Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MAKALE Eren Aluf & Gökhan Esin.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MAKALE Eren Aluf & Gökhan Esin."— Sunum transkripti:

1 MAKALE Eren Aluf & Gökhan Esin

2 Makale Nedir? -Temeli düşünce olan yazı türüdür.
-Konu sınırlaması yoktur. -Genellikle bir düşünce,toplumsal bir olay,iklimsel bir gerçek,söz sanatları gibi konulardan bahsedilir.

3 Makalenin Özellikleri
-Anlatım yalın ve yoğundur. -Nesnel bir nitelik taşır. -Bir tez ortaya konur. -Öne sürülen düşünce kanıtlanır. -Kısa ve öz olur. -Söz oyunlarına başvurulmaz ve süslü anlatımdan uzak durulur.

4 Ülkemizde Makale -Makale,ülkemizde gazete ile etkin ve kullanılır bir hale gelmiştir. -Gazete makalelerinin bir diğer adı da köşe yazısıdır.

5 Türk Edebiyatından Makale Örnekleri
-Namık Kemal,Makaalat-ı Siyasiyye ve Edebiyye -Falih Rıfkı Atay,Eski Saat -Cavit Orhan Tütengil,Ağrı Dağındaki Horoz -Nadir Nadi,Cumhuriyet -Nurullah Ataç,Günlerin Getirdiği -Namık Kemal,Mukaddime

6 Dünya Edebiyatından Makale Örnekleri
-David Kirkpatrick,A Deadly Mix In Benghazi -David Brooks,The Quality of Fear -David Aaronovitch,Is Liberty In Peril? -Andrew Rawnsley,Why Both the Tories and Labour are Vainly Yearning for Fantasy Leaders -Emma Brockes,Outbreak of Humility Rocks NY -Duncan Campbell,The Dark End of Fleet Street

7 ACABA İSTANBUL’DAN NİÇİN VERGİ VE ASKER ALINMAZ?
-Yazı yeterince kısa ve öz bir şekilde yazılmış. -Gereksiz anlatımlara yer verilmemiş ve sade bir dil kullanılmış. -Yazar düşündüklerini rahat ve kesin bir şekilde okuyucuya anlatmış. -Yazar ortaya attığı tezi örneklerle destekliyor.

8 ACABA İSTANBUL’DAN NİÇİN VERGİ VE ASKER ALINMAZ?
-Yazar devlette yaşanan siyaset ve yönetim problemleri ile ilgili düşündüklerini özgür ve nesnel ve ayrıca öznel bir şekilde anlatıyor. -Yazısını sadece kanıtlamak ve okuyanları aydınlatmak icin yazmıştır, ayrıca süsleme ve söz oyunlarına başvurmamıştır.


"MAKALE Eren Aluf & Gökhan Esin." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları