Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ"— Sunum transkripti:

1 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(ADYUZEM) BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Adıyaman

2 Birim Hakkında Adıyaman Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi(ADYUZEM) 2014 yılından itibaren faaliyetlerine başlamıştır. Uzaktan Eğitim Yönetmeliği 27/05/2014 tarihi ve sayısı ile Resmi Gazete’ de yayınlanmıştır. 2014 yılında kurulan merkezimiz,  üniversitemiz tüm bölümlerde verilmekte olan Ortak Dersler, Formasyon Dersleri ve Sertifika programları ile ortalama öğrenciye uzaktan eğitim hizmeti vermiştir. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ADYUZEM)

3 Misyon ADYUZEM’in ihtiyaç duyduğu teknolojik altyapı, sistem ve servisleri sağlamakla görevli bir uygulama ve araştırma merkezidir. Uzaktan öğrenme ve öğretmeyi mükemmel biçimde yürütmek ve geliştirmek için kalite anlayışı ile yeni ve yenilikçi teknolojiler kullanarak Ar-Ge çalışmaları yürütmek ve bunları eğitim-öğretimde uygulayıp topluma yaymaktır. Vizyon Evrensel değerleri temel alan, çağdaş bir eğitim ve öğretim sunan, bulunduğu bölgenin sosyo-ekonomik yapısını değiştiren, tüm bireyler için hayat boyu eğitim ve sınırsız öğrenmeyi amaç edinen, isteyen herkese uzaktan eğitim teknolojileri ile ulaştırmayı hedefleyen tercih edilebilir saygın üniversitemizin araştırma ve uygulama merkezi birimi olmaktır. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ADYUZEM)

4 Amaçlar İletişim ve bilgi teknolojisine dayalı olarak Üniversitede ön lisans, lisans, yüksek lisans, ortak dersler ve sertifika gibi sürekli eğitim faaliyetlerine dahil tüm eğitim programları kapsamında uzaktan yapılan eğitim için plan, program, koordinasyon ve uygulama faaliyetlerini yürütmek, Yükseköğretimin yeni öğrenci kitlelerine yayılmasını sağlamak suretiyle verimliliği artırmak, bilgiyi tüm kitlelere yaygınlaştırmak, Yükseköğretimde üretilen bilgiyi zaman ve mekândan bağımsız bütün ilgililere ulaştırmak, Teknolojinin sağladığı çoklu ve etkileşimli ortam imkânlarıyla eğitimin etkinliğini artırmak, Uzaktan eğitim ile ilgili araştırma-geliştirme ve uygulama çalışmaları yapmak, Vs. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ADYUZEM)

5 Birim Organizasyon Şeması
Müdür Dr.Öğr.Ü.Kamil VARINCA Yardımcısı(İdari) Öğr.Gör. İsmail İLHAN Akademik Birim Koordinatörleri Yazı İşleri ve Mali İşler Öğrenci İşleri Yardımcısı(Teknik) Öğr. Gör. Mustafa YAVAŞ Öğrenim Yönetim Birimi İçerik Geliştirme Birimi Teknik Destek Birimi Yönetim Kurulu ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ADYUZEM)

6 ADYUZEM Personel Dağılımı
İŞ TANIMLARI Mevcut Personel Müdür 1 Müdür Yardımcıları 2 Yazı İşleri/Öğrenci İşleri/Teknik Destek Akademik Birim Koordinatörleri (Ortak Derslere Giren Öğretim Elemanları Görevlendirilmiştir) Öğrenim Yönetim Birimi - İçerik Geliştirme Birimi TOPLAM 4 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ADYUZEM)

7 YÖNETİM KURULU Dr.Öğr.Ü. Kamil VARINCA Prof. Dr. Seyit TEMİR
Prof. Dr. Hasan SOLMAZ Prof. Dr. Ramazan GÜRBÜZ Doç. Dr. Mehmet KAYGUSUZOĞLU Öğr. Gör. İsmail İLHAN Öğr. Gör. Mustafa YAVAŞ ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ADYUZEM)

8 YAZI İŞLERİ / PERSONEL İŞ AKIŞI EBYS’DEN 1 AYLIK İŞ ADEDİ
DETAYLI İŞ TÜRÜ EBYS’DEN 1 GÜNLÜK İŞ ADETİ EBYS’DEN 1 GÜNLÜK İŞ DK. EBYS’DEN 1 AYLIK İŞ ADEDİ EBYS’DEN 1 AYLIK İŞ DK. EBYS’DEN 6 AYLIK İŞ EBYS’DEN 1 YILLIK İŞ ADETİ AÇIKLAMA AYLIK MEŞGULİYET TAHMİNİ SÜRESİ İzin Talep Evrakı - 10 dk. 1 6 12 Kurum İçi Gelen Evrak 30 dk. 20 600 dk. 120 231 Kurum İçi Giden Evrak 5 150 dk. 30 56 Yönetim Kurulu Kararı -. YAZI İŞLERİNDE AYLIK ORTALAMA İŞ TOPLAMI 12,66 Saat (760 Dk.) YAZI İŞLERİNDE YILLIK ORTALAMA İŞ TOPLAMI 299 adet YAZI İŞLERİNDE ÇALIŞAN MEVCUT KİŞİ SAYISI İŞ YÜKÜNE GÖRE İHTİYAÇ DUYULAN PERSONEL SAYISI

9 Sorumlu Öğretim Elemanı Sayısı
2015 ve 2016 Yılında Açılan Dersler ve Akademik Birimlere Göre Dağılımı Akademik Birimler Verilen Derslerin Adı Sorumlu Öğretim Elemanı Sayısı 2015 yılı Öğrenci Sayısı 2016 yılı Öğrenci Sayısı Diş Hekimliği Fakültesi Türk Dili I-II Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I-II 2 - 62 Eczacılık Fakültesi 60 Eğitim Fakültesi Temel Bilgi Teknolojileri I-II 3 677 561 Fen Edebiyat Fakültesi 4 522 334 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 481 390 İslami İlimler Fakültesi 75 Mühendislik Fakültesi 256 161 Tıp Fakültesi 113 104 Turizm Fakültesi 42 18 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ADYUZEM)

10 Sorumlu Öğretim Elemanı Sayısı
2015 ve 2016 Yılında Açılan Dersler ve Akademik Birimlere Göre Dağılımı Akademik Birimler Verilen Derslerin Adı Sorumlu Öğretim Elemanı Sayısı 2015 yılı Öğrenci Sayısı 2016 yılı Öğrenci Sayısı Sağlık Yüksekokulu Türk Dili I-II Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I-II Temel Bilgi Teknolojileri I-II 3 165 144 Devlet Konservatuvarı 2 18 20 Gölbaşı Meslek Yüksekokulu 4 297 215 Kâhta Meslek Yüksekokulu 554 424 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 331 291 Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu 478 Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 962 671 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ADYUZEM)

11 Yapılan ve Devam Eden Faaliyetler
Asenkron şeklinde eğitim veriyoruz. (Sanal dersler ve notlar önceden hazırlanıp sisteme yükleniyor, öğrenciler 7/24 saat istediği zaman istedi yerde izleyebiliyor.) 2015 yılından bu yana öğrenci hizmet almış ve 7000 öğrenci halen aktif bir şekilde kullanmaktadır Ortak Dersler(Tük Dili I-II, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I-II) ADYUZEM kapsamında verilmekte Üniversitemiz çeşitli bölümlerle okutulmakta olan Temel Bilgi Teknolojileri (Bilgisayar) dersi ADYUZEM bünyesinde verilmektedir.(Bunun yanında Laboratuvar ortamında dönemlik %40 uygulama yapılmaktadır.) Ara Sınav, Final ve Bütünleme Sınavlarını düzenleme ve organize etme Ders içeriklerini hazırlatma ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ADYUZEM)

12 Yapılan ve Devam Eden Faaliyetler
Sanal canlı dersler tarafımızdan hazırlanması E- ders için gerekli sistem hazırlığı Videoların düzenlenmesi, kontrolü ve öğrenciye sunulması İstanbul Üniversitesi AUZEF biriminin sınavlarını organize etme(Toplam 286 öğrenci mevcuttur) Öğrencilere sistemle ilgili her türlü destek hizmeti(Hem online destek hem de birimimizde görevli memur tarafından yüz yüze destek verilmesi) Derslerin mobil(cep telefonu) ortamında da izlenebilmesi ADYUZEM sınavlarında genel kurallar ve öğrencilerin uyacağı kurallar metni hazırlandı. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ADYUZEM)

13 2015 VE 2016 YILLARINA GÖRE BİRİM FAALİYETLER
Faaliyet No 2015 Yılı 2016 Yılı F01 Bilgi İşlem Birimi tarafından LMS ve Canlı Ders sistem yazılımı teknik altyapısı hazırlandı. Sistem aktif çalışmakta F02 UZEM sistemi için gerekli İçerik Yönetim Sistemi ve Canlı Ders uygulama yazılımı alındı ve UZEM web sayfası kuruldu Sistem aktif çalışmakta ve geliştirilmekte F03 LMS’de(Öğrenim Yönetim Sistemi) Üniversitemiz Akademik Birimler tanımlandı Dönemlik ders alacak öğrencilerle ilgili birim ve bölüm tanımları yapıldı F04 Sistem kullanımı için hem öğrencilere hem de öğretim elemanlarına kullanım kılavuzu hazırlandı Web sayfamızda güncel bir şekilde mevcuttur F05 Sistem Mobil ve Tablet cihazlar üzerinden kullanılabilir olması için teknik geliştirmeler yapıldı Mobil ve Tablet cihazlar üzerinde sistem kullanılmaya başlandı ve videolu kullanım kılavuzu hazırlanıp web sayfamızda yayınlandı. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ADYUZEM)

14 2015 VE 2016 YILLARINA GÖRE BİRİM FAALİYETLER
Faaliyet No 2015 Yılı 2016 Yılı F06 Bölüm, Program, Sertifika, Kurs ve Ortak Ders faaliyetleri yapılması için gerekli hazırlıklar yapıldı Mevcut Ortak derslere Temel Bilgi Teknolojileri(Bilgisayar) dersi de eklendi. F07 Öğretim Elemanlarına sistem ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı Öğretim Elemanlarına sistem ile ilgili bilgilendirme toplantısı tekrar yapıldı F08 Sınav organizasyonu için birim tarafından ilgili koordinatörlükler kuruldu Tüm Koordinatörlüklere sınavlar öncesi resmi yazı ve online duyuru şeklinde bilgilendirme yapıldı. F09 Öğrencilere Destek Hizmeti sistemi LMS üzerinde entegrasyonu sağlandı Destek sistemi hem LMS sistemi hem de görevlendirilen memur tarafından verilmeye başlandı. F10 Üniversitemiz tüm bölümlerde bulunan Ortak Dersler (Türk Dili –I, II ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I,II) uzaktan eğitim yöntemiyle verilmek üzere UZEM bünyesine alındı Halen Ortak dersler birimimiz bünyesinde devam etmektedir. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ADYUZEM)

15 2015 VE 2016 YILLARINA GÖRE BİRİM FAALİYETLER
Faaliyet No 2015 Yılı 2016 Yılı F11 Dersler Asenkron sistemiyle öğrenciye hizmet verecek şekilde haftalık olarak hazırlandı Dersler yine her dönem Asenkron sistemle devam etmektedir. F12 Her ders için haftalık Canlı ders videosu, sunum ve diğer formatlarda ders materyalleri hazırlandı Dönemlik, ders videoları, dokümanlar ve materyaller hazırlandı F13 Her dönem başında öğrencilerin ve öğretim elemanların LMS sistemi üzerinden ders ataması yapıldı Öğrenci kaydı gerçekleştirildikten sonra Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından alınan öğrenci bilgileri LMS sistemine işlendi F14 Dönem sonunda Üniversitemiz yönetimi ile yılsonu faaliyet toplantısı yapıldı F15 Web Tasarım ve Programlama Sertifikalı Kurs düzenlendi ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ADYUZEM)

16 2015 VE 2016 YILLARINA GÖRE BİRİM FAALİYETLER
Faaliyet No 2015 Yılı 2016 Yılı F16 800 öğrenciye Formasyon teorik dersleri Senkron canlı yayın olarak verildi F17 UZEM sınavlarında genel kurallar ve öğrencilerin uyacağı kurallar metni hazırlandı Halen her sınavda kullanılmaktadır F18 UZEM bünyesinde yapılan tüm sınavlar için fotokopi makinası ve optik formlar alındı Her sınav öncesinde öğretim elemanları fotokopi ve optik formlarını birimimizden temin etmektedir. F19 Öğrenciler için Mobil, tablet tabanlı ve Bilgisayar ortamında dersleri izlemesi için kullanım kılavuzu hazırlandı  Halen aktif çalışmaktadır ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ADYUZEM)

17 Hedefler ADYUZEM bünyesinde Önlisans, Lisans ve Yüksek Lisans(Tezsiz) programlarını açmak. Zengin içerikli dokümanlarla Yabancı Dil derslerine yardımcı kaynaklar, canlı dersler ve videolar hazırlatmak. Sertifikalı kurslar düzenlemek. Kurulacak programlarla sadece bölgesel değil, ülkemizin her yerinden öğrenci alabilmek. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ADYUZEM)

18 İhtiyaçlar İçerik geliştirme ekibi(Etkileşimli ders kaynakları hazırlamak için) Stüdyo odası kurmak ve gerekli ekipman alımı(Akıllı tahta, kamera, dokunmatik ekran, ve diğer dokümanlar) Sistemin sanal sunucuda çalışması, fiziksel ve kapasitesi daha iyi olan bir sunucuya taşımak ve depolama alanı oluşturmak. Arşiv veya Depo odası gerekmektedir. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ADYUZEM)

19 Problemler Ortak Dersleri izlemek ve daha iyi faydalanmak için öğrencilere internet merkezi imkanı sağlanması Yeni bölüm ve program açmak için birimlerden destek olmayışı ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ADYUZEM)

20 ÖĞRENCİLERİMİZİN SİSTEME GİRİŞİ
Dönem başında yeni kayıtlı ve aktif öğrencilerin bilgileri Öğrenci İşlerinden alınan dosya, tarafımızdan sistemimize aktarılıp öğrenci hesapları oluşturulmakta ve ders ataması yapılmaktadır. Öğrenciler adresine girerek Kullanıcı Adı: Öğrenci No ve Şifre : T.C. Kimlik No ile giriş yaparak sistemde derslerini istediği zaman izleyebiliyor ve ders notlarını indirebiliyor. Sorun ve destek talepleri için adresinden destek alabiliyorlar ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ADYUZEM)

21 ADYUZEM SİSTEMİ LMS(ÖĞRENİM YÖNETİM SİSTEMİ)
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ADYUZEM)

22 ADYUZEM SİSTEMİ PERCULUS(CANLI DERS SİSTEMİ)
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ADYUZEM)

23 LSM VE CANLI DERS SİSTEMİ İÇİN ÖĞRENCİLERE VE ÖĞRETİM ELEMANLARINA HAZIRLANAN KULLANIM KILAVUZLAR
Mobil(Android ve IOS işletim sistemi) ile daha önce kayıtlı Canlı Dersi izleme adımları ALMS(Akademik Öğrenim Yönetim Sistemi) ve Canlı Ders (Sanal Sınıf ) kullanım klavuzu - Öğrenciler ve Öğretim Elemanları için ALMS(Akademik Öğrenim Yönetim Sistemi) kullanım klavuzu - Öğrenciler için Sınavlarda Uyulması Gereken Kurallar ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ADYUZEM)

24 ADYUZEM ÖRNEK E-DERS ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ADYUZEM)

25 UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Teşekkürler Sorular UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ADYUZEM) ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ADYUZEM)


"ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları