Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FİNANS ÜRETİM İŞLETMESİ ÖRNEĞİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FİNANS ÜRETİM İŞLETMESİ ÖRNEĞİ"— Sunum transkripti:

1 FİNANS ÜRETİM İŞLETMESİ ÖRNEĞİ

2 SATIŞ BÜTÇESİ

3 Finans üretim işletmesi faaliyetlerini üçer aylık dönemler itibariyle planlamakta ve bütçelerini de bu duruma göre düzenlemektedir. Tek tip mamul üreten ve üretiminde de tek tip ilk madde kullanan işletmenin, gelecek faaliyet dönemine ilişkin üçer aylık satış tahminleri aşağıdaki gibidir. Mamul birim satış fiyatı 100 TL'dir. I. 3 ay: 800 birim / II. 3 ay: birim III. 3 ay: birim / IV. 3 ay: birim

4 ÜRETİM BÜTÇESİ

5 İstenilen dönem sonu stok miktarları;
Üretilecek Miktar = (Bütçelenmiş Satış Miktarı + İstenilen DS Stok Miktarı) – DB Stok Miktarı İstenilen dönem sonu stok miktarları; I. 3 ay: 300 birim II. 3 ay: 600 birim III. 3 ay: 800 birim IV. 3 ay: 200 birim Dönem başı stok miktarı: 200 birim (Tahmini maliyeti TL)

6 DİMM Giderleri Bütçesi
Bir birim mamul için 2 Kg direkt ilk madde ve malzeme tüketilmektedir. Her dönem sonunda, bir sonraki dönem için bütçelenen üretimde kullanılacak direkt ilk madde ve malzeme miktarının % 10'u kadar stok bulundurulması arzulanmaktadır. Direkt ilk madde ve malzemenin birim alış fiyatı 9 TL'dir. Direkt ilk madde ve malzemenin alış fiyatında olabilecek fiyat artışları dikkate alınmamıştır. Birinci üç aylık dönemin başındaki stok miktarı 160 kg olup toplam değeri TL’dir.

7 Direkt İşçilik Giderleri Bütçesi
Bir birim mamul 3 direkt işçilik saatinde üretilmektedir. Ortalama direkt işçilik saat ücreti 5 TL’dir.

8 6) Genel Üretim Giderleri Bütçesi

9 10) PSD Giderleri Bütçesi

10 11) Genel Yönetim Giderleri Bütçesi


"FİNANS ÜRETİM İŞLETMESİ ÖRNEĞİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları