı, panik ile hareket edilmemelidir. Yaşam üçgeni oluşturabilecek bir alan belirlenerek deprem sonuna kadar burada beklenmelidir. Deprem sonrasında en yakın güvenli toplanma noktasına gidilmelidir.

8 Yangın Yangın durumlarını bildirmek için duvarlarda ‘Yangın Alarm Butonu’ bulunmaktadır. Yangın gördüğünüz anda bu butonlara basarak durumu haber verebilirsiniz.

9 Yangın Yangın durumlarında okul içerisinde ve dışında söndürme ekipmanları bulunmaktadır. Eğer yangın söndürme eğitiminiz varsa bunları kullanarak ilk müdahaleyi yapabilirsiniz.

10 İlk yardım Acil durumlar sonucunda oluşan yaralanmalarda okul içinde bulunan revirden yardım alabilirsiniz. Revirlerde size yardım edecek hemşire bulunmaktadır.

11 Acil Numaralar Acil durumlarda aranacak numaralara, acil durum planı içinden ve okulun belirli alanlarında asılı olan kartlardan ulaşılabilir. Acil durumlarda dış paydaşlar ile yapılacak görüşmeler için aranacak numara 112’dir.


"TED Çorlu Koleji Acil Durum Bilgilendirme Eğitimi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları