Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
1
HİNDİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
2
Hindinin Yapısal özellikleri
Baş ve boyun kısmı çıplak, baş ve boyun hafif mavimsi renkte Üzerlerinde karunkula denilen deri çıkıntıları var (öfke ve heyecanda kırmızı renk alır) Boyun orta uzunlukta, gaganın altında boyun eti (gerdan) var Burunda aşağı sarkan bir et parçası (snood) var (erkekte daha belirgin) Erkek ve bazı yaşlı dişilerde göğüs ve boynun birleşim yerinde bir demet siyah kıl (sakal) var
3
Hindi Irkları (varyeteler)
4
Hibritler Nicholas BUT (British United Turkeys) Hybrid
gibi çeşitli hibritler ve ve bunların değişik hatları kullanılmaktadır.
5
Hindi üretim endüstrisinde;
Ana üretim birimleri (ebeveyn hindi yet) Çoğaltıcılar (Kuluçka birimleri) Hindi besicileri (büyütme işletmeleri) Hindi kesim, işletme ve pazarlama birimleri bulunmaktadır.
6
Yetiştirme Sistemleri
Ekstansif sistem Semi entansif sistem Entansif sistem
7
Hindi yumurtaları
8
Kuluçka Kuluçka süresi (25 + 3) 28 gündür Koşullar Sıcaklık Nem
Çevirme Havalandırma Pozisyon
9
Hindi besisi
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.