Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GÖÇEBE EV: ÜÇGEN ÇATILI EV: ÇİM EV: İNUİT EV: ÜÇGEN EV: ARI KOVANI EV: NAVAJO EVİ: İFUGAO EVİ: MAĞARA EVİ: ATIK EV: YAYLA EVİ: ALP EVİ: GÖL EVİ: SU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GÖÇEBE EV: ÜÇGEN ÇATILI EV: ÇİM EV: İNUİT EV: ÜÇGEN EV: ARI KOVANI EV: NAVAJO EVİ: İFUGAO EVİ: MAĞARA EVİ: ATIK EV: YAYLA EVİ: ALP EVİ: GÖL EVİ: SU."— Sunum transkripti:

1

2

3 GÖÇEBE EV: ÜÇGEN ÇATILI EV: ÇİM EV: İNUİT EV: ÜÇGEN EV: ARI KOVANI EV: NAVAJO EVİ: İFUGAO EVİ: MAĞARA EVİ: ATIK EV: YAYLA EVİ: ALP EVİ: GÖL EVİ: SU EV: KÜTÜK EV: YUVARLAK EV:

4 KKazakistan’ da ve diğer Orta Asya ülkelerinde, bölgenin geleneksel mimarisini yansıtan bu evlerden bulunur. DDaire biçiminde ve kafese benzer ahşap bir iskeleti olan bu evler keçeyle kaplanır. TTaşınabilir olduğundan göçebe yaşamına uygundur.

5 SSıcak ve nemli bir iklimin olduğu Malezya’ da, ülkenin geleneksel mimarisini yansıtan bu evlerden bulunur. YYapımında ahşap ve bambu kullanılan evlerin üçgen biçimindeki çatıları sazla örtülüdür. ZZemini yerden yüksekte bulunan evler, ahşap ayaklar üzerinde yükselir.

6  İzlanda’nın birçok yerinde, ülkenin geleneksel mimarisini yansıtan bu evlerden bulunur.  Yapımında taş ve ahşap kullanılan evlerin bazılarının da hem duvarları hem çatıları çimle kaplıdır.  Evlerin çatı ve duvarlarının çimle örtülü olması ısı kaybını önler.

7  Kanada’nın kuzeyi, Alaska ve Grönland’da,’’ESKİMO’’ olarak da bilinen İnuitlerin geleneksel mimarisini yansıtan bu evlerden bulunur.  Evler, ‘‘ iglo ’’ adıyla da bilinir.  Birkaç saatte inşa edilebilen evler, ısı kaybını önlediği için kullanışlıdır.

8  Portekiz’in Madeira Adası’nda, adanın geleneksel mimarisini yansıtan bu evlerden bulunur.  Evlerin üçgen biçiminde olan çatısı neredeyse yere kadar uzanır.  Evlerin çatısı sazlarla örtülüdür.

9  Suriye’ de birçok eski kentte, ülkenin geleneksel mimarisini yansıtan bu evlerden vardır.  Toprak ya da taştan yapılan evlerin çatısı kubbe biçimindedir ve arı kovanına benzer.  Urfa’nın Harran Bölgesi’ndeki eski yerleşim yerlerinde de bu evlerin benzerliğini görebiliriz.

10  ABD’nin güneybatısındaki eski yerleşim yerlerinde, ‘Kızılderili’ olarak bilinen Kuzey Amerika yerlilerinden Navajoların geleneksel mimarisini yansıtan u evlerden bulunur.  Daire ya da altıgen biçimindeki evler ağar gövdelerinin birine geçirilmesiyle inşa edilir  Bazıları kırmızı kille kaplanan evlerin kapıları doğuya bakar.

11  Filipinler’ in İfugao bölgesinde, yerli halkın geleneksel mimarisini yansıtan bu evlerden bulunur.  Evlerin pencereleri yoktur ve dik çatısı sazlardan yapılır.  Zemini yerden yüksekte bulunan evler ahşap ayaklar üzerinde yükselir. Böylece içeri sıçanların girmesi önlenir.

12  Arjantin’in başkenti Buenos Aries’ in semtinde bu atık evlerden vardır.  Evler, batık ve eski gemilerin metal parçalarından inşa edilir.  Evler tekne boyası ile boyanmıştır.

13  Ülkemizin kuzeyinde, bölgenin geleneksel mimarisini yansıtan bu evlerden vardır.  Taş temele oturan evler ahşaptan yapılır.  Yaz mevsiminde yaylaya çıkan bölge halkı bu evlerde kalır.

14  Rusya’nın kırsal kesiminde, ülkenin geleneksel mimarisini yansıtan bu evlerden bulunur.  Evler, ağaç gövdelerinin üst üste dizilip birbirine geçirilmesiyle inşa edilir.  Kışın ısı kaybını önler.

15  İsviçre’nin Alp Dağları’nda bölgenin geleneksel mimarisini yansıtan evlerdendir.  Alt bölümü taştan, üst bölümü ahşaptan inşa edilen evlerin arkası genellikle yamaca gömülüdür.


"GÖÇEBE EV: ÜÇGEN ÇATILI EV: ÇİM EV: İNUİT EV: ÜÇGEN EV: ARI KOVANI EV: NAVAJO EVİ: İFUGAO EVİ: MAĞARA EVİ: ATIK EV: YAYLA EVİ: ALP EVİ: GÖL EVİ: SU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları