Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Bir motor bulurlar. Ancak bu tasarımlarına motor üretecek bir firma bulamazlar ve altı haftalık bir uğraş sonucunda oldukça hafif bir motor üretirler.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Bir motor bulurlar. Ancak bu tasarımlarına motor üretecek bir firma bulamazlar ve altı haftalık bir uğraş sonucunda oldukça hafif bir motor üretirler."— Sunum transkripti:

1

2

3

4

5  Bir motor bulurlar. Ancak bu tasarımlarına motor üretecek bir firma bulamazlar ve altı haftalık bir uğraş sonucunda oldukça hafif bir motor üretirler. Yani aslında ilk uçak pervanesi de Wright kardeşler tarafından bulunmuştur.

6

7  17 Aralık 1903’te Orwille Wright ilk denemesinde 12 saniye havada kalır ve 37 metre yol kateder.  aynı günün sonunda 59 saniyeye çıkar ve 280 metrelik bir yol almayı başarırlar.

8  Bu deneme yanılmalar arttıkça Wright kardeşler bu tasarımlarını her geçen gün geliştirirler. Her yeni denemelerinde havada kalma süresi ve katettikleri mesafe daha uzundur. Ancak bir denemelerinde Teğmen Thomas Selfridge, Wright Kardeşler’in uçağını değerlendirmek için Orville Wright ile beraber bir uçuş yapar.

9  Motor pervanelerinin birinin kırılmasının ardından uçak kontrolden çıkar ve Teğmen Thomas Selfridge hayatını kaybeder. Orville Wright’ın ise bacağı ve kaburgaları kırılır ve yaralı olarak kurtulur.  Ancak bu da Wright kardeşleri yıldırmaz ve çalışmaları sürer. En sonunda Amerika'dan buldukları desteklerin de sonucunda uçaklar artık mümkün en az sorunla uçmaya başlar.

10

11  BİR TANE ADAM VAR ADAM ALIŞVERİŞE GİDİYOR AMA NOT BIRAKIYOR NOTA ANAHTAR PASPASIN ALTINDA YAZIYOR, SONRA BİR HIRSIZ EVE GELİYOR NOTU GÖRÜYOR AMA ANAHTARI ALIP İÇERİYE GİREMİYOR, NEDEN?  Okuma yazması yok.

12  Hangi atanın sözüne inanmamak gerekir?  Salatanın

13  Çölde iki adamın ellerinde testi var ama çölde hiç su yok su içmek için ne yaparlar?  tesiyi kırarlar testi tuzla ile buz olur buzunu eritip içerler tuzunu atarlar.

14  Bir kadın yaşlanmış ne yapar  Havlu alıp kurulanır

15  ÇOCUKLAR 3 ŞEKİLDE DOĞAR 3 ÜNÜN ADI NEDİR  SEZARYANLA DOĞAN NORMAL DOĞAN NİHAT DOĞAN

16 BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM


" Bir motor bulurlar. Ancak bu tasarımlarına motor üretecek bir firma bulamazlar ve altı haftalık bir uğraş sonucunda oldukça hafif bir motor üretirler." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları